Ο κόσμος σε 50 χρόνια: υποθαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι, υπόγειοι ουρανοξύστες, ιπτάμενα λεωφορεία
Living

Ο κόσμος σε 50 χρόνια: υποθαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι, υπόγειοι ουρανοξύστες, ιπτάμενα λεωφορεία

Ακαδημαϊκοί και μελλοντολόγοι έκαναν προβλέψεις για τις εφευρέσεις που θα αλλάξουν τον πλανήτη μας μέχρι το 2069

Αν αναρωτιέστε για το πως θα είναι ο κόσμος μας σε 50 χρόνια από τώρα, τότε η Samsung σας δίνει την απάντηση, καθώς απευθύνθηκε σε μερικούς ακαδημαϊκούς και μελλοντολόγους, οι οποίοι προέβλεψαν το ποια θα είναι τα 10 βασικά πράγματα, που θα αλλάξουν τον κόσμο μας μέχρι το 2069. 

 

Υποθαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι

 

 

Ανάμεσα στις 10 πιο εντυπωσιακές εφευρέσεις, που αναμένεται να αλλάξουν τον κόσμο μας, ανήκουν και οι υποθαλάσσιοι αυτοκινητόδρομοι. Αυτές οι νέες οδικές αρτηρίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να μετακινούνται εύκολα και γρήγορα από τη μία χώρα στην άλλη μέσα σε λίγες ώρες χάρη στα ευέλικτα αυτοκίνητα, που θα μοιάζουν με κάψουλες. 

 

Υπόγειοι ουρανοξύστες

 

 

Το 2069 δεν θα υπάρχουν μόνο οι τυπικοί ουρανοξύστες, όπως τους ξέρουμε σήμερα, που το τεράστιο ύψος τους νιώθεις ότι πολλές φορές αγγίζει τα σύννεφα. Οι σύγχρονοι ουρανοξύστες θα διαθέτουν επίσης και μια υπόγεια βάση, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν υπόγειοι όροφοι, ενώ η δομή τους θα είναι τέτοια ώστε να είναι αρκετά ανθεκτικοί και στους σεισμούς. 

 

Σπίτια που καθαρίζονται από μόνα τους 

 

 

Σύμφωνα με τους μελετητές, τα σπίτια του μέλλοντος θα καθαρίζονται από μόνα τους! Θα αρκεί απλώς το να πατάμε ένα κουμπί πριν βγούμε από το σπίτι ή λίγο πριν πάμε για ύπνο. 

 

Ξενοδοχεία στην τροχιά του διαστήματος 

 

 

Οι πιο ξεχωριστές διακοπές του μέλλοντος θα είναι αυτές στο διάστημα, καθώς θα υπάρχουν ξενοδοχεία στην τροχιά του φεγγαριού ή άλλων πλανητών του ηλιακού συστήματος. 

 

Ανθρώπινα όργανα σε 3D

 

 

Το πραγματικό βήμα της Ιατρικής τα επόμενα χρόνια θα είναι η τρισδιάστατη εκτύπωση των ανθρώπινων οργάνων. Έτσι, όποιος θα έχει ανάγκη από μια μεταμόσχευση ήπατος ή καρδιάς θα μπορεί να επωφεληθεί από τη συγκεκριμένη τεχνολογία. 

 

Fast food που πουλάνε burgers από έντομα

 

 

Τα έντομα θα αποτελέσουν σταδιακά ένα από τα πιο περιζήτητα φαγητά του μέλλοντος κυρίως χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες. Μάλιστα, στα μεγάλα αστικά κέντρα τα fast foods, που θα πουλάνε αυτά τα "ζουμερά" burgers από έντομα, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά. 

 

Ιπτάμενα ταξί και λεωφορεία

 

 

Τα πρώτα ταξί-drones πρόκειται να κάνουν σύντομα την άφιξή τους τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά, μέχρι το 2069 ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα μετακινείται με ιπτάμενα ταξί και λεωφορεία.  

 

Πρόσθετα μέλη που ελέγχουν την υγεία μας

 

 

Μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, τα πρόσθετα μέλη του σώματος θα μπορούν να ελέγχουν σε καθημερινό επίπεδο την υγεία μας και θα μάς ειδοποιούν για το πότε κάτι δεν πάει καλά. 

 

Ιπτάμενα αθλήματα

 

 

Ακόμη και τα αθλήματα που θα παίζουμε στο μέλλον θα είναι στον αέρα, ενώ οι παίκτες των αγαπημένων μας ομάδων θα βρίσκονται πάνω στα hoverboards τους κι εμείς θα παρακολουθούμε αυτούς τους τρισδιάστατους αγώνες.  

 

Διαδραστικές ταινίες

 

 

Οι ταινίες του μέλλοντος θα είναι διαδραστικές, πράγμα που σημαίνει ότι οι θεατές θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές μέσω εικονικής πραγματικότητας. 

 

Με στοιχεία από την Corriere della Sera 

 

 

 

 

Living
2 Σχόλια
Ο Νοών... νοείτω 6.9.2019 | 16:35
Ας κοιτάξουν να απαλλαγούμε από το πετρέλαιο, τα παράγωγα του και τις μηχανές εσωτερικής καύσης με ό,τι, μόνο, επιβαρυντικό έχουν για το φυσικό περιβάλλον μας και γίνουν και τα μισά από τα όσα (ανούσια) γράφει το άρθρο. Εξαιρείται ό,τι αφορά την περίθαλψη και την υγεία, που μακάρι να πραγματοποιηθούν συντομότερα. Υποθέτω και ελπίζω πως η δημιουργία ανθρώπινων μελών 3D θα αφορά μια μεγάλη κατηγορία, όχι μόνο εσωτερικών οργάνων, αλλά και εξωτερικών μελών (άκρα, οφθαλμοί).

Κάτι μου λέει πως και αν ακόμα πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω, το πετρέλαιο θα συνεχίζει να υπάρχει και να πρωταγωνιστεί, ακόμη και με λιγότερα αρνητικά επακόλουθα, που όμως θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Υ.Γ. Επίσης, κάτι μου λέει πως ό,τι θαυμαστό και αν δημιουργηθεί, η ανδρική φαλάκρα θα συνεχίζει να υπάρχει...! ..ίσως δεν είναι τυχαίο που σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, στις οποίες το 95% των παθήσεων και ατυχημάτων αντιμετωπίζονται και διορθώνονται εντός (υπερ)φουτουριστικών-αυτοματοποιημένων «χειρουργείων», κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών συνεχίζουν να είναι φαλακροί!...
Ugg-α-μπ-Uggas 9.9.2019 | 19:11
Ίνφλουενσερς σύντομα και στο... φεγγάρι!
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια