«Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας»: Ζήστε την ποδηλατική εμπειρία της ορεινής Ναυπακτίας με ασφάλεια
Advertorial

«Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας»: Ζήστε την ποδηλατική εμπειρία της ορεινής Ναυπακτίας με ασφάλεια

Ποδηλατίστε σε υπέροχα δασικά μονοπάτια, σε μία ξεχωριστή διοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Πράσινο+Μπλε.

ADVERTORIAL

Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας τομέας που φαίνεται να λαμβάνει ιδιαίτερη προσοχή τελευταία. Μελέτες αναφέρουν πως περιοχές και πόλεις, επιδιώκουν να αναλάβουν τη διοργάνωση μεγάλων ή και πιο μικρών αθλητικών γεγονότων επειδή συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία. Η προβολή και μόνο των γεγονότων αυτών, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας σημαντικό μέσο προώθησης του τουρισμού, ενώ ενισχύεται σημαντικά το γόητρο της τοπικής κοινωνίας.

 

Η Δυτική Ελλάδα, με το πλούσιο φυσικό της περιβάλλον, προσφέρεται ιδιαίτερα για ανάπτυξη μορφών εναλλακτικού τουρισμού όπως ο ποδηλατικός. Τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας, με ξεχωριστά της Ορεινής Ναυπακτίας, καθώς και η πόλη της Ναυπάκτου έχουν φιλοξενήσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια μεγάλα αθλητικά ποδηλατικά γεγονότα, όπως πανελλήνια πρωταθλήματα, Βαλκανικά, καθώς και διεθνείς αγώνες, αποδεικνύοντας περίτρανα το όφελος που μπορεί να προκύψει.

 


Έτσι, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, υλοποιούνται για 10η συνεχόμενη χρονιά οι Open «Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας» δρόμου 35km και ορεινής ποδηλασίας 40km & 26km. Μία ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, το προ τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στις 22 & 23 στην Άνω Χώρα. Αναμένονται να συμμετέχουν πάνω από 150 ποδηλάτες, μεταξύ αυτών και κορυφαίοι πρωταθλητές/ιες και αθλητές της Ελληνικής ποδηλασίας.

 

 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κος Βασίλης Γκίζας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ορεινή Ναυπακτία αποτελεί τον πλέον ιδανικό και φιλόξενο τόπο για τη διεξαγωγή σημαντικών αγώνων ορεινής ποδηλασίας. Κάθε χρόνο υλοποιούμε μία εξαιρετική διοργάνωση που προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του αγωνίσματος, αλλά και καταξιωμένων αθλητών, τους οποίους προσκαλούμε και φέτος να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία. Με αίσθημα ευθύνης προς τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και την τοπική κοινότητα, φροντίζουμε, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, οι 10οι «Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας» να αποτελέσουν ένα από τα πιο ασφαλή ποδηλατικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού».

 

Η δράση υποστηρίζεται από εταιρίες χορηγούς και προϊόντα: Arla Protein & LURPAK βούτυρο της ARLA Foods Hellas SA, Όλυμπος χαλβάς & TAXINI της Παπαγιάννης ΑΕΒΕ, Νέα Οδός ΑΕ διαχειριστή της Ιόνιας οδού, Σκλαβενίτης ΑΕE super markets, Wet Hankies αντιμικροβιακά μαντηλάκια της MEGA ΑΕ, Up Cycle - fit and shape συμπληρώματα διατροφής, FA αποσμητικό σώματος της HENKEL Hellas SA, Europ Assistance ειδική στη προστασία και ασφάλεια, Advance Travel Δυτικής Ελλάδας και DEPEND Sports marketing Services.

 


«Αποτελεί για εμάς προσπάθεια προβολής της Ναυπακτίας και ανάδειξης σε ιδανικό τόπο για εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό. Επί δέκα συνεχή χρόνια με συνέπεια, αλλά πάνω απ' όλα με σεβασμό στους επισκέπτες ποδηλάτες και συνοδούς, προσπαθούμε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και φυσικά να τονώσουμε οικονομικά την τοπική αγορά» τονίζει ο εμπνευστής και υπεύθυνος διοργάνωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης Πράσινο+Μπλε κος Τάσος Ξύδης.

 

Ποδηλατίστε, λοιπόν, με ασφάλεια, σε υπέροχα δασικά μονοπάτια, απολαμβάνοντας τη φύση αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής. Ζήστε την ποδηλατική εμπειρία της ορεινής Ναυπακτίας, σε μια απόσταση οδικώς, μόλις 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ. από την Αθήνα.


Ενημερωθείτε και δηλώστε συμμετοχή στο prasinomple.gr.

Living
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια