Mικροπράγματα

ΓΚΑΛΟΠ: Ποιος είχε δίκιο στο Δίστομο; Ο Γλέζος ή η Κωνσταντοπούλου;

Ψηφίστε και δείτε εδώ αυτόματα πώς ψήφισαν οι υπόλοιποι αναγνώστες του LIFO.gr


Από το Σάββατο που συνέβη έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις ενώ μία εκ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε την κόντρα δηλώνοντας πως ο Γλέζος «έβαλε τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων».   

 

Εμείς γράψαμε ήδη τη γνώμη μας, ενδιαφερόμαστε όμως και για τη δική σας.

 

Μπορείτε να τη μοιραστείτε στα σχόλια αυτού του άρθρου. 

.

.

 

Mικροπράγματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύντομη και απλή ιστορία της υπέροχης Ειρήνης που ζει μόνη στην Κίναρο

Mικροπράγματα Η σύντομη και απλή ιστορία της υπέροχης Ειρήνης που ζει μόνη στην Κίναρο

2.1.2020
11 τρίβια απ' το πρώτο (πρώτο!) τεύχος της LifO

Mικροπράγματα 11 τρίβια απ' το πρώτο (πρώτο!) τεύχος της LifO

23.11.2019
Πώς κατάφερε η RuPaul να γίνει μία απ' τις πιο επιδραστικές σούπερ-σταρ της δεκαετίας του '10

Mικροπράγματα Πώς κατάφερε η RuPaul να γίνει μία απ' τις πιο επιδραστικές σούπερ-σταρ της δεκαετίας του '10

17.11.2019
Τα 13 πιο συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ φίλων

Mικροπράγματα Τα 13 πιο συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ φίλων

28.10.2019
6 ξεχωριστοί Δημήτρηδες της Ελλάδας

Mικροπράγματα 6 ξεχωριστοί Δημήτρηδες της Ελλάδας

26.10.2019
Το τέλος του θρυλικού φωτογραφικού Studio Νικολέρη της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η ιστορία του.

Mικροπράγματα Το τέλος του θρυλικού φωτογραφικού Studio Νικολέρη της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η ιστορία του.

14.10.2019
Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: 20 λόγοι που αγαπάμε τους σκύλους

Mικροπράγματα Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: 20 λόγοι που αγαπάμε τους σκύλους

27.8.2019
ΚΟΥΙΖ: Το είπε η Βίβλος ή το Κοράνι;

Mικροπράγματα ΚΟΥΙΖ: Το είπε η Βίβλος ή το Κοράνι;

20.8.2019
«Ξινός, ευαίσθητος, αμυντικός, κλειστός, περίεργος» | O Αντίνοος Αλμπάνης απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

Mικροπράγματα «Ξινός, ευαίσθητος, αμυντικός, κλειστός, περίεργος» | O Αντίνοος Αλμπάνης απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

12.7.2019
20 απ' τις πιο παράξενες, ρετροφουτουριστικές στάσεις λεωφορείων της Σοβιετικής Ένωσης

Mικροπράγματα 20 απ' τις πιο παράξενες, ρετροφουτουριστικές στάσεις λεωφορείων της Σοβιετικής Ένωσης

10.7.2019
7 Σχόλια
avatar
σαλιγκάρι 12.6.2017 | 09:27
θα ήθελα να ξέρω τον ψυχισμό του ατόμου που δεν έζησε τον πόλεμο παρά μόνο στα βιβλία αλλά φέρεται σα να ήταν στην πρώτη γραμμή εναντίον των εχθρών και σα να θυσίασε την ζωή του για την πατρίδα
αντ'αυτού ζει στην εποχή μας, έχει μεγαλώσει σε οικογένεια πολιτικών, έχει λαμπρές σπουδές και στο εξωτερικό, βρήκε στρωμένη δουλειά από τον μπαμπά, είναι σε κοινωνικό κύκλο πολιτικών, έχει εκμεταλλευτεί το σύστημα της χώρας π.χ. παίρνοντας συνεχείς αναβολές για την δική του πελάτη της βιαστή, φωνάζοντας δυνατά για να την ακούσουν τα αυτιά που θέλουν να ακούν κάποιον να φωνάζει γενικώς κλπ.
avatar
Kapoioss 12.6.2017 | 21:07
Μα για μερικα ψηφαλακια το εκανε...
avatar
ΕΛΠΟ 13.6.2017 | 08:44
Αποκλείεται βέβαια να μάθουμε επιστημονικά τον ψυχισμό της Κωνσταντοπούλου, όπως και πουθενά στον κόσμο προβλέπεται ανάλογη διαδικασία για διεκδικητές πολιτικής εξουσίας.

Μακάρι πάντως να υπήρχε τρόπος θεσμικά κατοχυρωμένος και παραδεκτός ! Από πολλούς θα είχε γλυτώσει η ανθρωπότητα !

Μας μένει λοιπόν να είμαστε ενεργοί πολίτες με κοινό νου και ήθος, για να μπορούμε να διακρίνουμε έναν ισορροπημένο ηγέτη.

Πρέπει να μάθουμε να ορίζουμε την λεπτή γραμμή, ανάμεσα στο δημόσιο και στο ιδιωτικό. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε οποιονδήποτε επιδιώκει να συμπληρώσει προσωπικά του κενά στις πλάτες μας ή να μας χρησιμοποιήσει για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Αυτή είναι η δική μας ευθύνη.

Παρεμπιπτόντως, στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη τοποθετήσεις ειδικών επιστημόνων περί Τραμπ. Δεν αποκλείεται δε, να αποτελέσουν μέρος της επιχειρηματολογίας, που θα θεμελιώσει ακόμη και την αποπομπή του Τραμπ από το αξίωμα του Προέδρου !
Μένης 12.6.2017 | 14:00
Είναι άλλο το αν εχει ΔΙΚΙΟ η Κωνσταντοπούλου για τους λόγους που αντέδρασε, κι άλλο αν είναι η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ που εξέφρασε αυτή τη θέση.
Κλασική περίπτωση επίθεσης ad hominem.
avatar
Ανώνυμος/η 12.6.2017 | 14:15
Η ιστορία του Διστόμου δεν είναι μια απλή περίπτωση. Η επίσημη γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει επίσημα συγνωμη. Από την πρώτη φορά που παραβρέθηκε Γερμανός πρέσβης στις εκδηλώσεις μνήμης πριν μερικά χρόνια η Γερμανία σφυρίζει κάπως αδιάφορα με σκοπό φυσικά να αποφύγει τις αποζημιώσεις. Μιλώ για το επίσημο κράτος που από τη μια στέλνει τον πρέσβη από την άλλη αρνείται να τηρήσει επίσημη και ξεκάθαρη θέση.
Σε ότι αφορά το περιστατικό προφανώς η Ζωή το έκανε για να παίξει λίγο στην επικαιρότητα. Ο Γλέζος είναι γνωστό πως έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για τις αντιφάσεις των Γερμανών κι είναι σταθερά από τους μπροσταρηδες των αποζημιώσεων. Προφανώς ήταν ένα ακόμα σόου της κυρίας που θίγει σε τελευταία ανάλυση μόνο την ίδια. Όποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία του ζητήματος ας ρίξει μια ματιά στο ντοκιμαντέρ "ένα τραγούδι για τον Αργύρη". Νομίζω είναι κατατοπιστικό.
avatar
Ästhet 12.6.2017 | 17:30
Περιμένω να δω πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει καταντήσει να εκπροσωπεί ένα πρωτόγονο αντιγερμανισμό, που δεν έχει σχέση ούτε με τον αντιφασισμό ούτε με την αριστερά. Να της πει κάποιος ότι η σημαία των κατακτητών μας ήταν κόκκινη, άσπρη και μαύρη και το σύμβολό της μαρτυρούσε τη δολοφονική ιδεολογία που βρισκόταν πίσω από τις πράξεις εκείνων των ανθρώπων. Τι σχέση έχει αυτό με την σημαία της μεταπολεμικής γερμανίας, η οποία εκπροσωπεί στην τελική και τις γενιές που μεγάλωσαν μετά τον πόλεμο δεν μπορώ να καταλάβω,εκτός εάν θεωρούμε ότι όλοι οι γερμανοί κουβαλάνε κάποιο εγκληματικό dna που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους. Και μπορεί στην Κωνσταντοπούλου η σημαία αυτή να θυμίζει τον Σόυμπλε, δεν καταλαβαίνει όμως ότι είναι απαράδεκτο να υποβιβάζει τη μνήμη για τα θύματα του Διστόμου στα μέτρα του κάθε ευκαιριακού πολιτικού ακτιβισμού;
avatar
geoathan77 15.6.2017 | 00:16
χωρις καμμία διαθεση να υπερασπιστω την κωνσταντοπουλου απλα παραθέτω οτι σε αντιστοιχα χωρια στην Γαλλία και στην Τσεχία που εγιναν ολοκληρωτικές σφαγές γερμανός δέν εχει πατησει. Η συγχώρεση και η συλλογική μνήμη θέλουν διάρκεια και πράξεις
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια