Mικροπράγματα

Η απάντηση της Αττικής Οδού για τις οικογένειες γατιών στον κόμβο Μεταμόρφωσης

Φιλοζωϊκή ομάδα είχε ζητήσει απ' τη διοίκηση της Αττικής Οδού να συμμετέχει στη διάσωση των γατιών

Φωτ. απ' το Facebook της ομάδας "Τα Φιλαράκια μας"

 

«Θα νοιαστεί η διοίκηση της Αττικής Οδού για τις οικογένειες γατιών στον κόμβο Μεταμόρφωσης;», είχαμε αναρωτηθεί σε άρθρο πριν από λίγες εβδομάδες, δημοσιεύοντας την καταγγελία της ομάδας Τα Φιλαράκια μας. Σ' αυτήν, αναφερόταν εκτός των άλλων:

 

««Βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι που από ευαισθησία και μόνο πήγαν να βοηθήσουν για να μην γίνουν τα μωρά χαλκομανίες στην άσφαλτο των διοδίων Μεταμόρφωσης.

Και βρέθηκαν προ εκπλήξεως: 3 θηλυκές και 7 μωρά (δύο οικογένειες).

Στείρωσαν, φιλοξένησαν, νοσήλευσαν, αποπαρασίτωσαν, τάισαν, φρόντισαν, προώθησαν για υιοθεσία, με προσωπικό τους κόπο και έξοδα. Αφανώς και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Σε πολύ πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο της Αττικής οδού (ο οποίος και ήταν ο κύριος σύνδεσμος στο σημείο) έμαθαν πως βρέθηκε και η τρίτη οικογένεια με 4 μωρά στο ίδιο επικίνδυνο σημείο.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν ΟΛΑ τα υπόλοιπα ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ και οικονομικά και από θέμα χώρου να αναλάβουν και αυτά τα 4 μωρά (καθώς από τα υπόλοιπα 7 υπάρχουν αρκετά ακόμα που δεν έχουν υιοθετηθεί).

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση της Αττικής οδού το μόνο που έκανε ήταν να παραπονεθεί και να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση γατοπαγίδας που έβαλαν οι εθελοντές για να πιάσουν ένα φοβικό μωρό του οποίου δεν ξέρουμε την τύχη του, ενώ οι υπάλληλοι της Αττικής οδού δεν θέλησαν να συμμετέχουν με κανέναν τρόπο στην αποπληρωμή των εξόδων για την διάσωση των ζώων που γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν με βάναυσο τρόπο δίπλα τους.

Η τελευταία ενημέρωση είναι πως οι υπάλληλοι θα ενημερώσουν την διοίκηση και την περίπολο της Αττικής, ώστε να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ τα ΜΩΡΑ με όποιο τρόπο νομίζουν (και ότι αυτό συνεπάγεται).»

 

 

Η Αττική Οδός μας έστειλε την ακόλουθη αποστολή και χαίρομαι πραγματικά με αυτά που διάβασα:Αγαπητέ κ. Δημοκίδη,

Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας στη Lifo της 15/6/2017 θα επιθυμούσαμε να γνωρίζετε ότι:

 

Στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού διοδίων Μεταμόρφωσης της Αττικής Οδού, πίσω από το parking και μπροστά στο Eμπορικό Tμήμα όπου υπάρχουν φυτά και δένδρα, έχουν βρει καταφύγιο γάτες και γατάκια.

 

Όλα αυτά τα χρόνια, οι εργαζόμενοι στο σταθμό διοδίων, υπάλληλοι της εταιρείας λειτουργίας της Αττικής Οδού, καθώς και οι φύλακες της G4S, έχουν αγκαλιάσει με αγάπη τις γάτες και τα μικρά τους. 

 

Τα ταΐζουν με φαγητό που φέρνουν από το σπίτι τους και ξηρά τροφή που αγοράζουν οι ίδιοι κατά διαστήματα. Οι γάτες πηγαινοέρχονται στα σημεία που έχει χώμα και σκιά ενώ όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε ποτέ ατύχημα με γάτα στο  συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, καθώς οι γάτες παραμένουν ασφαλείς γύρω από το κτίριο και στον κήπο, δεδομένου ότι η εργασία των ανθρώπων και η παρουσία τους δεν σταματά ποτέ λόγω των βαρδιών.

 

Οι άνθρωποί μας επίσης προστατεύουν τα γατάκια από το κρύο και τη ζέστη  με σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί εκεί, φροντίζοντας παράλληλα  να υιοθετηθούν τα μικρά, ενώ πολλοί έχουν οι ίδιοι υιοθετήσει ένα γατάκι.

 

Εν ολίγοις, όπως και οι ίδιοι υπάλληλοι δηλώνουν «Όλα αυτά τα χρόνια, συμπορευόμαστε με τα γατάκια χωρίς να αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα».

Η ίδια φιλοζωική πολιτική επικρατεί και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, όπου καταφεύγουν πολλά αδέσποτα ζώα, τα οποία με έξοδα της εταιρείας περιθάλπονται, στειρώνονται και βρίσκουν σπίτι.

 

Προφανώς δεν είμαστε ειδικοί στη περίθαλψη και τη φροντίδα ζώων και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.  Εφόσον αυτοί που σας πληροφόρησαν για την κατάσταση που περιγράψατε γνωρίζουν και μας υποδείξουν κάποιο σημείο όπου αυτά θα τύχουν ανάλογης φροντίδας, η εταιρεία μας προσφέρεται να επωμιστεί τα έξοδα μεταφοράς των ζώων αυτών.

 

Με εκτίμηση,

 

ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.

Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Αττικής Οδού 

«Τμήμα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» 

Mικροπράγματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύντομη και απλή ιστορία της υπέροχης Ειρήνης που ζει μόνη στην Κίναρο

Mικροπράγματα Η σύντομη και απλή ιστορία της υπέροχης Ειρήνης που ζει μόνη στην Κίναρο

2.1.2020
11 τρίβια απ' το πρώτο (πρώτο!) τεύχος της LifO

Mικροπράγματα 11 τρίβια απ' το πρώτο (πρώτο!) τεύχος της LifO

23.11.2019
Πώς κατάφερε η RuPaul να γίνει μία απ' τις πιο επιδραστικές σούπερ-σταρ της δεκαετίας του '10

Mικροπράγματα Πώς κατάφερε η RuPaul να γίνει μία απ' τις πιο επιδραστικές σούπερ-σταρ της δεκαετίας του '10

17.11.2019
Τα 13 πιο συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ φίλων

Mικροπράγματα Τα 13 πιο συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ φίλων

28.10.2019
6 ξεχωριστοί Δημήτρηδες της Ελλάδας

Mικροπράγματα 6 ξεχωριστοί Δημήτρηδες της Ελλάδας

26.10.2019
Το τέλος του θρυλικού φωτογραφικού Studio Νικολέρη της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η ιστορία του.

Mικροπράγματα Το τέλος του θρυλικού φωτογραφικού Studio Νικολέρη της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η ιστορία του.

14.10.2019
Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: 20 λόγοι που αγαπάμε τους σκύλους

Mικροπράγματα Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: 20 λόγοι που αγαπάμε τους σκύλους

27.8.2019
ΚΟΥΙΖ: Το είπε η Βίβλος ή το Κοράνι;

Mικροπράγματα ΚΟΥΙΖ: Το είπε η Βίβλος ή το Κοράνι;

20.8.2019
«Ξινός, ευαίσθητος, αμυντικός, κλειστός, περίεργος» | O Αντίνοος Αλμπάνης απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

Mικροπράγματα «Ξινός, ευαίσθητος, αμυντικός, κλειστός, περίεργος» | O Αντίνοος Αλμπάνης απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

12.7.2019
20 απ' τις πιο παράξενες, ρετροφουτουριστικές στάσεις λεωφορείων της Σοβιετικής Ένωσης

Mικροπράγματα 20 απ' τις πιο παράξενες, ρετροφουτουριστικές στάσεις λεωφορείων της Σοβιετικής Ένωσης

10.7.2019
4 Σχόλια
avatar
maxmara 29.6.2017 | 12:24
Αναρωτιέμαι αν κάποια δημόσια υπηρεσία θα έμπαινε στο κόπο να απαντήσει.

Ας το πω αλλιώς - αν υπήρχε γατο-οικογένεια σε Εθνική Οδό παλαιάς κοπής, δεν θα υπήρχε ΚΑΝ παραλήπτης παραπόνων.
ToKeratoMou 29.6.2017 | 17:24
Προκειμένου να βρούμε εναν παραλήπτη παραπόνων,να ιδιωτικοποιήσουμε ολες τις Εθνικές Όδους.Δε τίθεται ζήτημα!
Μόνο εγω μάλλον βρίσκω παράλογο να ζητάμε τον λόγο και να απαιτούμε απο μια ιδιωτική εταιρία να αναλάβει την μέριμνα αδέσποτων ζώων που βρέθηκαν εκει. ΠΑρολαυτά ,προς τιμήν τους, απάντησαν με τα προφανή. Οτι δε χρειάζονται υστερίες για να δείξεις την αγάπη σου στα ζώα. Δείχνουν σεβασμό σε αυτά τα ζώα που ήταν ένοικοι της περιοχής πολυ πριν αποφασίστει να χτιστει εκει σταθμός διοδίων και γιαυτό συμπορεύονται μαζί τους ,οπως υπογραμμιζουν, χωρις προβλήματα όλα αυτα τα χρόνια.
Αλλα τι τρελλή που είμαι...Φυσικά κι ενα γατί χωρις αφεντικό δεν εχει δικαίωμα να ζει ελευθερο και να σκαλίζει το χώμα όπου υπάρχει ακόμα σε αυτή τη πόλη!Αυτή η πόλη ανήκει μόνο στους ανθρωπους της,καμιά άλλη μορφή ζωής δεν εχει δικαίωμα να περιπλανιέται. Τόσα χρόνια εξέλιξης των ειδών άλλωστε έδειξαν οτι οι γάτες είναι ηλίθια μικρόσωμα θηλαστικά που χωρις την βοηθεια των ανθρωπων δε πρόκειται να επιβιωσουν!Ας τα βάλουμε λοιπον στα σαλόνια μας σαν μπιμπελό αλλα επειδή δε τα βαλσαμώνουμε είμαστε φιλόζωοι.Τα αφήνουμε να ζουν και να κοιμούνται μαζί μας σαν αρκουδάκια!

ΥΓ.Επειδή είχα μια γάτα μέσα σε διαμέρισμα για 2 χρόνια,ξέρω πως είναι το ζώο να υποφέρει και να σκαρφαλώνει πάνω σε χριστουγεννιάτικο δέντρο για έρθει λίγο πιο κοντά στη φύση του.Πλέον έχει ολοκληρο κήπο να παίξει κι έρχεται όποτε εκεινη θέλει μέσα.Κι οσο παράξενο κι αν ακουστει: φαίνεται αλήθεια ευτυχισμένη κι ας κινδυνευει απο τα παράσιτα κι ας μη κοιμάται μαζί μου κάθε βράδυ κι ας μαλώνει και με τους άλλους γάτους χωρις αφεντικά που ταιζουμε γυρω γυρω.Ζεί συμφωνα με τη φύση της!!
avatar
Ezel 29.6.2017 | 13:22
Κύριε Δημοκίδη, σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
Renegade 29.6.2017 | 17:14
Ωραία πρωτοβουλία και αξιόλογη προσπάθεια... Μπράβο!