Όταν ο Βλάσης Μπονάτσος ρωτούσε χαρούμενος τον Χασάπη των Βαλκανίων Μλάντιτς «Τι ζώδιο είσαι;»
Mικροπράγματα

Όταν ο Βλάσης Μπονάτσος ρωτούσε χαρούμενος τον Χασάπη των Βαλκανίων Μλάντιτς «Τι ζώδιο είσαι;»

Άβολες στιγμές, με αφορμή την καταδίκη του εγκληματία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

Ο Σέρβος σφαγέας Ράτκο Μλάντιτς καταδικάστηκε χτες στη Χάγη για τις δεκάδες χιλιάδες δολοφονίες αμάχων. Είναι ένοχος για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στις σφαγές και την επιχείρηση εθνοκάθαρσης, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας. Ο Μλάντιτς αποδείχτηκε πως ήταν ο εγκέφαλος πίσω από τον φόνο χιλιάδων ανθρώπων και του είχαν απαγγελθεί 11 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου...

 

Όλα αυτά ήταν λίγο πολύ γνωστά και τη δεκαετία του '90 στην Ελλάδα, αλλά δεν μας ένοιαζε καθόλου, γιατί οι Σέρβοι ήταν «αδέρφια μας», άσε που πίστευαν και στην ίδια θρησκεία με μας, οπότε ό,τι και να έκαναν θεωρούσαμε ότι είχαν δίκιο.

 

Τόση ήταν η αγάπη για τους Σέρβους (είτε ήταν αθώοι είτε ήταν σφαγείς και δολοφόνοι) που στην ελληνική τηλεόραση όχι απλά τους δικαιολογούσαμε, αλλά τους αγιοποιούσαμε κιόλας.

 

Δείτε τη συνέχεια στα ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ

 

Mικροπράγματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύντομη και απλή ιστορία της υπέροχης Ειρήνης που ζει μόνη στην Κίναρο

Mικροπράγματα Η σύντομη και απλή ιστορία της υπέροχης Ειρήνης που ζει μόνη στην Κίναρο

2.1.2020
11 τρίβια απ' το πρώτο (πρώτο!) τεύχος της LifO

Mικροπράγματα 11 τρίβια απ' το πρώτο (πρώτο!) τεύχος της LifO

23.11.2019
Πώς κατάφερε η RuPaul να γίνει μία απ' τις πιο επιδραστικές σούπερ-σταρ της δεκαετίας του '10

Mικροπράγματα Πώς κατάφερε η RuPaul να γίνει μία απ' τις πιο επιδραστικές σούπερ-σταρ της δεκαετίας του '10

17.11.2019
Τα 13 πιο συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ φίλων

Mικροπράγματα Τα 13 πιο συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ φίλων

28.10.2019
6 ξεχωριστοί Δημήτρηδες της Ελλάδας

Mικροπράγματα 6 ξεχωριστοί Δημήτρηδες της Ελλάδας

26.10.2019
Το τέλος του θρυλικού φωτογραφικού Studio Νικολέρη της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η ιστορία του.

Mικροπράγματα Το τέλος του θρυλικού φωτογραφικού Studio Νικολέρη της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η ιστορία του.

14.10.2019
Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: 20 λόγοι που αγαπάμε τους σκύλους

Mικροπράγματα Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: 20 λόγοι που αγαπάμε τους σκύλους

27.8.2019
ΚΟΥΙΖ: Το είπε η Βίβλος ή το Κοράνι;

Mικροπράγματα ΚΟΥΙΖ: Το είπε η Βίβλος ή το Κοράνι;

20.8.2019
«Ξινός, ευαίσθητος, αμυντικός, κλειστός, περίεργος» | O Αντίνοος Αλμπάνης απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

Mικροπράγματα «Ξινός, ευαίσθητος, αμυντικός, κλειστός, περίεργος» | O Αντίνοος Αλμπάνης απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

12.7.2019
20 απ' τις πιο παράξενες, ρετροφουτουριστικές στάσεις λεωφορείων της Σοβιετικής Ένωσης

Mικροπράγματα 20 απ' τις πιο παράξενες, ρετροφουτουριστικές στάσεις λεωφορείων της Σοβιετικής Ένωσης

10.7.2019
5 Σχόλια
BERGMAN NIGHTMARES 23.11.2017 | 12:29
Τελικά τι ζώδιο είναι?
avatar
Ανώνυμος/η 23.11.2017 | 13:08
Ο Μπονάτσος αν και συμπαθής κάποιες στιγμές ,όταν βλέπω παλιές συνεντεύξεις του ήταν η προσωποποίηση του 'Ελληναρα' που τους γράφει όλους εκεί που ξέρει ..
Μόνο που ο λογαριασμός μας ήρθε όταν είχε ήδη φύγει απο την ζωή αρκετό καιρό πριν...
Heuristically programmed ALgorithmic computer 23.11.2017 | 15:25
Καταρχήν είμαι ιδρυτής, Ελληνοσερβικής Αδελφότητας που αριθμεί χιλιάδες μέλη. Του Σέρβους, τους γνωρίζω όσο καλά ξέρω και τους Έλληνες και τους λατρεύω για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν υπάρχει χρόνος να αναλυθούν.

Οι Σέρβοι, ήταν και είναι, αδερφοί μας. Τώρα αν αυτός ο θρησκευτική και ιστορική αδελφότητα ενοχλεί, έχει προφανώς να κάνει με πολιτικές πεποιθήσεις ή ότι άλλη δικαιολογία, υπάρχει στο κεφάλι του καθένα, είτε αφορά απέχθεια στην θρησκεία, αλλεργία στον πατριωτισμό, είτε, δεν γουστάρει ρε παιδί μου Σέρβους γενικότερα.

Στους δρόμους τότε, βγήκαν άπαντες. Αυτό το γράφω, επειδή αναφέρθηκε το "Οι δεσμοί αίματος του ελληνικού με τον "Σερβικό εθνικισμό και της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς με τη Χρυσή Αυγή". Ναι πήγαν κάποιοι εθνικιστές και ΧΑγίτες να πολεμήσουν τότε υπέρ των Σέρβων (5, 10, 15; και πολλούς λέω) αλλά να θυμίσω, στους νεώτερους, ότι η ΧΑ ήταν ένα κόμμα του μηδέν κόμμα κάτι % τότε. Η σύνδεση εθνικισμού λοιπόν και της γενικότερης εξέγερσης κατά του ΝΑΤΟ, είτε ήταν διοργανωμένη από το ΚΚΕ, είτε τον Δεξιό, είτε την τελευταία γριά ή θείτσα που πιστεύει στον Χριστούλη και στην Παναγίτσα που ήταν καθολική, ΔΕΝ παίζει.

Αγριότητες, διαπράχτηκαν και από τις 2 πλευρές. Καλώς ή κακώς, αυτά έχει ο πόλεμος, μάχες χωρίς νεκρούς αθώους, αμάχους, πολίτες και παιδιά, δεν υφίσταται. Τα όπλα σκοτώνουν, τα drones σκοτώνουν, οι cruise σκοτώνουν, ότι κάνει σαματά, σκοτώνει, είτε το διαπράτει ο Σέρβος πατριώτης τότε είτε, ο uncle Sam, που τα έχει κάνει λαμπόγυαλο στην Μ.Α. και σε όλη την υδρόγειο.

Να ο Mladic, δεν ήταν άγγελος, ήταν όμως πατριώτης. Ρωτήστε και κανέναν Σέρβο και ειδικότερα, Σέρβους της Βοσνίας, τι υπέστησαν και οι ίδιοι! Διαβάστε και ψάξτε, περί αναλόγων ακροτήτων, με αποκορύφωμα, την πώληση ΟΡΓΑΝΩΝ Σέρβων αιχμαλώτων πολέμου. Αυτά βέβαια, δεν τα αναφέρουν τα Δυτικά μέσα, που παρότι Δεξιός και μάλιστα συντηρητικός όσο δεν πάει, όχι ρε φίλε δεν γούσταρα, που το ΝΑΤΟ έριχνε βόμβες ουρανίου σε κατοικημένες περιοχές και ο καρκίνος εκεί πλέον ΘΕΡΙΖΕΙ! Δεν γούσταρα που για άλλη μια φορά στην γειτονιά μας, έκαναν το νταβατζιλίκι τους στο όνομα της Δημοκρατίας και καλά για να προωθήσουν δικές του ατζέντες! Αυτά, επαναλαμβάνω, δεν τα γράφει ένας αριστερός τύπου "Vernedead" (αναγνώστης της LIFO), αλλά o Heuristic, ένας δεξιός.

Ελπίζω να δημοσιευτεί.
Косово је Србија.
Ζήτω, η Ελληνοσερβική φιλία!
ημίθεος 23.11.2017 | 18:16
εμετός
avatar
giorgos1234 23.11.2017 | 23:18
Αυτό για τα όργανα που αναφέρει ο Heuristically, δεν τα έχει βγάλει από το μυαλό του, τα έχει γράψει η Καρλα Ντελ Πόντε που κυνήγησε όσο κανείς άλλος τον Μιλόσεβιτς και τον δίκασε στο ειδικό δικαστήριο της Χάγης.
Οι σφαγές που έγιναν στο σλαβικό πληθυσμό ήταν μεγάλες και αποκρύφτηκαν εντέχνως. Στο πόλεμο της Βοσνίας μην ξεχνάμε ότι είχαν συμμετάσχει και οι μαχητές της Αλ Καιντα.
Εν πάση περιπτώσει ο στόχος επετεύχθη. Ένα ακόμη προτεκτοράτο ιδρύθηκε στην καρδιά των Βαλκανίων.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια