Mικροπράγματα

Το τέλος του Λαζόπουλου;

Μπορεί άραγε να ανακάμψει ο γνωστός κωμικός απ' τη δημόσια υποστήριξη ρατσιστικής άποψης για τους κινητικά ανάπηρους;

 

Η χτεσινοβραδινή εκπομπή «σάτιρας» του Λαζόπουλου ήταν καλά προετοιμασμένη. Είχε φτιάξει γραφικά, είχε πίνακες για να εξηγήσει -σαν δάσκαλος- το μάθημα, είχε μαζέψει στοιχεία για να αποκαλύψει τα σχέδια των κακών ξένων. Είχε συγκεντρώσει με προσοχή όλες τις προπαγανδιστικές κατευθύνσεις για υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου. 

 

Και τότε το είπε. Και όλο το προφίλ «ανθρωπιστή», «αντιρατσιστή» και «καλής ψυχής» γκρεμίστηκε, ίσως δια παντός. 

 

 

 

Τα 11 πιο προσβλητικά δευτερόλεπτα της καριέρας του, δεν είχαν αποδέκτη τον «κακό Σόιμπλε» - κι ας το ξεκίνησε έτσι, στο μυαλό του. 

 

«Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα. Αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».

 

Ο δρ. Ψυχιατρικής Λάκης Λαζόπουλος, έκανε διάγνωση για το τι συμβαίνει στην ψυχική κατάσταση των ανθρώπων που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια, και κατέληξε πως αυτός το λέει «παράνοια» και «παραφροσύνη». Αφήνω στην άκρη την υπερβολή της σκέψης πως όσο ο Σόιμπλε είναι καθηλωμένος σκέφτεται με μονομανία το πώς θα καταστρέψει την Ελλάδα - ο Λαζόπουλος στην ύστερη φάση της καριέρας του έχει άλλωστε αναπαράγει άκριτα και με λεβέντικη εθνική περηφάνια το hoax του Κίσινγκερ!- και αναρωτιέμαι:

 

Αλήθεια, δεν ντράπηκε; Έχουν πάει να τον δουν άνθρωποι με αναπηρικά αμαξίδια. Ήξερε σίγουρα ότι στα σπίτια τους τον παρακολουθούσαν άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες. Πώς πιστεύει ότι ένιωσαν ακούγοντας την ψευδοψυχιατρική διάγνωσή του, που θύμισε σε κάποιους Χίτλερ;

 

Θα αφήναμε μια χαραμάδα αμφιβολίας για το αν κατάλαβε τι είπε, εάν η εκπομπή του δεν είχε γραμμένο από πριν σενάριο, το οποίο διαβάζει με εξαντλητικά μονότονο και γρήγορο ύφος. Η φράση του δε μοιάζει έκλαμψη της στιγμής, μοιάζει γραμμένη και προαποφασισμένη - έχοντας σκοπό να χτυπήσει προπαγανδιστικά τον Σόιμπλε. 

 

Αντί να καταφέρει να ταυτίσει τον Σόιμπλε με τον Χίτλερ, θύμισε ο ίδιος Χίτλερ σε σχέση με την απόρριψη των Ατόμων με Αναπηρία!

 

Εικάζω ότι στον πόθο του να απαξιώσει τον αντίπαλο, δεν κατάλαβε ότι δεν προσέβαλλε μόνο τον εχθρό του, αλλά εκατομμύρια ανθρώπους. Κι όμως. Σχεδόν 15 ώρες αργότερα, κι ενώ έχει γίνει ο κακός χαμός -και παρενέβη και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία-, δεν έχει ζητήσει συγγνώμη. Και πλέον ίσως είναι και πολύ αργά. (Αν ακολουθήσει την πεπατημένη θα πει ότι «απομονώθηκε μια φράση» και πως τον χτυπά το κατεστημένο επειδή είπε «αλήθειες» και «αποκάλυψε τα σκοτεινά σχέδια της Ευρώπης».)

 

Ήδη οι οπαδοί του λένε «νοιαστήκατε για τους ΑΜΕΑ ενώ παρκάρετε στις θέσεις τους» (πού το ξέρουν; και πού ξέρουν πόσα άρθρα γράψαμε και πόση εθελοντική δουλειά κάναμε στη ζωή μας για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα) και «το εννοούσε μόνο για τον Σόιμπλε».

 

UPDATE: Εξεπλάγη με τον ντόρο ο Λαζόπουλος δηλώνοντας πως τα είπε συγκεκριμένα μόνο για τον Σόιμπλε (παρότι είπε «όταν ένας άνθρωπος» γενικεύοντας φυσικά). Σαν να μην καταλαβαίνει πως αν πχ. πω για τον Λαζόπουλο «Όταν ένας άνθρωπος είναι Έλληνας, σιγά σιγά γίνεται επικίνδυνος» θίγω τους Έλληνες!

 

Κανονικά, το γεγονός ότι μέχρι το τέλος της ζωντανής εκπομπής δεν είχε καταλάβει πόσο χυδαία ρατσιστικό ήταν αυτό που είπε και δεν είχε αναφερθεί διορθωτικά σ' αυτό στον αέρα, θα ήταν λόγος να τελειώσει η καριέρα του και κανένα κανάλι να μη θέλει να ξαναμεταδώσει πρόγραμμά του. Εδώ όμως μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως ο πάλαι ποτέ κωμικός ηθοποιός θα συνεχίσει μια πετυχημένη καριέρα νουθετώντας τους πολίτες και αναπαράγοντας κομματικές προπαγάνδες. Ίσως επειδή δεν είναι καθηλωμένος σε καρέκλες...

 

«Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα. Αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη» - Λάκης Λαζόπουλος, 16/2/2016

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύντομη και απλή ιστορία της υπέροχης Ειρήνης που ζει μόνη στην Κίναρο

Mικροπράγματα Η σύντομη και απλή ιστορία της υπέροχης Ειρήνης που ζει μόνη στην Κίναρο

2.1.2020
11 τρίβια απ' το πρώτο (πρώτο!) τεύχος της LifO

Mικροπράγματα 11 τρίβια απ' το πρώτο (πρώτο!) τεύχος της LifO

23.11.2019
Πώς κατάφερε η RuPaul να γίνει μία απ' τις πιο επιδραστικές σούπερ-σταρ της δεκαετίας του '10

Mικροπράγματα Πώς κατάφερε η RuPaul να γίνει μία απ' τις πιο επιδραστικές σούπερ-σταρ της δεκαετίας του '10

17.11.2019
Τα 13 πιο συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ φίλων

Mικροπράγματα Τα 13 πιο συνηθισμένα προβλήματα μεταξύ φίλων

28.10.2019
6 ξεχωριστοί Δημήτρηδες της Ελλάδας

Mικροπράγματα 6 ξεχωριστοί Δημήτρηδες της Ελλάδας

26.10.2019
Το τέλος του θρυλικού φωτογραφικού Studio Νικολέρη της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η ιστορία του.

Mικροπράγματα Το τέλος του θρυλικού φωτογραφικού Studio Νικολέρη της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η ιστορία του.

14.10.2019
Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: 20 λόγοι που αγαπάμε τους σκύλους

Mικροπράγματα Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: 20 λόγοι που αγαπάμε τους σκύλους

27.8.2019
ΚΟΥΙΖ: Το είπε η Βίβλος ή το Κοράνι;

Mικροπράγματα ΚΟΥΙΖ: Το είπε η Βίβλος ή το Κοράνι;

20.8.2019
«Ξινός, ευαίσθητος, αμυντικός, κλειστός, περίεργος» | O Αντίνοος Αλμπάνης απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

Mικροπράγματα «Ξινός, ευαίσθητος, αμυντικός, κλειστός, περίεργος» | O Αντίνοος Αλμπάνης απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

12.7.2019
20 απ' τις πιο παράξενες, ρετροφουτουριστικές στάσεις λεωφορείων της Σοβιετικής Ένωσης

Mικροπράγματα 20 απ' τις πιο παράξενες, ρετροφουτουριστικές στάσεις λεωφορείων της Σοβιετικής Ένωσης

10.7.2019
77 Σχόλια
12345
Λάκης Λαλάκης 17.2.2016 | 15:04
Φυσικά και θα συνεχίσει τη λαμπρή καριέρα του, αφού οι περισσότεροι από όσους ξαφνικά θυμήθηκαν τα ΑμεΑ (μαζί και τα αφεντικά του και το κοινό του), παρκάρουν καθημερινά πάνω στις διαβάσεις και κοιτάνε αλλού όταν βρεθεί σε ακτίνα 10 μέτρων γύρω τους ανάπηρος.
Odelia 18.2.2016 | 22:06
Φυσικά και θα συνεχίσει! Όπως συνέχισε η φίλτατη Δέσποινα Βανδή όταν το 2008 είπε "θα προτιμούσα να είχα πεθάνει παρά να έμενα ανάπηρη μετά από τροχαίο"...φυσικά και ξεχάστηκε σαν να μην ειπώθηκε ποτέ...
Πληρωμένο account 19.2.2016 | 15:01
Ατυχής σύγκριση αγαπητή Odelia.Μπορείς αν θες να επικαλεστείς τον Αυτιά που τον έλεγε ''καροτσάκια'' και ισχυιζόταν πως τον μαχαίρωσε η πρώην του, ενώ όλοι ξέρουν πως ο Σοίμπλε έμεινε ανάπηρος μετά από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Επίσης ο Αντωνάκης ο Ρέμος που έλεγε ''θα σηκωθεί να περπατήσει ο π...στης, ο σακάτης'' κλπ και γελούσε χειροκροτώντας ο κόσμος.
Αυτό που λες για τη Βανδή, δεν προσβάλει τους ανάπηρους.Έχει κάθε δικαίωμα να πει ότι θάλει για τον εαυτό της.Δε λέει κακώς που ζουν οι ανάπηροι, λέει ότι αν μπορούσε να επιλέξει μεταξύ ζωής με αναπηρία ή θανάτου ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ, θα επέλεγε το δεύτερο, προφανώς λόγω αδυναμίας ή δικών τις εμπειριών...Και εγώ πχ θα προτιμούσα να πεθάνω αν ήταν να ζήσω ευνούχος, γιατί είμαι εθισμένος στο σεξ και ζω μόνο για αυτό.Άρα δε θα είχε νόημα η ζωή μου αν δεν είχα το μόριο μου...Ενοχλώ κανέναν? Δεν προσβάλω τους ευνούχους, για την πάρτυ μου μιλάω...
Odelia 19.2.2016 | 20:35
Σύμφωνοι "πληρωμένο account". Απλώς πιστεύω ότι είναι πολύ διαφορετικό να το λέμε εσύ και εγώ ενώ πίνουμε τον καφεδούμπο μας με τα φιλαράκια μας και πολύ διαφορετικό να κάνει μια τέτοια δήλωση ένα δημόσιο πρόσωπο. Σκέψου πως αισθάνθηκαν και τι σκέψεις έκαναν τα τόσα παιδάκια που την είχαν για ίνδαλμα και ήταν καθηλωμένα (ή και όχι) σε αναπηρικά αμαξίδια. Έχει και η δόξα, ξέρεις, την ευθύνη της. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει.
avatar
σαλιγκάρι 17.2.2016 | 15:10
δεδομένου ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος, ηρωϊκά, πατριωτικά, να μην ζητήσει συγνώμη. Γιατί αυτός είναι ΣΥΡΙΖΑ και έχει το ηθικό πλεονέκτημα.
avatar
hali houli 17.2.2016 | 20:07
Τελικά ζήτησε συγνώμη, μονό που και πάλι είναι σα να μη ζήτησε, αφου ουσιαστικά λέει ότι παρεξηγήθηκε η φράση του.
avatar
σαλιγκάρι 18.2.2016 | 08:14
πράγματι αυτό που λέει είναι ότι το είπει συγκεκριμένα για τον Σόιμπλε και να μην επεκτεινόμαστε σε γενικεύσεις εμείς οι μικρόνοοι.
είδες το αριστερό πλεονέκτημα πώς ξεπλένει όλες τις βρωμιές; πώς τα ισιώνει όλα τα στραβά; πώς παραπλανά και στρέφει αλλού την προσοχή;
ο Λαζόπουλος είναι παλιός γνώστης του αριστερού πλεονεκτήματος, παλιά καραβάνα του συστήματος αυτού.
avatar
unknown 18.2.2016 | 08:34
και εξαιρεί από τη συγνώμη (που δεν ζήτησε αλλά θα ζητούσε αν όντως κάποιος έχει παρεξηγηθεί) τον Σόιμπλε. Με λίγα λόγια δεν ζήτησε συγνώμη από κανέναν και απλά συνέχισε με το εμμονικό του μίσος. Βέβαια για συριζαίος και πολλή προσπάθεια έκανε. Μας έχουν συνηθίσει στο να καφρίζουν και μετά να μην ασχολούνται με τις αντιδράσεις.
avatar
LAMPROS 18.2.2016 | 18:57
Όχι πως διαφωνώ, απλώς, αναρωτιέμαι ποιός άλλος που ανήκει στους άλλους κομματικούς φορείς, έχει ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για κάποια αντίστοιχη ή και χειρότερη παπαριά που έχει πεί, και είναι πολλοί που έχουν πεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ. Θέλω να πώ, μη βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, κι όπως λέει κι ο λαός, όλα τα γουρούνια, την ίδια μούρη έχουν.
karmiris 17.2.2016 | 15:18
Εκτός από τους πολιτικούς, έχουμε και τους κωμικούς που μας αξίζουν...
avatar
IQ...61.5% 17.2.2016 | 23:55
Δηλαδη ποσο...μα ποσο δικιο εχεις!!! (φαινεται αλλωστε απο τα ΝΑΙ)
ιάσονας κάναλης 17.2.2016 | 15:30
Αν διακατέχονται κάποιοι από έμμονες ιδέες είναι εκείνοι που βρίσκονται καθηλωμένοι στο στούντιο του αλτσαντιριού και τον χειροκροτούν. Νομίζω πως δεν χωράει αμβιβολία.
Και κάτι άλλο, αυτόν τον άνθρωπο ο Τσίπρας τον επέλεξε ως εκπρόσωπο του ελληνικού πολιτισμού, στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Ολάντ.
Lucretius 17.2.2016 | 17:16
Πάλι καλά να λέμε που δεν του έδωσαν και το Φεστιβάλ Αθηνών. Μάλλον θα είχε άλλες υποχρεώσεις.
avatar
boxer 17.2.2016 | 17:37
Περίμενε, ακόμα δεν έφυγαν.
avatar
Ανώνυμος/η 17.2.2016 | 15:43
Μακάρι να ήτανε τόσο απλό και εύκολο! Δυστυχώς, το κοινό του Λαζόπουλου έχει κοντή μνήμη...
avatar
LAMPROS 18.2.2016 | 19:02
Είναι βέβαιο ότι έχει κοντή μνήμη, ψάχνω να βρώ, ποιανού αντίστοιχου κοινό έχει μακριά μνήμη, αλλά δεν βρίσκω. Και για να το πολιτικοποιήσω λίγο, κι ο Σαμαράς έσκιζε τα μνημόνια πρίν εκλεγεί, κι ο Τσίπρας, μετά τα υπογράψανε και οι δύο, (για τους άλλους να μη μιλήσω καλύτερα).
ΠΣΟΙΧΑΛΕΙΖΥ 17.2.2016 | 16:24
..ποιος να μας το 'λεγε (πρώην) αγαπημένε Λάκη, πως στον αγώνα για καλύτερο και μεγαλύτερό γλείψιμο προς τους ταγούς της εξουσίας, θα χρησιμοποιούσες και χτύπημα κάτω από την μέση, σχεδόν στο μαλακό υπογάστριο...

Δυστυχώς (πρώην) αγαπημένε Λάκη...Αρχόντου λόγος και πορδές γαϊδάρου, ένα...
Δον Ιδιώτης 17.2.2016 | 16:34
Ο Λάκης έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Τουλάχιστον στη συνείδηση των σκεπτόμενων Ελλήνων.
Εμετικός.
avatar
LAMPROS 18.2.2016 | 19:04
ΣΚΕΠΤΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; είδος προς εξαφάνιση από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ακόμα.
Χαρμίδης 17.2.2016 | 16:36
M'αρέσει που διάφοροι προδικάζουν με ποικίλες αφορμές ότι ήρθε το τέλος του Σύριζα, του Λαζόπουλου κτλ.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι αυτοί εδραιώνουν το καθεστώς τους και όσο περισσότερο θεωρούμε πως κρέμονται σε μια κλωστή, τόσο πιο ακλόνητοι γίνονται.
avatar
unknown 18.2.2016 | 08:35
Έχεις δίκιο..
avatar
LAMPROS 18.2.2016 | 19:05
Ακριβώς.
Ugg-α-μπ-Uggas 17.2.2016 | 16:44
Ας αποφασίσει επιτέλους ποιο θα είναι το περιεχόμενο της εκπομπής του! Η κακού επιπέδου σάτιρα ή η προπαγανδιστική ρητορεία;
nikio 17.2.2016 | 16:47
Ειναι το τελος του Λαζοπουλου.

Οχι γιατι απεδειξε οτι ειναι ρατσιστης. Αλλωστε το χει κανει και στο παρελθον
Οχι γιατι ειναι στρατευμενος και αντιμετωπιζει το κοινο του σαν ποιμνιο που χρειαζεται κατηχηση
Οχι γιατι ο πολυτελης βιος του ερχεται σε αντιθεση με οσα ψυχοπονιαρικα διαλαλει τοσα χρονια.

Αλλα γιατι επαψε να ειναι αστειος. Εδω και πολλα χρονια. Και αυτο ειναι κατι που ο κοσμος δε θα του συγχωρησει. Εκτος απο τις ηλικιωμενες κυριες που γελανε με τη λεξη "κλανια". Αυτο ειναι το κοινο του πλεον
DimmyC 17.2.2016 | 19:29
Δεν ξέρω εάν είναι το τέλος, αλλά έχει κουράσει και έχει αρχίσει και εκνευρίζει πλέον... Ας κάνει κανένα Μήτσο, ΕΑΝ μπορεί πλέον να θίγει τα κακώς κείμενα της εκάστοτε εξουσίας. Ή μήπως δεν μπορεί...;
12345
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια