Νομίζω και οι δυο αυτό που θυμόμαστε πιο ζωηρά είναι η υποτιθέμενη μπάντα που είχαμε εγώ, ο ξάδερφος και ο Φώτης, που αν και πολύ μικρός τότε του κάναμε την τιμή και τον παίζαμε μαζί μας.
Μουσική

Οι Tendts κάνουν μια βουτιά στο παρελθόν τους

Το ηλεκτρονικό ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη δημιουργεί για το LIFO.gr ένα κολάζ ήχων, εικόνων και αναμνήσεων, λίγο πριν από την αποψινή του εμφάνιση στο Ρομάντσο

Η πιο ζωντανή ανάμνηση από την παιδική μου ηλικία που έχει σχέση με τη μουσική

Νομίζω και οι δυο αυτό που θυμόμαστε πιο ζωηρά είναι η υποτιθέμενη μπάντα που είχαμε εγώ, ο ξάδερφος και ο Φώτης, που αν και πολύ μικρός τότε του κάναμε την τιμή και τον παίζαμε μαζί μας.

Η πρώτη φορά που άκουσα ένα κομμάτι που με ανατρίχιασε

Χρήστος: Πρέπει να ήμουν 11-12 όταν άκουσα Τρύπες για πρώτη φορά και μου άρεσαν πολύ. Δε θυμάμαι ποιο τραγούδι βέβαια.


Φώτης: Εάν δε με απατά η μνήμη μου, ήταν το Disorder από Joy Division σε κάποιο CD του Χρήστου. Αυτή η μπασάρα και τα φωνητικά του Ian σε κόβουν κομμάτια!

 

 

Joy Division - Disorder

 

Το πρώτο πόστερ μπάντας που είχα κρεμασμένο στο δωμάτιό μου

Σίγουρα Iron Maiden. Υπάρχει ακόμα και πού και πού σκεπάζουμε τα μηχανάκια μας με αυτή για να μην σκονίζονται. Ξέρεις, δεν ήταν αφισάκι κανονικό αλλά από αυτά τα υφασμάτινα σαν σημαίες και αρκετά μεγάλη.

 

Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα περήφανος για τη μουσική μου

Την πρώτη φορά που τυπώθηκε μουσική μας σε βινύλιο το 2012, με το Slow Years.


Το τελευταίο gig στο οποίο ήμουν πολύ νευρικός

Μάλλον στο Sonar. Θέλαμε να πάνε όλα καλά μας είχαν ενημερώσει ότι θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη, μας είχε κάτσει λίγο βαρύ. Ήμασταν 100% σίγουροι ότι θα κάναμε κάποια βλακεία. Αλλά τελικά πήγαν όλα καλά και το διασκεδάσαμε.

 

H τελευταία φορά που τσακωθήκαμε παίζει να ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα. Κλασικά για αδιάφορους λόγους, μια και στα πιο σοβαρά θέματα τα βρίσκουμε (σχετικά) εύκολα... Πανεπιστήμια, 2006

 

Το πρώτο μου gig/DJ set
Το πρώτο μας DJ set πρέπει να ήταν στα πανεπιστήμια σε μια φάση που είχαμε οργανώσει γύρω στο 2005-06. Μπορεί να κάνουμε και λάθος όμως, οπότε να μας συγχωρείτε.

Η πρώτη και η τελευταία φορά που καβγαδίσαμε για τη μουσική

Καλά την πρώτη φορά είναι αδύνατον να τη θυμόμαστε. Πάνε πλέον πάνω από δέκα χρόνια. Αλλά η τελευταία παίζει να ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα. Κλασικά για αδιάφορους λόγους, μια και στα πιο σοβαρά θέματα τα βρίσκουμε (σχετικά) εύκολα!

Η τελευταία φορά που διάβασα ή άκουσα κάτι για τη μουσική μου που με θύμωσε

Μπααααα! Άλλωστε κανείς δεν ασχολείται σοβαρά μαζί μας για να του θυμώσουμε.

 

Αυτή την περίοδο οι Tendts γράφουν τον επόμενο δίσκο τους.

 

Αυτός ο δίσκος της εφηβείας μου διαμόρφωσε τις μουσικές μου προτιμήσεις

Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε σε έναν ούτε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Οπότε θα απαντήσουμε ομόφωνα πως δεν ήταν ένας δίσκος μα οι δίσκοι που μας δάνειζε ο θείος μας ο Μίμης και κυρίως τα mixtapes που μας έγραφε.

 

Όταν ακούω αυτό το κομμάτι μου έρχονται δάκρυα στα μάτια  

Με το Lambada της Kaoma μας έρχονται δάκρυα στα μάτια γιατί το σιχαινόμαστε αυτό το τραγούδι πραγματικά. Όχι πραγματικά, μα πραγματικά-πραγματικά. Κάθε αποκριές (που επίσης σιχαινόμαστε), αν τυχόν βρεθούμε σε κάποιο μαγαζί εκείνες τις απαίσιες μέρες, έχουμε τη φοβία ότι θα ακούσουμε αυτό το κομμάτι. Όλοι θα χορεύουν, θα διασκεδάζουν γύρω μας κι εμάς θα μας πιάσει ίλιγγος και θα είμαστε έτοιμοι να ξεράσουμε.

 

 

Kaoma - Lambada

 

Αυτό το κομμάτι το έχω συνδέσει με τους γονείς μου

Ξεκάθαρα η μάνα μας είναι Βασίλης Καρράς! Ο πατέρας απ' την άλλη βρίσκεται σε καμένα υπερκιτς ιταλικά άσματα. Βγάλε άκρη.

Μια ζωντανή ανάμνηση από ένα αγαπημένο μου ταξίδι

Νομίζω πως από τις πιο ζωντανές αναμνήσεις που έχουμε και οι δυο είναι από ένα ταξίδι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ανκόνα για ένα λάιβ. Αυτή η πόλη έχει μια πολύ περίεργη ομορφιά και βασικά, μια κι έχει λιμάνι παρόμοιο με της Θεσσαλονίκης, τη θυμίζει και φάγαμε κι ένα ντεζαβού. Εκεί, που λέτε λοιπόν, αράζουμε ένα βράδυ του φεστιβάλ Porto Bello με τον φίλο μας τον Stev και η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική. Ζεστό σχετικά βράδυ, καθαρό δροσερό αεράκι, ωραίες μουσικές και κρασί. Ακόμη νομίζουμε πως κάποιες φορές νιώθουμε το αεράκι.

Ένα  top5 με αγαπημένα κομμάτια για τη φετινή άνοιξη

 

 

Zazou, Bikaye & Cy1 - Mangungu

 

 

Space Dimension Controller - Everything is better now

 

 

Shy Layers - Gateway

 

 

M.S.L Bellevue Resort - Model future

 

 

Khotin - Aloe drink
 

Αυτό το κομμάτι θέλω να παίζουν την ημέρα της κηδείας μου

Ο,τι πιο χαρούμενο και ιδανικά χορευτικό υπάρχει. Πραγματικά όμως να το κάψουν όλοι. Να πέφτει ιδρώτας στον χορό, λέμε.

 

 

 

Info:

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου οι Tendts επιστρέφουν στην Αθήνα. Θα εμφανιστούν στο Ρομάντσο πριν από τον Ολλανδό Palmbomen II και αμέσως μετά την Giganta. Η βραδιά είναι άλλη μια συνεργασία του Κορμοράνου με το Ρομάντσο.

 

Αυτή την περίοδο οι Tendts γράφουν τον επόμενο δίσκο τους. Θα προηγηθεί ένα 12" με δυο δικά τους κομμάτια και τρία remixes σε μια αμερικάνικη εταιρεία. Λεπτομέρειες για αυτή την κυκλοφορία θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

 

Τέλος, οι Tendts επιθυμούν να κλείσουν με μια φράση: «Cosmic Swimmer era is coming».

 

 

 

Μουσική
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια