Η θάλασσα, η σχετικά ασθενής μνήμη, ο ήχος των κυμάτων, ο αυτοεγκλωβισμός και ο αυτοπροσδιορισμός είναι μερικά από αυτά που ενέπνευσαν τον Logout.
Μουσική

Στο νέο άλμπουμ του Logout ένας ναυαγός ξυπνάει σε ένα έρημο νησί χωρίς να θυμάται τι τον έφερε εκεί

Με αυτή την αφορμή ο μουσικός απαντά σύντομα σε 5 ερωτήσεις.

— Περίγραψέ μου μερικές εικόνες και ήχους που σε ενέπνευσαν όταν ηχογραφούσες το «N91».

Η θάλασσα, η σχετικά ασθενής μνήμη, ο ήχος των κυμάτων, ο αυτοεγκλωβισμός και ο αυτοπροσδιορισμός, αυτός ο στίχος του κομματιού «Ν91» που ξεκίνησε τα πάντα μιλώντας για ένα ταξίδι πέρα από τους 90 βόρειους παράλληλους κύκλους του χάρτη, ένα αστείο του «Seinfeld» που προσπαθώ να θυμηθώ με την ατάκα «I will meet you there» και ένα αεροπλάνο που ζοριζόταν, ο Jack και η Sally του Tιμ Μπέρτον, η radiohead-ική τεχνοτροπία τού να παίρνεις τραγουδιστικές ιδέες και να τις μεταφέρεις στα ηλεκτρονικά ηχοτοπία μέχρι να βγει κάτι καινούργιο, ο ενθουσιασμός από τους ήχους ενός καινούργιου synth, η απόσταση από την Αθήνα.

 

— Τι διαφορετικό θα έλεγες ότι έχει αυτός ο δίσκος σε σχέση με προηγούμενες δουλειές σου;

Και οι τρεις δίσκοι ξεκίνησαν με πολύ διαφορετικές αρχικές συνθήκες. Ο πρώτος ξεκίνησε με τη βασική ιδέα να γραφτεί με κιθάρα και φωνή το 2011, ενώ ο δεύτερος είχε το στίγμα πολύ πιο γεμάτων ηχητικά κατευθύνσεων που δημιουργήσαμε με το Χρήστο Λαϊνά στην παραγωγή το 2012. Ο δίσκος «Ν91» ακολούθησε πολλές άλλες προσπάθειες ολοκληρωμένης ηχογράφησης που μεσολάβησαν και ήταν η πρώτη προσπάθεια που κάπως πέτυχε. Το στοιχείο που δίνει συνοχή στον δίσκο και τον διαφοροποιεί σε σχέση με τους προηγούμενους είναι κι αυτή η μεταφορά κιθαριστικών θεμάτων στους ήχους ενός καινούργιου synth.

 

— Ποιο τραγούδι ακούς συνέχεια αυτόν τον καιρό;

Το «Not in Kansas» των National.

 

— Ξέρεις την εκπομπή «Desert Island Discs»; Εσύ ποιους 5 δίσκους, ποιο βιβλίο και ποιο αντικείμενο θα ήθελες να έχεις μαζί σου αν ήσουν ναυαγός σε ένα έρημο νησί;

Δίσκοι: «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» - Μάνος Χατζιδάκις, «The songs of Leonard Cohen» - Leonard Cohen, «Kid A» - Radiohead, «Fevers & Mirrors» - Bright Eyes, «Το κουστουμάκι» - The Βoy / Βιβλίο: Το βιβλίο της ανησυχίας του Φερνάντο Πεσσόα / Αντικείμενο: Κλασική κιθάρα.

 

Info

To άλμπουμ N91° κυκλοφορεί από την Tiny Room Records.

Μουσική
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια