Ο αρχηγός ενός λαϊκοδεξιού κόμματος έχει αναγορευτεί όχι απλώς σε στρατηγικό σύμμαχο αλλά σε «κολλητάρι», «σαρξ εκ σαρκός» με τη δικαιολογία ότι ήταν «ο μόνος τρόπος να κυβερνήσουμε και να προωθήσουμε την πολιτική μας ατζέντα». Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
Απόψεις

Φλερτάροντας με το τέρας της Χρυσής Αυγής. Από τον Θοδωρή Αντωνόπουλο

Μήπως η καλή μας αριστερή κυβέρνηση έχει πάθει κοκομπλόκο με τους ναζί;

«Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει [...]. Η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά. Η υποταγή ή ο εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη, ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πως πρέπει, του πώς οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε και να μιλάμε; Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά. Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε», έλεγε προφητικά χρόνια πριν ο Μάνος Χατζιδάκις, στοχοποιημένος κι αυτός από ένα «τέρας» αριστερών προδιαγραφών σαν το «λαϊκό ΠΑΣΟΚ» που εξέφραζε η Αυριανή. Μια φυλλάδα που δεν υπάρχει πια, αλλά η ιδεολογία της δεν έπαψε να βρικολακιάζει, όπως δεν έπαψε κι ο Κουρής να παίζει μπάλα στα ΜΜΕ στηρίζοντας, τη φορά αυτή, την "πρώτη φορά αριστερά"!


Όταν χτες βουλευτές του Σύριζα με πλούσιο κιόλας βιογραφικό στο αγωνιστικό «κουρμπέτι» ταξιδεύουν παρέα και φωτογραφίζονται «α λα μπρατσέτα» με Καμένους και Κασιδιάρηδες προκειμένου να δώσουν το παρών σε πατριδοκάπηλα events σαν αυτό του Καστελόριζου, χωρίς κανείς μέσα από το κόμμα να τους τραβά δυνατά έστω και εκ των υστέρων το αφτί.

 

Ηλίας Κασιδιάρης και Χρήστος Παππάς στις νήσους Ρω, Στρογγύλη Μεγίστης και Καστελόριζο με την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC


Όταν η «επίσημη» κυβερνητική εφημερίδα – ένα έντυπο με τεράστια ιστορία και εκτόπισμα στον προοδευτικό χώρο - δημοσιεύει τη σχετική φωτογραφία στα «παραπολιτικά» της χωρίς το παραμικρό σχόλιο – ή μάλλον με σχόλιο τύπου «έκλασε μέντες ο Ερντογάν μπροστά στην πανεθνική συσπείρωση».


Όταν η ΕΡΤ –ναι, η κρατική τηλεόραση για την οποία, όταν είχε πέσει το «μαύρο» επί Σαμαρά είχαν ξεσηκωθεί και οι αριστερές πέτρες– σπεύδει με «υπερβάλλοντα ζήλο» να προβάλλει φιέστες της ΧΑ και λογίδρια του Μιχαλολιάκου, όπως στην επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών (ήτανε βλέπεις προφανώς οι πρόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου του γιαλαντζί φυρερίσκου που αναχαίτισαν τα περσικά στίφη).

 
Όταν η Μάγδα Φύσσα μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο προ ημερών καταγγέλλει ότι «κανένας επίσημος πολιτικός φορέας της Αριστεράς ή του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου δεν επέδειξε ουσιαστική στήριξη, παρά μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας, αφού μέχρι και υποψήφιοι μας προτάθηκε να γίνουμε σε κομματικά ψηφοδέλτια, μετά δε την άρνησή μας να συμμετάσχουμε, ουδέποτε ξανά προσέφεραν οιαδήποτε άλλη βοήθεια ή δημόσια στήριξη για εμάς», κάνοντας επιπλέον λόγο για τη «μεθοδευμένη αδιαφορία των ΜΜΕ, που αντί να προβάλλουν καθημερινά ρεπορτάζ για την εξέλιξη της δίκης, περιορίζονται σε ολιγόλεπτες αναφορές, οι οποίες περιορίζονται στην αποτύπωση στιγμών προσωπικής μου συναισθηματικής έντασης, παραλείποντας να μεταφέρουν στο κοινό τα συγκλονιστικά στοιχεία σε βάρος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

 

H Mάγδα Φύσσα καταγγέλει ότι «κανένας επίσημος πολιτικός φορέας της Αριστεράς ή του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου δεν επέδειξε ουσιαστική στήριξη, παρά μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας». Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC


Όταν ο αρχηγός ενός λαϊκοδεξιού κόμματος έχει αναγορευτεί όχι απλώς σε στρατηγικό σύμμαχο αλλά σε «κολλητάρι», «σαρξ εκ σαρκός» με τη δικαιολογία ότι ήταν «ο μόνος τρόπος να κυβερνήσουμε και να προωθήσουμε την πολιτική μας ατζέντα».

 

* Όταν ο πρώην γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου - από τα αξιότερα και γενικής αποδοχής πρώην κυβερνητικά στελέχη -  καταγγέλλει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για υποτίμηση της ακροδεξιάς απειλής, θεσμική αμεριμνησία και αδράνεια

 


Ε, τότε «σύντροφοι» –και το γράφω χωρίς καμία φτηνή αντιπολιτευτική διάθεση– όχι απλά αρχίζουμε να γινόμαστε «φτυστοί» με το τέρας που υποτίθεται ότι de facto μαχόμαστε (το δέος απέναντί του ήταν κιόλας από τους λόγους που πολλοί μας ψήφισαν), αλλά βάζουμε και σοβαρή υποψηφιότητα να το φοβίσουμε. Γιατί θα έχουμε γίνει ακόμα πιο τρομακτικοί από εκείνο. Και τότε μόνη μας ελπίδα για λύτρωση - αν βέβαια διατηρούμε ακόμα τύψεις - θα είναι να μας λογχίσει κάποιος τιμωρός "Αη-Γιώργης".

24 Σχόλια
avatar
σαλιγκάρι 6.12.2016 | 14:24
μα δεν έχετε καταλάβει χρόνια τώρα ότι οι Έλληνες δεν θέλουν τους άλλους (αλλόθρησκοι, ξένοι, ομοφυλόφιλοι, άλλου χρώματος κλπ)
το πολύ πολύ να τους ανέχονται υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι καλά περιχαρακωμένοι και δεν θα ξεμυτίζουν για να τους ενοχλούν
τα περί βοήθειας στους πρόσφυγες από τους υπέροχους Έλληνες έγιναν μόνο επειδή όλοι ξέραμε ότι οι πρόσφυγες ήθελαν να φύγουν, δεν θα έμεναν εδώ. τώρα που εγκλωβίστηκαν όλοι βλέπουμε την συμπεριφορά μας και το πόσο φιλόξενοι είμαστε πλέον.
θέλω να πω ότι το αυγό του φιδιού το έχουμε καλοθρεμμένο στον κόρφο μας χρόνια τώρα.
δεν είναι κάτι νέο, ούτε είναι κάτι ξαφνικό.
το τέρας το έχει καλοδεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ καθότι πατριωτικό κόμμα. η ΠΦΑ είναι πατριωτικό συντηριτικό κόμμα. όπως και οι περισσότεροι έλληνες.
avatar
Aris Was Right! 6.12.2016 | 15:12
ο ΣΥΡΙΖΑ πατριωτικό κόμμα??? Το κατεξοχήν εθνομηδενιστικό κόμμα.
avatar
σαλιγκάρι 7.12.2016 | 07:20
οουυυυ ατόφιο πατριωτικό κόμμα. η προεκλογική του εκστρατεία (αλλά και τώρα ακόμα) στηρίχθηκε κατά πολύ στο λεγόμενο ελληνικό στοιχείο, το και καλά επαναστατικό, το και καλά σπουδαίο και υπέροχο, στον λαό που έχει πολεμήσει, που έχει τόση ιστορία και κλπ.
μια χαρά τις μάσησε τις ψήφους έτσι
και τώρα ακόμα λέει τέτοιες εθνικιστικές κορόνες όταν ζορίζονται.
δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κυβερνά με τους ΑΝΕΛ, μα καθόλου τυχαίο. τους ενώνει ο πατριωτισμός τους και ο εθνικισμός τους.
καμία σχέση με τον εθνομηδενισμός που γράφεις. αν στηρίζεσαι στην αριστερά που ναι ήταν εθνομηδενιστική, χάνεις την πραγματικότητα. σήμερα η ελληνική αριστερά δεν έχει σχέση με την κομμουνιστική αριστερά. είναι κάτι άλλο, δεν είναι ό,τι γράφουν τα βιβλία. είναι μία παράλογη μίξη που όμως έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο. ο κόσμος, οι έλληνες δηλαδή, τους στηρίζουν πολύ.
avatar
tktk 6.12.2016 | 15:27
Όταν πρωταρχικό μελημα των συριζοτρολ ήταν να ρίξουν όση λάσπη γινόταν "στο Ποτάμι του Μπόμπολα" για να μπει στη βουλή ένα ακροδεξιό κόμμα που τύχαινε "αντιμνημονιακό", αυτά είναι τα αποτελέσματα. Φυσικά μοιάζουν και στον εθνολαικισμό. Τον χειρότερο οδηγό για ένα ευρωπαικό κράτος.
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι ο Σύριζα δεν είναι αριστερό κόμμα ευρωπαικού τύπου. Ο θαυμασμός προς κάθε Κούβα δεν είναι τυχαίος.
Μπράβο πάντως που επισημαίνετε αυτή την αηδία πλέον. Κατι που επίσης οι "ανάλγητοι φιλελέδες" του Ποταμιού έκαναν αμέσως.
Network 6.12.2016 | 18:14
Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

σιγα σιγά σχηματίζεται το νέο(!) που ήρθε να διώξει το παλιό...

Clan 7.12.2016 | 09:09
Δείχνει να σε ενδιαφέρει πολύ το Ποτάμι για να το μνημονεύεις δυο φορές σε δέκα γραμμές, σε ένα άρθρο που ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο κόμμα. Θα είναι μάλλον επειδή αυτοί είναι διαφορετικοί από τους άλλους, δεν λένε ποτέ ψέμματα και πραγματικά θα έσωζαν την χώρα αν έβγαιναν, ε; Θα έδινε λύση ο Σταύρος με την τσάντα στην πλάτη κι ο Ψαριανός με τους χαριεντισμούς του με Βορίδη-Μπουμπούκο. Δεν θα εφάρμοζαν μνημόνιο αυτοί; Ή μήπως το δικό τους θα ήταν καλύτερο από τα μνημόνια των άλλων; Μας κοροϊδεύεις ή δεν έχεις πάρει το κολλαγόνο σου ακόμα;
avatar
tktk 13.12.2016 | 05:17
Καλώς το συριζοτρόλ. Με το ανάλογο ύφος. Ξεπερνώ το ατράνταχτο επιχείρημα του σακιδίου στην πλάτη, για να τονίσω ότι το μνημόνιο δεν είναι κακό. Ήταν απαραίτητο για τη χώρα, κυρίως πριν αλλοιωθεί απ τις αχρηστες κομματοκρατικές κυβερνήσεις μας. Αν εφαρμοζόταν θα είχαμε ήδη βγει απ την κρίση. Προφανώς το Ποτάμι δε θα χε ποσοστό ώστε "να κυβερνήσει". Τα αγράμματα τριτοκοσμικά ζώα είναι μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα. Απλώς ελπίζουμε σε μια κυβερνηση ευρείας συνεργασίας, με πραγματική διαθεση μεταρρυθμίσεων του τραγικού κράτους μας.
Και ναι σίγουρα το Ποτάμι σε μια κυβέρνηση, θα χρησίμευε περισσοτερο απ τους ψεκασμενο-καμμένους.
avatar
ΕΛΠΟ 6.12.2016 | 15:35
Ο ιδεολογικός αχταρμάς που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για την διατήρηση της εξουσίας, είναι κατανοητό δικαίωμα και επιλογή της.

Αυτό που δεν είναι δικαίωμά της είναι, να παίζει με την αξιοπρέπειά μας και να παρουσιάζει τις πολιτικές κωλοτούμπες επιπέδου Πετρούνια ως τακτικές επιλογές, με τον στρατηγικό στόχο να παραμένει τάχα αναλλοίωτος.

Ο Πετρούνιας μας χάρισε χρυσό εδώ και τώρα.

Η κυβέρνηση μας υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια και ηθικό πλεονέκτημα έναντι των Ολαντρέου και μάνταμ Μέρκελ και μας ξεφτίλισε. Τώρα κάνει κολάϊ με τους Μαδούρους, που είναι του επιπέδου της.

Άσε που μας ταράζει βάναυσα την ούτως ή άλλως ανέκαθεν εύθραστη εθνική μας ηρεμία, δίνοντας ντε φάκτο στον Σόϊμπλε ρόλο μαστιγωτή (ακόμη και ο Γιάνης υποτάχθηκε στον Γερμανό, αλλά αυτόν ίσως και να τον ιντριγκάρανε αυτά με την "τρέλλα" που τον έδερνε, εμείς τι φταίμε;).

georgebice 6.12.2016 | 15:40
Δεν βαριεστε κ.Αντωνοπουλε,και 19 χρονια να συγκυβερνήσει, λεμε τωρα, ο Συριζα με τη Χρυση Αυγη, αν αναγνωρισει το λαθος του [μετα απο 19 χρονια ομαλης συνεργασιας...] καποιος σαν του λογου σας [αν οχι κι εσεις ο ιδιος] θα βρεθει να τους ξεπλυνει..Από τον ΘΟΔΩΡΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ - Ο Φιντέλ, η Επανάσταση και οι ομοφυλόφιλοι "Η μεγάλη «στροφή» γίνεται στα τέλη της δεκαετίας του '70 οπότε η ομοφυλοφιλία παύει να αποτελεί ποινικό αδίκημα (1979) ....Ανεξάρτητα ωστόσο με τη γνώμη που έχει κανείς για τον Φιντέλ Κάστρο, τα έργα και τις ημέρες του, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το μεγαλείο αυτής της μεταστροφής ...Και ίσως αυτό ακριβώς να συνιστά εντέλει το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς με την ευρεία έννοια, η δυνατότητα να αναγνωρίζεις και να επανορθώνεις τα λάθη σου ' Το μυνημα μου δεν ειναι υβριστικο, περιμενω δημοσιευση
Θοδωρής Αντωνόπουλος 7.12.2016 | 13:04
"Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι".
Δον Ιδιώτης 6.12.2016 | 15:42
Κατά τα άλλα η λεγόμενη "θεωρία των άκρων" είναι ισοπεδωτική. Δυστυχώς, όπως λέει και ο tktk, η σημερινή ελληνική Αριστερά από το ΚΚΕ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα νεότερα κόμματα όπως αυτό της Ζωής, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ευρωπαίκή Αριστερά, όπως δεν έχει σχέση ο Τσίπρας ή η Κωσταντοπούλου με τον Μπερλίνγκουερ.
Όσο πιο γρήγορα απαξιωθεί αυτού του είδους η "αριστερά" στην Ελλάδα, τόσο το καλύτερο και για τη χώρα αλλά και για την ίδια την Αριστερά.
Network 6.12.2016 | 19:06
@Δον Όσο πιο γρήγορα καταλάβει ο μεσο-έλληνας ότι το ηθικό πλεονέκτημα ειναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μυθικό... τόσο το καλύτερο για τη χώρα !
Network 6.12.2016 | 22:19
Δηλαδή μυθικό πλεονέκτημα..
avatar
acantholimon 6.12.2016 | 15:50
Η μόνη μου έκπληξη όσον αφορά την είδηση,ήταν ότι βγήκα έξω μετά και δεν έβρεχε γιαούρτια.Να πέφτουν κανονικά απ'τον ουρανό,εννοώ.Αυτοί μπορούν να φλερτάρουν ακόμα και με τσιπούρες.Δεν έχουν πρόβλημα.
Network 6.12.2016 | 18:04
Μπ. Μπρεχτ: Η παρέλαση του παλιού καινούριου

"Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.
Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.

Η πέτρα που πέρασε κατρακυλώντας ήταν η νεότερη εφεύρεση kαι τα ουρλιαχτά από τους γορίλες που βαράγανε τα στήθια τους συνθέτανε την πιο μοντέρνα μουσική.
Παντού μπορούσες να δεις τάφους ανοιχτούς που χάσκανε άδειοι καθώς το Νέο πλησίαζε την πρωτεύουσα.
Ολόγυρα στέκανε όσοι εμπνέονταν από τον τρόμο, κραυγάζοντας: Φτάνει Το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο, γίνετε και εσείς νέοι σαν και εμάς! Κι αυτοί που ακούγανε, τίποτα άλλο δεν ακούγανε από τις κραυγές τους,
Μα αυτοί που βλέπανε, βλέπανε αυτά που δεν φωνάζονταν.
Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο,
Και έφερε αλυσοδεμένο μαζί του το Νέο να το παρουσιάσει σαν Παλιό. Το νέο βάδιζε αλυσοδεμένο και ντυμένο με κουρέλια.
Αποκαλύπτονταν τα θεσπέσια μέλη του.
Κι η πομπή συνέχιζε να προχωράει μες τη νύχτα, μα αυτό που πήρανε για χάραμα ήταν το φως απ’ τις φωτιές στον ουρανό. Και η κραυγή: Φτάνει Το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο, γίνεται και εσείς νέοι σαν και εμάς!
Πιο εύκολα θα ακουγότανε, αν όλα δεν είχανε πνιγεί μες τις ομοβροντίες των όπλων."

Μπέρτολτ Μπρεχτ, 1938
avatar
The man who sold the world 6.12.2016 | 20:58
Και το καραβάνι προχωρά...
avatar
Ανώνυμος/η 7.12.2016 | 00:57
Καταπληκτικό και ανατριχιαστικά επίκαιρο. Σε όλη την Ευρώπη...δυστυχώς.
Vernedead 7.12.2016 | 00:46
Ο Μπρεχτ μιλούσε για την αστική τάξη και τους εκπροσώπους της που παρουσιάζονται κάθε φορά σαν "νέο" ενώ στην ουσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο κάτι το παρωχημένο ,ντυμένο με μπόλικη σάλτσα για να κρύψουν τη μπόχα του καπιταλισμού.

Ε όχι τώρα να χρησιμοποιηθεί και ο κομμουνιστης Μπρέχτ για να γίνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ από φιλελεύθερη σκοπιά.

Νισάφι,εχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πατάει πάνω σε πτώματα αγωνιστών στην Καισαριανη και στον Αη Στράτη,τώρα έχουμε και τους φιλελεύθερους να μας απαγγέλλουν... Μπρεχτ.
Network 7.12.2016 | 08:54
Oi πνευματικοί άνθρωποι αποκτούνν την εμβέλεια που ορίζεται απο τη δύναμη της σκέψης και της διαχρονικότητας των συμβολισμών που δημιουργούν, ξεπερνώντας τα στενά όρια της εκάστοτε πολιτικής τοποθέτησης.

Ο καθένας απο εμάς δινει τις ερμηνειες που ορίζει το πλαισιο αντίληψης που λειτουργούμε:

κομματικός μικρόκοσμος η κοινωνικές αντανακλάσεις σε πολιτικά σχήματα ?

Φυσικά ανάλογα με την ερμηνεία που δίνουμε καθορίζονται και οι επιλογές μας , τα πάντα ρει...

Καλημέρα
avatar
Ανώνυμος/η 7.12.2016 | 13:21
Ο Μπρεχτ, όπως και όλοι οι τεράστιοι καλλιτέχνες, είναι διαχρονικός και παγκόσμιος. Το ότι ήταν κομμουνιστής όλοι το ξέρουν. Το ότι είναι διαχρονικός και παγκόσμιος φαίνεται ότι χρειάζεται ανώτερη νοημοσύνη για να το εννοήσει κανείς. Δεν ανήκει το έργο του Μπρεχτ στους κνίτεες και τις ερμηνείες τους, ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα. Όπως και ο Παρθενώνας δεν ανήκει στα χρυσαύγουλα ή στους Έλληνες. Όσοι δεν ονειρεύονται δικτατορίες τύπου Πολ Ποτ το καταλαβαίνουν αυτό.
Vernedead 7.12.2016 | 15:33
Ο Μπρεχτ ανήκει σε όσους καταλαβαίνουν την καταπίεση ενός εκμεταλλευτικού κόσμου και παλεύουν για να τον αλλάξουν.Όχι σε όσους παλεύουν να τον συντηρήσουν με τεχνάσματα.

Όσοι καταλαβαίνουν την κοροϊδία από αοριστολογίες όπως "το έργο του Μπρεχτ ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα" ή-πηγαίνοντας και στον πολυχρονεμένο μας ηγέτη Τσίπρα-"στην Κούβα παλέυετε για την αξιοπρέπεια μπλα μπλα","η υπογραφή της δανειακής σύμβασης ήταν μια αναγκαία υποχώρηση όπως το Μπρεστ-Λιτοφσκ"
καταλαβαίνουν και τι λέω.Οι υπόλοιποι μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλο σας.
avatar
Ανώνυμος/η 7.12.2016 | 19:01
Το ότι το έργο του Μπρεχτ ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα δεν είναι αοριστολογία. Είναι γεγονός και δεν αλλάζει. Ακριβώς όπως η Ευκλείδεια γεωμετρία ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα. Καμμία απολύτως διαφορά. Δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να το εννοήσουν αυτό - δηλαδή τι διαφορά έχει ένα καλλιτεχνικό έργο από τα άρθρα του Ριζοσπάστη - , αλλά δεν πειράζει. Από το να πιστεύεις ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, για παράδειγμα, καλύτερα να πιστεύεις ότι ο Μπρεχτ ανήκει στους Κνίτες. Το πρώτο είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο βλακείας και αμορφωσιάς παρακάτω...μπορεί και δύο.
Vernedead 7.12.2016 | 20:02
Σωστά ,άμα ακούσω τον Μητσοτάκη να απαγγέλει τον Οδηγητή ,θα πω "εντάξει ο Βάρναλης ανήκει στην ανθρωπότητα". Και κάπως έτσι φτάσαμε να τραγουδάει ο Σφακιανάκης την μπαλάντα του κυρ Μέντιου. Απογυμνώνετε τα πάντα από τα νοήματα τους.

Νισαφι.
Clan 7.12.2016 | 09:36
''...όχι απλά αρχίζουμε να γινόμαστε «φτυστοί» με το τέρας που υποτίθεται ότι de facto μαχόμαστε, αλλά βάζουμε και σοβαρή υποψηφιότητα να το φοβίσουμε. Γιατί θα έχουμε γίνει ακόμα πιο τρομακτικοί από εκείνο.''

Α, δηλαδή αυτό που μας λες είναι ότι το να δείχνει η ΕΡΤ Μιχαλοβλάκα, να έχεις στην συγκυβέρνηση τον Καμμένο, και να πηγαίνουν οι βουλευτές σου στο Καστελόριζο με βουλευτές της χα, είναι σχεδόν το ίδιο με το να δολοφονείς αντιφρονούντες, αλλοδαπούς, γκέι κλπ, δηλαδή να έχεις στην εξουσία μια ναζιστική κυβέρνηση. Ή μάλλον όχι σχεδόν το ίδιο, αλλά όπως λες είναι ακόμα πιο τρομακτικό από μια ναζιστική κυβέρνηση.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια