Tο πιο εξωφρενικό ήταν η σοκαριστική ανοχή των αρχών – παρότι τα ΜΑΤ είχανε κάνει τείχος ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους επιτιθέμενους, δεν προέβησαν ούτε σε μία σύλληψη κι ας παραβιαζόταν μπροστά τους σύσσωμος ο ποινικός κώδικας. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απόψεις

Ποιοι ακόμα θα έπρεπε να βρεθούν στο εδώλιο για το αντιπροσφυγικό πογκρόμ της Λέσβου

Υπουργοί, δήμαρχοι και «δεν είδα-δεν ξέρω».

Η «αποφράδα» νύχτα της 22ας Απριλίου έγραψε μια κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία της Λέσβου αλλά και της νεότερης Ελλάδας γενικότερα. Ένας εφιαλτικός συρφετός ντόπιων και εισαγόμενων ακροδεξιών, χούλιγκαν και αφιονισμένων τυχάρπαστων να εκτοξεύει από σπασμένα μάρμαρα και φωτοβολίδες μέχρι οτιδήποτε χωράει ο νους στους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, Αφγανούς στην πλειοψηφία τους (από μια χώρα δηλαδή που παρότι στην πεντάδα των πιο επικίνδυνων του κόσμου εξαιτίας των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως εμπόλεμη) οι οποίοι είχαν καταλάβει επί μέρες την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη ζητώντας – πόσο τραγική αυτή η ειρωνεία – ό,τι ακριβώς και οι πολέμιοί τους: να μπορέσουν επιτέλους να απεγκλωβιστούν, να φύγουν!

 

Όμως το πιο εξωφρενικό δεν ήταν οι πολύωρες ταραχές με τους δεκάδες τραυματίες πρόσφυγες και αλληλέγγυους, πολλά γυναικόπαιδα ανάμεσά τους, που ξεπερνούν σε μεγέθη τις χειρότερες μέρες του Αγίου Παντελεήμονα και το «εμβληματικό» χρυσαυγίτικο πογκρόμ του Μαϊου του '11 γύρω από την Ομόνοια. Ήταν η σοκαριστική ανοχή των αρχών – παρότι τα ΜΑΤ είχανε κάνει τείχος ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους επιτιθέμενους, δεν προέβησαν ούτε σε μία σύλληψη κι ας παραβιαζόταν μπροστά τους σύσσωμος ο ποινικός κώδικας. Μέχρι και τα 2-3 δακρυγόνα έτσι, για τα μάτια, σε... λάθος κατεύθυνση, λέει, τα ρίξανε.

 

Σε κάθε περίπτωση, η τιμωρία όσων βρεθούν ένοχοι οφείλει να είναι παραδειγματική. Μόνο έτσι θα ξεπλυθεί κάπως το αίσχος κι ό,τι σώζεται από αριστερή συνείδηση.

 

Αφγανοί πρόσφυγες, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018. Οι πρόσφυγες παραμένουν στην πλατεία από το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον εγκλωβισμό τους στο νησί, αλλά και για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο υποδοχής της Μόριας. (EUROKINISSI)

 

Αντίθετα, «τσουβάλιασαν» εντέλει τα θύματα εκκενώνοντας την πλατεία (ο εισαγγελέας που πήγε εκεί λέει εκ των υστέρων ότι ζήτησε συλλήψεις δραστών αλλά δεν εισακούσθηκε). Πιστεύει άραγε κανείς στα σοβαρά ότι η αντιμετώπιση θα ήταν η ίδια αν «πολιορκητές» και «πολιορκούμενοι» άλλαζαν θέσεις;


Γνωστοί στο νησί οι πρωταίτιοι – η Πατριωτική Κίνηση Λέσβου, χρυσαυγίτες «κομάντο», κάποιοι μαγαζάτορες της περιοχής, μαζί και κάτι μέλη τοπικών αθηναϊκών ποδοσφαιρικών συνδέσμων, θρασύτατα ανθρωποειδή που δεν τους έχει λείψει ούτε το ένα εκατοστό όσων στερούνται τα θύματά τους – αρκετοί καμάρωναν δημόσια άλλωστε για τα κατορθώματά τους, μέχρι ψιλοκουβέντα πιάνανε με τους αστυνομικούς!

 

Έπρεπε, εντούτοις, να περάσει ένα ολόκληρο τετραήμερο για να ασκηθούν τελικά χτες εισαγγελικές διώξεις σε βάρος 17 ατόμων, οι πέντε σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

 

Οι πολύωρες ταραχές με τους δεκάδες τραυματίες πρόσφυγες και αλληλέγγυους, πολλά γυναικόπαιδα ανάμεσά τους, ξεπερνούν σε μεγέθη τις χειρότερες μέρες του Αγίου Παντελεήμονα και το «εμβληματικό» χρυσαυγίτικο πογκρόμ του Μαϊου του '11 γύρω από την Ομόνοια (EUROKINISSI)


Καλοδεχούμενη έστω και κατόπιν... φασιστοεορτής η εισαγγελική παραγγελία – η δικάσιμος ορίστηκε για τις 9/5 -, ωστόσο δεν αρκεί. Σε μια χώρα όπου η αριστερή φαντασία θα ήταν πράγματι στην εξουσία θα όφειλαν, επιπλέον, να ελεγχθούν ποινικά ως συνένοχοι και ηθικοί αυτουργοί όχι μόνο των συγκεκριμένων ξενοφοβικών-ρατσιστικών επιθέσεων αλλά και όσων αντίστοιχων τυχόν συμβούν μελλοντικά, πατώντας στο «καλό παράδειγμα» της Μυτιλήνης:


α) Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την προκλητική ανοχή και «αυτοσυγκράτηση» - όταν δεν «φοβερίζανε» τα θύματα μην τυχόν και αντιδράσουν - που επέδειξαν οι υφιστάμενοί του όλο εκείνο το βράδυ.


β) Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση στο νησί – πάνω από 8.000 άνθρωποι στα όρια της απελπισίας στην υπερπλήρη Μόρια, ενόσω οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές αυξάνονται ξανά, πόσο να αντέξουν, πόσο να τους αντέξουν; Τα γκέτο γεννάνε κατάθλιψη, μιζέρια και παρανομία, υποδαυλίζοντας περαιτέρω την ξενοφοβία.


γ) Οι ιθύνοντες της «Πατριωτικής» Κίνησης (ένας εξ αυτών στέλεχος της ΝΔ, η οποία μάλιστα ουδέποτε καταδίκασε τα επεισόδια, ήταν βλέπεις γι΄αυτή πολύ σοβαρότερη πρόκληση για τη δημοκρατία τα τρικάκια του Ρουβίκωνα), άσχετα που δεν φαίνεται να έχει νομικό πρόσωπο, καθώς επίσης οι υπεύθυνοι των ποδοσφαιρικών συνδέσμων που φέρονται να εμπλέκονται στις επιθέσεις. Με την επιπλέον κατηγορία της κακοποιητικής δυσφήμισης του νησιού και των κατοίκων του, που βέβαια δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα τους. Αν βρεθούν ένοχοι, να μπει άμεσα λουκέτο στα γραφεία τους.


δ) Οι «Διαφωτισμένοι» εμπνευστές της Ευρώπης-φρούριο και όσοι επιμένουν να θεωρούν το Αφγανιστάν (για να μην ομολογήσουν τη δική τους καταρχήν αποτυχία να ειρηνεύσουν την περιοχή) ασφαλή χώρα.


ε) Ο «δεν είδα-δεν ξέρω» και «καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται» δήμαρχος Λέσβου που αφού χρησιμοποίησε παλιότερα το προσφυγικό για να οικοδομήσει μια προοδευτική και φιλάνθρωπη, τάχατες, δημόσια εικόνα ικανά εξαργυρώσιμη σε κοινοτικά κονδύλια, προσπαθεί τώρα να κρατήσει ίσες αποστάσεις. Η εξόφθαλμη υποκρισία και ανευθυνότητα τόσο του ίδιου όσο και άλλων «προυχόντων» στρώνει το έδαφος για ένα επόμενο πογκρόμ.

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση για την καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκαν την Κυριακή προσφύγες και μεταναστες στη Μυτιλήνη, από το Παλεσβιακό Εργατικό Κέντρο. Παρασκευή 27/4/2018. (EUROKINISSI)

 

Στο μεταξύ, η Πατριωτική Κίνηση Λέσβου έχει προαναγγείλει, λέει, νέα κινητοποίηση για τις 2 Μαϊου. Μήπως αν δεν απαγορευτεί προληπτικά για λόγους εκτόνωσης της κατάστασης, αν μη τι άλλο, να επιδειχθεί μηδενική ανοχή σε περίπτωση νέων «παρεκτροπών»; Κανείς τότε δεν θα δικαιούται να πει ότι «δεν ήξερε», ότι «αιφνιδιάστηκε».

 

Σε κάθε περίπτωση, η τιμωρία όσων βρεθούν ένοχοι για το πογκρόμ της 22/4 από τους δράστες οφείλει να είναι παραδειγματική. Μόνο έτσι θα ξεπλυθεί κάπως το αίσχος κι ό,τι σώζεται από αριστερή συνείδηση.

 

Προκλητικοί, στην τελική, δεν ήταν οι "αγανακτισμένες" φάλαγγες της μαύρης τάξης που προσπάθησαν να κάψουν ζωντανούς τους πρόσφυγες. Το τέρας σαν τέρας θα φερθεί. Αναμενόμενο.

 

Προκλητικοί - και βέβαια συνένοχοι - είναι όσοι επέτρεψαν αυτό το αίσχος, όσοι το ανέχτηκαν, όσοι το δημιούργησαν εξαρχής μετατρέποντας το νησί σε αποθήκη ανθρώπων β' διαλογής και προπαντός όσοι στέργουν να μείνει ατιμώρητο.

 

Αυτό το τέρας είναι ακόμα πιο φρικιαστικό γιατί αρχίζει κιόλας να μας μοιάζει: εμείς, όλοι μας σηκώσαμε την πρώτη πέτρα, εμείς όλοι θα έπρεπε να κάτσουμε μεθαύριο στο εδώλιο.

 

Απόψεις
17 Σχόλια
avatar
Supertrouper 29.4.2018 | 11:48
Δε σας τα ειπαν καλα κ Αντωνοπουλε...Οι μεταναστες (πλεον πολλοι περισσοτεροι απ τους προσφυγες)δεν ειχαν καμμια δουλεια να κλεισουν το κεντρο της πολης για 5 μερες.Μπορουν κ με αλλους τροπους να διαμαρτυρηθουν.Ειναι παρανομο κ εξ αρχης επρεπε να παρεμβουν οι αρχες για να τους απομακρυνουν .Αλλα δεν ειχαν τα κοτσια λογω... "αριστερης" (sic)κυβερνησης κ τι εγινε;περιμεναν να ρθουν τα χρυσαυγουλα να γινει μπαχαλο για να εχουν ετσι δικαιολογια να επεμβουν.Κ ετσι πεφτει το νερακι στον μυλο της ΧΑ.Προμελετημενο το εγκλημα.Κι οσο ανεβαινει η ΧΑ, ο συριζας εχει καποιο τερας να παλεψει κ συγκρατει τα ποσοστα του.Εννοειται οτι επρεπε να ειχαν γινει συλληψεις κ των ΧΑ.Φτανει ομως με την αριστερη ιδεοληψια.

Η πλειοψηφια των Λεσβιων εχουμε στηριξει τους προσφυγες κ τους μεταναστες και καταδικαζουμε τα φασισταρια ...αλλα τωρα δεν παει αλλο.

Υπαρχει αγανακτηση απο κοσμο μετριοπαθη και διαλακτικο.Πρεπει να βρεθει μια λυση κ να μεταφερθουν κ σε αλλα μερη της χωρας.Απο την Αθηνα ωραιος ο χιπστεροειδης ακτιβισμος σε μπαρακια πλ Καρυτση με πληρωμενα ευρα απο ΜΚΟ.Για ελατε κ δω να δειτε τι γινεται..Και ναι θελουμε να βοηθησουμε τους προσψυγες.Και ναι δεν εχουν καμια δουλεια ,αυτη τη στιγμη ,οικονομικοι μεταναστες απο καμερουν νιγιρια μαροκο κλπκλπ να κατακλυζουν τα νησια...Και ναι οι ανθρωποι παντου ειναι ιδιοι ...αλλα!!δε θα σηκωσουμε εμεις ολες τις αμαρτιες του κοσμου.

Πολυ βολικα κρινετε και τσουβαλιαζετε κοσμο απο την Αθηνα .Δεν ειμαστε χρυσαυγιτες μεσιε.Δεν κυνηγαμε γυναικοπαιδα,δεν καιμε κοσμο σε τραπεζες, δεν μαχαιρωνουμε αλλοδαπους εργατες, δε χτιζουμε καθηγητες ,δεν κανουμε μπαχαλο καθε λιγο την πολη μας για επαναστατικη γυμναστικουλα......αλλα ξεχασα...καλη βια ειναι μονο η αριστερη βια ..νεσπα...;?
Aleee 29.4.2018 | 15:57
Δεν καταλαβαίνω σοβαρά.

καταδικαζουμε τα φασισταρια ...αλλα τωρα δεν παει αλλο. Πηγή: www.lifo.gr

Δηλαδή, δεν τα καταδικάζετε πια;
Τι εννοείτε ακριβώς; Καλώς βαράνε γυναικόπαιδα, επειδή "δεν πάει άλλο";

-Γενικά δεν καταλαβαίνω την επίθεση στον αρθρογράφο για πράγματα που δεν είπε.
Δεν λέει σε κανένα σημείο πως οι άνθρωποι του νησιού στο σύνολο τους κυνηγάνε γυναικόπαιδα ούτε τσουβαλιάζει κόσμο.
Ούτε σε κάποιο σημείο λέει πως πρέπει οι άνθρωποι να μείνουν εγκλωβισμένοι στο νησί, ίσα-ίσα.

Εσείς όμως σαν να τσουβαλιάζετε και να επιτίθεστε λίγο ε;

-Οι Αθηναίοι καίνε, βαράνε, μαχαιρώνουν και κάνουν μπάχαλα για επαναστατική γυμναστικούλα, εμείς οι νησιώτες (όλοι;) είμαστε καλοί, όσοι -Αθηναίοι πάντα!- λένε τέτοιες μπούρδες είναι χιπεσταράδες της συμφοράς και άσχετοι με την πραγματικότητα...

Για την ουσία τι προτείνετε δεν έχω καταλάβει.
Ζητάτε, λέτε, να βρεθεί λύση για τους κατοίκους του νησιού.
Οι πρόσφυγες, ζητάνε επίσης να βρεθεί μια λύση, να φύγουν από το νησί.
Βρίσκουν λοιπόν έναν τρόπο να διαμαρτυρηθούν, να διεκδικήσουν την λύση που και οι 2 ψάχνετε, και αντί να ενώνεστε μαζί τους... τους πολεμάτε... και από το όλο σκηνικό που στήθηκε, τα βάζετε α) μαζί τους επειδή δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο, β) με τον συριζα που δεν τους έδιωξε και τέλος ας πούμε δέχεστε πως πρέπει να γίνουν συλλήψεις ακροδεξιών, αλλά μη τρελαθούμε κιόλας οι αριστερές ιδεοληψίες φταίνε βασικά.
avatar
Supertrouper 29.4.2018 | 17:03
Τρικυμια εν κρανιω.Το δε παει αλλο ειναι για τους μεταναστες ,δεν ειναι αβαντα για τα χρυσαυγουλα ελεος!!!.Ο τροπος διαμαρτυριας ηταν λαθος...τι δε καταλαβαινετε?νερο στο χρυσαυγητικο μυλο.;Απο τον καναπε στην Αθηνα ευκολα ριχνουμε αφορισμους...Ο συριζα εβριζε τους λιμενικους κ μετα οταν ηρθε στην εξουσια ολα μελι γαλα.Ανοιξαμε κ σας περιμενουμε ηταν το μοτο τους κ ευτυχως φαγανε παγο απο ευρωπη.Επαναστατικη γυμναστικουλα κανουν αυτοι που καινε και βγαζουν φλυκταινες με την αστικη δημοκρατια οχι οι αθηναιοι...Ελατε μια βολτα απ το νησι κ μετα μιλατε.Δεν επιτηθεμαι στον κ Αντωνοπουλο.Απλα σας παρακαλω μη μας βαρατε...δεν ειμαστε ακροδεξιοι...κεντρωοι απελπισμενοι ειμαστε που μας κατηγορουν οτι ..ανηκομεν στους φασιστες
Aleee 29.4.2018 | 19:45
Δεν ξέρω ποιος κατηγορεί τους κατοίκους του νησιού στο σύνολο τους και ποιος "σας" βαράει, οπότε δεν ξέρω και πως να σας απαντήσω.
Το δεν πάει άλλο, υπήρχε σαν "αλλά" μετά από πρόταση που καταδικάζει τους φασίστες, λογικό δεν είναι να αναρωτηθεί κανείς αν και ποια είναι η σύνδεση στην σκέψη σας;

Εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω την ένσταση σας στο άρθρο.
Με τι διαφωνείτε; Με το ότι ήταν μια μαύρη μέρα;
Ότι φασίστες ντόπιοι και εισαγώμενοι βάραγαν πρόσφυγες και μετανάστες;
Ότι η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις ή στο ότι θα έπρεπε;
Στο ότι έχει ευθύνη η κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση στο νησί;
Επίσης, λέτε πως ο τρόπος διαμαρτυρίας είναι λάθος γιατί ρίχνει νερό στον χρυσαυγήτικο μύλο.
Δηλαδή, φταίνε εκείνοι για αυτό που τους συνέβη, επειδή με τις πράξεις τους "ανάγκασαν" ή έδωσαν πάτημα στους ακροδεξιούς να επιτεθούν;
Τύπου, οι ακροδεξιοί είναι αυτοί που είναι, αλλά και σεις μην προκαλείτε;
Τους ίδιους τους ακροδεξιούς την ώρα που έκαναν τις επιθέσεις, δεν έπρεπε να τους συλλάβουν;

Συμφωνείτε με σχόλιο παρακάτω που προτείνει να μην γίνει καμία σύλληψη γιατί “θα ρθούν άλλοι στην θέση τους αν δεν λυθεί το κυρίως πρόβλημα”;
Οι οργανωμένοι φασίστες που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση (του νησιού και εκτός), και που ετοιμάζουν “φιέστα”για τις 2 Μαίου, δεν πρέπει κατά την γνώμη σας να τιμωρηθούν;
Η ένσταση και αγανάκτηση στο άρθρο ποια είναι τελικά;
avatar
σκύλος 29.4.2018 | 12:17
Εκεί στη Λέσβο, μάλλον δεν τους νοιάζει το νομπελ.

Άκου πράγματα...
Βαγγέλης 29.4.2018 | 12:31
Όσο οι ακροδεξιοί στην Ευρώπη ασχολούνταν με το Ευρώ, φυτοζωούσαν, αλλά μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ των ανοιχτών συνόρων, με ολίγη από Γερμανούς βιομηχάνους, κι η Ακροδεξιά έκτοτε θριαμβεύει.

Αν πιέζεις το σωληνάριο απ' την πλευρά του εθνομηδενισμού, ωθείς το περιεχόμενο στην πλευρά του πατριωτισμού. Απλά μαθήματα φυσικής.
avatar
Supertrouper 29.4.2018 | 13:18
Well said.
avatar
nego 29.4.2018 | 13:09
Τους υποκινητές τετοιων παράνομων κινητοποιήσεων ξεχάσατε.Αυτους που λένε ψέματα για να ξεσηκώσουν τους μετανάστες.Ψέματα για κάποιον που πέθανε ,ψέματα για μαζικές απελάσεις και τόσες αλλές προβοκατόρικες ενεργειες που φέρνουν σε αντιμέτωπες θέσεις μεταναστες και ντόπιους,τρια χρόνια τώρα.Τι άλλο απο αυτό που έγινε θα γινόταν με την κατάληψη της πλατείας.Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε απο όλο αυτό.
Lumidy 29.4.2018 | 14:13
Κανένα νόημα δεν έχει να γίνουν συλλήψεις. Γιατί το πρόβλημα με τους πρόσφυγες και μετανάστες παραμένει και θα έρθουν άλλοι που θα διαμαρτυρηθούν και ας μην είναι ακραία στοιχεία. Το να γίνεται κατάληψη δημόσιων χώρων και κοινότητες και πόλεις όπως η Λέσβος να έχουν γίνει γκέτο λόγω των εισροών αυτών των ανθρώπων είναι ανεκτό, ενώ το να αντιδράς στην έλλειψη τάξης, στην εγκληματικότητα και την ανέχεια πολλών είναι ακροδεξιό και ρατσιστικό; Απ' την στιγμή που οι ντόπιοι ήταν οι πρώτοι που τους υποδέχτηκαν τότε με φαγητά και ρούχα; Και τι πήραν ως ευχαριστώ; Να φοβούνται να κυκλοφορούν στην γειτονιά τους γιατί υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες και ηθική απ' την δική μας.

Η αστυνομία όπως δεν συλλαμβάνει πρόσφυγες και μετανάστες που εγκληματούν γιατί "έχουν δεμένα χέρια", έτσι δεν συλλαμβάνουν και αυτούς που ονομάζετε φασίστες/ρατσιστές επειδή αγανακτίσανε (χωρίς να αναιρώ το γεγονός ότι εκμεταλλεύτηκαν την αγανακτιση και ακραία στοιχεία).
βλαχάκι (το) 29.4.2018 | 14:50
"(από μια χώρα δηλαδή που παρότι στην πεντάδα των πιο επικίνδυνων του κόσμου εξαιτίας των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως εμπόλεμη)"

...Ισχύει όντως αυτό; Και αν ναι, αναρωτιέμαι με ποιο σκεπτικό:

"There are almost 2.5 million registered refugees from Afghanistan. They comprise the largest protracted refugee population in Asia, and the second largest refugee population in the world. In light of the increasingly deteriorating security situation in many parts of the country, the violence continues to drive people from their homes in 2018."

http://www.unhcr.org/afghanistan.html
+

https://www.cfr.org/interactives/global-conflict-tracker#!/conflict/war-in-afghanistan

https://en.m.wikipedia.org/wiki/War_in_Afghanistan_(1978–present)

https://www.nytimes.com/interactive/2017/08/23/world/asia/afghanistan-us-taliban-isis-control.html
avatar
Μαύρος Γάτος 2.5.2018 | 22:52
Δηλαδή, επειδή με το παραμικρό σε σφάζουν στο γόνατο οι ταλιμπάν σαν τραγί, επειδή 2-3 φορές τον μήνα σκάνε ακόμα και στα -υποτίθεται- πλέον προστατευμένα σημεία της Καμπούλ φορτηγά φορτωμένα με εκρηκτικά προκαλώντας εκατοντάδες νεκρούς, θα πούμε ότι δεν είναι μια ασφαλής χώρα;
Από που κι ως που;
avatar
Δημήτρης Κ 29.4.2018 | 23:25
Για εμάς που ζούμε μακριά είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως είναι να υπάρχει κατάληψη στην κεντρική πλατεία της μικρής πόλης σου και να μην μπορεί ολόκληρη η πόλη να ζήσει, να μην μπορείς να κάνεις βασικά πράγματα να μην μπορείς να συναντήσεις τους φίλους σου, τα παιδιά σου να μην μπορούν να παίξουν γιατί κάποιοι με το έτσι θέλω επιβάλουν την θέλησης τους στη ζωή σου και την καθημερινότητα σου.
Καμία πολιτεία που σέβεται τους πολίτες της δεν θα επέτρεπε αυτό να συμβαίνει, κανένας πολίτης που σέβεται τον εαυτό του δεν θα πρέπει να μείνει αμέτοχος σε τέτοια παραβίαση της ελευθερίας του.
Θα έπρεπε μέσα σε 1-2 μέρες, αφού επιτρέψουν στους μετανάστες να διαμαρτυριθούν, να τους πάρουν από την πλατεία και να τους επιστρέψουν στον καταυλισμό. Η ανοχή του αριστερού κράτους μας, οδήγησε πιστεύω απλούς πολίτες να διαμαρτυριθούν και είναι απόλυτα δικαιολογημένοι για αυτό. Αυτό που δεν είναι δικαιολογημένο είναι οι βίαιες επιθέσεις από θερμόαιμους που το μόνο που έκαναν είναι να αμαυρώσουν την σωστή αντίδραση των απλών πολιτών. Αυτοί θα πρέπει να απομονωθούν αλλά σε καμία περίπτωση οι δεν θα πρέπει να στιγματίζεται ολόκληρη η πόλη.
Ο κύριος υπαίτιος είναι η υποκρισία των αριστερών που μας κυβερνούν όπου αφού άφησαν τα σύνορα ελεύθερα και καλωσόρισαν τους λαθρομετανάστες τώρα τους στοιβάζουν σαν τα ζώα και με την ανικανότητά τους δεν τους φτιάχνουν ούτε έναν αξιοπρεπή χώρο να ζήσουν μέχρι να αποφασιστεί αν θα τους δωθεί άσυλο ή θα τους επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Κατά τα άλλα νοιάζονται... δεν τους καίγεται καρφί!!! Όσο οι μετανάστες εξυπηρετούν τους σκοπούς τους θα τους χαϊδεύουν αλλά δεν θα διστάσουν να τους αφήσουν στα κολαστήρια για χρόνια χωρίς ελπίδα.
Όχι αλλά δάκρυα υποκρισίας!!!!!!!
avatar
Ramon Ramone 30.4.2018 | 12:10
Δεν μπορείς να πιεις ένα καφέ με τους φίλους σου, δεν μπορούν να παίξουν τα παιδιά, "παραβίαση της ελευθερίας", "ανοχή", "υποκρισία", "απλοί πολίτες", "θερμόαιμοι", σωστή αντίδραση", "απόλυτα δικαιολογημένοι"...

Ωραία η μπουγάδα. Με γεια το πλυντήριο!
avatar
Μαύρος Γάτος 2.5.2018 | 23:03
"κατάληψη στην κεντρική πλατεία της μικρής πόλης σου" ¨:
Για όσους ξέρουν καλά την πόλη, η πλατεία Σαπφούς -αν και είναι η μοναδική πλατεία στο κέντρο- δεν αποτελεί το πραγματικό κέντρο της πόλης (εμπορικό και διασκέδασης) όπως στις περισσότερες ελληνικές πόλεις.
Από εμπορική άποψη είναι απολύτως αμελητέα καθώς το εμπόριο είναι συγκεντρωμένο στην Ερμού, ενώ συγκεντρώνει μάλλον περιορισμένο ποσοστό του "διασκεδασοχώρου" που εκτείνεται σε όλο το λιμάνι, από το Φανάρι ως την Επάνω Σκάλα, αλλά και στα Λαδάδικα.
Τόσα χρόνια που πηγαίνω Λέσβο, κανείς δεν θεωρεί την Πλατεία Σαπφούς πραγματικό κέντρο της πόλης.
Βέβαια, σίγουρα αποκλείστηκε η πρόσβαση στο εξαιρετικό ιστορικό μπαρ Ναυάγιο.
avatar
Προσωρινώς ο Ποκοπίκος 30.4.2018 | 10:58
Σε μια χώρα όπου η αριστερή φαντασία θα ήταν πράγματι στην εξουσία θα όφειλαν Πηγή: www.lifo.gr

Κατα το "εχουμε την κυβερνηση αλλα όχι την εξουσία";

Οτι να 'ναι,ολοι οι κακοι και ποινικοι εκτος απο τους ιδεοληπτικους μας φιλους.

Ο Συριζα ήταν οι Αριστερες Συνιστωσες, στον χρόνο πανω της διακυβερνησης της χωρας αυτοδιαλυθηκαν...δεν είναι "αριστερη φαντασία" είναι "φαντασμενοι αριστεροι". Οι Συνιστωσες γίναν Κυβερνηση...και λακισαν γιατί το καφενείο είναι πιο ευκολο απο το Κοινοβουλιο, βλέπεις στο τελευταίο υπάρχει και αντιπολιτευση.

Ο ρητορικος ιδεοληπτισμος των "απροσδιοριστων και γενικολογικα Αριστερων" τρεφουν την Ακροδεξια, δεν μπορειτε να μας προστατευσετε απο δαυτην.

Παιχνιδια στις πλατες των προσφυγων πατριωτες και αλληλεγγυοι, α ρε ερμοι ψωνισατε απο σβερκο.
avatar
Ramon Ramone 30.4.2018 | 15:28
"Σε μια χώρα όπου η αριστερή φαντασία θα ήταν πράγματι στην εξουσία"
Πηγή: www.lifo.gr

Εντάξει. Εδώ γελάμε. Για να μην αρχίσουμε να τραβάμε τα μαλλιά που μας έχουν απομείνει. Έλεος, κύριε Αντωνόπουλε. Έλεος. Δύο χιλιάδες δεκαοκτώ...
Το καλοκαίρι 2.5.2018 | 22:53
Προς τον αρθρογράφο:

Η Αριστερά σήμερα εκφράζει το εξής: όποιος δεν συμφωνεί σήμερα μαζί μου είναι ακροδεξιός, Με άλλα λόγια αποφασίζει ποιος είναι συντηρητικός ή προοδευτικός με βάση την αρχή της ενιαίας σκέψης, δηλαδή της αυθεντίας του δικού της λόγου.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια