Τα κόλλυβα της κυρίας Δούρου
Απόψεις

Τα κόλλυβα της κυρίας Δούρου

Υπάρχει κάτι χειρότερο από τα fake news. Οι αμοράλ πολιτικοί.

 

Σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής ανάρτησε το εξής στοχαστικό σχόλιο στα social media:


 

 


 

Η κυρία Δούρου λυπάται πολύ που τα μέσα είναι πλέον μη έγκριτα και δίχως σεβασμό.

 

Λυπάται πάρα πολύ.

 

Λυπάται τους Νew York Times, την Washington Post και το Associated Press.

 

Διότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης και για 20 λεπτά πέθαναν το Κώστα Γαβρά. 

 

«Ευτυχώς τα κόλλυβα δεν είναι γι αυτόν» σημειώνει με μαύρο, αλανιάρικο χιουμοράκι.

 

Και, κάνοντας ένα ανατριχιαστικής ευφυίας άλμα, καταλήγει: «Όμως μέρα παρά μέρα κάνουμε μνημόσυνο σε αυτό που λείπει - ευτυχώς όχι από όλα τα μέσα: την έγκριτη ενημέρωση και πληροφόρηση με σεβασμό».

 

Κατανοούμε το σπαραγμό της. Και την οργή της για τα fake news.

 

Αλλά και απορούμε για τον υπονοούμενο γδικιωμό που αισθάνεται. 

 

Στην δική της θεαματική περίπτωση, δεν υπάρχει τίποτα fake, ακόμα κι από τα ποταπότερα ελληνικά μέσα. Oι δικοί της νεκροί δεν πέθαναν στα ψέματα. Ούτε μόνο για 20 λεπτά. Πέθαναν με φριχτό τρόπο- και για πάντα.

 

Δυστυχώς, σήμερα πέθανε ο 98ος στη σειρά. Οι νεκροί είναι καταμετρημένοι, αδιαμφισβήτητοι, αμείλικτοι.

 

Και αυτή, ελέγχεται για την ευθύνη του θανάτου τους. Όπως και μερικοί άλλοι. 

 

Ούτε οι 21 νεκροί που πνίγηκαν πέρσι στην εγκληματικά ανοχύρωτη περιφέρειά της είναι fake news. Είναι πηχτή, ζοφερή πραγματικότητα που από πέρυσι έχει διαποτίσει στο πένθος 21 οικογένειες.

 

Μπορεί να πάει να το διασταυρώσει αν το αμφισβητεί, αυτή η ιδαλγός της αλήθειας. Μπορεί να πάει να τις ρωτήσει. «Γράψανε ψέματα οι εφημερίδες ότι πνίγηκε η μάνα σας; το παιδί σας; ο αδερφός σας;»

 

Αλλά όχι. Την κυρία Δούρου, δεν την νοιάζει η μη αναστρέψιμη πραγματικότητα της περιφέρειάς της. Την νοιάζουν τα fake news του Associated Press.

 

Aν την ρωτήσει κανείς, βάσει ποιάς λογικής κάνει το άλμα και τι δουλειά έχουν τα fake news με τους φετινούς νεκρούς της πυρκαγιάς,  άραγε τι έχει να απαντήσει;

 

Πέθαναν τα media κάποιον που δεν πέθανε; Ενοχοποίησαν κάποιον άσχετο που πέρναγε απ’ έξω;

 

Όχι. Έκαναν την απλούστερη διαπίστωση που μπορούσε να κάνει κανείς: Για τους 120 άδικους θανάτους σε καιρό ειρήνης, για τα απύθμενα λάθη, τα ψεύδη, την ολιγωρία, τους ερασιτεχνισμούς,  τις ανικανότητες φταίνε εκείνοι που μάς κυβερνούν. Τόσο αυτονόητο που σού 'ρχεται ναυτία!

 

Ούτε η φύση, ούτε ο καλός θεός ούτε ο κακός χαρακτήρας των νεοελλήνων που πάνε και χτίζουν αυθαίρετα φταίνε.

 

Φταίνε εκείνοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το Κράτος. Να προστατεύσουν τους πολίτες. Να δώσουν λύσεις.

 

Κι έπειτα ζητάνε τα ρέστα. Με χιούμορ και θρασύτατο στυλάκι. Μόλις ένα μήνα μετά το χαμό, εξ αιτίας τους, τόσων αθώων.

 

Υπάρχει τελικά  κάτι χειρότερο από τα fake news. Οι αμοράλ πολιτικοί. 

 

Τα κόλλυβα της κυρίας Δούρου.

 

 

 

 

Απόψεις
5 Σχόλια
avatar
Άρης Κωνσταντινίδης 31.8.2018 | 01:06
Μα έχει απολογηθεί για τους νεκρούς. Της "έκατσε η στραβή στην βάρδια της" είπε. Τι άλλο ζητάμε πια?
avatar
Ramon Ramone 31.8.2018 | 01:33
Το έχω γράψει και αλλού ως συμπέρασμα, συναθροίζοντας και αυτά που είδαν τα μάτια μας και άκουσαν τα αυτιά μας από τους κυβερνητικούς έπειτα από την συμφορά στο Μάτι - το γράφω και εδώ μετά και από το εμετικό και διχαστικό παραλήρημα της Ιθάκης και τις ανασχηματισμένες ελπίδες διάσωσης του κυβερνητικού συρφετού, μια και οι αφορμές για να επαναλαμβάνει κανείς ένα τέτοιο σχόλιο είναι πλέον σχεδόν καθημερινές: όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θυμάμαι χειρότερους ανθρώπους στην εξουσία. Όχι μόνο ως πολιτικούς. Ως ανθρώπους. Οι χείριστοι των χειρίστων. Ο πάτος...
λukum (το) 31.8.2018 | 01:34
Η κα Δούρου ξέρει πολύ καλά σε ποιούς απευθύνεται. Και δεν την αδικώ.

Ούτε εγώ θα έπαιρνα στα σοβαρά έναν λαό που κατάπιε αμάσητο το παραμύθι του Σύριζα, που ψήφισε σε ένα δημοψήφισμα χωρίς ουσιαστική ερώτηση και μάλιστα με πάθος,
ενώ όταν το αποτέλεσμα του ανατράπηκε, αυτός προτίμησε τις πλαζ από την αντίδραση.

Η κα Δούρου ξέρει πως η μνήμη μας διαρκεί μέχρι την επόμενη είδηση και μέχρι το επόμενο επίδομα αλληλεγγύης, γι'αυτό και κάνει πνεύμα.avatar
ΕΛΠΟ 31.8.2018 | 06:45
Είναι συριζαίϊκα λογικό η κ. Δούρου να "αξιοποιεί" μονομερώς και υποκριτικά το περιστατικό της διάψευσης του θανάτου Γαβρά, κάνοντας άλμα καλύτερο και από της Στεφανίδη - όπως σωστά επισημαίνεται στο άρθρο -, προκειμένου εξισώνοντας να πείσει, ότι μέρος του Τύπου προφανώς τυμβωρυχεί και παραπληροφορεί για τις ενέργειες ή την παράλειψη ενεργειών και την απουσία της Περιφέρειας και της κυβέρνησης για την τραγική εκατόμβη στο Μάτι.

Θα την κυνηγάει όμως σε όλη της την πραγματική ή πολιτική ζωή - και όλη την ιεραρχία ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον ΠΘ -, το βίντεο της τάχα "αξιόπιστης και ζωντανής" πληροφόρησης του ΠΘ από "χαλαρούς" πολιτικούς ΚΑΙ υπηρεσιακούς παράγοντες (περιλαμβανομένης της ίδιας), ενώ η φωτιά μαινόταν (23/7 23.30').

ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ ΔΙΕΘΝΩΣ, αντί η ενημέρωση για μια τόσο σοβαρή κατάσταση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, να γίνει προγραμματισμένα δημόσια και παρουσία καμερών !

Όπου - με λίγα λόγια - ενώ ήδη υπήρχαν νεκροί, παρουσίασαν ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ FAKE ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ μόνο για "κάποια προβλήματα στο Λιμανάκι" (Τόσκας).

Δεν τους έκατσε όμως ως γνωστόν και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα !

Η κ. Δούρου λοιπόν ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΓΙΑ FAKE ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΜΕ.

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ !...


Double Helix 31.8.2018 | 09:28
Μου κάνει εντύπωση που ολοένα και περισσότεροι "ανακαλύπτου" το χαμηλό επίπεδο της Δούρου, όσοι τα λέγαμε προεκλογικά δικαιωνόμαστε τώρα. Yπεροψία που φαινόταν από τότε, υφάκι και ακόμα χειρότερη διαχείριση από τους προηγούμενους. Αλλά όπως γράφει πολύ σωστά ο Άρης Αλεξανδρής οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν θυμούνται...
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια