Η αγωνίστρια του έθνους Κατερίνα Παναγοπούλου... Εδω, με τον κ. Κατρούγκαλο... Φωτ.: Eurokinissi
Απόψεις

To υψιπετές barter της Κατερίνας Παναγοπούλου

Το πρωί Καλλιπάτειρα, το βράδυ Κατερίνα.

Επιτέλους λύθηκε η απορία τι γύρευε η κοσμική πλουσία με τις μαύρες δαντέλες Κατερίνα Παναγοπούλου στα αριστερά βοσκοτόπια. Αφότου ανακοινώθηκε ότι ανέλαβε σύμβουλος του πρωθυπουργού στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας, διαπορούσαν όλοι, ποια ακριβώς είναι η εμπειρία της στα θέματα αυτά. Ασφαλώς υπήρξε σύζυγος ενός ισχυρού, διορατικού και ηθικού επιχειρηματία. Αλλά η ίδια; Σε τι δοκιμάστηκε; Σε τι διακρίθηκε ποτέ; Τι δημιούργησε και τι διαχειρίστηκε;

 

Απάντηση: Τίποτε. Τίποτε απολύτως.

 

Όπως όλες σχεδόν οι άεργες σύζυγοι πολύ πλουσίων ίδρυσε έναν σύλλογο κυριών, την Καλλιπάτειρα, με πολλά τέια και πολλά πάρτι και πολλά μπότοξ και πολλά μεγάλα, υψιπετή λόγια ― διότι ο χρόνος περνάει αργά και στο μούσκιο της πλήξης, χρειάζεται η ψευδαίσθηση του μεγαλείου. Και λίγο κουτσομπολιό. Και ένας κάποιος δημόσιος ρόλος. Με τη λεοντή του λόμπινγκ.

 

Η κυρία Παναγοπούλου, φαίνεται ότι έκανε ένα συμφερτικό ντιλάκι με τον κύριο Τσίπρα. Του προσφέρει κρουαζιέρες (με τα συνοδευτικά φιστίκια) έναντι ενός δημόσιου ρόλου με ασαφές αντικείμενο και άδηλα πεπραγμένα. Ένα τίμιο barter. Win-win.

 

Είναι τόσο το κενό που αισθάνονται οι πολύ πλούσιες δίχως ουσιαστικό έργο που καταλήγουν να θέλουν να εξαγοράσουν τα πιο αντίθετα προς τον εαυτό τους πράγματα: άλλες γίνονται γιλαντζί πρέσβειρες, άλλες γιαλαντζί ακαδημαϊκοί, άλλες συγγραφείς με βιβλια που τους γράφουν σκιώδεις άλλοι, άλλες ευεργέτισσες με λεφτά υφαρπαγμένα!

 

Βάσανα, όχι αστεία! Και παρενδυσία ολκής.

 

Τέλος πάντων, η κυρία Παναγοπούλου, φαίνεται ότι είναι μια περίπτωση πιό απλή, πιο μονοσήμαντη. Έκανε ένα συμφερτικό ντιλάκι με τον κύριο Τσίπρα. Του προσφέρει κρουαζιέρες (με τα συνοδευτικά φιστίκια) έναντι ενός δημόσιου ρόλου με ασαφές αντικείμενο και άδηλα πεπραγμένα. Ένα τίμιο barter. Win-win. 

 

Eίναι πράγματι αβάσταχτο να σέρνεις 100 νεκρούς. Θες λίγη λησμονιά, λιγη δροσιά, λίγη πολυτέλεια. Ένα ντράι μαρτίνι στο κατάστρωμα της θαλαμηγού, αγναντεύοντας το Αιγαίο (ίσως). 

 

Αλλά κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα της αλήθειας, όπου πρέπει να μιλήσεις, να ζυγιστείς, να αποδείξεις ποιά πραγματικά είσαι. Και τότε αποδεικύεσαι ίση με τα κόκκαλά σου, ίση με το μυαλό σου και τη γλώσσα σου και τις πράξεις σου. Το πρωί Καλλιπάτειρα, το βράδυ Κατερίνα.

 

Μοναδική απορία των κυριών που κάνουν μύτες και νύχια στο Κολωνάκι είναι γιατί στα επίσημα δείπνα του Μαξίμου οι φωτογράφοι απαθανατίζουν κυρίως την έτερη αγωνίστρια της λευτεριάς, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και όχι και την Κατερίνα Παναγοπούλου που τόσα έχει προσφέρει στην πατρίδα.

 

Τελικά, η αριστερά δεν έχει μόνο παχνιά για τύπους σαν τον Πολάκη. Έχει και μπουντουάρ για κυρίες σαν την Παναγοπούλου. Γιατί δεν έχει σημασία τι καμαρίνι έχει ο καθένας. Σημασία έχει ότι στο τέλος όλοι είναι πρόθυμοι να παίξουν θέατρο στην ίδια σκηνή.

 

 

 

Απόψεις
9 Σχόλια
avatar
Γράφων 7.5.2019 | 09:41
Ο ΓΑΠ που έκανε κανό ήταν αστείος ε;

Μην πετροβολάς ό,τι θα αντικατασταθεί από κάτι χειρότερό του.
avatar
panagope 7.5.2019 | 10:10
Oκ κα Πωλίν Κόκλα, κατανοητό και λογικό το άρθρο σας, αλλά να και μερικά ερωτήματα: Η "μορφωμένη" ανώτερη μεσαία τάξη των δικηγόρων και των μηχανικών (κ πολλώ άλλων), που εκμεταλλεύτηκε για 40 χρόνια την αμόρφωτη ελλάδα , και ακόμα την εκμεταλλεύεται (αυτοί δημιούργησαν το κουβάρι της νομοθεσίας έτσι ώστε να μην μπορείς να κουνηθείς χωρίς αυτούς). Τι έχετε να πείτε για αυτούς άραγε? Εντάξει έχουν το πέπλο της καλλιέργειας και της μόρφωσης των πτυχίων (που σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφράζεται και σε πραγματική μόρφωση) αλλά εν τέλει έκαναν καλό ή κακό στην Ελλάδα ?
Αν θέλετε, εν τέλει μία απλή αμόρφωτη γυναίκα - είτε είναι πολύ πλούσια είτε πολύ φτωχή -, τουλάχιστον έχει μια απλή καλοσύνη κ δεν έχει την δύναμη να δυσκολέψει και να υποτιμήσει ταυτόχρονα μια κοινωνία.
avatar
Ramon Ramone 7.5.2019 | 11:06
Τρία πουλάκια κάθονταν...
avatar
ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ 7.5.2019 | 14:56
«μία απλή αμόρφωτη γυναίκα - είτε είναι πολύ πλούσια είτε πολύ φτωχή -, τουλάχιστον έχει μια απλή καλοσύνη»
-------
ως απλή καλωσύνη, ονομάζετε την παραχώρηση της θαλαμηγού (σύν διάφορα εξτραδάκια), με αντάλαγμα ένα οφίκιο στο Μαξίμου;
-------
λολ
avatar
Μεταμεσονύχτια_Ντίκ_Πίκ 7.5.2019 | 17:49
Παίζει να ειναι και η ίδια ...
Κανάγιας 7.5.2019 | 19:41
Οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και οι πολλοί άλλοι (γιατί είναι πολλοί και είναι άλλοι), είναι ενδεχομένως συγγενείς σας, είναι ερωμένες/εραστές σας, είναι φίλοι σας, είναι συνάδελφόί σας, είναι γείτονές σας, με τους οποίους μεγαλώσατε/μεγαλώνετε μαζί και ενδεχομένως κουβαλάτε τα ίδια μυαλά αγαπητή/έ panagope. Ίσως κάποιοι από αυτούς να αρέσκονται σε λογικές τύπου Πολάκη και Αδώνιδος, ίσως και Κραουνάκη, πού ξέρετε; Ίσως επίσης έτσι να εξηγείται και το ανατριχιαστικά αποπροσανατολιστικό και απλοϊκό σας σχόλιο. Παραδεχτείτε το panagope, ίσως μέσα βαθιά να είστε μία/ένας από εμάς!!
avatar
Μεταμεσονύχτια_Ντίκ_Πίκ 7.5.2019 | 17:48
Συγνώμη αλλά τους 100 νεκρούς ειναι ο μόνος που τους σέρνει?Οι προηγούμενοι δεν είχαν καμια ευθύνη (όπως ο ίδιος )?
avatar
Μαρία-Μαρία 7.5.2019 | 19:18
Ασφαλώς υπήρξε σύζυγος ενός ισχυρού, διορατικού και ηθικού επιχειρηματία. Αλλά η ίδια; Σε τι δοκιμάστηκε; Σε τι διακρίθηκε ποτέ; Τι δημιούργησε και τι διαχειρίστηκε; Πηγή: www.lifo.gr
Όπως όλες σχεδόν οι άεργες σύζυγοι πολύ πλουσίων Πηγή: www.lifo.gr
άλλες γίνονται γιλαντζί πρέσβειρες, άλλες γιαλαντζί ακαδημαϊκοί, άλλες συγγραφείς με βιβλια που τους γράφουν σκιώδεις άλλοι, άλλες ευεργέτισσες με λεφτά υφαρπαγμένα! Πηγή: www.lifo.gr

Όλος ο σεξισμός μαζί. Κρίμα.
Κύριος Κοκοβίκος 8.5.2019 | 23:03
Η πραγματικοτητα δεν είναι ούτε σεξιστική, ούτε ρατσιστική. Είναι απλά η πραγματικότητα. Εαν σε ενοχλεί δεν απαγορεύεις την αναφορά της, την αλλάζεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδη πρέπει να την αλλάξουν όλες αυτές οι επαγγελματίες σύζυγοι.
Υπολογίζω να συμβεί στις 30 Φεβρουαρίου.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια