O υπεύθυνος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Δικηγόρος του Κώστα Σακκά των «Πυρήνων» είχε εκπροσωπήσει και τον Αγγελέτο Κανά που είχε κατηγορηθεί για τον ΕΛΑ, ενώ ήταν και νομικός σύμβουλος του Κώστα Λαλιώτη για την υπόθεση «Mayo»
Άρης Δημοκίδης

Αποκάλυψη: Δώρο ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή – Τους ρίχνουν στα μαλακά, και όχι μόνο!

Όσο φωνάζαμε για τους βιασμούς (που λειτούργησαν ως αντιπερισπασμός) η κυβέρνηση φρόντιζε να πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες

Η Αντωνία Ξυνού έκανε την αποκάλυψη στο news247 γράφοντας εκτός των άλλων: Σύμφωνα με τον καινούργιο κώδικα, έρχεται μία σημαντική μείωση ως προς το ελάχιστο όριο ποινής αναφορικά με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι, από ποινή κάθειρξης 10 έως 20 έτη που προβλεπόταν μέχρι πρότινος, από 1η Ιουλίου ο «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης (ΠΚ 187 παρ.3) τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε χρόνων. Επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κ. Παπαδάκης, υπάρχει και η απαλοιφή της επιβαρυντικής περίστασης για τους διευθυντές που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο νόμου, έτσι ώστε η εξίσωση της ελάχιστης ποινικής ευθύνης διευθυντών και εκτελεστικών οργάνων να είναι πλήρης και αδιάκριτη.

 

 

Ακόμα μία σημαντική τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα που σχετίζεται με τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι η κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Κι αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα ακόμα και στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά την αμετάκλητη καταδίκη τους, να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται βουλευτές.

 

H συνέχεια στα Μικροπράγματα >>

Απόψεις
21 Σχόλια
avatar
σαλιγκάρι 10.6.2019 | 09:51
η αριστερά φροντίζει για όλους τους ανθρώπους
χαχαχα
avatar
Γράφων 10.6.2019 | 09:56
Η κυβέρνηση που έχει εργαλειοποιήσει (απεχθάνομαι τη λέξη, γ@μησει εννοώ) για ποιο λόγο να μην διατηρεί στη ζωή τη ΧΑ με την ελπίδα να κόβονται ψηφαλάκια από τη ΝΔ;

Επειδή την "καταγγέλλει"; Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστησε τη ΧΑ από το 2008 και μετά. Θα την κρατήσει στη ζωή με κάθε κόστος.

Λύση για κόμματα σαν την ΧΑ είναι μόνο η απαγόρευσή τους να κατέβουν στις εκλογές, χώρια το ποινικό σκέλος.

Όσοι άμεσα και σαφώς ασκούνε βία δεν έχουν θέση στη Βουλή ακόμα κι αν ο "σοφός λαός" τους θέλει εκεί.

Τελεία και παύλα.
avatar
Γκαργκάουλας 10.6.2019 | 13:36
Οταν ο σοφός λαός όπως μάς γράφεις και εσύ τούς θέλει και τούς ψηφίζει θέλουνε δε θέλουνε ορισμένοι αυτά τα κόμματα εχουν θέση στη Βουλή καθώς είναι νομίμως εκλεγμένα απο τον Ελληνικό Λαό.
Απαράδεκτο να συζητάμε για αποκλεισμό απο την Βουλή Εκλεγμένων κομμάτων άλλως καταλύουμε την Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία δέχεται ΟΛΟΥΣ αρέσουν δεν αρέσουν σε μερικούς αλλιώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για Δημοκρατικές αξίες και Δημοκρατικό πολίτευμα.
avatar
Γράφων 10.6.2019 | 15:33
Η Δημοκρατία έχει όρια αυτοπροστασίας. ΔΕΝ αποδέχεται τα πάντα.

Έχει όσο γίνεται λιγότερες απαγορεύσεις αλλά έχει απαγορεύσεις. Δεν απαγορεύεις κόμμα ελαφρά τη καρδία αλλά όταν όλοι ξέρουν ότι αυτό το κόμμα μετέρχεται βίαιων μεθόδων το απαγορεύεις.
Δεν περιμένεις καρτερικά τα τανκς.
TheRunaway 10.6.2019 | 16:13
Νομίζω αυτό σχετίζεται με ένα γνωστό παράδοξο, το παράδοξο της ανεκτικότητας (paradox of tolerance).
Η φιλοσοφία πίσω αυτό λέει: δεν πρέπει οι "ανεκτικοί" (tolerant) άνθρωποι να ανέχονται τους "μη ανεκτικούς" (intolerant people). Και αυτό γιατί εάν η ανοχή ισχύει και γι αυτούς που δεν την συμμεριζονται, τότε σταδιακά οι ανεκτικοί θα εξαφανιστούν μαζί με την ανεκτικότητα. Το παράδοξο δηλαδή είναι ότι για να διατηρηθεί η ανεκτικότητα (ή η Δημοκρατία) χρειάζεται οι "ανεκτικοί" να μην ανέχονται τους μη ανεκτικούς, αυτούς δηλαδή που δεν συμμερίζονται την ανοχή και στην περίπτωση μας, την δημοκρατία.
Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που βλέπουν αυτό το παράδοξο ως ανοησία. Νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά πρόκειται για την συζήτηση της ίδιας της έννοιας της δημοκρατίας.
Δηλαδή τελικά: πώς μπορεί να συνεχίσει η Δημοκρατία εάν η φύση της προστατεύει ακομα και αυτούς που θελουν να την καταστρέψουν και εάν δεν τους προστατεύει, όντως, όπως λες, πώς μπορούμε να μιλάμε ακόμα για δημοκρατία, αφού η ελευθερία περιορίζεται σε ενα συγκεκριμένο πλαίσιο ιδεών;
avatar
Γράφων 10.6.2019 | 19:22
@ TheRunaway

Και πάντα μιλάμε για τιμωρία πράξεων. Όχι ιδεών.

Δεν κυνηγάμε τους (ακρο)δεξιούς αλλά τους βίαιους. Δεν νομίζω ότι ένα κόμμα που αποδεδειγμένα διατάσσει βία έχει δικαίωμα να πολιτεύεται εντός δημοκρατικού πλαισίου.
avatar
Ανώνυμος/η 10.6.2019 | 10:03
Όφειλαν να είχαν κλείσει την υπόθεση από τον πρώτο καιρό.Η καθυστέρηση εγείρει πολλά ερωτήματα και προσωπικά βλέπω πολιτικές σκοπιμότητες διότι τρανταχτά στοιχεία για να βγει ετυμηγορία υπήρχαν.Αυτη η αργοπορία εξυπηρετεί συμφέροντα ,τόσο του πολιτικού κόσμου,του δημοσιογραφικού αλλά και του επιχειρηματικού.
avatar
vandergraaf 10.6.2019 | 10:55
Ωρα ειναι να εμφανιστει και ο ισχυρισμος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ πριμοδοτει και αβανταρει τη Χρυση Αυγή παει θα τρελαθουμε τελειως
skeletor 10.6.2019 | 13:04
Καληνύχτα.
sn07 10.6.2019 | 12:21
Που χάθηκαν οι αριστεροι αντιφασιστες ρε παιδια; που ειναι η γραμματεια ισοτητας του συριζα για την αλλαγη του βιασμου; που είναι οι αγωνιστές της αριστεράς για τα δικαιώματα του εργαζομενου; που είναι οι αδιάφθοροι αυτοί που θα φέρουν το νέο, το προοδευτικο;;

Πολύ πρόοδος από τα αριστερά και θα γίνουμε Καναδάς σε λίγο!!

Και σκέψου πως δεν υπάρχει επιφανής αριστερός που δεν πέρασε από το ΣΥΡΙΖΑ τα 4 τελευταία χρόνια. Όλοι κυβέρνησαν και τώρα όλοι μαζί κάνουν το κορόιδο.

Καλά που έχουμε κοκκαλη κουντουρα κλπ και κάποιος θα πάρει τη σκυτάλη για αλλά 50 χρόνια αγώνων.
Network 10.6.2019 | 13:09
Ειναι σαφές οτι ΧΑιτες και Συριζαιοι έχουν περισσότερα κοινά και λιγότερες διαφορές, με λίγα λόγια έχουν σαν βαση την ιδια μαγιά αλλά διαφοροποιούνται σε life style χαρακτηριστικά, κατα βάθος ειναι άνθρωποι που μετακινούνται διασπώνται και συσπειρώνονται ανάλογα με το ποιος προσφέρει το " λαϊκό πακέτο" καθε φορά . Ποιά εξάλλου είναι η διαφορά ανάμεσα σε ενα χρυσαυγίτη και ενα αυριανιστή του παλιού λαϊκίστικου ΠΑΣΟΚ που κατικοεδρευει στον σημερινό συριζα.

Το γελοιοδεστερο ολων ειναι η άκρως υποκριτική στάση των συρζαιων που το παίζουν αντιφα και οσων τους ακολουθούν για τον ίδιο λόγο.
avatar
mouxoumou 10.6.2019 | 13:53
Όχι ρε φίλε, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα χρυσαυγήτη και έναν Πασόκο (ή ότι άλλο δεν γουστάρεις και δικαίωμά σου). Μην αφήνουμε τις προσωπικές μας πολιτικές προτιμήσεις να μας κάνουν να τα ισοπεδώνουμε όλα. Και επίσης, πρέπει να σταματήσει να δαιμονοποίηση των πολιτικών αντιπάλων του καθενός. Γιατί όταν έρχεται η ώρα να βάλουμε κάποιον στην άκρη, όπως για παράδειγμα τη ΧΑ, τότε υπάρχει πρόβλημα, γιατί έχουμε εξαντλήσει τους λόγους λόγω της ακραίας ρητορικής μας. Σόρρυ αλλά ούτε ο Σύριζα ούτε το Πασόκ, ούτε η ΝΔ ούτε ο Πολάκης ούτε ο Παπαδημητρίου (ή όποιος άλλος δεν γουστάρει κάποιος feel free to add here), είναι στο ίδιο τσουβάλι με τη ΧΑ. Με τους μεν οφείλεις να συζητάς, η ΧΑ πρέπει απλά να εξαφανιστεί.
Network 10.6.2019 | 16:57
Αναφέρομαι στο βαθύ παλιό ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στους αυριανιστες, αν δεν έχεις ιδέα περι τίνος πρόκειται ενα γκουγκλαρισμα για το τι πιστευαν πχ για τον Χατζιδάκι θα σε πείσει.
avatar
mouxoumou 10.6.2019 | 18:22
Ξέρω πολύ καλά την Αυριανή, έχω άλλοστε τα χρονάκια μου :) Επέτρεψέ μου όμως να επιμένω. Ακόμα και τον Κουρή που για εμένα θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, Ναζί δεν τον λες
Network 11.6.2019 | 09:38
Τι τον λες?
Τελικά έχει σημασία ο ακριβής προσδιορισμός της ιδιότητας ναζι, φασίστας? η χυδαιότητα της συμπεριφοράς δεν ταυτίζει τα άτομα μεταξύ τους?
Citellus citellus 10.6.2019 | 20:55
ΣΥΡΙΖΑ, ο άγιος προστάτης των ναζί. ΤΩΝ ΝΑΖΙ! Ποιος θα περίμενε ότι ο Τσίπρας τελικά θα ήταν το μακρύ χέρι του Μιχαλολιάκου. Πραγματικά, από εδώ και πέρα, όταν ακούω Συριζαίους να χρησιμοποιούν τις λέξεις φασίστας και ακροδεξιός για τους κεντρώους αντιπάλους τους, θα είμαι τόσο σοκαρισμένος από την υποκρισία τους που δε θα ξέρω τι να κάνω. Προτάσεις και λύσεις καλοδεχούμενες.
avatar
Γράφων 13.6.2019 | 15:50
Τους λες αυτό που είναι:
προστάτες, ή και δημιουργοί των Ναζί. Και ως τέτοιους τους αντιμετωπίζεις.

Η θεωρία των δύο άκρων δεν είναι θεωρία.
avatar
Psineas 11.6.2019 | 00:47
Περιμένω αντιδράσεις από το πολυπληθές αντιφα κίνημα, που μέχρι τώρα, έχει δαγκώσει τη γλώσσα του.
avatar
μηδένα προ του τέλους 11.6.2019 | 03:38
Μαζί πορεύτηκαν στην υποκινούμενη "αγανάκτηση" του Συντάγματος, μαζί εκτοξεύτηκαν σαν θνησιγενή πυροτεχνήματα, μαζί φεύγουν σαν θλιβερά ελεεινές καρικατούρες του χυδαιότερου και φθηνότερου πολιτικαντισμού.Η πνευματική τους συγγένεια δεν μπορεί πειστικά να κρυφτεί πίσω από τη διαφορετική επωνυμία τους. Ο Καμμένος μπορεί να επιβεβαιώσει με μόνη του την ύπαρξή του την αλήθεια των γραφομένων.
avatar
Γράφων 11.6.2019 | 07:05
ΥΓ Πάντα μου κάνει εντύπωση σε κάτι τέτοια άρθρα η μόνιμη απουσία των φίλων φεμινιστριων του ιστοτόπου που κατά τα λοιπά θέλουν ποσοστική συμμετοχή των γυναικών στη Βουλή.

Είτε δεν έχουν άποψη είτε δεν συγκινούνται ειτε βαριούνται να σχολιάσουν πολιτικά άρθρα αλλά στη Βουλή θέλουν να είναι υποχρεωτικά.

Μόνο σε άρθρα που αφορούν τις γυναίκες τις βλέπω δραστήριες...
avatar
Ανώνυμος/η 11.6.2019 | 17:43
Α ωραία, εδώ είμαστε. Που λέτε δεν ξέρω πως είναι με εσάς, αλλά θυμάμαι πριν βγει ακόμη στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που σκεφτόμουν τι θεόσταλτο (λέμε τώρα) δώρο που είναι η Χ.Α. για τους πρώτη φορά αριστερούς. Τι θα ήταν αυτό το Κόμμα δίχως τους ακροδεξιούς συνάδερφους;; Μια βλακεία και μισή. Όχι πείτε μου τι θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την Χρυσή Αυγή. Ενώ τώρα, "κουνήθηκες" ενοχλητικά (διαδήλωσες για την Μακεδονία, σήκωσες την γαλανόλευκη, εξέφρασες ανησυχίες για την εισροή λαθρομεταναστών στην Χώρα κ.λ.π.) είσαι Χρυσαυγίτης! Μπαμ και κάτω! Εδώ σε θέλω. Θέλεις να στιγματιστείς ως Χρυσαυγίτης; Όχι βέβαια. Άρα τι κάνεις; Χαμηλώνεις τους τόνους. Σταματάς (τουλάχιστον δημοσίως) να μιλάς για τα εθνικά θέματα και σίγουρα κάποτε σε κάποιο σχόλιο έχεις βάλει την υποσημείωση: "Δεν είμαι δεξιός, δεν ψήφισα ποτέ δεξιά". Τρομοκρατία στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε με αυτή την τακτική να καταπνίξει τα πατριωτικά αισθήματα πολλών Ελλήνων. Όχι, δεν μασήσαμε όλοι. Αλλά σίγουρα πολλοί περισσότεροι από όσοι θα έπρεπε. Και κάπως έτσι αφήσαμε την Κυβέρνηση να αλωνίζει. Γιατί σε κάθε μα κάθε αντίρρηση σε οποιοδήποτε θέμα καραδοκούσε στην γωνία κάποιος που θα σε έλεγε Χρυσαυγίτη αν δεν τραγούδαγες όπως θέλανε αυτοί. Ζήσαμε και ζούμε την διαστρέβλωση των πάντων, αυτή η νοοτροπία βρήκε απήχηση και εξαπλώθηκε σαν χολέρα στο κάθε τι. Το μέσο επίπεδο νοημοσύνης έπεσε κατακόρυφα (κάψαμε φλάντζες που λένε) και δεν βρέθηκε ένα παιδάκι να φωνάξει ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Ίσως και να βρέθηκε, να το είπανε Χρυσαυγίτη και να σώπασε για πάντα, δεν είμαι σίγουρη. Γεγονός παραμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πολλά στην Χ.Α.. Δεν αποκλείω τα γραφεία των τελευταίων να κατακλύζονται καθημερινά με τεράστιες ανθοδέσμες συνοδευόμενες από ευχητήριες καρτούλες: "Όσο υπάρχετε θα υπάρχουμε. Βαστάτε γερά!", ή κάπως έτσι.

Εδώ, σε αυτόν εδώ τον διαδικτυακό χώρο, κάποτε είπα ότι κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να βγει Μουσουλμάνος Δήμαρχος στο Λονδίνο. Και βρέθηκε κάποιος να με παρομοιάσει ούτε λίγο ούτε πολύ με τον Goebbels. Δεν θα απαριθμήσω εδώ τους λόγους που καθιστούν κάτι παραπάνω από γελοίο τον ισχυρισμό. Δεν έχει και σημασία, γιατί δεν θα έπρεπε να είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε διαπιστευτήρια για να μην μας προσβάλλουν ανελέητα. Τρομοκρατία στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατρεχάμενοι "προοδευτικοί" που τους βρίσκεις όποια πέτρα κι αν σηκώσεις. Παραδόξως μόνο στο διαδίκτυο έχω εισπράξει τέτοιου είδους επιθέσεις, ποτέ στην "πραγματική" ζωή. Σου λέει ο άλλος, εγώ γουστάρω να έχει το Λονδίνο Μουσουλμάνο Δήμαρχο. Βγάλε τον σκασμό και γούσταρε κι εσύ γιατί δεν το έχω σε τίποτε να σου ρίξω ναζιστική λάσπη. Έτσι πάει.

Θα ήθελα να πω πολλά αλλά είσαστε τυχεροί, το διάλειμμά μου τελείωσε και δεν θα σας ζαλίσω άλλο. Συμφωνώ κι εγώ, η Χ.Α. δεν έχει θέση στην Βουλή και δεν θα έπρεπε να της επιτρέπεται να συμμετάσχει στις εκλογές. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, κάποιοι θα έρθουν σε αμηχανία ίσως ίσως εξαφανιστούν και εντελώς από τον χάρτη. Το λες και αυτοθυσία, ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές κι ας μην περιμένουμε τα αδύνατα από εκείνους που θρασύτατα ξεχνάνε ότι είναι υπηρέτες του Λαού και συμπεριφέρονται σαν δικτάτορες ξεπουλώντας γη και ύδωρ που δεν τους ανήκει.

Όσο για μένα, μια γαλανόλευκη περιμένει να την βάλω σε περίοπτη θέση στην βεράντα του σπιτιού μου στο χωριό. Αν τυχόν ενοχληθεί κάποιος (Συριζαίος ή μη) ας έρθει να μου το πει ή ας επιχειρήσει να την κατεβάσει.
Καλή τύχη του εύχομαι.


Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια