Επιτέλους ποινικοποιείται ξανά η βλασφημία 😛
Θεολογία της οπής

Επιτέλους ποινικοποιείται ξανά η βλασφημία 😛

Αν θέλετε να ποινικοποιήσετε την βλασφημία, πρέπει πρώτα να αποδείξετε ότι υπάρχει Θεός.

«Αν θέλετε να φτιάξετε μια μηλόπιτα από το μηδέν, πρέπει πρώτα να εφεύρετε το Σύμπαν», παρατηρούσε πριν μερικές δεκαετίες ο Καρλ Σαγκάν, που στις 20 Δεκεμβρίου του 1996 πέθανε από πνευμονία και πήγε στον Παράδεισο. 

 

Και θα ήταν προχειρότητα εκ μέρους μας να μην τολμήσουμε έναν παρόμοιο συλλογισμό για μία τουλάχιστον από τις δρομολογημένες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αφού αν θέλετε να ποινικοποιήσετε την βλασφημία, πρέπει πρώτα να αποδείξετε ότι υπάρχει Θεός. 

 

Διότι πώς είναι δυνατόν να φυλακίζεται για δύο χρόνια όποιος «κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό», αν ο Θεός που καθυβρίζεται δεν υπάρχει και είναι αποκύημα ανθρώπινης φαντασίας;

 

Με έναν νόμο και έναν άρθρο, η κυβέρνηση επιτέλους κατοχυρώνει νομικά την ύπαρξη του Θεού: αφού η προσβολή Του είναι αδίκημα, άρα υπάρχει Θεός.

 

Σε αυτή την περίπτωση η βλασφημία έχει την ίδια βαρύτητα με τα κακόβουλα σχόλια για τον Μίκυ Μάους και την επί σειρά ετών σύντροφό του, Μίνι Μάους, τις ειρωνείες για τον εξωγήινο Καλ Ελ (γνωστό και ως Σούπερμαν ή Κλαρκ Κεντ), και τον χλευασμό του Χάρι Πόττερ από οπαδούς των Σλίδεριν. 

 

Κοινώς, η φράση «Γαμιέται ο Δίας» είναι ποινικά κολάσιμή μόνο αν ισχύει κατά γράμμα η Θεογονία του Ησιόδου, αφού σε αντίθετη περίπτωση:

1) είτε ο Δίας υπήρξε μεν, αλλά δεν γαμήθηκε

2) είτε ο Δίας δεν υπήρξε, και ως εκ τούτου δεν ήταν ποτέ σε θέση ούτε να γαμηθεί, αλλά ούτε και να μην γαμηθεί. 

 

Όσο λοιπόν η ύπαρξη του Μεγαλοδύναμου αποτελεί αντικείμενο διαμάχης - όχι μόνο μεταξύ ορθοδόξων και άθεων, αλλά και μεταξύ πιστών άλλων, εξίσου μεγαλοδύναμων θεών, δεν υπάρχει φιλοσοφικό δεδικασμένο που να επιβεβαιώνει το αδίκημα, μιας και δεν μπορείς να βρίσεις κάποιον που δεν υπάρχει, με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείς και να τον σκοτώσεις. 

 

Κάποιοι βουλευτές της κυβέρνησης υποστήριξαν ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται τα δικαιώματα της πλειοψηφίας, και είναι κρίμα που δεν ασχολούνται επαγγελματικά με το σταντ απ κόμεντι, καθώς το να γ**** στα λόγια τον Θεό κάποιου άλλου, δεν περιορίζει το δικαίωμά του δεύτερου να λατρεύει τον προαναφερθέντα Θεό. 

 

Για να παραφράσω και το ρητό που κακώς αποδίδεται στον Βολταίρο: διαφωνώ απόλυτα με την πίστη σου στον Θεό, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου, γ*** την Παναγία σου. 

 

Ούτε φυσικά προστατεύεται αποτελεσματικότερα η Εκκλησία από βανδαλισμούς ή άλλες παράνομες ενέργειες σε λατρευτικούς χώρους, για τις οποίες ήδη προβλέπονται αυστηρότατες ποινές και τίποτα δεν αλλάζει. 

 

Υπάρχει το εξής νομικό κενό: Η εξύβριση είναι προσωπικό αδίκημα και μήνυση μπορεί να υποβάλλει μόνο ο παθών. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος θα βλασφημεί τον Χριστό μας, θα πρέπει αυτοπροσώπως ο Ιησούς να κατεβαίνει από τον Ουρανό και να υποβάλλει μήνυση.

 

Αν λοιπόν η ποινικοποίηση της βλασφημίας δεν εξασφαλίζει την προστασία ούτε Θεού αλλά ούτε και των πιστών, τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας; Πολύ απλά, με έναν νόμο και έναν άρθρο, η κυβέρνηση επιτέλους κατοχυρώνει νομικά την ύπαρξη του Θεού: αφού η προσβολή Του είναι αδίκημα, άρα υπάρχει Θεός. 

 

Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση ανακύπτουν νομικά κενά, αφού η εξύβριση είναι προσωπικό αδίκημα και μήνυση μπορεί να υποβάλλει μόνο ο παθών. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος θα βλασφημεί τον Χριστό μας, θα πρέπει αυτοπροσώπως ο Ιησούς να κατεβαίνει από τον Ουρανό και να υποβάλλει μήνυση. 

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πάντως, το Μαξίμου δρομολογεί μία σειρά από ευεργετικές αλλαγές στον ποινικό κώδικα, για τις οποίες δεν μιλά κανείς πληρωμένος κοντυλοφόρος των ΜΜΕ. 

 

Αναλυτικά: 

  • -Επιτρέπεται εκ νέου το κυνήγι μαγισσών με εξαίρεση τις περιόδους αναπαραγωγής τους
  • -Επιβάλλονται πρόστιμα για όσους ματιάζουν κακόβουλα τρίτους - εξαιρούνται μόνο όσοι ματιάζουν καλόβουλα συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού, από υπερβολική αγάπη ή ειλικρινή θαυμασμό (θείες, γιαγιάδες κλπ)
  • -Το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» θα αφαιρεθεί από όλες τις δημόσιες βιβλιοθήκες και η ανάγνωσή του θα επιτρέπεται πλέον μόνο σε υπαίθριους χώρους
  • Το υπουργείο Υγείας θα επιδοτήσει για τον λόγο αυτό την αγορά θερμαστρών. 

 

UPDATE

θ

θθθ 

  

Απόψεις
61 Σχόλια
123
avatar
Εξαρχος 11.11.2019 | 22:24
Μάλλον οι αριστεροί που δεν τους άρεσε ο νέος ποινικός κώδικας της δεξιάς ΝΔ δεν κατάλαβαν κάτι: ο νέος ποινικός κώδικας ΔΕΝ απαγορεύει να ασκείται κριτική αξιοπρεπής σε οποιαδήποτε θρησκεία συμπεριλαμβανομένης και της ελληνορθόδοξης χριστιανικης πίστης στην οποία ανήκει με βάση τις έρευνες το 90% περίπου των ελλήνων.Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Υποσαχάρια Αφρική (η Υποσαχάρια Αφρική έχει 63% χριστιανική πλειοψηφία: https://www.pewforum.org/2015/04/02/sub-saharan-africa/ ),ούτε ΗΠΑ,ούτε Φιλλιπινων, ούτε Καραϊβική και Λατινική Αμερική κτλ αλλά ταυτόχρονα δεν είναι ούτε Σουηδία.Είναι Ελλάδα και έχει τον δικό της τρόπο αντίληψης, την δική της ιστορία και την δική της παράδοση και ταυτότητα (εθνική, θρησκευτική, γλωσσική κτλ).
avatar
ثانوس 12.11.2019 | 01:18
Βέβαια, κριτική...αξιοπρεπής. Με το δαχτυλάκι σηκωμένο όταν θα πίνει ο κριτικός το βερμουτάκι του.
Takis Papas 12.11.2019 | 04:43
Έχεις απολυτο δίκιο. Ξερουμε πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν είναι Σουηδία. Ούτε θα γίνει ποτέ. Κατοικείται απ τον πιο ανόητο λαό της Ευρώπης. Που επανέρχεται με τη δεξιά του Κυρίου στο μεσαίωνα. Δύσκολο να σας το εξηγήσω βέβαια.
ΥΓ αμφιβάλλω ότι το 90% των Ελλήνων πιστεύει σ αυτό το θεό, τον δικό σας εννοείται.
Μάλλον αυτό το μεγάλο ποσοστό πιστεύει στο ξεμάτιασμα.
ΥΓ2 μια χαρά τα πάτε με τη θρησκειούλα σας, εγώ γιατί πρεπει να πληρώνω φόρους σ αυτή την ανόητη χώρα; αυτό είναι που με πειράζει...που πάνε οι φόροι μου και σε εσάς. Γενικώς.
ΥΓ3 δεν είμαι αριστερούλης, γνήσιος φιλελεύθερος είμαι. Άντε, καλό εμφύλιο να χετε...
avatar
Εξαρχος 12.11.2019 | 13:23
Με βάση πρόσφατη πανευρωπαϊκή (στιε χώρες της ΕΕ δηλαδή) έρευνα που έγινε από το διεθνές κέντρο ερευνών και δημοσκοπήσεων pew πρόσφατα (το 2018) το 90% των ελλήνων αυτοπροσδιορίζονται ως Ορθόδοξοι και το 92% πιστεύει στον Θεό: http://www.pontos-news.gr/article/164124/i-syntriptiki-pleiopsifia-ton-ellinon-pisteyoyn-sto-theo-kai-dilonoyn-hristianoi .
Takis Papas 13.11.2019 | 03:24
Έξαρχος δεν αμφισβητώ τόσο τα νούμερα αν και θυμάμαι ότι σε άλλη έρευνα όταν ρώτησαν όσους δηλώνουν χριστιανοί αν πιστεύουν στα δόγματα της θρησκείας (παραδείσους, αναστάσεις, θαύματα κλπ) ένα 20% απάντησαν όχι. Είναι οι λεγόμενοι χριστιανοί "εθνικής ταυτότητας". Αν τους προσθέσεις στους κατ ουσία άθεους τα πράγματα αλλάζουν.
Πόσο μάλλον για την περίπτωση της βλασφημίας κλπ
Δε θα διαφωνήσω ότι οι Έλληνες είναι ο πιο θρησκόληπτος και ανόητος λαός στην Ευρώπη, όποιο κι αν είναι το ποσοστό.
Κατι ανατολικά πρώην κομμουνιστικά κρατη, εν μέρει ακόμα δικαιολογουνται για τη θρησκεία. Εμείς όχι
avatar
eple 12.11.2019 | 07:41
Ποιος θα κρίνει την αξιοπρέπεια της κριτικής; Στην τελική η κριτική μπορεί να είναι ΟΣΟ αξιοπρεπής είναι και το αντικείμενο της κριτικής της. Στην περίπτωση π.χ. του Γέροντα Παστιτσιου (όπου δεν σου έμενε άντερο από το γέλιο) δεν υπήρχε καν βωμολοχία, ενώ το αντικείμενο της κριτικής του υπήρξε μία καθόλα ανυπόληπτη και τσαρλατανικής φύσεως προσωπικότητα. Παρόλα αυτά τη συνέχεια την ξέρετε... Ο ένας μπήκε φυλακή και ο άλλος αγιοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Επειδή λοιπόν εσείς πρώτος το αναφέρατε πως δεν είμαστε Σουηδία, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας πως νόμοι σαν αυτόν θα δώσουν απλώς πάτημα στους γνωστούς φανατικορθόδοξους κύκλους να στήσουν το μεσαιωνικό πανηγυράκι τους.
avatar
Εξαρχος 12.11.2019 | 13:29
Μάλλον δεν έχετε ιδέα για τον γέροντα Παϊσιο.Ηταν ένας από τους αγαθοτερους ανθρώπους και αυτό το λένε όλοι όσοι τον γνώρισαν. Ζούσε σε καλύβα, έτρωγε πολύ λιτή τροφή, δεν είχε καμία πολυτέλεια,δεν έλεγε άσχημη κουβέντα για κανένα πρόσωπο κτλ.Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί μία από τις πιο αγαπητές μορφές ανθρώπων στην Ελλάδα και σε πολλές ακόμα χώρες.
Takis Papas 13.11.2019 | 03:28
Έξαρχος
Ο Παΐσιος δεν επιθυμούσε πολέμους με τους Τούρκους; δεν ήταν οι ιδέες του μεσαιωνικές;
Δεν έχουμε ανάγκη απο "αγίους". Από ορθολογισμό και σεβασμό έχουμε.
Σε ποιές άλλες χώρες είναι δημοφιλής; στη Βουλγαρία;
Άντε καλό μεσαίωνα να χετε...
Που ναι ο Χόκινγκ να μας (σας) φτύσει κατάμουτρα
avatar
ethelred 12.11.2019 | 14:24
Και μην ξεχάσετε να πάτε για 5 λεπτά στην εκκλησία το Πάσχα
Cogito ergo sum 11.11.2019 | 22:30
Μα το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας, καιρό είχα να διαβάσω τέτοιο εξαιρετικό κείμενο, όχι μόνο στην LIFO, αλλά γενικώς.

May the sauce be with you, κ. Σακκα!
alele 11.11.2019 | 22:43
Γελοια η ποινικοποιηση της βλασφημιας αλλα καμια σχεση με αυτο που γραφει το αρθρο για υπαρξη θεου αφου συνδεεται ξεκαθαρα με την θρησκεια. Καταρχας κανεις δεν ξερει αν υπαρχει ή οχι και οσοι απαντουν στο δευτερο θα πρεπει να μπορουν να απαντησουν σε ερωτηματα που εχουν θεσει κατα καιρους οι επιστημονες και μενουν αναπαντητα. Δεν ειναι τυχαιο εξαλλου που μεγαλοι επιστημονες και διανοουμενοι πιστευουν στην υπαρξη θεου/δημιουργου. Αυτο δεν εχει καμια σχεση ομως με την πιστη σε μια θρησκεια η οποια δυστυχως δεν εχει φιλοσοφικη υποσταση αλλα ειναι κυριως θεμα παραδοσης (παρ'ολο που δεν ξεκινησε ετσι).
Καποια αναπαντητα ερωτηματα ειναι η δημιουργια του συμπαντος, οι σταθερες (planck, gravitational constant κ.α. που με μια μικρη αποκλιση δεν θα υπηρχε το ιδιο το συμπαν) και αλλα πολλα που εχει ενδιαφερον να ψαξετε οσοι δηλωνετε φανατικοι "αθεοι" και οχι "αθρησκοι".
Takis Papas 12.11.2019 | 04:48
Κανένας μεγάλος επιστήμονας δεν πιστεύει σε θεούς. Κανένα αναπάντητο (προς το παρόν) ζήτημα απ την επιστήμη, δεν παραπέμπει στο ελάχιστο σε θεούς.
Εχουμε ψάξει πολύ για το Σύμπαν, αν εσύ νομίζεις ότι στα δισεκατομύρια ετών και δις γαλαξιών και συμπάντων καποιος θεούλης έβαλε καπου το χεράκι του κι από τότε κοιτάει πάνω απ τη γυάλα....τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Καποτε πρεπει να ενηλικιωθείτε και να μην έχετε (ψυχολογική) ανάγκη από μπαμπάδες
alele 12.11.2019 | 19:12
Οταν ξεχωρισεις την αθεϊα με την αθρησκεια ισως καταλαβεις και το σχολιο μου. Γιατι οι γυαλες που λες δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Αν δεν πιστευει κανενας επιστημονας τοτε ο Robert Spitzer τι ειναι; Που εχει γραψει και πολυ ενδιαφερον βιβλιο πανω στο θεμα. Ξεκαθαρα επιστημονικο κι ολας. Δες και το debate μεταξυ Russel και Copleston αν και αμφιβαλω οτι θα το καταλαβεις με τον τροπο που απαντας.
"Κανένα αναπάντητο ζήτημα" μονο με αυτη τη προταση φαινεται οτι δυστυχως δεν εχεις ψαξει τιποτα οσον αφορα το θεμα ουτε επιστημονικα ουτε φιλοσοφικα. Ηδη το βασικο ερωτημα για το πως δημιουργηθηκε ο κοσμος και τι υπηρχε πριν απο το big bang δεν εχει απαντηθει. Και αυτο απο μονο του δημιουργει πολλα ερωτηματικα σε φιλοσοφους-επιστημονες-θεολογους (που φανταζομαι οτι εχουν μια στοιχειωδη εκπαιδευση, ετσι δεν ειναι;)
Αναγκη για "μπαμπαδες" η απαντηση φιλοσοφικων ερωτηματων;! Τι αλλο θα διαβασουμε
Takis Papas 13.11.2019 | 03:33
alele
όπως προείπα κανένα αναπάντητο ερώτημα δεν απαντάται με θεούς. Και το θεό ποιος τον δημιούργησε; ένας άλλος θεός κατ αυτή τη "λογική"

Ο "επιστήμονας" που αναφέρεις είναι για κλάματα.
Όση φιλοσοφία και να βάλεις το παραμυθάκι με τους θεούς δε βγαίνει με τίποτα

ΥΓ δες ένα οποιοδήποτε debate με Dawkins, Hitchens, Harris.
Για να μην πάω στον Hawking που πέθανε ο άνθρωπος και μυαλό δε μας έβαλε.
alele 13.11.2019 | 23:09
Εντωμεταξυ ο Dawkins ειναι βιολογος και απανταει σε θεματα που αφορουν τις θρησκειες αλλα δεν το εχεις καταλαβει λογικα (και αμφιβαλω αν εχεις διαβασει Dawkins).
Οι απαντησεις σου δεν εχουν καμια λογικη, δεν απαντησες στα ερωτηματα μου γιατι δεν γνωριζεις προφανως και χαρακτηριζεις ετσι εναν επιστημονα που ουτε ξερεις.
Υ.Γ. Ο Hawking δεν ειναι αντιθετος με τα λεγομενα του Spitzer αλλά δεν ειμαι και σιγουρος οτι ξερεις τι λεει ο Hawking με τον τροπο που απαντας.
2Υ.Γ "Οσο φιλοσοφια και να βαλεις..." τι ειναι η φιλοσοφια και εχει μοναδα μετρησης; Αφου τελειωσεις με τους παραπανω επιστημονες που ανεφερες (που ξαναλεω οτι μαλλον δεν εχεις διαβασει) πιασε και λιγο Πλατωνα ;)
Takis Papas 30.3.2020 | 06:44
Σιγά μην πιάσω τον Πλάτωνα να μου εξηγήσει το σύμπαν σήμερα. Δουλευόμαστε;
Dawkins εχω διαβάσει πολύ και τον έχω γνωρίσει και προσωπικά όταν ηρθε για ομιλία στην Ελλάδα.
Διαδικτυακά έχω παρακολουθήσει διαλέξεις όλων όσων ανέφερα. Και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τον καραγκιόζη που ανέφερες εσύ. (Παντού υπάρχουν, σε όλους τους τομείς).
Το υποτιμιτικό υφάκι διαδικτύου δεν πιάνει σε μένα.
Libretarian 11.11.2019 | 23:16
Τεραστιο φαουλ απο την κυβερνηση του Κυριακου, της τεχνολογιας, που "κοιταει στο μελλον" , με τεχνοκρατες κτλ
avatar
Μαύρος Γάτος 12.11.2019 | 17:28
Κι όμως, ίσως έχουμε μια παγκόσμια πρωτιά: την επινόηση της "επιτελικής θεοκρατίας!
avatar
Άρης Κωνσταντινίδης 11.11.2019 | 23:50
Πραγματικά θυμήθηκα εκείνη την ιστορία με τον παστίτσιο του fb που θεωρήθηκε προσβλητικός για τα "θεία" συνελήφθη, πέρασε ένα βράδυ στη φυλακή και την επόμενη μέρα αναγκάστηκε να κατεβάσει τη σελίδα...

Ο νόμος περί βλασφημίας μας πηγαίνει μερικές 10ετιες πίσω και είναι πολύ κρίμα στο 2019 να ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα. Το χειρότερο? Μας υπενθυμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να ξεπεράσει τον λαϊκό δεξιό βραχίονα της.
avatar
atman 12.11.2019 | 00:35
οταν ομως καποιους τους μυριζει η τσικνα απο το σουβλακι και αποφασιζουν να καψουν το συμπαν η αν σκιστει καμια σελιδα απο κανενα βιβλιαρακι τσεπης με παραμυθακια ή ζωγραφιστει κανενας ψευδοπροφητης θα λες που ειναι οι νομοι
avatar
ثانوس 12.11.2019 | 01:21
Δηλαδή atman γι ´ αυτούς έγινε η νομοθετική τροποποίηση ή για να εξασφαλίσει τα ιερά και όσια της ελληνορθοδοξίας;
avatar
Λάρσον 12.11.2019 | 11:28
Για τα φηφαλάκια έγινε....
Takis Papas 12.11.2019 | 04:50
Ωραία. Αφού οι βάρβαροι είναι έτσι να γίνουμε κι εμείς τότε
avatar
eple 12.11.2019 | 07:32
Θέλετε και τα λέτε η σας ξεφεύγουν; Αυτοί που αποφασίζουν να κάψουν το σύμπαν όταν ζωγραφίζονται ψευδοπροφήτες το κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ με την ίδια λογική (λολ) με την οποία δημιουργούνται νόμοι περί βλασφημίας. Άρα τι μας λέτε, για να θωρακιστείτε από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό υποστηρίζετε τη δημιουργία ντόπιου φονταμενταλισμού; Για εξηγήσετε μας.
avatar
Μαύρος Γάτος 12.11.2019 | 17:32
Ακριβώς Ατμαν,
όσο γελοίους κι αν θεωρώ τους "Μακεδονομάχους τσικνοψήστες", θεωρώ ότι η έννομη τάξη σε μια δημοκρατική χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να τους καταστείλει. Ακόμα και τα πλέον γελοία υποκείμενα έχουν το δικαίωμα στην γελοιότητά τους!
Αρμόδιο για την αντιμετώπισή τους είναι το -μαζικό-κράξιμο της κοινωνίας.
annibas 12.11.2019 | 01:50
Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Το επόμενο η απαγόρευση της φυσικής και της βιολογίας.
avatar
Μαύρος Γάτος 12.11.2019 | 17:36
και της κοινωνιολογίας, και της ψυχολογίας και της λογοτεχνίας (με εξαίρεση τους βίους αγίων)...
Είναι πολλά τα διαολοπράγματα που μας έφερε ο Διαφωτισμός και πρέπει σιγά σιγά να παίρνουν πόδι.
Μάλιστα, η όποια ποινή επιβάλλεται στους βλάσφημους κακούργους, να συνοδεύεται και από αφορισμό.
avatar
Ramon Ramone 12.11.2019 | 03:13
Μα εγώ σ' αγαπώ, γ@μώ το Χριστό μου...

https://www.youtube.com/watch?v=HL0EZE1YDbk
Saviper 12.11.2019 | 03:48
Μήπως κάπου βλέπουμε το δάχτυλο κ χάνουμε το δάσος; Μήπως να εστιασουμε λίγο στην επικαιρότητα; Προχθές έγινε το "πάρτι διαμαρτυρία" με τα σουβλάκια, μια παιδαριωδης διαμαρτυρία-λες και αν ήταν χριστιανοί οι πρόσφυγες, θα τους αποδέχονταν ή προσβαλλονται οι μουσουλμάνοι αν εγώ φάω σουβλάκι ξερωγω..- πόσες φορές όμως τα αφελή παιχνιδίσματα καταλήγουν άκρως επικίνδυνα; Έγινε λοιπον αυτή η διαμαρτυρία που στοχοποιησε όχι απλά τους πρόσφυγες αλλά τη θρησκεία τους, μαζεύτηκαν καμία τριανταριά γραφικοι και πέτυχαν το ακατόρθωτο.. Να συζητιούνται ακόμα κ διεθνώς.. Κ με την απήχηση που είχαν ποιος λέει ότι αύριο αυτοί οι 30 δεν θα γίνουν 50,μεθαυριο 100 κ πάει λέγοντας.. Δεν το χουμε ξαναδεί το έργο; Μια διαμαρτυρία όμως που στόχο έχει τη μουσουλμανικη θρησκεία δεν είναι καθολου γραφική και αστεία υπόθεση, ούτε οι συνέπειες π μπορεί να επιφέρει ειδικά εν όψει Χριστουγέννων.. Θεωρώ λοιπόν ότι εκεί εστίασε η κυβέρνηση κ ορθως έπραξε για να βάλει φρένο κ να προλάβει τα χειρότερα.
avatar
Εξαρχος 12.11.2019 | 13:36
Η κυβέρνηση έπραξε πολύ σωστά αλλά άντε να το εξηγήσεις στους αριστερούς με ιδεολογικό κολημα αυτό όπως το ίδιο ισχύει και αλλά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος (παρελάσει κτλ). Νομίζουν ότι ο νόμος απαγορεύει να ασκείται κριτική στην θρησκεία (πράγμα που ΔΕΝ ισχύει).
Υ.Γ: μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν και κάποιοι χριστιανοί (κυρίως άτομα από την Υποσαχάρια Αφρική αφού η Υποσαχάρια Αφρική έχει όπως είπαμε κατά 2/3 χριστιανικη πλειοψηφία καθώς και από βτις Φιλλιπινες),ινδουιστές(από την Ινδία) κτλ.Ωστόσο καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών προέρχεται από την Μέση Ανατολή (Κουρδιστάν, Αραβικά κράτη, Αφγανιστάν και Πακιστάν) σαφώς και η πλειοψηφία των μεταναστών είναι μουσουλμάνοι και σαφώς αυτή η θρησκεία τράβηξε την προσοχή όσων είναι εναντίον της μετανάστευσης. Οσο για το μπάρμπεκιου κακώς επιτράπηκε θεωρώ γιατί είναι παιδαριώδης και δημιουργεί συγκρούσεις χωρια που δεν λύνει το πρόβλημα.
avatar
Μαύρος Γάτος 12.11.2019 | 17:40
Θεωρώ λοιπόν ότι εκεί εστίασε η κυβέρνηση κ ορθως έπραξε για να βάλει φρένο κ να προλάβει τα χειρότερα. Πηγή: www.lifo.gr

Να βάλουμε κανένα στοιχηματάκι για το ποια θα είναι τα στατιστικά αποτελέσματα της εφαρμογής αυτού του νόμου;
Οτι σε ποσοστό άνω του 95% μάρτυρες κατηγορίας θα είναι ρασοφόροι, μέλη παρεκκλησιαστικών οργανώσεων και εξαγριωμένοι "ευυπόληπτοι" Χριστιανοί;
Saviper 12.11.2019 | 20:57
Θα το έβαζα αν τελικά δεν το καταργούσαν.. Που αν θες τη γνώμη μ πάλι ορθώς έπραξαν γτ δημοκρατία έχουμε κ αφουγκραστηκαν τη κοινή γνώμη. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι υπέρ του νόμου, προτιμώ να υπερασπιζομαι το δικαίωμα κάποιου να είναι ο, τι θέλει χωρίς να δέχεται προσβολές πάρα το δικαίωμα κάποιου να προσβάλλει. Η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί π αρχίζει η ελευθερία του άλλου λέει ο Καντ. Με την ίδια λογική π δεν θα υπερασπιζομουν ποτέ κάποιον ρατσιστή ή ομοφοβικο, δεν θα υπερασπιστώ κ κάποιον μισαλλοδοξο.
Takis Papas 13.11.2019 | 03:37
Saviper
Το "δικαίωμα" του να προσβάλλεται καποιος, όταν προσβάλλουν τη θρησκεία του, είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει εδώ και καιρό καταργηθεί σχεδόν σε όλο το δυτικό κόσμο.
St Beijinger 12.11.2019 | 06:08
1) είτε ο Δίας υπήρξε μεν, αλλά δεν γαμήθηκε
2) είτε ο Δίας δεν υπήρξε, και ως εκ τούτου δεν ήταν ποτέ σε θέση ούτε να γαμηθεί, αλλά ούτε και να μην γαμηθεί. Πηγή: www.lifo.gr

εντάξει έκλαψα.. είσαι θεός!
Φλύαρος 12.11.2019 | 14:44
1) Ο Δίας και υπήρξε και γαμήθηκε πολλάκις με πολλές δεκάδες θέες αλλά και θνητές. Διαβάζετε τις γραφές της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας ... ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ !!!
Takis Papas 13.11.2019 | 03:38
Και τουλάχιστον μία φορά και με αγόρι. Τον Γανυμήδη.
Να τα λέμε κι αυτά...
123
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια