Επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη στη LIFO για σχόλιο περί αμβλώσεων που τον αφορούσε
Απόψεις

Επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη στη LIFO για σχόλιο περί αμβλώσεων που τον αφορούσε

Και η ανταπάντηση του εκδότη της LIFO

Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επαίνεσε χθες στο Tουίτερ του το πρωτοσέλιδο fake news μιας αθλητικής εφημερίδας εναντίον των αμβλώσεων. Ο εκδότης της LIFO Στάθης Τσαγκαρουσιάνος δημοσίευσε ένα σχόλιο με τίτλο «Οι αμβλώσεις είναι γυναικείο δικαίωμα και νόμος του κράτους. Τέλος συζήτησης.». Σήμερα λάβαμε από τον κ.Γεωργιάδη την εξής απαντητική επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:


 


Αγαπητέ κ. Τσαγκαρουσιάνε, Χρόνια Πολλά με Υγεία.


Αν και σας θεωρώ έναν άνθρωπο του διαλόγου και μετριοπαθή, ομολογώ ότι ο φανατισμός του χθεσινού σας άρθρου με εξέπληξε. Φανατισμός και προς εμένα, αυτός έχει μικρή σημασία, αλλά κυρίως ως προς την ουσία του ζητήματος. 


Το χθεσινό μου υποστηρικτικό τουίτ για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδος έθετε κάποιο οποιοδήποτε θέμα απαγόρευσης των αμβλώσεων; Απερίφραστα όχι και αυτό το διευκρίνισα πιστεύω επαρκώς στην ίδια την ανάρτηση μου. Το λέω αυτό αν και στον Δυτικό Κόσμο η σχετική συζήτηση δεν έχει απόλυτη ομοφωνία, καθώς υπάρχουν ακόμη Πολιτείες των ΗΠΑ π.χ. που δεν τις επιτρέπουν και στον υπόλοιπο πλανήτη δεκάδες άλλες χώρες επίσης. Παρά ταύτα εγώ ξεκάθαρα πήρα θέση υπέρ αυτού του δικαιώματος των γυναικών. Το γιατί ας μην το αναλύσουμε αφού συμφωνούμε. Από την στιγμή όμως που ξεκάθαρα είμαι υπέρ του δικαιώματος αυτού, όλα τα περί παραβιάσεως του νόμου του 1986 κ.λπ. τί νόημα είχαν; Σαν να θέλετε για αυτό το θέμα οπωσδήποτε να τσακωθείτε με κάποιον. 


Πάμε όμως στην ουσία. Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Όχι. Το νόμιμο αναφέρεται στο τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται, το ηθικό στο τί είναι σωστό και τί όχι. Στην προκειμένη περίπτωση ο τεράστιος αριθμός αμβλώσεων στην Ελλάδα (δεν είναι 350.000 που γράφει η εφημερίδα αλλά είναι όσες οι γεννήσεις ή και αρκετά περισσότερες τα στοιχεία λένε +100.000) δημιουργεί δυο μεγάλα ζητήματα. Το πρώτο για τον κίνδυνο στην υγεία των ίδιων των γυναικών, ειδικά αν το κάνουν επαναλαμβανόμενα. Η έκτρωση πρέπει να είναι το τελευταίο μέσο διακοπής μία ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Όμως σε μια εποχή με το διαδίκτυο να πληροφορεί για τις μεθόδους αντισύλληψης, το προφυλακτικό, τα αντισυλληπτικά, το χάπι της επόμενης ημέρας, το να δεχόμαστε χωρίς προβληματισμό ότι τελικά χρησιμοποιείται στην Ελλάδα η έκτρωση, ως αντισυλληπτική μέθοδος, με συγχωρείτε αλλά είναι ανευθυνότητα. Άρα είναι μία συζήτηση που πρέπει να κάνουμε με θάρρος και σίγουρα χωρίς να τσακωνόμαστε για τα αυτονόητα. 

 

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ο δημογραφικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε. Εσείς μπορεί να τον θεωρείτε επουσιώδη, εγώ πάλι εξαιρετικά σημαντικό. Θα μου επιτρέψετε να μην αναλύσω εδώ το μέγεθος του κινδύνου, τα δε περί «καρπερού Τούρκου», δείχνουν μια επικίνδυνη αφέλεια. Ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ είχε πει, ως γνωστόν, ότι τις ελληνοτουρκικές διαφορές θα τις λύσει το Δημογραφικό. Συμφωνώ όμως απολύτως σε όσα γράφετε για το πώς το Κράτος πρέπει να δώσει κίνητρα κ.λπ. Ήδη με το έκτακτο επίδομα των 2000 € ανά γέννηση ή με την πολιτική όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Το Κράτος πρέπει να βρει τα εργαλεία για να αυξήσει την πιθανότητα μια γυναίκα να προτιμήσει να γεννήσει παρά να κάνει έκτρωση. Άρα και πάλι δεν αντιλαμβάνομαι το ύφος σας αφού λέμε τα ίδια. 


Τέλος στο άρθρο σας υπήρχε και μία ελαφριά ειρωνία σε ανθρώπους που διαφωνούν με τις εκτρώσεις για θρησκευτικούς λόγους. Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι στα όρια του ρατσισμού. Ρατσισμού δε που, όπως συνήθως, στρέφεται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα προς τους Χριστιανούς. Φυσικά για θρησκευτικούς λόγους απαγορεύονται οι εκτρώσεις σχεδόν σε όλο το Ισλάμ π.χ. αλλά προς τα εκεί για κάποιους λόγους λείπει η σχετική ειρωνία. Αλλά ας μείνουμε σε μας. Εάν κάποιος θέλει να είναι αντίθετος σε κάτι ακολουθώντας την πίστη του είναι ανθρώπινο δικαίωμα του, αρκεί να μην επιβάλει την γνώμη του στους άλλους. Εξ όσων γνωρίζω τόσο η Ορθόδοξη όσο και η Καθολική Εκκλησία την έκτρωση την θεωρούν Αμαρτία. Το αν εσείς ή εγώ ή ο οποιοδήποτε άλλος θα συμμεριστεί ή όχι αυτή την άποψη είναι δικός του λογαριασμός, το αν θα χλευάσει την πίστη του άλλου όμως ζήτημα ευγένειας. 


Κοντολογίς μου κάνατε μια «επίθεση» άνευ λόγου και αιτίας αλλά και πάλι σας ευχαριστώ διότι δώσατε χώρο να μιλήσουμε δημόσια για ένα σοβαρό κατά την γνώμη μου θέμα, όπως το ίδιο έκανε και η αθλητική αυτή εφημερίδα που με το εξώφυλλο της επέτρεψε να ξεκινήσει μια τέτοια δημόσια συζήτηση. 


Καλή χρονιά με υγεία και πάλι. 

Άδωνις Γεωργιάδης 

 


 

Ανταπάντηση:

 

Αγαπητέ κύριε Γεωργιάδη

 

Δεν ξέρω πού είδατε την επίθεση και τον φανατισμό. Αντίθετα μ' εσάς, που με χαρακτηρίζετε από αφελή έως ρατσιστή, εγώ δεν σας χαρακτήρισα – μίλησα μόνο για τον ρόλο σας, τον οποίο, κατά τη γνώμη μου, υποτιμάτε. 

 

Είστε υπουργός Ανάπτυξης. Δουλειά σας είναι να γίνει η Ελλάδα ένα κράτος δικαίου και ανάπτυξης – όχι να συζητάτε αν κάνουν καλό στην υγεία τους οι «ανεύθυνες» γυναίκες με τις αμβλώσεις. Με την υγεία ασχολούνται οι γιατροί. Με την ηθική, οι θεολόγοι.  Εσείς, μην το ξεχνάτε, δεν είστε ενορία· είστε κράτος και για το κράτος η συζήτηση έχει λήξει από το 1986. 

 

Λέτε με απίστευτη χαλαρότητα ότι μερικοί νόμοι δεν είναι ηθικοί. Έτσι έλεγαν και όσοι ήθελαν να «διορθώσουν» την «εκτροχιασμένη κοινωνία» με άλλα, ζοφερά, διχαστικά μέσα. Συμβουλή: μην το μπερδεύετε. Αρκεστείτε στους νόμους – είναι πιο ασφαλές.

 

Συνεπώς, αυτό που λέω είναι ότι είναι ύποπτη και αχρείαστη η συζήτηση που ανοίγετε εσείς προσωπικά (μoιράζοντας ένα αντιεπιστημονικό και κιτς fake news), η οποία πλήττει σαφώς τις γυναικείες ελευθερίες γιατί αναβιώνει ένα σεξιστικό και ενοχοποιητικό κλίμα εναντίον τους – πόσο ανεύθυνες είναι που δεν παίρνουν αντισύλληψη, πόσο επιπόλαιες να κάνουν τόσες εκτρώσεις, πόσο ανθέλληνες όσοι δεν σκέφτονται τον δημογραφικό μαρασμό.

 

Δεν ξέρω, επίσης, από πού βγάζετε το συμπέρασμα ότι θεωρώ επουσιώδες το δημογραφικό πρόβλημα – και με λέτε μάλιστα «επικίνδυνα αφελή». Για τη χαμηλή γεννητικότητα όμως δεν θεωρώ υπεύθυνες τις γυναίκες που «κάνουν πολλές αμβλώσεις», αλλά εσάς, τους πολιτικούς, που καταντήσατε την Ελλάδα έρημη χώρα για τους νέους γονείς και τα παιδιά τους –χωρίς υποδομές, νοσοκομεία, πρόνοια και παιδικούς σταθμούς–, μια χώρα εχθρική προς τις γυναίκες: αντί να τις βοηθάτε στο μέγα θέμα της μητρότητας, τις αφήνετε να βολοδέρνουν μεταξύ ανέχειας και ντροπής.

 

Τέλος, αυτά που λέτε ότι είμαι ρατσιστής απέναντι στους χριστιανούς κ.λπ. είναι λίγο αστεία. Στο ευρωπαϊκό κράτος με τους ισχυρότερους εκκλησιαστικούς δεσμούς και με μια Εκκλησία που τρυπώνει και στο τελευταίο άστρωτο κρεβάτι, αντί να κοιτάει το δικό της, παρατηρείται το παράδοξο: ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος να προστατεύει τον παποκαισαρισμό από το... μπούλινγκ!

 

Καλές γιορτές, με σοβαρότητα, δουλειά, πρόοδο και αγάπη,

 

Στάθης Τσαγκαρουσιάνος

 

 

 

 

 

Απόψεις
53 Σχόλια
123
avatar
ΦΩΤΕΙΝΗ 30.12.2019 | 12:33
Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη: "Ό,τι είναιείναι νόμιμο είναι και ηθικό; Όχι. Το νόμιμο αναφέρεται στο τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται, το ηθικό στο τί είναι σωστό και τί όχι." εμπεριέχει τον εξής κίνδυνο: Τους Νόμους τούς θεσπίζει και τούς καταργεί η Πολιτεία, η οποία καθορίζεται από την Κοινωνία. Αν λοιπόν η Κοινωνία θεωρήσει ότι οι έκτρωση είναι ανήθικη, τότε ανοίγει ο δρόμος για να θεσπιστεί νόμος που θα την απαγορεύει.
avatar
Απλά Μαθηματικά 30.12.2019 | 14:07
Η δήλωση του Γεωργιάδης είναι το προφανές, το συμπέρασμα σας είναι που έχει το πρόβλημα.
Η κοινωνία θεωρεί ανήθικα τα μίνι, δεν έχουν απαγορευτεί τα μίνι όμως.
Ο Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος, οι γυναίκες στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα στην άμβλωση, τέλος.
avatar
Angela Merkel 30.12.2019 | 14:30
Φοβαμαι οτι δεν ησασταν τοσο καλος στα μαθηματικα.
Αν ηταν ξεκαθαρος ο Αδωνις, θα εκανε μια απλη δηλωση. Αλλα ειναι αρκετα πονηρος και τα μπουρδουκλωνει ολα, ωστε να συμφωνουν ολοι μαζι του. Σε αυτο ειναι καλος, δεν αντιλεγω.
avatar
pane 30.12.2019 | 14:49
από πότε θεωρεί ανήθικα τα μίνι η κοινωνία;;;;
avatar
Ridley 30.12.2019 | 15:17
Η κοινωνία θεωρεί ανήθικα τα μίνι; Στο Ιράν; Σε ποιον αιώνα ζείτε;
avatar
Απλά Μαθηματικά 30.12.2019 | 15:57
@Angela Merkel 30.12.2019 | 14:30
Δεν είναι μαθηματικά η απλή ανάλυση ενός κειμένου, κάπου έχετε μπερδευτεί.
Ήταν ξεκάθαρος με το τι ισχύει και την άποψη του.
@pane 30.12.2019 | 14:49
Από όταν θεωρεί και τις αμβλώσεις
Ridley 30.12.2019 | 15:17
Σε αυτόν που είναι ανήθικες και οι αμβλώσεις
avatar
Μαύρος Γάτος 30.12.2019 | 16:28

Από πότε θεωρούνται ανήθικα τα μίνι από την κοινωνία και όχι, απλώς, από μια δράκα φανατικών θεούσων;
Να θεωρούν τυχερό τον εαυτό τους οι κοπέλες που φοράνε το καλοκαίρι καυτό σορτσάκι επειδή δεν έχουν (ακόμα!) λιθοβοληθεί από τους "ηθικούς";
avatar
Απλά Μαθηματικά 30.12.2019 | 18:13
@Μαύρος Γάτος 30.12.2019 | 16:28
Λιθοβολισμους κάνουν κάτι ζωα σε άλλες χωρες
Εμεις εδώ εαν θεωρουμε κάτι ανηθικο απλά το συζητάμε.
Ασε και το δράμα δεν πιάνει πλέον.
avatar
σαλιγκάρι 30.12.2019 | 14:24
η πολιτεία δεν καθορίζεται μόνο και αποκλειστικά από την κοινωνία
αυτό που λέτε είναι παραπλανητικό
avatar
Supertrouper 30.12.2019 | 21:33
Αλλοιμονο αν η κοινωνια υπαγορευε τον νομο!!Δεν θα ειχαμε ουτε συμφωνο συμβιωσης ουτε αμβλωσεις ουτε τπτ.Αυτο που λες δεν στεκει. Η εννοιες "ηθικη" και "κοινωνια"ειναι πολυ σχετικες .Και επειδη ο Αδωνις εκφραζει εναν προβληματισμο και αντιπροσωπευει μεγαλο μερος της κοινωνιας αυτο τι σημαινει? οτι θ αλλαξει ο νομος?Και αν οι περισσοτεροι πχ θελουν επιστροφη στις χριστιανικες ταυτοτητες αυτο σημαινει οτι θ αλλαξει ο νομος?Αρα τι ?να μην λενε την γνωμη τους γιατι μπορει η "κενωνια"να επηρεαστει κ να επηρεασει κ τον νομοθετη?Αστειο τουλαχιστον.
avatar
Ηροστρατος 30.12.2019 | 12:48
Κι αφου τον ...πετσοκοψε με επιχειρηματα (πανω κατω αυτα που θα του απαντουσα κι εγω του κουτοπονηρου πολιτικαντη) του ριχνει και μια τελευταια παραγραφο, πραγματικο κερασακι στην τουρτα:
"Καλες γιορτες με σοβαροτητα (γιατι δεν εισαι σοβαρος!), δουλεια (ασε τις αμβλωσεις και κοιτα να κανεις δουλεια σε κοτζαμ υπουργειο Αναπτυξης που σουχουν δωσει τρομαρα.σου!), προοδο (γιατι οι ιδεες σου ειναι οπισθοδρομικες!) και αγαπη (γιατι σπερνεις το μισος!).
Καλη Χρονια!
avatar
Ramon Ramone 30.12.2019 | 13:20
Αν ο Άδωνις δεν ήθελε να σιγοντάρει το εξώφυλλο και το μήνυμα που αυτό στέλνει, θα μπορούσε απλώς να γράψει "Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση" και να έβαζε τελεία εκεί. Δεν ήταν αυτός όμως ο στόχος του. Ο στόχος του ήταν η συνέχεια του γραπτού σχολίου του, το "ναι μεν, αλλά..." που αναιρεί εμμέσως πλης σαφώς τα προηγουμένως λεχθέντα, μια και δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης ως σχόλιο, παρά αυτόν ακριβώς.
avatar
Απλά Μαθηματικά 30.12.2019 | 14:11
Βασικά ο Γεωργιάδης έγραψε το γεγονός, ότι στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα στην άμβλωση" και τον προσωπικό του προβληματισμό.
Το ένα είναι το γεγονός και το άλλο η άποψη.
π.χ Στην Ελλάδα έχεις δικαίωμα να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο με γρίπη αλλά αυτό είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Δεν αναιρεί το ένα το άλλο, προφανώς.
St Beijinger 30.12.2019 | 15:33
όχι, δεν έκανε απλά προσωπικό προβληματισμό. Έδωσε συγχαρητήρια στο απεχθές πρωτοσέλιδο (που έλεγε να προστατεύσουμε τα αγέννητα έμβρυα από τις αμβλώσεις) και στο τουιτ και στην επιστολή του εδώ.
avatar
Απλά Μαθηματικά 30.12.2019 | 16:00
Απλά Μαθηματικά 30.12.2019 | 14:11
Για κάποιους η έκτρωση είναι φόνος (εφημερίδα)
κάποιοι συμπάσχουν με αυτό (Άδωνις και εγώ προσωπικά) και όλη μαζί έχουν μια άποψη (Δημοκρατία λέγετε)
Και ναι, τα νεογέννητα πρέπει να προστατευτούν από τις αμβλώσεις είτε με αυτά που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κάνουν οι έγκυες για να μην μείνουν έγκυες είτε με την βοήθεια του κράτους (υπηρεσίες υιοθεσίας,Πρόνοια κλπ), σοκ.
Ashton Heston III 30.12.2019 | 18:17
Ο «προσωπικός προβληματισμός» του Γεωργιάδη στο αρχικό του σχόλιο δεν είναι η υπογεννητικότητα καθεαυτή (όπως κουτοπόνηρα ισχυρίζεται εδώ πέρα), αλλά ο υποτιθέμενος ρόλος των αμβλώσεων στην υπογεννητικότητα. Στο σημερινό του σχόλιο μας λέει κιόλας πως οι αμβλώσεις είναι ανήθικες. Είναι πολύ καλός προπαγανδιστής ο Γεωργιάδης, να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Όμως τώρα έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ελπίζω να μην αποδειχθεί μεγάλο λάθος του Μητσοτάκη που του έδωσε τόσο σημαντική θέση.
avatar
naifos 30.12.2019 | 13:43
Η ηθική μιας κοινωνίας συνεχώς αλλάζει, δεν είναι στάσιμη. Να σας θυμίσω ότι υπηρξαν κοινωνίες στις οποίες η δουλεία θεωρούνταν και ηθική και νόμιμη (όσο κι αν μας φαίνεται απίστευο εμάς σήμερα). Επίσης, αυτό που θεωρείται εσείς κίνδυνο (απαγόρευση της έκτρωσης) άλλοι το θεωρούν ηθικό και νόμιμο στις κοινωνίες του. Και φυσικά το νόμιμο είναι τελείως διαφορετικό από το ηθικό. Στο διαταύτα, οι εκτρώσεις είναι νόμιμες. Δεν υπάρχει όμως συλλογιστική διαδικασία και ρητορική η οποία θα τις κάνει και ηθικές.
avatar
ΕΛΠΟ 30.12.2019 | 13:46
Τσαγκαρουσιάνος :

"...Για τη χαμηλή γεννητικότητα όμως δεν θεωρώ υπεύθυνες τις γυναίκες που «κάνουν πολλές αμβλώσεις», αλλά εσάς, τους πολιτικούς, που καταντήσατε την Ελλάδα έρημη χώρα για τους νέους γονείς και τα παιδιά τους –χωρίς υποδομές, νοσοκομεία, πρόνοια και παιδικούς σταθμούς–, μια χώρα εχθρική προς τις γυναίκες: αντί να τις βοηθάτε στο μέγα θέμα της μητρότητας, τις αφήνετε να βολοδέρνουν μεταξύ ανέχειας και ντροπής."

100 % απ' ευθείας στον στόχο και τα λέει όλα.

avatar
Άρης Κωνσταντινίδης 30.12.2019 | 16:19
100% λάθος στόχευση. Το σωστό θα ήταν :"για τη χαμηλή γεννητικότητα, υπεύθυνοι είναι οι πολίτες που επιλέγουν τους ακατάλληλους πολιτικούς, με απότελεσμα να καταντήσει η Ελλάδα έρημη χώρα... Κλπ)".

Οι πολιτικοί δεν φυονται ξέρετε. Εκλέγονται από εμάς.
Ashton Heston III 30.12.2019 | 18:37
Άρη, σίγουρα φταίνε πολύ και η πολίτες (εφόσον έχουμε Δημοκρατία), ειδικά όταν εκλέγουν πολιτικούς οι οποίοι είναι πασιφανώς πολιτικοί απατεώνες και ανίκανοι, όπως οι Συριζανέλ. Όμως οι πολιτικοί εκλέγονται για να ηγηθούν. Δεν μπορείς λοιπόν να θεωρείς κυρίως υπεύθυνους τους πολίτες σε όλες τις περιπτώσεις. Τουλάχιστον ο Πάγκαλος θεωρεί πως η ευθύνη είναι 50-50 εσύ όμως πηγαίνεις στο άλλο άκρο. Κατά την γνώμη μου το κλειδί είναι κατά πόσο υπάρχει κακοπιστία από μέρους των ψηφοφόρων. Κακόπιστοι είναι όσοι ψηφίζουν μόνο με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον ή με σκοπό να καταστρέψουν.
avatar
ΕΛΠΟ 30.12.2019 | 18:48
Ε, τότε, ας κάνουν εφεξής όλες οι Ελληνίδες γυναίκες έκτρωση / άμβλωση, για να αυτοτιμωρηθούν οι ανεύθυνες !

Όσες δε είναι ήδη μάνες, να αυτοκτονήσουν !

Αφού πριν εγκυμονήσουν, δεν πήγαν στις καφετζούδες να τους πουν ότι επέκειτο χρεοκοπία (μετά 1 - 3 - 9,5 χρόνια...). Με ευθύνη ΟΛΩΝ των πολιτικών και κομμάτων.

Και γιατί, επίσης και ως γνωστόν, τον οικογενειακό προγραμματισμό στην Ελλάδα τον μαθαίνουμε συστηματικά, τον έχουμε ψωμοτύρι !

Ας πρόσεχαν στο μάθημα αντί να χαζολογάνε.

Το ξέρουμε δε ότι οι πολιτικοί δεν φύονται, μια μάνα τους γέννησε και αυτούς/ές, η ανεύθυνη !...

Που να ξέρει ότι ο γιος / η κόρη της θα γινόταν πολιτικός !

Με συγχωρείτε που τοποθετούμαι κάπως σκωπτικά, αλλά μην συνδέετε το δημογραφικό με τους πολιτικούς.

Οι πολιτικοί έχουν ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ υποχρέωση να εξασφαλίζουν την ζωή ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ.

Και ευελπιστείς ότι δεν θα αποδειχθούν ΟΛΟΙ ανεύθυνοι.

100 % ΣΩΣΤΗ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ !
avatar
Μαύρος Γάτος 30.12.2019 | 16:30
Ο Στάθης σε εξαιρετική ρέντα!
Να διαρκέσει!
Takis Papas 30.12.2019 | 14:00
Αφού κόπτεται ο υπουργός (υποκριτικά βεβαίως όπως όλοι μέχρι τώρα) για την ενημέρωση της αντισύλληψης, ας τη θεσπίσει για όλους στα σχολεία. Τολμάει; φυσικά όχι, αφού είναι "αμαρτία"... στο πιο ανόητο και καθυστερημένο κρατος της Ευρώπης.

Είχαμε αμφιβολίες ότι η ΝΔ είναι μια τριτοκοσμική δεξιά (βλέπε Άδωνις και λοιποί) που απλώς θα αντικαθιστούσε την προηγούμενη κακή κυβέρνηση;
avatar
Angela Merkel 30.12.2019 | 14:18
Τι ωραία και απλά που το είπες!!!

Είχαμε αμφιβολίες ότι η ΝΔ είναι μια τριτοκοσμική δεξιά (βλέπε Άδωνις και λοιποί) που απλώς θα αντικαθιστούσε την προηγούμενη κακή κυβέρνηση; Πηγή: www.lifo.gr
avatar
Απλά Μαθηματικά 30.12.2019 | 16:02
Τύποι που δεν έιπαν λέξη γι'αυτούς που διαδήλωναν υπέρ των αλλοδαπών και έχτιζαν Μόριες, Ειδωμένες και κλουβιά στη Χιο μιλάνε για τριτοκοσμική δεξιά.
Αυτά που έκανε ο σύριζα και για τα οποία δεν είπατε λέξη, ούτε κρεμάσατε ταμπέλες όπως στον Άδωνι ούτε ο Σταλιν και ο Χίτλερ δεν τα είχαν δει στον ύπνο τους.
avatar
Μαρία Ν. 30.12.2019 | 14:30
Πώς συνδέεται ο καισαροπαπισμός με τη σεξουαλική αγωγή;
avatar
Ridley 30.12.2019 | 15:22
Ποιος είναι ο λόγος που δεν έχουμε σεξουαλική αγωγή στα σχολεία;
avatar
pane 30.12.2019 | 19:27
είμαστε η μόνη χώρα που έχει υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων.
avatar
Angela Merkel 30.12.2019 | 14:16
Κε Τσαγκαρουσιάνε,
συγχαρητήρια για τη σύντομη, περιεκτική και to-the-point απαντησή σας!
Είναι λυπηρό αυτός ο άνθρωπος, όχι απλά να είναι ο αντιπρόεδρος του κόμματος που επικαλείται την αριστεία, αλλά και να είναι αντικείμενο θαυμασμού απο πάρα πάρα πολλούς σοβαρούς, λογικούς και ικανούς ανθρώπους για την ευφυία του, την ευγλωτία του και τα επιχειρήματά του!!!
Αν αναρωτιόμαστε για ποιους λόγους νέοι και ικανοί Έλληνες φεύγουν για το εξωτερικό, ας κοιτάξουμε λίγο τους "άριστους" πολιτικούς μας...
Τελικά, μετά την απογοήτευση απο τους αριστερούς που τελικά ήταν δεξιοί, η επόμενη έκπληξη θα είναι οτι η μόνη διαφορά μεταξύ των αρίστων απο τους άχρηστους, είναι η συσκευασία τους, δηλαδή το κουστούμι και η γραβάτα τους.
Το είπε και ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της Ελληνικής διανόησης. "Ντύνεται καλύτερα!"
avatar
αγνωστοςχ 30.12.2019 | 14:20
Να ενημερωσει καποιος τον κυριο Αδωνι οτι το δημογραφικό προβλημα στην Ελλαδα το οποιο ξεκίνησε κατα την περιοδο της μεγάλης κρίσης, που οι συνθηκες οικονομικες καθως και στις υποδομες της χωρας καθιστούσαν και συνεχίζουν να ειναι δυσοίωνες για τους νεους που θελουν να δημιουργησουν οικογενειες! Και δεν εγινε με μια μονο κυβερνηση αυτο αλλα με 3 διαφορετικες (δεν θα πασουμε το γινοταν τα τελευταια 30 χρονια και μας εφεραν σε αυτη την κατασταση)!
Οποτε λοιπον οι πολιτικοί ειναι οι κυριοι υπευθοινοι γι αυτο το προοβλημα και την κατασταση των πολιτών στην χωρα!
Ειναι λιγο χαζο να λεμε "γιατι ειπες για τον Χριστιανισμο και οχι για το Ισλαμ που και εκει το καταδικάζουν". Αν δεν κανω λαθος ζουμε σε μια χωρα με επίσημη θρησκεία την Ορθοδοξία, με την Εκκλησια να εχει ενεργο ρολο στο κρατος και στις ζωες των πολιτών! Που ακριβως κολλαει το Ισλαμ, οι Εβραιοι και ολες οι υπολοιπες θρησκείες του κοσμου? Ειμαι σιγουρος οτι ο κυριος Τσαγκαρουσιανος θα εγραφε τα ιδια και για ολες τις υπολοιπες θρησκείες αν ηταν επίσημες στην χωρα μας (και δεν κινδύνευε η ζωη του φυσικα)
Τελος ποσο ηθικο ειναι κυριε Αδωνι να γεννηθει τελικα ενα παιδι απο καποιους γονεις που δεν μπορουν να το ζησουν και ετσι το παιδι θα ζουσε σε αθλιες συνθήκες αφου το κρατος δεν μεριμνει για αυτους τους ανθρωπους?
Ποσο ηθικο ειναι κυριε Αδωνι να γεννηθει το παιδι και να το παρατησουν σε καποιο νοσοκομειο ή ορφανοτροφειο?
Ποσο ηθικο ειναι κυριε Αδωνι να το παρατησουν ακομα χειροτερα στα σκουπιδια οπως ακουμε συχνα τα τελευταια χρονια?

Λεφτα δεν υπαρχουν και αν ερθει καποια ανεπιθύμητη εγκυμοσυνη, απο την στιγμη που δεν ειναι ικανοι για διαφορους λογους ηθικη των νεων ειναι να μην υποφερει κανενα παιδακι... ηθικη δεν ειναι να γεννηθεί και να υποφερει!
Αντισύλληψη ναι υπαρχει, αλλα δεν ειναι παντα 100% επιτυχείς, ατυχήματα γίνονται... και ο κοκ υπαρχει για τους δρομους, ατυχήματα δεν υπαρχουν? οχι απλα υπαρχουν αλλα ειμαστε πρωτοι και στους θανατους στην Ευρωπη....
avatar
τσωφλι πασατεμπου 30.12.2019 | 14:59
Και οι δυό αποφεύγουν να απαντήσουν στα ουσιώδη ερωτήματα - για τις τεράστιες ευθύνες του κράτους στην ενημερωση και την πρόνοια και απο την άλλη πλευρά για την αστόχαστη ευκολία που πλασάρεται η έκτρωση (σχεδόν σάν ένας οποιοσδήποτε τρόπος αντισύλληψης) μόνο και μόνο για να μήν τρωθεί το πολιτικό της χρώμα (που την έχει ήδη σκεπάσει ολόκληρη !)

Όσο για το "τέλος συζήτησης" μήν βάζετε στοίχημα, δέστε μόνο αυτό : τώρα πιά τα εκτρωτικά "υπολείμματα" σπάνια πετιούνται σε κάδους, η έκτρωση εκτός απο αμαρτία, έγκλημα, μέθοδος, δικαίωμα, σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, απλό αντισυλληπτικό μέτρο κλπ έγινε τελευταία και εμπορεύσιμο είδος και πήρε τη θέση του πιά στον παγκόσμιο καπιταλισμό. Η υπόθεση της βιοτεχνολογικής φίρμας (αμερικανικών συμφερόντων) στο Βιετνάμ πρίν απο 6 μήνες δείχνει πόσο αφελής είναι όποιος αντιλαμβάνεται το θέμα απλά και χαρούμενα με όρους ηθικούς ή πολιτικούς ή πώς ο υστερικός δικαιωματιστής μοιάζει φτυστά με τον θρησκόληπτο ψυχάκια
βλαχάκι (το) 30.12.2019 | 15:09
hear, hear!
123
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια