Φωτογραφία

Η τρυφερότητα και η απορία στο βλέμμα των κακοποιημένων ζώων

Με το βιβλίο του Rescue Me ο διάσημος φωτογράφος Richard Phibbs παρουσιάζει τις ιστορίες κακοποιημένων ζώων για να ευαισθητοποιήσει το κοινό

O Richard Phibbs έχει φωτογραφήσει τους πάντες- από την Meryl Streep και τον Jay Z ως και τη Hillary Clinton. Για το  τελευταίο του πρότζεκτ όμως ο διάσημος φωτογράφος μόδας και πορτρετίστας έχει ένα απώτερο σκοπό: να βοηθήσει εγκαταλελειμμένα σκυλιά να βρουν ένα σπίτι.

 

Ο Phibbs είναι εθελοντής στη Humane Society της Νέας Υόρκης εδώ και τρία χρόνια και φωτογραφίζει τα σκυλάκια που πρόκειται να δοθούν για υιοθεσία. Το νέο βιβλίο του Rescue Me, το οποίο  κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Aperture, έχει περισσότερες από 70 φωτογραφίες ζώων που έχουν επιβιώσει μέσα από πολύ σκληρές συνθήκες. Το πορτρέτο κάθε ζώου συνοδεύεται και από την ιστορία της μικρής οδύσσειάς του: από τη στιγμή της εγκατάλειψης του μέχρι και τη στιγμή της διάσωσής του. Στην εισαγωγή του βιβλίου ο Phibbs αναφέρεται με θαυμασμό στους «αφοσιωμένους ανθρώπους που εργάζονται εθελοντικά για να βοηθήσουν τα πλάσματα αυτά , να σωθούν από τον μερικές φορές απίστευτο πόνο τους και να ξεκινήσουν μία νέα, ευτυχισμένη και ασφαλή ζωή». Τα έσοδα του βιβλίου θα δοθούν στη φιλοζωική εταιρεία HSNY. Πληροφορίες για το Rescue Me μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ για να δείτε τη δουλειά του Richard Phibbs μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του www.richardphibbs.com.

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

©Richard Phibbs

 

 

 

 

Φωτογραφία
3 Σχόλια
avatar
Ανώνυμος/η 5.3.2017 | 01:40
Πόσο μα πόσο γλυκά σκυλάκια !!(ένα απο τα παραπάνω θα ήθελα να το χω στο κτήμα μου )
γιαούρτι με μέλι 5.3.2017 | 19:56
όλα, εάν μπορούσα, θα τα έπαιρνα...
avatar
Ανώνυμος/η 6.3.2017 | 05:24
Γίνεται να κακοποιήσεις τέτοιο πλάσμα; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φιλόζωη καθώς τα κοτόπουλα τα τρώω με μεγάλη ευχαρίστηση αλλά δεν ξέρω πως γίνεται με αυτά τα ζώα που έχουμε εξοικειωθεί (γάτες/σκυλιά έστω ) να είμαστε τόσο σκληροί ειδικά όταν αυτά είναι τόσο ικανά και πρόθυμα να μας αγαπήσουν ενώ δεν το αξίζουμε κιόλας.

Αυτό τους το βλέμμα... Με τι καρδιά κάνεις να υποφέρουν τέτοια πλάσματα;
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια