Φωτογραφία

Βουτιές στον Σηκουάνα και στα παριζιάνικα κανάλια

Ο Γάλλος φωτογράφος Alex Voyer απαθανατίζει τους ατρόμητους κολυμβητές της Πόλης του Φωτός.

O Γάλλος φωτογράφος και δάσκαλος άπνοιας Alex Voyer και οι φίλοι του κολυμπούν στα κανάλια του Παρισιού, κυρίως  σε αυτό του Ουρκ που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του. Είτε είναι μέρα είτε νύχτα, καλοκαίρι ή χειμώνας, παγωνιά ή καύσωνας, αυτοί οι ατρόμητοι κολυμβητές απολαμβάνουν τις βουτιές τους με φόντο το αστικό τοπίο.

 

Και μπορεί το κανάλι της Βιλέτ, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, να έχει ανοίξει νόμιμα για κολυμβητές και λουόμενους στο πλαίσιο ενός σημαντικού έργου αστικής ανάπλασης αλλά και βιολογικού καθαρισμού του Σηκουάνα, ωστόσο, εκτός από μια ετήσια κούρσα κολύμβησης στο Ουρκ, η κολύμβηση γενικότερα στα κανάλια απαγορευόταν μέχρι και το φετινό καλοκαίρι. Κι αυτό, όπως ισχυρίζονται πολλοί, δεν οφειλόταν στο γεγονός ότι ο Σηκουάνας είναι μολυσμένος αλλά στο ότι το Παρίσι θα έπρεπε να δημιουργήσει συνθήκες επαρκούς ασφάλειας για να επιτραπεί η κολύμβηση. Από την άλλη, η δήμαρχος της πόλης, η Αν Ινταλγκό, υπόσχεται με τη σειρά της ότι το ποτάμι της γαλλικής πρωτεύουσας θα είναι πεντακάθαρο έως το 2024, ιδιαίτερα εάν η Γαλλία κερδίσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Η πρωτοβουλία με την επωνυμία Paris Plages, στο πλαίσιο της οποίας άνοιξαν τα δύο προαναφερθέντα κανάλια, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης να επωφελούνται δωρεάν από οάσεις ξεκούρασης και διασκέδασης στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ομπρέλες θαλάσσης, ξαπλώστρες, ξύλινες προβλήτες και φοίνικες πλαισιώνουν τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Κάνεις το μπάνιο σου, την ηλιοθεραπεία σου ή απλώς αράζεις  βλέποντας το ιστορικό κέντρο του Παρισιού, με τα μεγαλοπρεπή κτίρια και μνημεία.

 

«Με αυτές τις εικόνες μου ήθελα να δείξω πως δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη για να ζήσουμε μια ωραία περιπέτεια. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μια υπέροχη περιπέτεια μάς περιμένει στην επόμενη γωνία» δηλώνει με ενθουσιασμό ο Voyer.

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

©Alex Voyer

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια