Φωτογραφία

Ανάμεσα σε χάρτινους διαδρόμους που σχηματίζουν ένα πολύχρωμο "σύμπαν λέξεων"

To installation της Emmanuelle Moureaux με τα Ιαπωνικά σύμβολα που χαλαρώνουν τους επισκέπτες μέσα από τις χρωματικές κλίμακες

Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας, Emmanuelle Moureaux, που ζει στο Τόκιο, πρόσφατα κρέμασε από το ταβάνι πάνω από 140.000 κομμάτια χαρτιού θέλοντας έτσι να δημιουργήσει πολύχρωμους διαδρόμους και περάσματα και μ'αυτόν τον τρόπο να εορταστούν τα 100 χρόνια μιας Ιαπωνικής εταιρίας αναψυκτικών. Κάθε κομμάτι χαρτιού είναι κομμένο στο σχήμα ενός συμβόλου από το Ιαπωνικό σύστημα γραφής, το λεγόμενο χιραγκάνα. Το πολύχρωμο αυτό installation έχει τίτλο "Universe of Words" και άνοιξε το φετινό καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Tanabata. Έμπνευση για το συγκεκριμένο installation αποτέλεσε η παράδοση να γράφονται ευχές σε χαρτί και στη συνέχεια να κρέμονται από κλαδιά μπαμπού. 

 

Στο ιδιαίτερο installation της Moureaux υπάρχουν πάνω από 46 χαρακτήρες της γραφής χιραγκάνα. Σύμφωνα με μια δήλωση της Moureaux για το έργο της, η ίδια επέλεξε αυτήν την γλώσσα λόγω του ότι χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Tanabata. "Το σύμπαν που έχει δημιουργηθεί από αυτά τα ιπτάμενα σύμβολα προκαλεί ένα όμορφο συναίσθημα μέσα από την ηρεμία και την απεραντοσύνη του". Σχεδιασμένα σε τρισδιάστατα πλέγματα χρώματος, ορισμένα τμήματα του installation αφαιρέθηκαν έτσι ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να "βυθιστούν" μέσα σε αυτά τα τούνελ από σύμβολα, τα οποία βρίσκονται σε κάθε γωνιά του χώρου. 

 

Στο ιδιαίτερο installation της Moureaux υπάρχουν πάνω από 46 χαρακτήρες της γραφής χιραγκάνα. Σύμφωνα με μια δήλωση της Moureaux για το έργο της, η ίδια επέλεξε αυτήν την γλώσσα λόγω του ότι χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Tanabata.

 

Το έργο "Universe of Word" είναι μέρος της σειράς της Emmanuelle Moureaux "100 Colors". Περισσότερα έργα από την καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική δουλειά της Moureaux είναι διαθέσιμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram

 

Φώτο: Daisuke Shima

 

Φώτο: Daisuke Shima

 

Φώτο: Daisuke Shima

 

Φώτο: Daisuke Shima

 

Φώτο: Daisuke Shima

 

Φώτο: Daisuke Shima

 

Φώτο: Daisuke Shima

 

Φώτο: Daisuke Shima

 

Φώτο: Daisuke Shima

 

Φωτογραφία
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια