Φωτογραφία

Τύφλα νά'χει ο Snoop Doggy Dogg: Σκύλοι φωγραφίζονται σαν ράπερς (και νοικοκυρές και αγρότες)

Το Being Human είναι ένα φωτογραφικό πρότζεκτ του William Wegman ― ίσως το κορυφαίο αρρωστάκι της κυνοφιλίας.

Όλα ξεκίνησαν από μια συνάντηση του William Wegman με τον Man Ray. Όχι, ο λόγος δεν αφορά τον διάσημο Αμερικανό καλλιτέχνη, αλλά έναν σκύλο της ράτσας βάιμαρ με τον οποίο συναντήθηκε ο Wegman το 1971. Η συνάντηση αυτή ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και έναν σκύλο ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ένας έρωτας άνευ όρων, τέτοιος που μόνο οι τετράποδοι φίλοι μας ξέρουν να δίνουν. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ο William Wegman είναι μεγάλος θαυμαστής των σκύλων της συγκεκριμένης ράτσας. 

 

Κομψοί, αθλητικοί και αδύναμοι σκύλοι, όλοι χωράνε στις λήψεις του Wegman και αποπνέουν μια δόση ειρωνείας. Άλλες φορές μεταμφιέζονται σε ράπερς, σε νοικοκυρές ή ακόμη και σε αγρότες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, φωτογραφίζονται και ως μοντέλα με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, που θυμίζει αρκετά τα καλλιτεχνικά ρεύματα προηγούμενων δεκαετιών. Οι λήψεις αυτές αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον αυθορμητισμό των πρωταγωνιστών, αλλά και την ικανότητα του φωτογράφου να καταγράφει την κατάλληλη, ιδανική στιγμή. 

 

"Constructivism" (2014)/ Φώτο: William Wegman

 

"Tamino with Magic Flute" (1996)/ Φώτο: William Wegman

 

"On Base" (2007)/ Φώτο: William Wegman

 

"Casual" (2002)/ Φώτο: William Wegman

 

"Farm Boy" (2006)/ Φώτο: William Wegman

 

"Upside Downward" (2006)/ Φώτο: William Wegman

 

"Newsworthy" (2004)/ Φώτο: William Wegman

 

"Wolf" (1994)/ Φώτο: William Wegman

 

"Red Wine" (1998)/ Φώτο: William Wegman

 

 

Info:

Αυτή η πλούσια συλλογή εικόνων, που έχει τίτλο Being Human, θα βρίσκεται στο Μουσείο Τέχνης του Λουγκάνο της Ελβετίας μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2020

 

 

 

Φωτογραφία