Φωτογραφία

Ο Maurizio Savini δημιουργεί γλυπτά από τσίχλες

Ο Ιταλός καλλιτέχνης βρήκε έναν πιο δημιουργικό τρόπο για να αξιοποιεί τις τσίχλες

Ο Maurizio Savini δημιουργεί γλυπτά από τσίχλες τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Οι επιρροές του συγκεκριμένου καλλιτέχνη προέρχονται κυρίως από την ποπ κουλτούρα, τις δημιουργίες ζώων, καθώς αντλεί έμπνευση από τα παιδικά παραμύθια, αλλά και από διάφορα άλλα κοινωνικά ερεθίσματα. Τα έργα του Ιταλού καλλιτέχνη έχουν διάφορα μεγέθη – ορισμένα χωράνε στην παλάμη του χεριού ενώ άλλα είναι αρκετά ογκώδη. Όλα, όμως, έχουν κοσμήσει gallery shows και εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 

 

Τα γλυπτά του Savini από χρωματικής άποψης κινούνται σε έναν ροζ τόνο, που σε ορισμένα έργα μοιάζει και με ανοιχτό μοβ, κι αυτό οφείλεται στην προσωπική τεχνική που έχει υιοθετήσει, η οποία συνδυάζει τη χρήση του υαλοβάμβακα και της τσίχλας, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Luisa Catucci Gallery για τον καλλιτέχνη.


«Ο ποπ χαρακτήρας στα έργα του δεν επιβεβαιώνεται μόνο από την υπερβολική κατανάλωση τσίχλας, αλλά κυρίως από το έντονο, ροζοκόκκινο χρώμα, που ήταν χαρακτηριστικό ήδη από τον 19ο αιώνα. Ωστόσο, η μαζική του χρήση στην ποπ κουλτούρα ξεκίνησε τη δεκαετία του '60 χάρη στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, όπως για παράδειγμα η Coca-Cola».

 

Φωτο: Maurizio Savini

 

Φωτο: Maurizio Savini

 

Φωτο: Maurizio Savini
Φωτο: Maurizio Savini

 

Φωτο: Maurizio Savini

 

Φωτο: Maurizio Savini

 

Φωτο: Maurizio Savini

 

Φωτο: Maurizio Savini

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Maurizio Savini. #mauriziosavini #art #gumart #sculpture #stickysituation #fineart #popart

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Bridges (@maxey.jpg) στις


Info

Maurizio Savini

 

Με πληροφορίες από το Hi-Fructose

 

Φωτογραφία
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια