Φωτογραφία

Όταν δεν έχει τι να κάνει στα γυρίσματα, ο Τζεφ Μπρίτζες βγάζει πανοραμικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το δεύτερο λεύκωμα με φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο απείρως δημοφιλής 69χρονος ηθοποιός στα γυρίσματα των ταινιών του

Ο Τζεφ Μπρίτζες τραβάει μετά μανία φωτογραφίες από τα πλατό των ταινιών που συμμετέχει εδώ και 35 χρόνια. «Είναι κάπως σαν σύνδρομο Τουρέτ» λέει χαριτολογώντας για την εμμονή του με τη φωτογραφία. «Ξεκίνησα στα γυρίσματα της ταινίας 'Starman' και από τότε δεν έχω σταματήσει. Και όταν ασχολείσαι με κάτι για τόσο καιρό, γίνεται κομμάτι αυτό που κάνεις και αυτού που είσαι».

 

Είναι αμέτρητες οι πανοραμικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του 69χρονου ηθοποιού που έχει τραβήξει με μια Widelux κάμερα μέσα στα χρόνια. Συνήθως τις συγκεντρώνει σε αυτοσχέδιες εκδόσεις και τις μοιράζει ως δώρο στους συνεργάτες του μετά από τη λήξη των γυρισμάτων μιας ταινίας. Λίγες εκατοντάδες από αυτές όμως βρήκαν το δρόμο σε δύο ογκώδη λευκώματα ευρείας κυκλοφορίας. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2003 και το δεύτερο με τίτλο "Jeff Bridges: Pictures Volume 2" κυκλοφορεί επίσημα σε μερικές μέρες.

 

«Κάτι πρέπει να κάνεις στα γυρίσματα ανάμεσα στις λήψεις» λέει ο σπουδαίος (και πολυαγαπημένος) ηθοποιός και ερασιτέχνης φωτογραάφος. «Προσωπικά κοιμάμαι πολύ, τρώω πολύ και τραβάω φωτογραφίες».

 

Με την Ελίζαμπεθ Μπανκς στο Seabiscuit (Το μεγάλο φαβορί) του 2003

 

Ο Τζορτζ Κλούνι στο "Οι άντρες που κοιτούν επίμονα κατσίκες" του 2009

 

Σε πρώτο πλάνο η Ολίβια Γουάιλντ στο Tron:Legacy (2010)

 

Με τον Σκοτ Κούπερ στο Crazy Heart (2009)

 

Seabiscuit (2003)

 

Η μαμά του ηθοποιού, Ντόροθι Μπρίτζες, στο πλατό της ταινίας Stick It (2006) τρία χρόνια πριν τον θάνατό της

 

Ο Κρις Πάιν στο Hell or High Water (Πάση θυσία) του 2016

Φωτογραφία