Επιστήμη

10 μαγευτικές νυχτερινές εικόνες της Γης

Κι όμως, δεν είναι 100% αληθινές

Μέση Ανατολή, Μεσόγειος, Κύπρος και Ελλάδα

 

Μια σειρά μαγευτικών εικόνων του πλανήτη μας από το διάστημα δημοσίευσε προ ολίγου το Tech Insider, οι οποίες απεικονίζουν με απίστευτη ευκρίνεια τις πόλεις να λάμπουν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, και την επιφάνειά της Γης να ξεπηδά σχεδόν απ' την οθόνη.

 

Αραβική Χερσόνησος και Ανατολική Αφρική

 

Κι ενώ θα πίστευε κανείς ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από κάποια κάμερα εξαιρετικής ανάλυσης της NASA, το δημοσίευμα εκπλήσσει αναφέροντας ότι oi εικόνες αυτές προκύπτουν μετά από επεξεργασία πραγματικών διαστημικών φωτογραφιών που έχουν υποστεί επεξεργασία με προγράμματα 3D.

 

Ινδία και Σρι Λάνκα

 

Πίσω από αυτές τις εικόνες βρίσκεται ο Anton Balzah, ένας γραφίστας από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, που τα τελευταία έξι χρόνια επεξεργάστηκε αμέτρητα gigabytes φωτογραφιών της Γης από δορυφόρους, που ανήκουν στο αρχείο "Visible Earth" της NASA.

 

Ιαπωνία και Ανατολική Ασία
 

 

Όπως εξήγησε στο Tech Insider o Balzah, για να δώσει αυτή την αίσθηση ρεαλισμού στις επιφάνεις και τα βάθη του πλανήτη, χρησιμοποίησε ακριβείς τοπογραφικές και ωκεανογραφικές μετρήσεις της NASA που τις μετέφερε στις τρισδιάστατα επεξεργασμένες φωτογραφιες του.

 

Νότιο Άκρο Λατινικής Αμερικής

 

Κάθε εικόνα έχει μέγεθος 5.000 x 5.000 pixels και αποτελείται από 20-30 εκατομμύρια πολύγωνα, ενώ έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις στο φωτισμό των πόλεων, των σκοτεινών σημείων και του φεγγαρόφωτος για ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό. Δουλειά που μπορεί να κρατήσει για μήνες για μερικές μόνο εικόνες.

 

Μεξικό

 

O ρώσος καλλιτέχνης, πουλάει την εντθυπωσιακή δουλειά του σε εταιρείες στοκ φωτογραφιών που διατίθενται για εμπορική χρήση...

 

Νοτιοανατολικές ΗΠΑ

 

και όπως ισχυρίζεται, οι δημιουργίες του "πουλάνε πολύ καλά και αποφέρουν μία ικανοποιητική αμοιβή".

 

Δυτική Ευρώπη

Μαδαγασκάρη

4 Σχόλια
avatar
[email protected] 21.11.2015 | 08:24
nice... Στο Google maps άμεσα...
avatar
Orni 22.11.2015 | 20:44
Έχει κάνει την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και ολόκληρες ηπείρους να φαίνονται σαν απόκρημνες βραχονησίδες. Η φύση είναι τόσο όμορφη από μόνη της, που μοιάζει τόσο αλλόκοτη με την παραμικρή επεξεργασία..
Ας αφήσουμε το photoshop στο ματαιόδοξο κόσμο των περιοδικών και ας χαρούμε τη φύση όπως είναι...
alexdeg 12.4.2016 | 12:28
Δε θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά ως επί το πλείστον το ανάγλυφο της Κρήτης είναι ακριβώς όπως π.χ. της Χιλής, τεράστιες οροσειρές που διατρέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι πέφτουν βόρεια και νότια σε θάλασσες και προσωπικά το θεωρώ και όμορφο αυτό ! αλλά σαν "βραχονησίδα" θα την απεικονίσει αφού κυρίως από βουνά αποτελείται. (btw εξαιρετική δουλειά ο τύπος)
Θεμος 6.6.2016 | 13:16
Προσεκτικη δουλεια, σιγουρα, αλλα το αποτελεσμα μου θυμιζει πισινα ξενοδοχειου και ενυδρειο οδοντιατρου.