Στην Ηπείρου 8, σε έναν κάθετο δρόμο στην Πατησιών, πολύ κοντά στο Αρχαιολογικό Mουσείο βρίσκεται ο ναός του στυλ. Ένα τόσο δα boho μαγαζάκι που βάζει τον πήχη της αισθητικής ψηλά και πηγαίνει την vintage κατάσταση σ' άλλο επίπεδο. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Αγορά

Boho κατάσταση και οι πιο ωραίες καουμπόικες μπότες στην πόλη

Εκτός από τέλεια βίντατζ κομμάτια, το «Βoho vintage clothing» στην Ηπείρου διαθέτει και τη σωστή «ενέργεια»

Η γαλλική Vogue του προηγούμενο μήνα με έβαλε να τρέχω. Στο κεντρικό editorial και πάλι οι καουμπόικες μπότες στη μόδα.

 

Άρχισα να σκαρφαλώνω σε πατάρια και το πατρικό μου το έκανα φύλλο και φτερό. Φευ, δεν βρήκα τίποτα από τη '90s Tony Mora συλλογή μου.

 

Και τώρα; Μπήκα σε τρελή αναζήτηση. Ξεσκόνισα όλα τα βιντατζάδικα που ήξερα και πέρα από κάτι στραβοπατημένες, δεν έβρισκα τίποτα της προκοπής.

 

Και τότε ένας καλός ψαγμένος φίλος μου είπε τη μαγική διεύθυνση. «Γιατί δεν πας στο "Boho" του Παρασκευά; Σίγουρα κάτι θα βρεις».

 

«Ποιο "Boho"; Και ποιος Παρασκευάς;». «Ο Μπουμουράκας, παιδί μου, ο καλλονός με τη διεθνή καριέρα στο μόντελινγκ».

 

Έβγαλα επιφώνημα χαράς γιατί σαν μοντελομάνα ακολουθώ χρόνια τα βήματα του Παρασκευά που ίσως είναι ο μόνος με τόσες καμπάνιες και ediotorials στο εξωτερικό. Και θα βρω μπότες και θα δω από κοντά τον Παρασκευά; Φύγαμε!

 

Φεύγω από εκεί σαν να έχω πέσει στη μαρμίτα του ζεν. Χόρτασαν τα μάτια μου ομορφιά, ούτε μια τόση δα κλωστίτσα δεν εξείχε. Με εξήντα ευρώ γέμισα καλούδια και ησύχασε η ψυχή μου που 'ναι δεμένη χειροπόδαρα απ' τα εφήμερα της μόδας και τις προσταγές της και βρήκα ένα ήσυχο καταφύγιο όταν έχω ανάγκη να εφοδιάζομαι με μποχοβινταντζιές.

 

Στην Ηπείρου 8, σε έναν κάθετο δρόμο στην Πατησιών, πολύ κοντά στο Αρχαιολογικό Mουσείο βρίσκεται ο ναός του στυλ. Ένα τόσο δα boho μαγαζάκι που βάζει τον πήχη της αισθητικής ψηλά και πηγαίνει την vintage κατάσταση σ' άλλο επίπεδο.

 

Στα εν λόγω μαγαζιά επικρατεί συνήθως ένα ανακάτεμα λίγο απ' όλα και όλα μαζί, τόσο που από την πολλή πληροφορία, στο τέλος σου έρχεται αποστροφή.

 

Επειδή διατηρώ μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τα μεταχειρισμένα και το 'χω μεράκι να τα ανακαλύπτω, θεωρώ προσωπικό μου φάουλ που, ενώ κλείνει περίπου ενάμιση χρόνο λειτουργίας, δεν το είχα αντληθεί. Είμαι σίγουρη πως δεύτερό του δεν υπάρχει στην Αθήνα αλλά και στο Παρίσι και στο Άμστερνταμ, που έχουν ένα σωρό βιντατζάδικα, δεν θυμάμαι να έχω δει πιο προσεγμένο, καλοστημένο και καλαίσθητο.

 

Ο Παρασκευάς είναι ευδιάθετος, χύμα άνετος, και ενώ πράγματι η ομορφιά του είναι πολλών καρατίων, είναι τόσο ανεπιτήδευτος που δεν μπορείς να φανταστείς ότι πρωταγωνιστούσε σε καμπάνιες του Στίβεν Μάιζελ, μαζί με τη Λετίσια Κάστα και τη Ζιζέλ και ενώ σωρό άλλα διάσημα μοντέλα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Μοιάζει να μην ανήκει στην οδό Ηπείρου και θα μπορούσε να 'ναι σε πολλές γωνιές του κόσμου, σε πολλά από τα ταξίδια μου ή, ακόμα καλύτερα, είναι ένα μαγαζί παλίμψηστο πολλών ταξιδιών, τάσεων και στυλ, το ένα πάνω στο άλλο, αρμονικά.

 

Ο Παρασκευάς είναι η χαρά του μαγαζιού και με υποδέχεται με ρακές. Είναι ευδιάθετος, χύμα άνετος, και ενώ πράγματι η ομορφιά του είναι πολλών καρατίων, είναι τόσο ανεπιτήδευτος που δεν μπορείς να φανταστείς ότι πρωταγωνιστούσε σε καμπάνιες του Στίβεν Μάιζελ, μαζί με τη Λετίσια Κάστα και τη Ζιζέλ και ενώ σωρό άλλα διάσημα μοντέλα.

 

Εδώ και καιρό όμως καταπιάνεται με την καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Μια ταινία μικρού μήκους, μια έκθεση με ξυλόγλυπτες κατασκευές, τα βιβλία που έχει γράψει. Όμως δεν μιλάει για τα επιτεύγματά του. Είναι σεμνός και διακριτικός και στο πρόσωπο του ανακαλύπτεις ότι είναι ένας πραγματικά χορτασμένος άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη τίποτα να αποδείξει και απολαμβάνει ακομπλεξάριστα τη ζωή του.

 

Το μαγαζί έχει βγει και αυτό από σελίδες editorial και τίποτα δεν είναι τοποθετημένο στην τύχη. Όπου πέφτει το μάτι έχει αρμονία και μπορείς να βρεις έναν σωρό παπάδες.

 

Έχει παντρέψει ρούχα και αξεσουάρ από ταξίδια του στο Ρατζαστάν μέχρι αντικείμενα από τους Καρακατσάνηδες. Όλα συνυπάρχουν και αναπνέουν αρμονικά. Βρίσκω ένα ταγάρι, πολύ φάσιον ταγάρι.

 

«Καουμπόικες έχεις;» ρωτάω με αγωνία. «Αν έχω; Κατέβα κάτω τη σκάλα» μου λέει και βγάζω επιφώνημα έκπληξης. Ούτε ένα ούτε δυο ζευγάρια, άλλα μια συλλογή σε άψογη κατάσταση όπου με τριάντα-σαράντα ευρώ βρίσκω δερμάτινες «κουκλίτσες» έτσι όπως ακριβώς τις θέλω. «Σπιρουνάτες». Όμως δεν αγοράζω μόνο τις καουμπόικες.

  

Η γυναικά του, η Κέλλυ, από τα ταξίδια τους φτιάχνει κάτι εντελώς unique κομμάτια. Αγοράζω ένα τζιν μπουφάν με επέμβαση by Kelly που είναι για πραξικόπημα. Μια τσάντα από την Ινδία, κάτι γυαλιά ηλίου πολύ '80s και το χαμόγελο κολλάει στα αυτιά μου. Και η Κέλλυ είναι κούκλα και γλυκιά σαν να έχει πέσει στο μέλι. Αγαπούν τα ζώα, έχουν σκυλάκια, γατάκια, φυτά.

 

Μοιάζει να μην ανήκει στην οδό Ηπείρου και θα μπορούσε να 'ναι σε πολλές γωνιές του κόσμου, σε πολλά από τα ταξίδια μου ή, ακόμα καλύτερα, είναι ένα μαγαζί παλίμψηστο πολλών ταξιδιών, τάσεων και στυλ, το ένα πάνω στο άλλο, αρμονικά. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Είναι κάτι εικόνες ευτυχίας που σε σκαλώνουν και νιώθεις ότι μερικές ζωές έχουν ευλογία. Ένα μαγαζί, υπόδειγμα στυλ, οι ιδιοκτήτες, κούκλα-κούκλος σε σετάκι, έχουν μεταξύ τους αγάπη και σεβασμό και φαίνεται αυτό στον αέρα. Έχουν και στο καρότσι ένα μωρό έξι μηνών, μπέμπάρο για διαφήμιση και ενέργεια ζηλευτή υπάρχει στην επιχείρηση.

 

Τους βλέπεις να ζουν έτσι κουλ, να έχουν διαλέξει αυτή την ταπεινή γειτονιά από επιλογή και να ζουν στο κέντρο της πόλης που, όπως λένε, δεν το αλλάζουν. Ο Παρασκευάς πιο πριν είχε πάει σε ένα φυτώριο γιατί έχει τρέλα με τα φυτά και μου λέει ότι τη γωνιά ζεν σου μπορείς να τη φτιάξεις οπουδήποτε επιθυμείς και μετά να κατέβεις στην κίνηση, τη βαβούρα, να ενωθείς με τις άλλες ψυχές.

 

Το μαγαζί το έφτιαξαν κυρίως για την Κέλλυ, μετά ήρθε η εγκυμοσύνη, όπως λέει, και ανακατεύτηκε λίγο περισσότερο και εκείνος και χαίρεται για αυτό. «Περνώ τη ζωή όπως έρχεται και ευλογώ κάθε εμπειρία».

 

Το ντύσιμό του είναι και αυτό απλό. «Αυτό το πουλόβερ», μου λέει, «το έχω δέκα χρόνια αθάνατο, αυτά τα παπούτσια εφτά». Ο άντρας δεν πρέπει να ασχολείται πολύ με την εικόνα του, η ομορφιά είναι γυναικεία. Ο άντρας είναι οι αξίες του.

 

«Ό,τι θέλω μου έρχεται αβίαστα», λέει, «δόξα σοι ο Θεός». Δουλεύει πολύ και με ξένους, δεν έχει καμιά φιλοδοξία να πλουτίσει και είναι ευγνώμων μ' ό,τι έχει. Όσο για τα όνειρά του, είναι να βρίσκει πάντα η ψυχή του τον τρόπο να εκφράζεται.

 

Φεύγω από εκεί σαν να έχω πέσει στη μαρμίτα του ζεν. Χόρτασαν τα μάτια μου ομορφιά, ούτε μια τόση δα κλωστίτσα δεν εξείχε. Με εξήντα ευρώ γέμισα καλούδια και ησύχασε η ψυχή μου που 'ναι δεμένη χειροπόδαρα απ' τα εφήμερα της μόδας και τις προσταγές της και βρήκα ένα ήσυχο καταφύγιο όταν έχω ανάγκη να εφοδιάζομαι με μποχοβινταντζιές.

 

Boho vintage clothing,  Hπείρου 8, 2111841101

  

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Αγορά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα καλύτερα της Black Friday - Oι πιο «δυνατές» online προσφορές

Αγορά Tα καλύτερα της Black Friday - Oι πιο «δυνατές» online προσφορές

25.11.2020
OnePlus Nord N series: 5+1 λόγοι για να αποκτήσετε τα νέα premium smartphones της αγοράς που «αλλάζουν το παιχνίδι»

Αγορά OnePlus Nord N series: 5+1 λόγοι για να αποκτήσετε τα νέα premium smartphones της αγοράς που «αλλάζουν το παιχνίδι»

25.11.2020
Τα Mi 10T Pro και Mi 10T μας καλωσορίζουν στη νέα τεχνολογία της φωτογραφίας

Αγορά Τα Mi 10T Pro και Mi 10T μας καλωσορίζουν στη νέα τεχνολογία της φωτογραφίας

19.11.2020
Πώς να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για το Black Friday σε 2.500 ηλεκτρονικά καταστήματα

Αγορά Πώς να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για το Black Friday σε 2.500 ηλεκτρονικά καταστήματα

12.11.2020
6 αξεσουάρ που αξίζει να επενδύσετε για το smartphone σας

Αγορά 6 αξεσουάρ που αξίζει να επενδύσετε για το smartphone σας

3.11.2020
Γιατί να μην αγοράσετε ανασκευασμένο desktop

Αγορά Γιατί να μην αγοράσετε ανασκευασμένο desktop

22.10.2020
Τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε gaming laptop

Αγορά Τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε gaming laptop

21.10.2020
myblu: Τι είναι το «Κάτι Καλύτερο» που αναζήτησαν οι περισσότεροι Έλληνες τη φετινή χρονιά;

Αγορά myblu: Τι είναι το «Κάτι Καλύτερο» που αναζήτησαν οι περισσότεροι Έλληνες τη φετινή χρονιά;

21.10.2020
«Speedy Nobacco»: Ολόκληρη η γκάμα προϊόντων Nobacco σε 2 ώρες στην πόρτα σας, με ένα κλικ

Αγορά «Speedy Nobacco»: Ολόκληρη η γκάμα προϊόντων Nobacco σε 2 ώρες στην πόρτα σας, με ένα κλικ

12.10.2020
Τα καταστήματα Μασούτης προσφέρουν πιστοποιημένη ασφάλεια την εποχή της πανδημίας

Αγορά Τα καταστήματα Μασούτης προσφέρουν πιστοποιημένη ασφάλεια την εποχή της πανδημίας

3.9.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια