Οι μικροζυθοποιοί
Ποιοι ξεχωρίζουν από την πρόσφατη, μεγάλη άνθηση του κλάδου
Της Νίκης Μηταρέα
Santorini Brewing CompanyM
Ο οινολόγος και οινοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος μαζί με τον Σέρβο ζυθοποιό Boban Κrunic, τον Άγγλο οινέμπορο Steve Daniel και την Αμερικανίδα Majda Anderson έστησαν στη Μέσα Γωνιά της Σαντορίνης ένα μικρό ζυθοποιείο και παράγουν μπίρα, λαο συγκεκριμένα, όπως οι ίδιοι σχολιάζουν με χιούμορ, «Lagered Ales», δηλαδή ένα υβρίδιο ανάμεσα στις ξεδιψαστικές lager και τις μεστές, αρωματικές ale. Με σήμα τον γαϊδαράκο της Σαντορίνης, η εταιρεία παράγει τις Yellow Donkey, Red Donkey, Crazy Donkey και Donkey Eureka. Μέσα Γωνιά, Σαντορίνη, 22860 30268
Septem Μικροζυθοποιία
H Septem ήταν από τους πρώτους που έβαλαν τη μικροζυθοποιία στην ελληνική αγορά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι το πάθος του δημιουργού της. Ο Σοφοκλής Παναγιώτου, με εφόδιο τις γνώσεις του στην οινολογία, έστησε στο Αυλωνάρι της Εύβοιας τη Septem με μεθόδους ζυθοποίησης, γεύσεις και αρώματα πέρα από τα συνηθισμένα. Παράγει τις Septem Pislner, Septem Pale Ale, Septem Golden Ale, Septem Premium Red Ale, Septem Porter, Septem 8η μέρα, Septem A.C.E. Ωρολόγιο Αυλωνάριου, Εύβοια, 222277 0000.
Μικροζυθοποιία Πάρου
Η Μικροζυθοποιία Πάρου είναι από τις πιο πρόσφατες παρουσίες στον χώρο. Προβάλλοντας τις τοπικές πρώτες ύλες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου στον οποίο παράγεται, η 56isles –όνομα που παραπέμπει στα 56 μεγάλα και μικρά κυκλαδονήσια– ακολουθεί τις βασικές αρχές της κατηγορίας pilsner στην οποία θεωρητικά ανήκει, αλλά εύκολα διακρίνεις και τη διάθεση διαφοροποίησης. Δημιουργοί της ο Νικόλας Παυλάκης από την Πάρο και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου από τη Λεμεσό της Κύπρου. Εκτός από την 56isles Pilsner κυκλοφορεί και η 56isles Weiss. Πάρος, Νάουσα, 22840 51102
Ε. Παπαδημητρίου ΑΕ - Ελληνική Ζυθοποιία Ρόδου
Η Ελληνική Ζυθοποιία Ρόδου ιδρύθηκε από τον Μανώλη Παπαδημητρίου στη Ρόδο το 1980, πολύ πριν ο όρος «μικροζυθοποιία» γίνει οικείος στην ελληνική αγορά. Το 2003 λειτούργησε η καινούργια της μονάδα στην Κρεμαστή. Παράγει την premium lager Magnus Magister καθώς και τις Magnus Weiss και Knights Beer of Rodos. Δωδεκάνησα, Ρόδος, 22410 91545
Ζυθοποιία Πλάστιγγα
Ένας ποτοποιός τρίτης γενιάς, ο Γεώργιος Παπαδιώτης, συγκέντρωσε μια ομάδα νέων ανθρώπων κι έστησε μια μικροζυθοποιία στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Το όνομα της μπίρας που έφτιαξαν ήθελαν να παραπέμπει σε ένα προϊόν που θα «γέρνει» στην πλευρά της γεύσης και της αναζήτησης. Γι’ αυτό την ονόμασαν Πλάστιγγα. Η μπίρα Πλάστιγγα κυκλοφορεί σε dry stout, strong ale, urban ale και weiss. Βόλος
Μικροζυθοποιία Βάρης
Ο ζυθολόγος και brewmaster Βασίλης Στεργίου φτιάχνει στη Βάρη Αττικής μπίρα με την παραδοσιακή μέθοδο ζυθοποίησης (slowbrewing). Κυκλοφορούν από την εταιρεία οι μπίρες: Στεργίου Σταρένια, Στεργίου Gold και Στεργίου Status deluxe. Τριπτολέμου 17, Βάρη Αττικής
Ζυθοποιία Θεσσαλίας Στίλβη
Η Στίλβη ήταν κατά την ελληνική μυθολογία η κόρη του ποταμού Πηνειού που ζούσε στις πηγές και τα ποτάμια. Αυτό το όνομα διάλεξε για την μπίρα της η Ζυθοποιία Θεσσαλίας με εγκαταστάσεις στο Τσιφλικάκι Θεσσαλίας. Η εταιρεία παράγει τις Στίλβη Lager, Στίλβη Stout και Στίλβη Weiss, καλώντας τους καταναλωτές της σε ένα ταξίδι στις πηγές και τα βουνά των Αγράφων και στον Θεσσαλικό Κάμπο. Τσιφλικάκι, Καρδίτσα, 24410 77601
Σολο, Cretan Craft Beer
Ο αναγνωρισμένος Νορβηγός craft ζυθοποιός Kjetil Jikiun σε συνεργασία με τους Κρητικούς Νικόλα Λουκάκη και Κωστή Σταυρακάκη, φτιάχνουν τις μπίρες Σόλο με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης. Προς το παρόν, οι μπίρες τους παράγονται στη Νορβηγία και την Κρήτη (στις εγκαταστάσεις της Cretan Brewery Χάρμα) ετοιμάζοντας την ίδια ώρα το δικό τους ζυθοποιείο και οινοποιείο στο παραδοσιακό χωριό Αλάγνι, 25 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου. Κυκλοφορούν η Σόλο Saison, η Σόλο Pale Ale, η Σόλο IPΑ, η Σόλο Imperial IPA, η Σόλο Porter, η Σόλο Imperial Stout καθώς και κάποιες εποχιακές εκδόσεις . Αλάγνι Ηρακλείου Κρήτης, 28140 01959
MAREA / Έλιξη Α.Ε.
Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης Ο.Ε.
Μια παρέα τριών φίλων από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν ως οικιακοί ζυθοποιοί για να φτιάξουν τελικά τη δική τους μικροζυθοποιία και να εγκαταστήσουν στη Θέρμη ένα πλήρως εξοπλισμένο μικροζυθοποιείο που αξιοποιεί ελληνικές πρώτες ύλες. Ψάχνοντας για το όνομα και πίνοντας ταυτόχρονα, έγιναν… σκνίπα, όπως οι ίδιοι λένε, κι έτσι προέκυψε η μπίρα Σκνίπα. Θεσσαλονίκη, Θέρμη, 2310 463444
Ηλειακή Ζυθοποιία
Οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Μπριντζίκη στην Ολυμπία, Σάκης και Διονυσία Μπριντζίκη, μετά την επιτυχημένη παρουσία τους στον χώρο του κρασιού, δοκιμάζουν την τύχη τους και στη ζυθοποιία. Δημιούργησαν την Ηλειακή Ζυθοποιία που παράγει την μπίρα Magna Olympico στο Λαντζόι Ηλείας. Λαντζόι, Ηλεία, 26210 69183
Άλη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης
O Αντώνης, ο Νίκος, ο Θωμάς και η Λίνα, ένας χημικός και τέσσερις γεωπόνοι, έφτιαξαν την Άλη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης. Γνωρίστηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια και ένωσαν το πάθος τους, στήνοντας στη ΒΙΠΕΘ Θεσσαλονίκης το ζυθοποιείο τους. Η Άλη, ένα όνομα που εκφράζει την περιπλάνηση και την ελευθερία, βγαίνει σε δύο τύπους: τη weiss και την india pale ale. Θεσσαλονίκη, Σίνδος, 2310 569939
Siris Μικροζυθοποιία Σερρών
H Μικροζυθοποιία Σερρών φτιάχτηκε από μια ομάδα αποφασισμένων φίλων της μπίρας και των γαστρονομικών ταξιδιών με πρωτεργάτη τον Γιάννη Μαρμαρέλη, ο οποίος έχει μακροχρόνια οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία γεύσεων και προϊόντων. Από τη Siris, το ζυθοποιείο της οποίας βρίσκεται στις Σέρρες, κυκλοφορούν οι Voreia Pilsner, Voreia I.P.A., Voreia Stout και Voreia Wit. Σέρρες, 23210 99949
Volkan
Μια μπίρα με άρωμα Σαντορίνης διαθέτει στην αγορά η εταιρεία Volkan, χρησιμοποιώντας συνταγή που αξιοποιεί εγχώριες πρώτες ύλες: μέλι Σαντορίνης, κίτρο Νάξου και φίλτρο ηφαιστειακής πέτρας. Κυκλοφορούν οι Volkan Βlonde, Volkan Βlack, Volkan Grey και Volkan White. 211 4111072
ΒΑΠ - Π Κούγιος ΑΒΕΕ Vap brewery
Η εταιρεία ΒΑΠ Π. Κούγιος που παράγει εδώ και πενήντα χρόνια αναψυκτικά στη Ρόδο ξεκίνησε το 2006, και το 2009 σε δικές της εγκαταστάσεις, την παραγωγή της μπίρας Vap. Η Zythos Vap κυκλοφορεί σε έκδοση lager. Τσαΐρι, Ρόδος, 22410 72920
Μικροζυθοποιία Κυκλάδων
H Μικροζυθοποιία Κυκλάδων που λειτουργεί στην Τήνο και παράγει την μπίρα Νήσος είναι δημιούργημα του Αλέξανδρου Κουρή, της Μάγιας Τσόκλη και της Ελίνας Δάλλα. Από την εταιρεία κυκλοφορούν οι Νήσος Pilsner, η Νήσος Βιολογική, η All-Day Lager και η Limited Edition 7 Μποφόρ Strong Dark Pilsner. Τήνος, 22830 26333
Έλιξη Α.Ε.
Δύο φανατικοί της μπίρας, η Ντία Παπανικολάου και ο Γιώργος Κωστόπουλος, κι ένας επαγγελματίας ζυθοποιός από την Ιταλία, ο Davide Zingareli, έφτιαξαν την Delphi Beer. Η πρώτη παραγωγή της έγινε στην Ιταλία, αλλά ήδη λειτουργεί το ζυθοποιείο της εταιρείας Έλιξη στη Χαλκίδα, όπου παράγονται η ξανθιά pilsner Delphi και η Marea, μια double malt ale μπίρα. Χαλκίδα, Μεταμόρφωση, Εύβοια, 210 5242685
PAI.P.A / Άλη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης
CANAL DIVE / Κορινθιακή Ζυθοποιία
MOLOTOV / Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας
SKNIPA / Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης Ο.Ε.
SMOKED ROBUST PORTER / Μικροζυθοποιία Χίου
GOLDEN OLYMPOS BEER / Olympos Beer
Μικροζυθοποιία Χίου
O Μάνος Ναζλίδης από τον Πειραιά και ο Ιάκωβος Αμύγδαλος από τη Χίο έστησαν πριν από λίγα χρόνια τη Μικροζυθοποιία Χίου και από το 2012 παράγουν και εμφιαλώνουν στον Κάμπο της Χίου τη φρέσκια μπίρα Χίου. Η Chios Beer κυκλοφορεί τη φρέσκια house ale Fresh Chios Beer και τη Smoked Robust Porter. Άγιος Μηνάς, Χίος, 22710 33107
Θεσσαλική Ζυθοποιία
Με εξειδικευμένη γνώση στη ζυθοποιία φτιάχνονται οι μπίρες «θ classic beer», «ε premium pilsner», «η seasonal beer», «ω weissbeer», «ζ premium beer» που διακινεί η Θεσσαλική Ζυθοποιία. 210 6020818
Μικροζυθοποιία Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Οι Γιάννης Πολυχρονάτος, Νίκος και Κυριάκος Μωραΐτης είναι εμπνευστές και δημιουργοί της πρώτης κεφαλονίτικης μπίρας. Στο ζυθοποιείο τους στον Καραβόμυλο παράγουν την Kefalonian Beer, μια premium lager αφιλτράριστη με επιλεγμένα υλικά και, όπως λένε οι ίδιοι, «με γερή δόση κεφαλονίτικης κουρλαμάδας». Καραβόμυλος, Κεφαλονιά, 6946 952951
Olympos Beer
«Μπίρα των Θεών» αποκαλούν οι δημιουργοί της Golden Olympos Beer το δημιούργημά τους, μια pale lager που παράγεται στην Κατερίνη. Κατερίνη, Πιερία, 23515 01385
Μακεδονική Μικροζυθοποιία
Δύο Γιάννηδες έφτιαξαν τη Μακεδονική Μικροζυθοποιία στην Καβάλα που παράγει την Johnnies’ Beer σε δύο εκδοχές: lager και hefeweizen. Μπίρες απαστερίωτες, αποκλειστικά από τοπικές πρώτες ύλες. Δοξάτο, Δράμα, 25210 69500
Ζυθοποιία Μάμος
Μια μπίρα με μεγάλη ιστορία στην Πάτρα. Ο Πέτρος Μάμος (1880-1957) υπήρξε ο πρώτος Έλληνας διπλωματούχος ζυθοποιός (απόφοιτος της Ζυθοποιητικής Ακαδημίας του Μονάχου) και η μπίρα Μάμος είχε μεγάλη παρουσία στην αγορά του 1920. Όραμα της τρίτης γενιάς είναι η εκ νέου δημιουργία και επανακυκλοφορία της μπίρας Μάμος. Δεν λειτουργεί ακόμα στη σύγχρονη εκδοχή της. Πάτρα, 6974 710832
Κορινθιακή Ζυθοποιία
Η Κορινθιακή Ζυθοποιία που ιδρύθηκε από τους επιχειρηματίες Γιώργο Μουρούτσο και Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη άρχισε να λειτουργεί το 2014. Με έδρα τα Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου παράγει μπίρες με το σήμα Canal Dive σε δύο γεύσεις: pilsner και ale. Την έμπνευση για το όνομα έδωσε προφανώς ο Ισθμός της Κορίνθου, που παραπέμπει στη μακρά και πλούσια ιστορία της περιοχής. Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου, 27410 28500
Κρητική Ζυθοποιία Χάρμα
H Κρητική Ζυθοποιία, που δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Λιονάκη, παράγει στο Ζουνάκι του Δήμου Πλατανιά, στα Χανιά, την μπίρα με το όνομα Χάρμα. Διατίθεται στην περιοχή σε βαρέλι και σε δύο παραλλαγές: lager και german dunkel. Χανιά, 28240 31002
ORA / Πατραϊκή Ζυθοποιία
SEPTEM / Septem Μικροζυθοποιία
VOREIA / Siris Μικροζυθοποιία Σερρών
ΣΟΛΟ / Cretan Craft Beer
θ CLASSIC BEER / Θεσσαλική Ζυθοποιία
VOLKAN
Πατραϊκή Ζυθοποιία
Η Πατραϊκή Ζυθοποιία παράγει στα Βραχνέικα Πάτρας την «ξανθιά» Διώνη καθώς και την ORA σε παραλλαγές indian pale ale, stout και την Fest Beer Carnival. Βραχνέικα, Πάτρα, 2610 672233
Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου
Με το όνομα Katsika και σήμα που παραπέμπει στα σκαλιά της Παναγιάς στη Χώρα της Φολεγάνδρου, η Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου ετοιμάζεται να πλουτίσει περαιτέρω το νησιώτικο σκηνικό της ελληνικής μπίρας, που γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρον. Κυκλάδες, Χώρα Φολεγάνδρου, 22860 41581
Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία
Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία Corfu Beer, δημιούργημα της οικογένειας Καλούδη, παράγει στο χωριό Αρίλλας της Κέρκυρας τις Red Ale Special, Dark Ale Bitter, Αmorosa Weiss, Contessa IPA, Royal Ionian Pilsner, Ionian Epos και τη βαρελίσια Ionian Gold. Κέρκυρα, 26630 52072
Μικροζυθοποιία Ήπειρος
Η Μικροζυθοποιία «Ήπειρος» δημιουργήθηκε από τον Νίκο Τρομπούκη στην Άρτα και παράγει μια lager μπίρα με το σήμα «Ήπειρος». Η πρώτη ηπειρώτικη, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπίρα μικρής παραγωγής. Γριμπόβου 19, Άρτα, 6944 888005
Μικροζυθοποιία Κρήτης, μπίρα LYRA
Ο Χάρης Μαραγκουδάκης εμφιάλωσε πριν από έναν χρόνο στο Καστέλι Κισσάμου την μπίρα με το εμπορικό σήμα LYRA, μια Golden Ale, η οποία παράγεται με ελληνικές βύνες, με το παραδοσιακό μουσικό όργανο της Κρήτης, την κρητική λύρα, να δεσπόζει στην ετικέτα της. Καστέλι Κίσσαμου, Χανιά, Κρήτη
Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας
Τη Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας έφτιαξαν οι ζυθοποιοί Ιωάννης Ρηγανέζης και Διονύσης Γκάζικας. Σε ένα παλιό, πέτρινο κτίριο της συνοικίας των Παλιών στον Βόλο, στον χώρο του ιστορικού κάστρου, παράγεται η μπίρα Αργώ Golden Ale, μια craft μπίρα. Παπακυριαζή 70, Βόλος
Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία Brink’s
Η Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία το 2001 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα την πρώτη βιολογική μπίρα. Καθώς, λόγω γραφειοκρατίας, δεν μπορούσε να ονομάσει την μπίρα της Ρεθυμνιακή, επέλεξε το Brink’s Beer από το όνομα της γερμανικής οικογένειας που τη δημιούργησε. Κυκλοφορεί σε δύο τύπους, ξανθιά και μαύρη. Ρέθυμνο, Κρήτη, 28310 41243
Ζυθοποιία Ζέος
Ένας ομογενής και δύο αλλοδαποί δημιούργησαν το 1999 μία από τις πρώτες ελληνικές μικροζυθοποιίες. Ο λόγος για τους Κρις Παπαδήμα, Ντέιβιντ Γουντ και Μπάρι Μιούρεϊ της Ζυθοποιίας Zeos στο Άργος . Η Ζυθοποιία Ζέος παράγει τις μπίρες Zeos Pilsner, Zeos Black Mak Schwarzbier και Zeos Blue Mak. Άργος, 27510 31400
Τρικάλων Ζύθος
Δύο φίλοι, ο Γιώργος και ο Άρης, έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, ιδρύοντας στην πόλη τους την εταιρεία Τρικάλων Ζύθος στις αρχές του 2016. Παράγουν σε περιορισμένη ποσότητα την μπίρα Ληθένια India Pale Ale σε συνταγή του ζυθοποιού Πολ Εμμανουηλίδη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Θεσσαλίας. Καρδίτσης 31, Τρίκαλα Θεσσαλίας, 24310 29288
Kirki BEER O.E.
Οι Γιάννης Χανιώτης και Γιάννης Δρίτσας δημιούργησαν την μπίρα Pikri Ηandcrafted India Pale Ale, που η ονομασία της δηλώνει και τη γεύση της. Η μπίρα παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες στη Μικροζυθοποιία Elixi στη Χαλκίδα. Μανούσου Κούνδουρου 36, Καστέλλα, Πειραιάς, 6936 790303

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Έλληνας διατηρεί μια φημισμένη κάβα στη Γαλλία και έχει πολλά να πει για το κρασί

Γεύση Ένας Έλληνας διατηρεί μια φημισμένη κάβα στη Γαλλία και έχει πολλά να πει για το κρασί

9.12.2019
Γιαννιώτικη κοτόπιτα, κότα με χυλοπίτες και άλλες συνταγές με τα ορεινά κοτόπουλα «Πίνδος»

Γεύση Γιαννιώτικη κοτόπιτα, κότα με χυλοπίτες και άλλες συνταγές με τα ορεινά κοτόπουλα «Πίνδος»

7.12.2019
10+1 ροζέ κρασιά που κοστίζουν λιγότερο από 10 ευρώ

Γεύση 10+1 ροζέ κρασιά που κοστίζουν λιγότερο από 10 ευρώ

1.12.2019
Λωτός: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μυθικό φρούτο + μια συνταγή για κέικ

Γεύση Λωτός: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μυθικό φρούτο + μια συνταγή για κέικ

30.11.2019
Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις

Γεύση Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις

28.11.2019
Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές

Γεύση Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές

27.11.2019
Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί σε αυτά τα 6 μαγαζιά

Γεύση Η ελληνική κουζίνα πρωταγωνιστεί σε αυτά τα 6 μαγαζιά

26.11.2019
Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση

Γεύση Στην Cookoovaya η σοφία κρύβεται στην αυθεντική απόλαυση

26.11.2019
8 all day εστιατόρια με επιλογές για όλα τα γούστα

Γεύση 8 all day εστιατόρια με επιλογές για όλα τα γούστα

24.11.2019
«Ovio»: Δοκιμάσαμε το μενού στο ολοκαίνουριο ιταλικό εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη

Γεύση «Ovio»: Δοκιμάσαμε το μενού στο ολοκαίνουριο ιταλικό εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη

24.11.2019
4 Σχόλια
avatar
boxer 8.8.2016 | 14:41
Ως συνήθως ο έλληνας δεν βάζει το μυαλό του να σκεφτεί κάτι πρωτοποριακό. Ανοίγει μια ζυθοποιία και αμέσως έρχονται άλλοι εκατό και κάνουν το ίδιο πράγμα. Το είδαμε παλιότερα με τα παπουτσάδικα, τα κοσμηματοπωλεία, τα βίντεο κλαμπ, τα γραφεία ταξιδιών και πιο πρόσφατα με τα φρόζεν γιόγκαρτ. Να δούμε πως θα επιβιώσουν όλες αυτές οι ζυθοποιίες. Σε 2-3 χρόνια ούτε οι μισοί δεν θα υπάρχουν. Λίγη φαντασία δεν βλάπτει.
avatar
Μεταφοραί ο Μητσος 21.8.2016 | 18:45
Oταν λες παπουτσάδικα εννοεις βιοτεχνίες που ΠΑΡΑΓΟΥΝ παπούτσια;
Γιατι αν βάζεις στην ίδια κατηγορία τους πραγωγούς με τους καταστηματάρχες κάνεις ένα τραγικό λάθος.

Ασε που οι περισσότερες ζυθοποιίες έχουν και εξαγωγικό προσανατολισμό και ο έντονος ανταγωνισμός μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει.

χμμμ... 21.8.2016 | 22:24
Δεν ξερω αν περιοριζονται στην τοπικη αγορα ή στοχευουν κυριως στις εξαγωγες, αλλα απο αυτες που αναφερονται μονο την πρωτη, της Σαντορινης, εχω βρει στην Αθηνα, για την οποια μαλιστα εχω και πολυ καλη γνωμη.

Μπορει να μην εχω ψαξει εγω αρκετα, αλλα κρινοντας απο αυτη που δοκιμασα, ειναι κριμα να μην ειναι διαθεσιμες σε μεγαλυτερη κλιμακα (αν και αντιλαμβανομαι οτι δεν γινεται μονο με υπαιτιοτητα των ζυθοποιων)
avatar
GoodByeСта́лenin 24.8.2016 | 09:33
ΤΗΝΟΣ 2016: η τοπική μπίρα "ΝΗΣΣΟΣ", στον ΤΟΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ δεν έπεφτε κάτω απο τα 4€. Επειδή την συγκεκριμένη μπίρα την βρίσκω εξαιρετική,σε ερωτηση που έκανα σε ντόπιους, μου ανέφεραν όλοι οτι εφόσον εξάγει το 80% στην Γαλλια αδιαφορούν για το θέμα κόστους στη Ελλάδα, πόσο μάλλον στον ΤΟΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ..................
Απο το άρθρο λείπει η επίσης εξαιρετική (ελαφρία) BLUE ISLAND , Ελληνικής παραγωγής (Aταλάντη), την οποία βρίσκω καλύτερη απο τις corona&sol.