Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα.
Γεύση

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας

Βαφλοσουβλάκια, donuts παγωτού ποικιλία από vegan γεύσεις και πολλά ακόμα θα δοκιμάσουν όσοι βρεθούν αυτό το Σ/Κ στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι

► 1 → Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία πρόκειται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από λίγο παγωτό στο πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνεται μόνο γι' αυτόν τον λόγο φέτος στην Αθήνα.

 

► 2 → Στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, από την Παρασκευή 7 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου οι επισκέπτες του πρώτου Ice Cream Market μπορούν να δοκιμάσουν παγωτά όλων των ειδών και των παρασκευών που κυκλοφορούν στην Αθήνα, από οικογενειακές επιχειρήσεις που διαπρέπουν μέχρι μεγάλα brands με χρόνια εμπειρία στον κλάδο.

 

► 3 → Υπολογίζεται πως στον χώρο, ο οποίος είναι τεράστιος, καθώς καλύπτει πάνω από 4.000 τ.μ., θα υπάρχουν περισσότερα από 15 ξύλινα καταστήματα δεξιά και αριστερά του κεντρικού διαδρόμου, ντυμένα το καθένα με το στυλ του, ενώ ήδη η ζήτηση φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη σύμφωνα με τον Σταύρο Στριλιγκά, υπεύθυνο επικοινωνίας του Ice Cream Market.

 

Aν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά.

 

► 4 → «Σε όποιον κι αν είπαμε ότι φέτος κάνουμε φεστιβάλ μόνο για παγωτό ενθουσιάστηκε και μας ανέφερε πως θα 'ρθει. Παρατηρούμε πως υπάρχει ζήτηση. Το βλέπουμε από τους συνεργάτες μας, τα social media, τα τηλέφωνα. Είναι μια πρόταση που ο κόσμος την αποζητά» εξηγεί ο ίδιος.

 

► 5 → Ήδη, αν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά. Ο κ. Στριλιγκάς ανήκει στην ομάδα που εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνει στον ίδιο χώρο το Athens Street Food Festival, το οποίο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια γαστρονομική τομή στην πόλη και να κάνει διάσημο ένα είδος φαγητού που κατά καιρούς έχει λοιδορηθεί αρκετά.

 

«Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό».

 

► 6 → «Tα street food festivals τα είχαμε δει στο εξωτερικό και είπαμε να τα δοκιμάσουμε και εδώ. Όπως είδαμε, ο κόσμος το ήθελε πολύ. Έτσι έγινε και με το παγωτό. Θέλαμε να κάνουμε κάτι με γλυκό. Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα» προσθέτει.

 

► 7 → Κι αν τον περασμένο Μάιο τα μπέργκερ και τα κρεατικά είχαν την τιμητική τους, τώρα τον Ιούνιο τη θέση τους θα πάρουν τα βαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας–, οι «καμινάδες» και τα ντόνατς παγωτού και τα ιδιαίτερα χωνάκια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα social media διάσημων ice cream markets της Νέας Υόρκης.

 

► 8 → Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού. Όπως προβλέπει ο κ. Στριλιγκάς, αρκετοί θα είναι αυτοί που πρόκειται να δοκιμάσουν νέες, ιδιαίτερες γεύσεις, χωρίς βέβαια να αγνοούν τις κλασικές, που φέρνουν σε πολλούς αναμνήσεις από το παρελθόν.

 

► 9 → Η ιστορία του παγωτού έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα φαίνεται να ξεκινά το 1718, με το βιβλίο μαγειρικής της Mary Eales που θεωρείται πως περιέχει την πρώτη συνταγή στα αγγλικά. Σύμφωνα με αυτήν ο ζαχαροπλάστης παρασκεύαζε την κρέμα και αμέσως μετά την έβαζε σε έναν κουβά και μια δεξαμενή με πάγο για να ψύξει.

 

Bαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας.

 

► 10 → Χρόνο με τον χρόνο άρχιζε να γίνεται όλο και πιο διάσημο, ιδιαίτερα στις βασιλικές αυλές στην Ευρώπη. Πολλοί αναφέρουν πως οι πρώτες παρασκευές και τα πρώτα παγωτά είχαν σερβιριστεί ήδη στα συμπόσια του Λουδοβίκου XIV, τον 17ο αιώνα. Σταδιακά, τα μηχανήματα εκσυγχρονίζονταν, οι παρασκευές γίνονταν όλο και πιο περίπλοκες κι έτσι σήμερα, 300 χρόνια μετά την πρώτη συνταγή, το παγωτό έχει γίνει κύριο γλυκό σε όλους τους λαούς του κόσμου, ενώ έχουν δημιουργηθεί παραλλαγές για όλα τα γούστα, ακόμα και αλμυρές.

 

► 11 → «Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό». Μία από τις τάσεις φέτος που έχει παρατηρηθεί ήδη πριν από την έναρξη της εκδήλωσης είναι τα vegan παγωτά και αυτά χωρίς γλουτένη.

 

► 12 → Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ζαχαροπλάστες ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το γάλα καρύδας, αμυγδάλου, κάσιους, ακόμα και ρυζιού, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για ωραίο και κρεμώδες παγωτό, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών.

 

► 13 → «Αν έλεγε κανείς πώς ψάχνει για vegan παγωτό πριν από 2-3 χρόνια, θα τον θεωρούσαν τρελό» λέει γελώντας ο κ. Στριλιγκάς. Σήμερα, λοιπόν, πολλά καταστήματα στην Ελλάδα έχουν ασπαστεί την τάση, δίνοντας έτσι μια νέα επιλογή παγωτού στους vegan, καθώς μέχρι τότε το μοναδικό που μπορούσαν να δοκιμάσουν ήταν το σορμπέ.

 

Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού.

 

► 14 → Παράλληλα με τα παγωτά, επειδή το Ice Cream Market, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, θα γεμίσει με οικογένειες και παιδιά, θα προβάλλονται παιδικές ταινίες, ενώ την ίδια ώρα οι νέοι επισκέπτες θα μπορούν να παίζουν δωρεάν φλιπεράκια –κατόπιν συνεργασίας με το Μουσείο Φλίπερ Αθηνών–, να χτίζουν τουβλάκια και να παρακολουθήσουν το bubble show με τη La Petite Marguerite. Στον χώρο θα υπάρχουν, επίσης, καφέ και μπαρ, ενώ τη μουσική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Pepper 96.6 μαζί με πλήθος γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών και DJs.

 

Ιnfo:

Παρασκευή 16:00-24:00

Σάββατο 11:00-24:00

Κυριακή 11:00-24:00

Εισιτήριο: 3 ευρώ (με 3 γευστικές δοκιμές)

Πληροφορίες 210 9636489

 

Γεύση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καϋμενάκης: «Για να μάθεις για το κρασί έχεις τρεις τρόπους. Σπουδάζοντας, πίνοντας ή ταξιδεύοντας»

Γεύση Γιάννης Καϋμενάκης: «Για να μάθεις για το κρασί έχεις τρεις τρόπους. Σπουδάζοντας, πίνοντας ή ταξιδεύοντας»

22.1.2020
Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου

Γεύση Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου

20.1.2020
Κρασιά που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά

Γεύση Κρασιά που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά

19.1.2020
Σλουρπ! Η σούπα ramen τρώγεται κάνοντας θόρυβο

Γεύση Σλουρπ! Η σούπα ramen τρώγεται κάνοντας θόρυβο

18.1.2020
«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»: Πού οφειλόταν η θλίψη της Ψευτοχελώνας;

Γεύση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»: Πού οφειλόταν η θλίψη της Ψευτοχελώνας;

15.1.2020
Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;

Γεύση Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;

13.1.2020
Γιατί ακόμα μου αρέσουν τα τραπέζια!

Γεύση Γιατί ακόμα μου αρέσουν τα τραπέζια!

11.1.2020
Συνέντευξη με τον Κορεάτη «περιπλανώμενο σεφ» Jiho Im – και μια πανεύκολη κορεάτικη συνταγή

Γεύση Συνέντευξη με τον Κορεάτη «περιπλανώμενο σεφ» Jiho Im – και μια πανεύκολη κορεάτικη συνταγή

10.1.2020
Σπύρος και Βασίλης: Αυτό είναι ένα από τα πιο παλιά restaurant γαλλικής κουζίνας στην Αθήνα

Γεύση Σπύρος και Βασίλης: Αυτό είναι ένα από τα πιο παλιά restaurant γαλλικής κουζίνας στην Αθήνα

5.1.2020
Τι τρώνε στην Παύλιανη; 6 συνταγές που μαγειρεύονται σε ένα ταβερνάκι στις πλαγιές της Οίτης

Γεύση Τι τρώνε στην Παύλιανη; 6 συνταγές που μαγειρεύονται σε ένα ταβερνάκι στις πλαγιές της Οίτης

5.1.2020