14 από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο.
Γεύση

Taste of Athens 2019

Η Αθήνα έχει γεύση και σερβίρεται σε δημιουργικά πιάτα στο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ του κόσμου.

Τι είναι η γεύση, αν όχι μια αφορμή για συναισθήματα; Από τις αναμνήσεις της μαμαδίστικης κουζίνας μέχρι το ταξίδι σε μέρη που δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ, η γεύση μπορεί δικαίως να τοποθετηθεί στην κορυφή των πολιτισμικών αγαθών και να εξασφαλίσει μια θέση σ' εκείνη τη χρονοκάψουλα που θα βρουν οι επόμενες γενιές για να συνθέσουν το παζλ της δικής μας κοινωνίας.

 

Ξεφεύγοντας από την έννοια της ανάγκης (που συνδέεται με το καθημερινό φαγητό), η γεύση γίνεται απόλαυση, έμπνευση και δημιουργία στα χέρια των ειδικών που ορίζουν τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από την οπτική της δικής τους τέχνης.

 

Οι σημαντικότεροι χώροι της γαστρονομικής σκηνής θα στηθούν στο Taste of Athens σε μια pop up μορφή.

 

Το Taste of Athens είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε αυτή την τέχνη και επιστρέφει στην Αθήνα ως αναπόσπαστο μέρος της πλατφόρμας Taste Festivals που περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γαστρονομικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να λείπει από την ωδή στη γεύση η εκδοχή της αθηναϊκής κουζίνας;

 

Για δεύτερη χρονιά, 14 από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, πολλά από τα οποία έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin, και οι αναγνωρισμένοι σεφ που επιμελούνται τις κουζίνες τους θα βρίσκονται στο Ζάππειο Μέγαρο αυτήν τη φορά, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, για να σερβίρουν εντυπωσιακά πιάτα που υπογράφουν οι ίδιοι.

 

Taste of Athens 2019

 

Οι σημαντικότεροι χώροι της γαστρονομικής σκηνής θα στηθούν στο Taste of Athens σε μια pop up μορφή για να δημιουργήσουν και να προσφέρουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας σε τιμές διαμορφωμένες ειδικά για το φεστιβάλ.

 

Η Σπονδή με τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τους Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Παρίκο, το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Vezene και το Birdman με τον Άρη Βεζενέ, το Cookoovaya με τους Σπύρο Λιάκο, Βαγγέλη Λιάκο, Περικλή Κοσκινά και Μάνο Ζουρνατζή, το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο, το ΦΒΚ με τον Δήμο Μπαλόπουλο, το Mr Pug Athens με τον Γιώργο Βενιέρη, το Ergon με τους Λευτέρη Αθανασόπουλο και Παναγιώτη Ξάνθη, το Sense Restaurant με τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο και το Artisanal με τον Δημήτρη Δημητριάδη συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή που ταξιδεύει σε περισσότερες από είκοσι μητροπόλεις του πλανήτη και κάνει στάση στην Αθήνα με την υποστήριξη της Diners Club International και τoυ Fine Drinking by World Class.

 

Taste of Athens 2019

 

Taste of Athens 2019


Το Taste of Athens δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για να γνωρίσεις νέες γεύσεις. Είναι μια συνολική εμπειρία βασισμένη στην αθηναϊκή γαστρονομία με celebrity σεφ να δίνουν το παρών, masterclasses και ενδιαφέρουσες ομιλίες, ανοιχτές προς το κοινό, αλλά και ένα διαδραστικό περιβάλλον όπου κοινό και επαγγελματίες αλληλεπιδρούν, μοιράζονται τα μυστικά της γευσιγνωσίας και της οινογνωσίας αλλά και τις νέες τάσεις στη γαστρονομία και ταυτόχρονα ανακαλύπτουν εκλεπτυσμένα προϊόντα από κορυφαίoυς food & beverage προμηθευτές και Έλληνες παραγωγούς.


Τέσσερις μέρες γεμάτες συνθέσεις υλικών, αναπάντεχους συνδυασμούς, μαγειρικές τεχνικές και κυρίως υψηλή τέχνη και αισθητική σε κάθε πιάτο που αντιπροσωπεύει την αθηναϊκή γαστρονομία. Το Taste of Athens θα μπορούσε σίγουρα να μπει στη χρονοκάψουλα της σύγχρονης Αθήνας.

 

Τέσσερις μέρες γεμάτες συνθέσεις υλικών, αναπάντεχους συνδυασμούς, μαγειρικές τεχνικές και κυρίως υψηλή τέχνη και αισθητική σε κάθε πιάτο που αντιπροσωπεύει την αθηναϊκή γαστρονομία.

 

Taste of Athens 2019

 

Info

Taste of Athens 2019
19-22 Σεπτεμβρίου, Ζάππειο Μέγαρο
Καθημερινά δυο ξεχωριστές τετράωρες ενότητες: 12:00-16:00 & 18:30-22:30.

 

Τιμές εισιτηρίων για κάθε τετράωρη ενότητα:
Απλό εισιτήριο: €20
Περιλαμβάνει ένα dish voucher των €3 και πρόσβαση στα Chefs Theatre, Entertainment Stage, Cooking Masterclasses και Exhibitors' Village.

 

VIP εισιτήριο: €50
Περιλαμβάνει δωρεάν πάρκινγκ με valet service, welcome drink και oyster treat, ένα dish voucher των €9, πρόσβαση σε Chefs Theatre, Entertainment Stage, Cooking Masterclasses και Exhibitors' Village και επιπλέον πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο VIP Lounge στον κήπο και το εστιατόριο της Αίγλης

Για τους κατόχους καρτών Diners Card International και τα groups ισχύουν ειδικές προσφορές. Για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.


Προπώληση εισιτηρίων στο athens.tastefestivals.com, μέσω Viva και στα ταμεία της εισόδου.

Γεύση