Έρευνα: το 96% των deepfakes βίντεο αφορά πορνό
Tech&Science

Έρευνα: το 96% των deepfakes βίντεο αφορά πορνό

Νέα έρευνα της Deeptrace αποκαλύπτει ότι στα deepfake βίντεο οι ηθοποιοί και οι μουσικοί γίνονται πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών

Την περασμένη Δευτέρα, η εταιρία Deeptrace που ασχολείται με θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο, δημοσίευσε μια αναφορά με τίτλο «The State of Deepfakes» στην οποία εστιάζει στα deepfake βίντεο, τα οποία κατά πολλούς θεωρούνται ως ο νέος μεγάλος εχθρός της δημοκρατίας. 

 

Μέσα λοιπόν αυτή από την ερευνητική δουλειά και ύστερα από την ανάλυση 14. 678 deepfake βίντεο, η εταιρία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν αυτά τα σύντομα clips δεν ενδιαφέρονται τόσο για τη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων όσο για το να βάζουν σε αυτά τα βίντεο δημοφιλή πρόσωπα, όπως ηθοποιούς και μουσικούς, μετατρέποντάς τους σε πρωταγωνιστές πορνογραφικών ταινιών. 

 

Συγκεκριμένα, το συμπέρασμα της πρόσφατα δημοσιευμένης αναφοράς είναι ότι το 96% των deepfake βίντεο ανήκουν στην κατηγορία «deepfake βίντεο που δε συνίστανται λόγω πορνογραφικών σκηνών». Με άλλα λόγια, αυτό που πρακτικά συμβαίνει είναι ότι αντικαθίσταται το πρόσωπο μιας πρωταγωνίστριας ερωτικών ταινιών με το πρόσωπο μιας γνωστής ηθοποιού, 

 

Εκτός αυτού, μέσα από αυτή την έρευνα αποκαλύφθηκε επίσης ότι τα συγκεκριμένα βίντεο δεν είναι τυχαία διάσπαρτα στο Διαδίκτυο, αλλά έχουν πλέον δημιουργήσει ένα ολόκληρο «οικοσύστημα» με σχετικές ιστοσελίδες. «Το γεγονός ότι αυτές οι ιστοσελίδες περιέχουν διαφημίσεις σημαίνει ότι υπάρχουν οικονομικά κίνητρα από πίσω, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα «εξαφανιστούν» τόσο γρήγορα», ανέφερε ο ερευνητής Henry Ajder στο περιοδικό Fortune. 

 

Με πληροφορίες από το Futurism

 

 

 

Tech&Science