Οι νικητές του World of Difference προσφέρουν στην κοινωνία με τη δύναμη της τεχνολογίας
Tech&Science

Οι νικητές του World of Difference προσφέρουν στην κοινωνία με τη δύναμη της τεχνολογίας

Οι νικητές του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone ξεχώρισαν την περσινή χρονιά όχι μόνο για το πάθος τους για προσφορά, αλλά και για τις τεχνολογικές τους γνώσεις, που αποτέλεσαν απαραίτητα εφόδια για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του έργου των ΜΚΟ που επέλεξαν.

ADVERTORIAL

Το 2019, η τεχνολογία είναι ένας από τους πυρήνες της κοινωνίας και της καθημερινής πραγματικότητάς μας. Τα προνόμια που μας παρέχει, όχι μόνο διευκολύνουν τη ζωή μας, αλλά μας δίνουν την ευκαιρία να βοηθήσουμε τους γύρω μας και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

 

Αυτός ήταν ο λόγος που η τεχνολογία αποτελεί τον βασικό παράγοντα στο World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο τη χρονιά που πέρασε, έδωσε την ευκαιρία σε 10 ευαισθητοποιημένους νέους να εργαστούν  στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό (MKO) της επιλογής τους και να συμβάλουν με τη δουλειά τους στην ευαισθητοποίηση και την εξέλιξη της κοινωνίας μας. 

 

Οι νικητές ξεχώρισαν, όχι μόνο για το πάθος τους για προσφορά, αλλά και για τις τεχνολογικές τους γνώσεις, που αποτέλεσαν απαραίτητα εφόδια για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του έργου των ΜΚΟ που επέλεξαν. Μέσα από τη δημιουργία και την αξιοποίηση εφαρμογών, online ψηφιακών εργαλείων, social media καναλιών και εργαλείων προσομοίωσης, εργάστηκαν με στόχο την προσβασιμότητα στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, την προστασία και βιωσιμότητα του πλανήτη, την εξάλειψη στερεοτύπων & αποκλεισμών, την εξοικείωση με την αναπηρία, την αντιμετώπιση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού, τη διαχείριση αδέσποτων ζώων, και γενικότερα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

Φέτος, το World of Difference του Ιδρύματος Vodafone δίνει ξανά την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18-35, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου 2019, μπαίνοντας στο www.vodafone.gr/vodafone-ellados/vodafone-world-of-difference/, αφού πρώτα έχουν επιλέξει τον ΜΚΟ που τους εμπνέει, έχουν συμφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο έργο που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν το διάστημα της απασχόλησής τους και έχουν βρει την τεχνολογία που θα βελτιώσει τη δράση του.

 

Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τις εμπειρίες των περσινών νικητών στο παρακάτω video:

 

 

 

Ας μάθουμε όμως λίγα περισσότερα για κάθε έναν από τους προηγούμενους νικητές και το σημαντικό τους έργο, με όχημα την τεχνολογία:

 

Η Αγγελίνα Μήλα από τη θέση της Business Development Coordinator στη Social Hackers Academy ασχολήθηκε με τη διδασκαλία προγραμμάτων σπουδών γύρω από τον προγραμματισμό σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με στόχο τη μελλοντική απασχόλησή τους στον τομέα της τεχνολογίας. 

 

Η Αριστέα Μπισμπίκη, εργάστηκε ως Υπεύθυνη Διεξαγωγής των Workshops στο βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία Labyrinth of Senses της KINITRO, όπου με τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων και VR γυαλιών, δημιουργείται η ιδανική συνθήκη προσομοίωσης, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τις κινητικές αναπηρίες, με στόχο την καταπολέμηση των στερεοτύπων.

 

Η Δανάη Μπερσή ανέλαβε τη θέση Υπεύθυνης Ψηφιακών Δράσεων και Προώθησης στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας υλοποίησε το πρόγραμμα «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα», ένα πρόγραμμα που με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας-VR, μετέφερε παιδιά και ενήλικες, ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αποκλεισμένων από αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις, στον τρισδιάστατο κόσμο του Μουσείου.

 

Ο Δημήτρης Πανέλης ανέπτυξε το δίκτυο ανεύρεσης πόρων του οργανισμού «Σε Αναμονή», ενώ παράλληλα αξιοποίησε την τεχνολογία, δημιουργώντας την εφαρμογή «Σε Αναμονή Go» για την ψηφιακή χαρτογράφηση επιχειρήσεων.

 

Μέσω του οργανισμού Jane Goodall's Roots & Shoots Greece, η Ειρήνη Παγίδα απασχολήθηκε, σχεδιάζοντας το online εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ενεργοποιεί μικρούς και σε δράσεις για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων, για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος.

 

Η Ευδοκία Πεχλιβανίδη απασχολήθηκε στον οργανισμό Dogs' Voice, ως Project Manager, υποστηρίζοντας την ψηφιοποίηση του μητρώου αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων σε 7 Δήμους της Αττικής. 

 

Ο Ιορδάνης Καλαντίδης εργάστηκε στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Επανεκκίνησις, συντονίζοντας το έργο επαναχρησιμοποίησης παλαιών -προς ανακύκλωση- υπολογιστών με το λειτουργικό σύστημα Chromium OS, στοχεύοντας στην εξάλειψη του τεχνολογικού αναλφαβητισμού στα σχολεία και φορείς

 

Η Civil Act προσέφερε εργασία στη Νικόλ Κακαντούση, η οποία απασχολήθηκε ως Communications & Digital Μarketing Μanager για τη διαμόρφωση και διαχείριση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ψηφιακής εφαρμογής του οργανισμού με στόχο την επιτυχή δικτύωση και εύρεση εργασίας στο οικοσύστημα των MKO της Ελλάδας.

 

Ο Νίκος Δούμπας εργάστηκε στην Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, ως Υπεύθυνος του Προγράμματος Επιστήμης των Πολιτών «Σε ξενίζει.... Μοιράσου το μαζί μας», με στόχο την έρευνα αλλά και την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, μέσω της συλλογής δεδομένων, της ενημέρωσης του κοινού και της διαχείρισης του Facebook group του προγράμματος.

 

Ο Παρασκευάς Σελίμ απασχολήθηκε στο Κέντρο Νεότητας Ρομά Δενδροποτάμου - Φάρος του Κόσμου ως Εκπαιδευτής / Διαχειριστής του Προγράμματος Ενάντια στη Σχολική Διαρροή. Μέσω των ομιλιών και σεμιναρίων που πραγματοποίησε, μαθητές, από ανύπαρκτα ή επικίνδυνα περιβάλλοντα, εκπαιδευτικοί και γονείς, ενημερώθηκαν για την αξία της εκπαίδευσης στη ζωή των νέων και τον ρόλο της τεχνολογίας σε αυτή, ενώ μαθητές των σεμιναρίων έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

 

Το World of Difference του Ιδρύματος Vodafone κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια και συνεχίζει να στηρίζει τη νεανική απασχόληση αλλά και το έργο των ΜΚΟ της χώρας, έχοντας ήδη ωφελήσει περισσότερους από 79 νέους και 73 Οργανισμούς. Φέτος, ενισχύει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα με την έναρξη μίας νέας συνεργασίας με το HIGGS - Higher Incubator Giving Growth & Sustainability. Η ομάδα του HIGGS, του 1ου Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, θα προσφέρει, μέσα από σειρά σεμιναρίων και υπηρεσιών συμβουλευτικής, τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους νέους νικητές και τις αντίστοιχες ΜΚΟ που θα προκύψουν, τις γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία, που θα φέρουν την καινοτομία στη δουλειά τους.

 

Όσοι νέοι, ηλικίας 18-35, ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος του προγράμματος μπορούν να μπουν στο www.vodafone.gr/vodafone-ellados/vodafone-world-of-difference/, μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου 2019, και να δηλώσουν συμμετοχή, αφού πρώτα έχουν επιλέξει τον ΜΚΟ που τους εμπνέει, έχουν συμφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο έργο που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν το διάστημα της απασχόλησής τους και έχουν βρει την τεχνολογία που θα βελτιώσει τη δράση του.


Ενώ, παράλληλα όσοι χρειάζονται διευκρινίσεις για τη διαδικασία συγγραφής και υποβολής της αίτησης τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με το HIGGS, βρίσκοντας στοιχεία στο https://higgs3.org/.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το World of Difference:
https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/vodafone-world-of-difference

Tech&Science
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια