Θα συνεχίσει η Google να χρησιμοποιεί τα δεδομένα μας και μετά τον θάνατό μας;
Tech&Science

Θα συνεχίσει η Google να χρησιμοποιεί τα δεδομένα μας και μετά τον θάνατό μας;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην εκμεταλλεύεται η Google τα δεδομένα μας για πάντα

Εάν πιστεύετε ότι όταν πεθάνετε θα εξαφανιστούν μαζί και όλα τα δεδομένα σας που είναι αποθηκευμένα online, τότε κάνετε λάθος. Εάν δεν κάνετε τις κατάλληλες τροποποιήσεις στον λογαριασμό σας ή εάν δε μοιραστείτε με ένα οικείο σας πρόσωπο όλες τις πληροφορίες που αφορούν το προφίλ σας, εταιρίες όπως η Google και το Facebook θα εξακολουθούν να συλλέγουν δεδομένα. 

 

Συγκεκριμένα, με βάση το ποια προϊόντα της Google χρησιμοποιούμε, ο τεχνολογικός κολοσσός ξέρει πολλά περισσότερα για εμάς απ' όσα περιλαμβάνονται στο ιστορικό αναζήτησης. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν τραπεζικές συναλλαγές και να είναι αποθηκευμένες στο Google Pay, φωτογραφίες από αγαπημένες μας στιγμές και να βρίσκονται στο Google Photos ή ακόμη και άλλα σημαντικά έγγραφά μας, τα οποία ενδέχεται να έχουμε αποθηκευμένα στο Google Drive.  

 

Ωστόσο, η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους και να πάψει να συλλέγει δεδομένα επ'άπειρον. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το πεδίο «Inactive Account Manager», χάρη στο οποίο ο χρήστης μπορεί να ορίσει στη Google πότε μπορεί να θεωρεί τον λογαριασμό του ως ανενεργό και μετέπειτα εάν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα. 

 

Ειδικότερα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει στη Google να απενεργοποιήσει την εκμετάλλευση των δεδομένων του, ύστερα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα αδράνειας. Το διάστημα αυτό μπορεί να είναι 3, 6, 12 ή 18 μήνες. Μάλιστα, ένα μήνα πριν από την απενεργοποίηση του λογαριασμού, η Google στέλνει σχετικά SMS και e-mails για να ειδοποιήσει τους χρήστες. 

 

Με στοιχεία από το The Next Web

 

 

Tech&Science
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια