Μασκ, Ζούκερμπεργκ, Μπέζος: Αυτοί ελέγχουν τον ψηφιακό κόσμο
Tech&Science

Μασκ, Ζούκερμπεργκ, Μπέζος: Αυτοί ελέγχουν τον ψηφιακό κόσμο

Η λίστα με τους ανθρώπους της τεχνολογίας που κατευθύνουν την ψηφιακή εποχή.

Με την ανάδυση της ψηφιακής εποχής τα τελευταία χρόνια, πολλά είναι τα πρόσωπα από τον χώρο της τεχνολογίας που κατατάσσονται σταθερά στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς, φυσικά, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (ιδρυτής του Facebook), ο Τζεφ Μπέζος (ιδιοκτήτης της Amazon που πρόσφατα αναδείχθηκε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 131 δις δολάρια) και ο Έλον Μασκ (ιδρυτής της Tesla, SpaceX κ.λπ). 

Πέρα, όμως, από αυτή τη «χρυσή τριάδα», εξίσου μεγάλη είναι και η περιουσία των συνιδρυτών της Google (Larry Page και Sergey Brin), με την περιουσία του καθενός να υπολογίζεται στα 65 δις δολάρια. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποια ακόμη ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας με αμύθητες περιουσίες, τα οποία συνήθως δεν εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις, αλλά έχει σημασία να τους ξέρουμε. 

Ακολουθεί η λίστα με τα σημαντικότερα πρόσωπα: 


1. 

Evan Spiegel

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Evan Spiegel λόγω του ότι είναι παντρεμένος με το μοντέλο της Victoria's Secret, Μιράντα Κερ. Όμως, ο Σπίγκελ είναι επίσης συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής Snapchat, μαζί με τους Μπόμπι Μέρφι και Ρέγκι Μπράουν, οι οποίοι ήταν και συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, τα κέρδη του Σπίγκελ για το 2017 ανήλθαν στα 3.4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σήμερα η περιουσία του αγγίζει τα 3,8 δισεκατομμύρια. 

 

2.

Larry Ellison

Ο Larry Ellison, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oracle, εξακολουθεί να βλέπει τα κέρδη του να αυξάνονται χάρη στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας στον τομέα του software και των βάσεων δεδομένων. Μάλιστα, το περιοδικό Forbes κατέταξε, τον Οκτώβριο του 2019, τον Ellison στην τέταρτη θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις Η.Π.Α. και στην έκτη θέση παγκοσμίως, ενώ στην περιουσία του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και ένα νησί στη Χαβάη. 


3.

Jack Ma

Αν και ο Jack Ma (ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Alibaba Group) δεν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα. Η περιουσία του φτάνει τα 40 δις δολάρια, ενώ το 2017 το περιοδικό Fortune τον κατέταξε στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια λίστα με τους 50 μεγαλύτερους ηγέτες.

 

 

 

4. 

Ma Huateng

Ο Ma Huateng, αν και είναι λιγότερο γνωστός από τον Jack Ma, έχει καταφέρει σε ηλικία 48 ετών να συγκεντρώσει μια περιουσία 46 δις δολαρίων χάρη στην τεράστια επιτυχία που έχει το WeChat, η messaging εφαρμογή του Huateng. Εκτός αυτού, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η περιουσία του Κινέζου μεγιστάνα πρόκειται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει τις επενδύσεις στον τομέα του gaming, ύστερα και από την απόκτηση του "Clash of Clans".

 

5. 

Michael Dell

Ένα από το ονόματα που έχουν σίγουρα ταυτιστεί με την επανάσταση της ψηφιακής εποχής είναι χωρίς αμφιβολία ο Michael Dell, ο ιδρυτής της Dell Inc. Η περιουσία του, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας απέκτησε τη δεκαετία το '80 και του '90, φτάνει τα 32 δις δολάρια, ενώ το περιοδικό Forbes τον κατέταξε στην 27η θέση με τους πιο πλούσιους ανθρώπους για το 2019. 

 

6. 

Lei Jun

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Lei Jun είναι συνιδρυτής και CEO της Xiaomi Inc. Χάρη στη σαρωτική επέλαση που είχαν την τελευταία δεκαετία τα smartphone, o Jun κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία 12,3 δις δολαρίων. Το επιχειρηματικό του επίκεντρο έχει πλέον στραφεί στον κόσμο των τάμπλετ και στο πώς από το κινητό μας τηλέφωνο θα μπορούμε να κάνουμε αυτόματα δουλειές στο σπίτι. 

 

7. 

Travis Kalanick και Garrett Camp

Αν και οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ποιοι είναι οι Travis Kalanick και Garrett Camp, σχεδόν όλοι έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία τους, το Uber. H τελευταία ξεκίνησε ως startup το 2009, ενώ σήμερα η αξία της φτάνει τα 60 δις. 

 

8. 

Brian Chesky, Joe Gebbia και Nathan Blecharczyk

Τρία ακόμη πρόσωπα του επιχειρείν, που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, είναι οι Brian Chesky, Joe Gebbia και Nathan Blecharczyk. Οι τρεις νεαροί επιχειρηματίες είναι τα πρόσωπα πίσω από την τεράστια επιτυχία που σημειώνει τα τελευταία χρόνια το Airbnb. Συγκεκριμένα, η επιτυχία αυτή σε αριθμούς σημαίνει: επέκταση σε 190 χώρες, 34.000 πόλεις, ενώ οι χρήστες της ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια. 

 

Με πληροφορίες από Corriere della Sera

 

 

Tech&Science

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτελεστής, θύμα ή δωσίλογος; Θα μας πει ο αλγόριθμος.

Tech&Science Εκτελεστής, θύμα ή δωσίλογος; Θα μας πει ο αλγόριθμος.

15.10.2020
World of Difference: Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας;

Tech&Science World of Difference: Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας;

8.10.2020
Οι βυθιστικές τεχνολογίες στην ανάδειξη ανθρώπινων καταλοίπων

Tech&Science Οι βυθιστικές τεχνολογίες στην ανάδειξη ανθρώπινων καταλοίπων

1.10.2020
Podcast/ Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Πρόδρομο Τσιαβό για την «Δι@ύγεια» και την ψηφιακή πολιτική

Tech&Science Podcast/ Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Πρόδρομο Τσιαβό για την «Δι@ύγεια» και την ψηφιακή πολιτική

20.9.2020
Η νομική τεχνολογία εξελίσσεται και αφορά όλους τους νομικούς

Tech&Science Η νομική τεχνολογία εξελίσσεται και αφορά όλους τους νομικούς

17.9.2020
Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους και περιεχόμενο όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Tech&Science Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους και περιεχόμενο όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

10.9.2020
Τα άλλα σύμπαντα και οι ζωές που δεν ξέρουμε

Tech&Science Τα άλλα σύμπαντα και οι ζωές που δεν ξέρουμε

24.8.2020
Vodafone Green Giga Network: Το “πράσινο δίκτυο” που συνδέει τους ανθρώπους και προστατεύει το περιβάλλον

Tech&Science Vodafone Green Giga Network: Το “πράσινο δίκτυο” που συνδέει τους ανθρώπους και προστατεύει το περιβάλλον

12.8.2020
Tik Tok: Ποιος είναι ο άντρας πίσω από τη viral εφαρμογή που μισεί ο Τραμπ και λατρεύει ο κόσμος;

Tech&Science Tik Tok: Ποιος είναι ο άντρας πίσω από τη viral εφαρμογή που μισεί ο Τραμπ και λατρεύει ο κόσμος;

10.8.2020
Τι σημαίνει το «splinternet» για το μέλλον του Διαδικτύου;

Tech&Science Τι σημαίνει το «splinternet» για το μέλλον του Διαδικτύου;

7.8.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια