Vodafone Giga Network: Κορυφαία ποιότητα κλήσεων για το 4G δίκτυο κινητής της Vodafone
Advertorial

Vodafone Giga Network: Κορυφαία ποιότητα κλήσεων για το 4G δίκτυο κινητής της Vodafone

Οι μετρήσεις ποιότητας πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας από τις 7 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2020 από την umlaut, μια διεθνώς γνωστή εταιρεία συγκριτικής αξιολόγησης δικτύων κινητής.

ADVERTORIAL

Εξαιρετικές υπηρεσίες φωνής και κορυφαία ποιότητα κλήσεων προσφέρει το Vodafone Giga Network στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έκθεση της umlaut για την εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών. Σε σύγκριση, μάλιστα, με τις μετρήσεις για την περασμένη χρονιά, η ποσοστιαία βελτίωση του δείκτη ποιότητας φωνής του δικτύου της Vodafone έφτασε το 20%.


Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση Mobile Benchmark Greece για το 2020, το δίκτυο 4ης γενιάς της Vodafone προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες φωνής και αναβαθμισμένη ποιότητα κλήσεων. Ειδικά στις αστικές περιοχές, ο δείκτης αξιοπιστίας κλήσης φωνής ξεπέρασε το 99%. Πολύ καλές ήταν οι επιδόσεις φωνής του δικτύου της Vodafone πανελλαδικά, καθώς οι μετρήσεις διενεργήθηκαν όχι μόνο στα μητροπολιτικά κέντρα, αλλά σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας καθώς και σε δρόμους που συνδέουν τα αστικά κέντρα.

 

 

Αν αναρωτιέστε τι προσφέρει το 4G δίκτυο στις φωνητικές κλήσεις, η απάντηση βρίσκεται στην κωδική ονομασία "VoLTE". Η προηγμένη υπηρεσία Voice over LTE (VoLTE) –για να το πούμε απλά– αξιοποιεί το δίκτυο 4G για τη μεταφορά φωνής, προσφέροντας κορυφαία ποιότητα κλήσεων και βέβαια, χωρίς να καταναλώνετε τα data του πακέτου σας.


Το εξίσου εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του δικτύου της Vodafone που αναδείχτηκε από τη μελέτη της umlaut, είναι ότι προσφέρει κορυφαίο χρόνο αποκατάστασης της κλήσης, επίσης με αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με τις μετρήσεις του 2019, κατά τουλάχιστον 50%. Ο «χρόνος αποκατάστασης κλήσης φωνής» είναι το διάστημα που απαιτείται από τη στιγμή που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό που καλεί, μέχρι να αποκατασταθεί η κλήση. Ο δείκτης, δηλαδή, καταγράφει τον ακριβή χρόνο (σε δευτερόλεπτα) που απαιτείται για να ξεκινήσει η συνομιλία από τη στιγμή που θα πατήσει κανείς το κουμπί της κλήσης. Όπως αναφέρει η έκθεση της umlaut, στο δίκτυο της Vodafone αυτό γίνεται ταχύτατα. Πατάτε «Κλήση» και μιλάτε.

 

Οι μετρήσεις ποιότητας πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας από τις 7 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2020 από την umlaut, μια διεθνώς γνωστή εταιρεία συγκριτικής αξιολόγησης δικτύων κινητής. Οι εκτεταμένες και «εξαντλητικές» μετρήσεις της umlaut διενεργούνται σε όλη τη χώρα: από τις μητροπολιτικές περιοχές και τις μικρότερες πόλεις, έως τις εθνικές οδούς και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες.

 

Συνολικά, τα στελέχη της umlaut κάλυψαν 7.342 χιλιόμετρα, πραγματοποιώντας 18.652 διαφορετικές μετρήσεις σε περιοχές που καλύπτουν τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Ο ορισμός των διαδρομών και των σημείων που γίνονται οι μετρήσεις γίνεται με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια, ενώ η μεθοδολογία των μετρήσεων, ο τρόπος βαθμολόγησης, όπως και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται ανοικτά στην ιστοσελίδα της umlaut.

 

Giga επικοινωνία για όλους


Οι διακρίσεις αυτές όμως και το προβάδισμα στους πλέον αντιπροσωπευτικούς δείκτες υπηρεσιών φωνής, δεν είναι αρκετές για την ομάδα της Vodafone. Το Giga Network συνεχίζει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται διαρκώς, με στόχο να μεταμορφώσει την επικοινωνία σας σε Giga.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις μετρήσεις, αλλά και τα αναλυτικά αποτελέσματα του mobile benchmark Greece 2020 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Tech&Science

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτελεστής, θύμα ή δωσίλογος; Θα μας πει ο αλγόριθμος.

Tech&Science Εκτελεστής, θύμα ή δωσίλογος; Θα μας πει ο αλγόριθμος.

15.10.2020
World of Difference: Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας;

Tech&Science World of Difference: Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας;

8.10.2020
Οι βυθιστικές τεχνολογίες στην ανάδειξη ανθρώπινων καταλοίπων

Tech&Science Οι βυθιστικές τεχνολογίες στην ανάδειξη ανθρώπινων καταλοίπων

1.10.2020
Podcast/ Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Πρόδρομο Τσιαβό για την «Δι@ύγεια» και την ψηφιακή πολιτική

Tech&Science Podcast/ Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Πρόδρομο Τσιαβό για την «Δι@ύγεια» και την ψηφιακή πολιτική

20.9.2020
Η νομική τεχνολογία εξελίσσεται και αφορά όλους τους νομικούς

Tech&Science Η νομική τεχνολογία εξελίσσεται και αφορά όλους τους νομικούς

17.9.2020
Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους και περιεχόμενο όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Tech&Science Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους και περιεχόμενο όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

10.9.2020
Τα άλλα σύμπαντα και οι ζωές που δεν ξέρουμε

Tech&Science Τα άλλα σύμπαντα και οι ζωές που δεν ξέρουμε

24.8.2020
Vodafone Green Giga Network: Το “πράσινο δίκτυο” που συνδέει τους ανθρώπους και προστατεύει το περιβάλλον

Tech&Science Vodafone Green Giga Network: Το “πράσινο δίκτυο” που συνδέει τους ανθρώπους και προστατεύει το περιβάλλον

12.8.2020
Tik Tok: Ποιος είναι ο άντρας πίσω από τη viral εφαρμογή που μισεί ο Τραμπ και λατρεύει ο κόσμος;

Tech&Science Tik Tok: Ποιος είναι ο άντρας πίσω από τη viral εφαρμογή που μισεί ο Τραμπ και λατρεύει ο κόσμος;

10.8.2020
Τι σημαίνει το «splinternet» για το μέλλον του Διαδικτύου;

Tech&Science Τι σημαίνει το «splinternet» για το μέλλον του Διαδικτύου;

7.8.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια