Τεχνολογία

H Apple έγινε 40 ετών

Το γιορτάζει με ένα βίντεο που παρουσιάζει 40 χρόνια καινοτομίας σε 40 δευτερόλεπτα

 

Σήμερα συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας που ξεκίνησε από τρία άτομα σε ένα γκαράζ στην Καλιφόρνια κι εξελίχθηκε στο πολυτιμότερο brand του πλανήτη, με την αξία κεφαλαιοποίησής της να ξεπερνά τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

Οι ιδρυτές της Apple, Steve Jobs, Steve Wozniak, αλλά και ο "ξεχασμένος" συνιδρυτής της και πρώτος άνθρωπος που πίστεψε σε αυτήν, Ronald Wayne, έκαναν το όραμά τους πράξη την 1η Απριλίου του 1976, πουλώντας ολοκληρωμένα κυκλώματα και μητρικές πλακέτες - βάσεις για αυτοσχέδιους υπολογιστές - που είχε φτιάξει στο χέρι ο Wozniak, σε ένα κατάστημα για χομπίστες.

 

 

Σαράντα χρόνια -και 40 κύματα- μετά, η Apple διαθέτει 480 καταστήματα σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, είχε καθαρά κέρδη τετραμήνου 18 δισ. δολάρια, στα τέλη του 2015, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι κυκλοφορούν πάνω από ένα δισεκτομμύριο ενεργές συσκευές με το μηλαράκι στο λογότυπο, σε όλο τον κόσμο.

 

H πειρατική σημαία με το ουράνιο τόξο στο μάτι της νεκροκεφαλής, κυματίζει σήμερα, 1η Απριλίου 2016, στην είσοδο της Apple στη λεωφόρο Infinite Loop στο Κουπερτίνο. Πρόκειται για ένα ισχυρό σύμβολο ανταρσίας, που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα που δημιούργησε τον πρώτο Macintosh το 1984, υπό την ηγεσία του Steve Jobs, όταν η υπόλοιπη Apple επέμενε να επενδύει στο ΄σιγουράκι' του υπολογιστή Apple Lisa.

 

Χρόνια Πολλά Apple!

 


2 Σχόλια
Ugg-α-μπ-Uggas 2.4.2016 | 00:55
4-5 χρόνια πριν ήταν οι εποχές της απόλυτης δόξας. Τώρα η πρόκληση είναι σε υψηλότερα επίπεδα.
avatar
xristosd 3.4.2016 | 22:54
Επαθα με το βίντεο...minimal rubish!