Η συνεργασία της Lidl Ελλάς με την Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκίνησε το 2018 καθώς η Lidl Eλλάς υπήρξε χορηγός των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Θέατρο

Βιώσιμη ανάπτυξη και πολιτισμός υπό τους ήχους του Βιβάλντι

Η Lidl Ελλάς σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή καλλιεργεί με έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο την οικολογική συνείδηση του κοινού

Υπό τους ήχους του Αντόνιο Βιβάλντι, με τα παιδιά να παρουσιάζουν ένα μικρό δρώμενο γεμάτο ιδέες και μηνύματα πάνω σε θέματα περιβαλλοντικά και οικουμενικά, με την ορχήστρα να δίνει τον τόνο ερμηνεύοντας ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου και με την καλλιτεχνική ηγεσία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρούσα, ανακοινώθηκε στις 11 Ιουνίου 2019 ένα κεφάλαιο στην κοινή πορεία του οργανισμού με τη Lidl Ελλάς.

 

Και τι καλύτερο για να παρουσιαστεί μια δημιουργική συνεργασία από μια παράσταση μουσικού θεάτρου. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, στελεχών της Lidl Ελλάς, συντελεστών της ΕΛΣ και εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αναδείχθηκαν οι κοινοί στόχοι των δύο πλευρών οι οποίοι αποτέλεσαν τη βάση ώστε να γίνει πράξη για πρώτη φορά μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με ιδιωτική εταιρεία.

 

Αλέξανδρος Ευκλείδης, Βασιλική Αδαμίδου, Γιώργος Κουμεντάκης, Ιάκωβος Ανδρεανίδης


Η συνεργασία της Lidl Ελλάς με την Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκίνησε το 2018 καθώς η Lidl Eλλάς υπήρξε χορηγός των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας. «Χαιρόμαστε να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που εκπροσωπούν την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα. Θεωρούμε πως είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται το καλό σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου και της οικονομίας» δήλωσε ο Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ γι' αυτήν τη συμπαραγωγή που μοιάζει με πρόσκληση ευαισθητοποίησης. «H Εθνική Λυρική Σκηνή με τον τρόπο αυτό αποσκοπεί στη διεύρυνση τόσο του ρεπερτορίου της όσο και του κοινού της, ανοίγοντας νέους ορίζοντες με την προβολή του έργου της στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μακρά συνεργασία με τη Lidl Ελλάς προσδοκώντας στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης όλων μας».

 

Σήμερα έρχεται να επισφραγιστεί με μία παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στις Τέσσερις Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι, η οποία πραγματεύεται με έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Lidl Ελλάς. Θέματα όπως η μείωση του πλαστικού, η σπατάλη τροφίμων και η κυκλική οικονομία θα παρουσιαστούν στα παιδιά με τρόπο παιγνιώδη και ψυχαγωγικό, αναπτύσσοντας παράλληλα την οικολογική τους συνείδηση, αλλά και την καλλιτεχνική τους παιδεία.

 

 

«Είναι εξαιρετική η ιδέα μιας θεατρικής παράστασης η οποία έχει ως θεματολογία τα επίκαιρα, καυτά και παγκόσμια θέματα βιωσιμότητας. Αλλά δεν θέλω να ευχαριστήσω μόνο για τη θετική προσέγγιση και το ανοικτό πνεύμα αλλά κυρίως για την εξέλιξη αυτής της ιδέας κι είμαι σίγουρος ότι το έργο που θα γεννηθεί θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Η συμπαραγωγή αυτή προσεγγίζει με έξυπνους κι ευφάνταστους τρόπους τους στόχους της Lidl Ελλάς που αφορούν στην μείωση του πλαστικού, τη σπατάλη τροφίμων και την κυκλική οικονομία» σημείωσε ο πρόεδρος της διοίκησης της Lidl Ελλάς κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης, αναλύοντας συγχρόνως τις κατακτήσεις της εταιρείας που συμπλήρωσε 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

 

«Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως χορηγοί των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και εφήβους. Σκεφτήκαμε ως επόμενο βήμα να τολμήσουμε τη δημιουργική σύνδεση θεμάτων που αφορούν γενικότερα στη βιώσιμη ανάπτυξη, με τον μουσικό - θεατρικό πολιτισμό. Να συνθέσουμε τις αγωνίες όλων μας για το περιβάλλον και το ευ ζην με τη διαχρονική δύναμη της λυρικής τέχνης. Οι "4 Εποχές" είναι για τη Lidl Ελλάς και την Εθνική Λυρική Σκηνή ακριβώς αυτό. Μια συνολική πρόκληση που είναι ταυτόχρονα και πρόσκληση ευαισθητοποίησης, κυρίως της επόμενης γενιάς, για το μέλλον του πλανήτη μας» επισήμανε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Lidl Ελλάς.

 


Η νέα συνεργασία της Lidl Ελλάς με την Εθνική Λυρική Σκηνή έχει χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον δύο ετών και τα σχέδιά τους δεν περιορίζονται εντός των αιθουσών της Εναλλακτικής Σκηνής καθώς μετά τις 37 παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν ανά έτος στις δύο επόμενες θεατρικές περιόδους (Νοέμβριος 2019-Ιούλιος 2020 και Νοέμβριος 2020-Ιούλιος 2021) υπάρχει πρόβλεψη η παραγωγή να περιοδεύσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

 

«Όταν μοιράζεσαι κοινούς στόχους και οράματα τότε η συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται σε έναν εντελώς διαφορετικό κλάδο από εκείνον του πολιτισμού μπορεί να γίνει δημιουργική και παραγωγική με αμοιβαία οφέλη» ανέφερε ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Θέατρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε την Κατίνα Παξινού να διαβάζει ολόκληρη τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη (266 λεπτά)

Θέατρο Ακούστε την Κατίνα Παξινού να διαβάζει ολόκληρη τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη (266 λεπτά)

20.3.2020
Το θέατρο στο ίντερνετ: Η Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά

Θέατρο Το θέατρο στο ίντερνετ: Η Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά

18.3.2020
Ο Ανέστης Αζάς και η Λένα Κιτσοπούλου κάνουν φύλλο και φτερό το ελληνικό καλοκαίρι

Θέατρο Ο Ανέστης Αζάς και η Λένα Κιτσοπούλου κάνουν φύλλο και φτερό το ελληνικό καλοκαίρι

12.3.2020
Οι Αθώοι, Εγώ και η άγνωστη στην άκρη του επαρχιακού δρόμου

Θέατρο Οι Αθώοι, Εγώ και η άγνωστη στην άκρη του επαρχιακού δρόμου

11.3.2020
Κέλυφος δίχως ψυχή: Κριτική για τον «Μακμπέθ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη

Θέατρο Κέλυφος δίχως ψυχή: Κριτική για τον «Μακμπέθ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη

6.3.2020
16 παραστάσεις για όλα τα γούστα

Θέατρο 16 παραστάσεις για όλα τα γούστα

4.3.2020
Ανδρέας Κεντζός: O «Βασιλιάς Αλέξανδρος» είναι μια ιστορία μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, άνοιας και παράνοιας

Θέατρο Ανδρέας Κεντζός: O «Βασιλιάς Αλέξανδρος» είναι μια ιστορία μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, άνοιας και παράνοιας

4.3.2020
Δραματουργία και σκηνοθεσία. Του Δημήτρη Δημητριάδη

Θέατρο Δραματουργία και σκηνοθεσία. Του Δημήτρη Δημητριάδη

3.3.2020
«Το Σύστημα του Πόντζι»: Τέσσερις νέοι ηθοποιοί μιλούν για το χρήμα, την απληστία και το θέατρο

Θέατρο «Το Σύστημα του Πόντζι»: Τέσσερις νέοι ηθοποιοί μιλούν για το χρήμα, την απληστία και το θέατρο

3.3.2020
16 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε στην Αθήνα μέχρι το Πάσχα

Θέατρο 16 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε στην Αθήνα μέχρι το Πάσχα

2.3.2020