Μαρία Στιούαρτ σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.
Θέατρο

5η εποχή στο θέατρο Άλμα

Η 5η εποχή καταθέτει τη δική της πρόταση στο θεατρόφιλο κοινό, στις 2 σκηνές του θεάτρου Άλμα

Μαρία Στιούαρτ Ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου ανεβαίνει από την 5η Εποχή στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Άλμα, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Το έργο του Φρίντριχ Σίλερ περιστρέφεται γύρω από τις δύο μυθικές βασίλισσες, την Ελισάβετ της Αγγλίας και τη συγγενή της Μαρία της Σκωτίας. H μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα. Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού, Παρθενόπη Μπουζούρη, Νίκος Καρδώνης, Γιάννης Σαμσιάρης, Γιώργος Φριτζήλας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Από 2 Νοεμβρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμ., Κυρ. 20:00, Παρ.-Σάβ. 21:00. 


Έντα Γκάμπλερ Ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, «ξαναδιαβάζει» και διασκευάζει για τις ανάγκες της παράστασης το αριστούργημα Έντα Γκάμπλερ του Νορβηγού δραματουργού Έρικ Ίψεν με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Παππά. H μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα. Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Μιχάλης Μαρίνος και Χάρης Τζωρτζάκης.

Από 1η Φεβρουαρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ. 19:00, Πέμ. 20:00 (λαϊκή βραδινή), Παρ.-Σάβ. 21:00, Κυρ. 18:00. 

 

Η Ιωάννα Παππά στο ρόλο της Έντα Γκάμπλερ.


Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της, το απολαυστικό κείμενο του Win Wells που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ανεβαίνει για δεύτερη φορά σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Πρωταγωνιστούν η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη, οι οποίες επιστρέφουν στο έργο που λάτρεψαν και που σε μεγάλο βαθμό τις καθόρισε καλλιτεχνικά. Η μετάφραση είναι της Μαρίας Αγγελίδου.

Από 11 Νοεμβρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτ.-Τρί. 21:00.

 

Το κινητό Το έργο του Σέρτζιο Μπελμπέλ σκηνοθετεί ο Γιάννης Νταλιάνης. Πρόκειται για μια εξωφρενική κωμωδία με γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς, που διερευνά με τόλμη τις σεξουαλικές σχέσεις των ανθρώπων. Η μετάφραση είναι της Κατερίνας Χριστοδούλου. Παίζουν: Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Ελίζα Σκολίδη, Βασίλης Βούνος.

Από 23 Νοεμβρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ. 19:30, Σάβ. 18:00, Κυρ.17:00. 

 

To κινητό είναι μια εξωφρενική κωμωδία με γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς.

 

Γιαννούλης Χαλεπάς Τη θεατρική μεταφορά της νουβέλας της Ρέας Γαλανάκη Αθηνά Βοσκοπούλα σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης. Η σκηνική μεταφορά είναι της Παναγιώτας Πανταζή και του Θέμη Μουμουλίδη

Από 12 Δεκεμβρίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμ. 21:00, Παρ., Σάβ. 19:30, Κυρ. 18:30


Ακύμαντοι Το μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Άλμα σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και θεατρική μεταφορά της Βίκυς Παναγιωτοπούλου και της Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου.

Από 10 Μαρτίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτ.-Τρ. 21:00, Κυρ. 20:30


Ανατόλ του Άρθουρ Σνίτσλερ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Βούρου.

 

Κάτω Παρθενώνας.

 

Στη Μικρή Σκηνή του θέατρου Άλμα θα απολαύσουμε:

Τον Κάτω Παρθενώνα του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη. Την Ανταλλαγή του Πολ Κλοντέλ, σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου. Την Αλίκη της Δήμητρας Στάικου. Το Μάντεψε του Στρατή Μπέη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κοντούλη. Το Μυθιστόρημα του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα. Και τον Συλλέκτη του Τζον Φόουλς, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.

 

Θέατρο Άλμα, Ακομινάτου 15, Αθήνα, 210 5220100, theatroalma.gr

Θέατρο