Η σύγχρονη φάτνη χωρίς μάγους και χωρίς δώρα
Minimalism is for pussies

Καλά Χριστούγεννα (εκτός αν είσαι πρόσφυγας, οπότε κόψε το λαιμό σου αλλόθρησκε)

Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας

Την εκτίμηση που έχω στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την έχετε όλοι καταλάβει. Και επειδή πολλοί ρωτάτε, όχι δεν έχει μόνο η κυβέρνηση πρόβλημα, έχει και η αντιπολίτευση που τον τελευταίο καιρό έχει βαλθεί να μας τρελάνει προσπαθώντας να ξεπλύνει την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή που είναι ξεκάθαρα η υπαίτια για το ό,τι επακολούθησε. Και όσο η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν καταδικάζει αυτή τη διακυβέρνηση αλλά αντιθέτως θα κάνει το άσπρο μαύρο, εγώ θα κρατάω σαφείς αποστάσεις. 'Όμως τώρα κυβέρνηση είναι η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υποχρέωση μας είναι να κάνουμε κριτική σε αυτούς που κατέχουν την εξουσία. Όταν με το καλό αναλάβει την εξουσία η ΝΔ, εδώ είμαστε και θα τα πούμε.

 

Θα μπορούσα να καταλάβω τις ψευδαισθήσεις που έτρεφε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την δυνατότητά τους να ανατρέψουν τους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα μπορούσα να πιστέψω ότι όντως πίστευαν ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο "με ένα νόμο και ένα άρθρο" όπως μας έλεγαν.

 

Μέχρι πότε θα παριστάνει τον Υπουργό ο κύριος Μουζάλας που δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα για νεκρούς σαν να μην τρέχει τίποτα; Πού στο διάολο πήγε όλοι αυτή η ευαισθησία που μας έτριβαν στη μούρη τόσα χρόνια; Αλλά ένα πράγμα που μου έμαθε η ζωή είναι ότι τα μεγαλύτερα καθίκια είναι αυτά που πορεύονται με την ευαισθησία τους παντιέρα.

 

Θα δεχόμουν ότι ήθελαν να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και την άδικη φορολογία, να επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, να ξαναδώσουν τον 13ο και 14ο μισθό. Μπορώ να δεχτώ ότι ήταν τόσο αφελείς που πράγματι πίστευαν ότι θα βαρούσαν τα νταούλια και οι αγορές θα χόρευαν. Ακόμα και τα ινστιτούτα της Φλωρεντίας και τα βοσκοτόπια των καναλαρχών που θα τέλειωναν την διαπλοκή θα δεχόμουν γιατί είμαι αγνός και ρομαντικός ιδεολόγος όπως ο Καμμένος και ο Κατρούγκαλος.

 

Εν τέλει θα μπορούσα αν ήμουν ένα έμμισθο τρολ από αυτά που έχουν πλημμυρίσει τα σόσιαλ μίντια να υποστηρίξω όλες τις αναδιπλώσεις, τις οπισθοχωρήσεις, τις κωλοτούμπες της ένδοξης "πρώτης φοράς αριστεράς". Με 0,6 γιούρο το τουί, μπορείς να κάνεις θαύματα και να ξιφουλκείς νυχθημερόν στο τουίτερ εξηγώντας γιατί η offshore της Μαρέβας είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

 

Αυτό όμως που δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ, αυτό που είναι το μεγαλύτερο όνειδος της τραγικής αυτής διακυβέρνησης, είναι το έγκλημα που έχουν κάνει αυτοί οι απίστευτοι τύποι με τους μετανάστες/πρόσφυγες. Που ξεκίνησαν από το να σταυρώνουν οποιονδήποτε χρησιμοποιούσε τον όρο «λαθρομετανάστης» όταν ήταν στην αντιπολίτευση για να φτάσουν σήμερα να έχουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που κάνουν την Αμυγδαλέζα του Σαμαρά να μοιάζει με το Χίλτον.

 

Στο ενδιάμεσο μας μίλησαν για μετανάστες που λιάζονται, έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα ζωσμένοι με σωσίβια, γκρέμιζαν φράχτες στον Έβρο για να τους ξαναφτιάξουν ψηλότερους και ισχυρότερους. Αλλά η πικρή, αδυσώπητη αλήθεια είναι ότι χρησιμοποίησαν την δυστυχία αυτών των ανθρώπων για να αποσπάσουν ανταλλάγματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εργαλειοποίησαν το δράμα μικρών παιδιών για να πιέσουν και να εκβιάσουν πως «Αν Βερολίνο και Βρυξέλλες συνεχίσουν το bullying στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές».

 

Τις προηγούμενες μέρες τα μεγάλα διεθνή μέσα, Wall Street Journal, New York Times, Deutsche Welle δημοσίευσαν άρθρα και βίντεο μέσα από τη Μόρια στη Λέσβο που αν τα δεις σφίγγεται το στομάχι σου. Μωρά, γυναίκες, άρρωστοι άνθρωποι μέσα σε λάσπες και περιττώματα να προσπαθούν να επιβιώσουν την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση έχει πάρει δεκάδες εκατομύρια ευρώ ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πού είναι αυτά τα λεφτά; Μέχρι πότε θα παριστάνει τον Υπουργό ο κύριος Μουζάλας που δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα για νεκρούς σαν να μην τρέχει τίποτα; Πού στο διάολο πήγε όλοι αυτή η ευαισθησία που μας έτριβαν στη μούρη τόσα χρόνια; Αλλά ένα πράγμα που μου έμαθε η ζωή είναι ότι τα μεγαλύτερα καθίκια είναι αυτά που πορεύονται με την ευαισθησία τους παντιέρα.

 

Αύριο είναι Χριστούγεννα αλλά όχι για όλους. Όχι για αυτά τα παιδιά ενός άλλου Θεού.

 

Minimalism is for pussies
6 Σχόλια
VASILY ZAITSEV 24.12.2017 | 23:01
1. 'Όμως τώρα κυβέρνηση είναι η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υποχρέωση μας είναι να κάνουμε κριτική σε αυτούς που κατέχουν την εξουσία. Όταν με το καλό αναλάβει την εξουσία η ΝΔ, εδώ είμαστε και θα τα πούμε. Πηγή: www.lifo.gr

Προφανώς και πρέπει να ασκείται κριτική στους κυβερνώντες.
Όμως και η ΝΔ που θέλει να λογίζεται ως το επόμενο κόμμα δεν προέρχεται από το πουθενά . Έχει κυβερνήσει για πολλά χρόνια. Θα πρέπει,λοιπόν, να εξηγήσει τι έγινε λάθος στα χρόνια που κυβέρνησε ή συγκυβέρνησε και τι και πως προτίθεται να αλλάξει. Για να κρίνουμε τι θα ψηφίσουμε!

2. Μωρά, γυναίκες, άρρωστοι άνθρωποι μέσα σε λάσπες και περιττώματα να προσπαθούν να επιβιώσουν την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση έχει πάρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Πηγή: www.lifo.gr

Πραγματικά δεν ξέρω πόσα από όλα αυτά τα χρήματα καταλήγουν στην εκάστοτε επίσημη ελληνική κυβέρνηση και πόσα από αυτά καταλήγουν σε περίεργες ΜΚΟ. Επίσης δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο παίζουν αυτές οι ΜΚΟ και κατά πόσο παροτρύνουν πρόσφυγες να διαβούν το Αιγαίο. Κάποια επεισόδια, στα σύνορα με τα Σκόπια, στην Ειδομένη πέρσι χρεώθηκαν σε "παροτρύνσεις" μελών ΜΚΟ.

3. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα, έχει προσφέρει πάρα πολλά στους πρόσφυγες και είναι κρίμα που δεν αναφέρεται πουθενά στο άρθρο έστω και μια λέξη για τους ανώνυμους αυτούς πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 25 χρόνια μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ έχουν αγκαλιάσει πολλούς μετανάστες των χωρών αυτών. Επί προσθέτως θυμάμαι ότι ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και μετά σε περιοχές της ΑττικοΒοιωτίας (Αυλώνα, Οινόφυτα , Ορχομενός κλπ κλπ ) ζουν και δουλεύουν οικονομικοί μετανάστες από το Μπαγκλαντές , την Ινδία και το Πακιστάν.
Όμως αυτό που συμβαίνει τώρα είναι άλλης τάξης μεγέθους πρόβλημα. Και μπροστά μας έχουμε και φωνές τύπου Αυστρίας που κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!
avatar
Harlan 25.12.2017 | 17:38
Και το διαταύτα στα 1-2-3 που επισημαίνεις ποιό είναι; Ότι καλά κάνουν οι τσιπροκαμμένοι και μας κλέβουν;

Το άρθρο λέει δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Πρώτον ότι η Ε.Ε. μας δίνει δεκάδες εκατομμύρια που τα τρώνε οι κλέφτες. Το αν οι κλέφτες ονομάζονται σε μερικές περιπτώσεις ΜΚΟ δεν παίζει ρόλο, γιατί η αρμοδιότητα της κάθε κυβέρνησης είναι να ελέγχει. Μια κυβέρνηση που δεν θέλει να ελέγξει, είναι συνένοχη - για να μη σου πω και συμμέτοχη στην κλεψιά.

Δεύτερον, το άρθρο μας λέει ότι αυτοί που μας έτριβαν σε κάθε ευκαιρία την ηθική τους ανωτερώτητα στην μούρη είναι σήμερα οι μεγαλύτεροι αναίσθητοι αμοραλιστές. Και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να έχουν κάνοι οι προηγούμενοι (είτε οι επόμενοι), όταν μιλάς για Ηθική οφείλεις - το λιγότερο - να μην είσαι τομάρι.
VASILY ZAITSEV 25.12.2017 | 19:33
harlan
1.Και το διαταύτα στα 1-2-3 που επισημαίνεις ποιό είναι; Ότι καλά κάνουν οι τσιπροκαμμένοι και μας κλέβουν; Πηγή: www.lifo.gr

Ναι ... ειδικά στο 3 .. Κατά τ'άλλα ότι κατάλαβες !

2.Το αν οι κλέφτες ονομάζονται σε μερικές περιπτώσεις ΜΚΟ δεν παίζει ρόλο, γιατί η αρμοδιότητα της κάθε κυβέρνησης είναι να ελέγχει. Πηγή: www.lifo.gr

Δε νομίζω ότι αυτές οι περίεργες ΜΚΟ ελέγχονται από την εκάστοτε επίσημη Ελληνική Κυβέρνηση.

Μη προσπαθείς να μου επιβάλεις δικά σου συμπεράσματα, σε μένα δεν πιάνει!
avatar
Harlan 26.12.2017 | 17:14
Ειδικά το 3 του σχόλιου σου το αγνόησα, επειδή είναι εντελώς έξω από το θέμα του άρθρου. Το άρθρο γράφει για κάποιους (αχαρακτήριστους) που έχουν χτίσει καριέρες πάνω στην υποτιθέμενη ηθική τους ανωτερότητα και μόλις πήραν εξουσία αποδείχτηκαν ... (ας μην βρίσω τώρα).

Το ότι μερικοί συμπολίτες μας έδειξαν ευαισθησία και ανθρωπιά όπως επισημαίνεις στο 3 είναι πολύ σωστό και πολύ ωραίο, αλλά εντελώς άσχετο με το θέμα του άρθρου.

Στην καλύτερη περίπτωση η επισήμανση σου είναι άκυρη (επειδή εκτός θέματος) και στην χειρότερη προσπαθεί να δικαιολογήσει τους τσιπροκαμμένους.

Πάμε παρακάτω. ΟΛΕΣ οι ΜΚΟ ελέγχονται από την ελληνική κυβέρνηση. Εκτός αν η ελλ. κυβέρνηση ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τις ελέγξει. Δεν ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά κάθε κυβέρνηση εντός της χώρας της είναι παντοδύναμη. Με την νομοθετική, την στρατιωτική, την εκτελεστική και εν μέρει την δημοσιογραφική εξουσία εξ ορισμού δικά σου, ακόμα αμφιβάλλουμε αν μπορούν να ελέγξουν; Δηλαδή ποιά εξουσία χρειάζονται ακόμα για να ελέγξουν πέντε τυχαίες ΜΚΟ;

Το να υποστηρίζουμε ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τις ΜΚΟ αποτελεί ψευτοδικαιολογία για να τους απαλλάξει από τις ευθύνες τους.

Το ίδιο και η αναφορά σου στην Αυστρία. Το τυπικό ψευτοεπιχείρημα, ότι αφού οι άλλοι είναι χάλια, άρα οι δικοί μας μπορούν να μας κλέβουν ασύστολα. Τουλάχιστον οι αυστριακοί δήλωσαν από την αρχή νεοφιλελέυθερα φασιστοειδή. Δεν μας έπρηξαν τα ούμπαλα εδώ και χρόνια με την ηθική τους ανωτερότητα.
VASILY ZAITSEV 27.12.2017 | 14:28
Ηarlan
1. "Πάμε παρακάτω. ΟΛΕΣ οι ΜΚΟ ελέγχονται από την ελληνική κυβέρνηση. Εκτός αν η ελλ. κυβέρνηση ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τις ελέγξει. Δεν ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά κάθε κυβέρνηση εντός της χώρας της είναι παντοδύναμη. Πηγή: www.lifo.gr''

Δύο πηγές :
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8863271
όπου φαίνεται ότι κάποιες οργανώσεις πληρώνονται απ'ευθείας από την ΕΕ για τις υπηρεσίες τους. Δεν ξέρω αν το πιάνεις, αλλά, έλεγχος και χρήμα πάνε πακέτο. Και η επίσημη ελληνική κυβέρνηση καλείται ουσιαστικά να συνεργαστεί και όχι να ελέγξει. Αντίστοιχο άρθρο με το ίδιο περιεχόμενο μπορεί να βρεις και σ"ΤΟ ΒΗΜΑ"

http://www.liberal.gr/arthro/107736/apopsi/a-panoutsos/otan-mia-kubernisi-sumperiferetai-san-mko-einai-epomeno-oi-mko-na-sumperiferontai-san-kubernisi.html

όπου μεταξύ άλλων διαβάζεις
"Η κατάσταση είχε προκαλέσει την αντίδραση του Γιάννη Μουζάλα. Ο οποίος ήταν μέλος της ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου. Ο Μουζάλας είχε πει στην Βουλή «Αυτό συνέβη μόνο στην Ειδομένη, λόγω του γεγονότος ότι δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το χάος που υπήρχε εκεί...» Προσθέτοντας ««Προσπαθήσαμε με τον πρωθυπουργό να πάρουμε την χρηματοδότηση της ΕΕ για τους πρόσφυγες ως κράτος, αλλά δεν τα καταφέραμε και θα δοθεί στις ΜΚΟ. Αυτό που καταφέραμε είναι Έλληνες να καλύψουν το 70% των προσλήψεων που θα γίνουν για το προσφυγικό και το 80% των αγορών τροφίμων να γίνουν από την Ελλάδα». Η δήλωση είχε γίνει τον Απρίλιο του 2016. Σήμερα φαίνεται η σημασία της."

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα α) την ξεφτιλα του να μας κάνουν άλλοι κουμαντο β) το ότι εδώ τουλάχιστον οι τσιπροκαμμενοι δεν έκλεψαν ενώ γ) φαίνεται το "ενδιαφέρον" να μετατοπίζεται από τους κυβερνητικούς παράγοντες στους αντίστοιχους "ευρωπαϊκούς"!


2."Το ότι μερικοί συμπολίτες μας έδειξαν ευαισθησία και ανθρωπιά όπως επισημαίνεις στο 3 είναι πολύ σωστό και πολύ ωραίο, αλλά εντελώς άσχετο με το θέμα του άρθρου. Πηγή: www.lifo.gr"

Υπάρχει όμως στο άρθρο κάτι πολύ σχετικότερο , το οποίο όμως δεν επιθυμώ να σχολιάσω χρονιάρες μέρες "Με 0,6 γιούρο το τουί, μπορείς να κάνεις θαύματα και να ξιφουλκείς νυχθημερόν στο τουίτερ εξηγώντας γιατί η offshore της Μαρέβας είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πηγή: www.lifo.gr"

3. "Το ίδιο και η αναφορά σου στην Αυστρία. Το τυπικό ψευτοεπιχείρημα, ότι αφού οι άλλοι είναι χάλια, άρα οι δικοί μας μπορούν να μας κλέβουν ασύστολα. Πηγή: www.lifo.gr" Μια χαρά ξεπλένεις την ακροδεξιά επειδή απλά δηλώνει το "ακροδεξιά" ... να το προσέξεις αυτό!

Αυτά και κλείνω ότι κι αν γράψεις παρακάτω!
avatar
maradona 25.12.2017 | 09:59
Η χωρίς σχέδιο πρόσκληση και άτακτη συσσώρευση ανθρώπινων ψυχών από ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, έφερε αυτή την κατάντια! Στο ενδιάμεσο ανθίστηκαν τι ΜΠΙΖΝΑ παίζει με όλο αυτό και η χοντρή κονόμα συνεχίζεται! Καλά Χριστούγεννα λοιπόν και να κλάνετε άνετα στα μεταξωτά σας σεντόνια! Σε 2-3 μήνες πάλι καλοκαίρι θα 'ναι...
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια