Το παλτό είναι του προπάππου μου
Minimalism is for pussies

ΣΟΚ: Σε συσσίτια αστέγων τρώει η υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου

Για να νιώθει πιο κοντά στα βάσανα του λαού

Ας υποθέσουμε ότι είσαι καθηγήτρια οικονομικών στις ΗΠΑ και ο σύζυγος σου επίσης και έχετε μια χαρά ζωή στη Νέα Υόρκη όπου από κοινού πολεμάτε τον καπιταλισμό όχι απλώς από μέσα αλλά από την μητρόπολή του.

 

Βλέπεις, μπορεί να έχεις 300.000 δολάρια μετοχές και 250.000 δολάρια σε καταθέσεις ενώ ο σύζυγος σου επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κοντά στα 3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά είστε ένα απλό, αριστερό ζευγάρι.

 

Μπορεί λοιπόν στις ΗΠΑ να μην τα έχετε καταφέρει ακόμα να εγκαθιδρύσετε τον σοσιαλισμό αλλά κάποιοι τίμιοι αγωνιστές τα κατάφεραν στην ψωροκώσταινα. Η Ελλάδα γίνεται η χώρα πρότυπο για την Ευρώπη και την εξουσία καταλαμβάνουν οι σύντροφοι σου, οι Συριζαίοι.

 

Μια διαφορετική μέρα ανατέλλει πάνω από την Γηραιά ήπειρο, μια μέρα ελπίδας και ανάτασης. Μπορείς εσύ να μείνει έξω από αυτό;

 

Ποιος θα πληρώσει λοιπόν το νοίκι του σπιτιού σου; Μα οι Έλληνες φορολογούμενοι βέβαια. Δεν φτάνει που ήρθαμε να σας σώσουμε, θα βάλουμε κι από την τσέπη μας; Μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας. Με νόμο που μπήκε στα μουλωχτά στο τρίτο Μνημόνιο, το Συριζαϊκό δηλαδή, επίδοση ενοικίου δικαιούνται όλοι οι υπουργοί, ακόμα και οι μη εκλεγμένοι και μάλιστα χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

 

Όχι φυσικά, ειδικά όταν οι σύντροφοι πίσω στην πατρίδα χρειάζονται τις γνώσεις σου αλλά και τις γνωριμίες σου στην κοιτίδα του καπιταλισμού.

 

Σε καλούν λοιπόν να βάλεις πλάτη, να βοηθήσεις όπως μπορείς να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Δεν έχεις βέβαια λάβει μέρος στον προεκλογικό αγώνα, δεν έχεις βάλει υποψηφιότητα αλλά μπορείς άνετα να διοριστείς εξωκοινοβουλευτικός υπουργός. Όχι μόνο εσύ, αλλά και ο σύζυγος σου.

 

Εσύ αναλαμβάνεις το νευραλγικό πόστο της αναπληρώτριας στο υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο που προστατεύει τον τίμιο ιδρώτα των Δημοσίων Υπαλλήλων και διασφαλίζει ότι οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι θα δίνουν μέχρι και το τελευταίο τους ευρώ από τον μισθό ο οποίος έχεις βεβαιωθεί ότι έχει καταρρακωθεί για να πληρώνονται οι λειτουργοί του Δημοσίου Τομέα.

 

Ενώ ο σύζυγος σου αναλαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών για να σιγουράρει ότι αν δεν τα κάνεις εσύ μπουρδέλο, θα τα αποτελειώσει εκείνος.

 

Και εκεί προκύπτουν τα μεγάλα προβλήματα: Δεν έχεις πού να μείνεις στην Αθήνα. Μπορείς να έχεις μια ταπεινή βίλα 500 τετραγωνικών στην Σύρο με πισίνα και όλα τα κομφόρ αλλά πως θα πηγαινοέρχεσαι στην Πρωτεύουσα, με ψαροκάικο; Θα σε φάει η αρμύρα, δε λέει.

 

Αφήνεις το κομψό σου διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη και θα πας να μείνεις στις Κουκουβάουνες ή στο Μπραχάμι; Όχι βέβαια, στο Κολωνάκι θα μείνεις.

 

Και μπορεί η Τσακάλωφ να έχει γίνει πλέον σαν την μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας αφού εκεί που παλιά υπήρχαν ακριβά μαγαζιά με επώνυμα ρούχα σήμερα έχει γεμίσει σουβλατζίδικα και ψητοπωλεία, αλλά το Κολωνάκι παραμένει ακριβό.

 

Ποιος θα πληρώσει λοιπόν το νοίκι του σπιτιού σου; Μα οι Έλληνες φορολογούμενοι βέβαια. Δεν φτάνει που ήρθαμε να σας σώσουμε, θα βάλουμε κι από την τσέπη μας; Μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας.

 

Με νόμο που μπήκε στα μουλωχτά στο τρίτο Μνημόνιο, το Συριζαϊκό δηλαδή, επίδοση ενοικίου δικαιούνται όλοι οι υπουργοί, ακόμα και οι μη εκλεγμένοι και μάλιστα χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

 

Σε μια χώρα που η ανεργία είναι στο 28%, οι μισθοί είναι πλέον φιλοδωρήματα, κόβονται συντάξεις και ΕΚΑΣ, άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια και οι νέοι με το πάρουν απολυτήριο βγάζουν διαβατήριο, η υπουργάρα Ράνια Αντωνοπούλου με τα εισοδήματα και την περιουσία που περιγράψαμε παραπάνω, εισέπραξε 12.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου από την φορολογία των Ελλήνων πολιτών.

 

Νόμιμο; Φυσικά, είπαμε, το ψήφισαν οι σύντροφοι. Ηθικό; Φυσικά. Αριστερή είναι η γυναίκα, δεν είναι ηλίθια. Εσύ που τους ανέχεσαι;

 

Minimalism is for pussies
19 Σχόλια
Δον Ιδιώτης 26.2.2018 | 11:58
Σε βρίσκω κακεντρεχή. Δε φτάνει που πληρώνει απ' τη τσέπη της τα κοινόχρηστα;
isos 26.2.2018 | 12:22
Ελα ρε!...θα τα επιστρεψει,ενα λαθος εγινε,αφου ειναι απο αλλο υλικο φτιαγμενοι αυτοι....θα επιληφθει η αστυνομια ηθικης κι ολα θα τακτοποιηθουν.
avatar
I-Comment 26.2.2018 | 12:51
Ακόμη μια φορά, Απλά Απολαυστικός...
Vasilis21 26.2.2018 | 13:14
Με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είχε καεί η Αθήνα. Τώρα όλα καλά όλα ανθηρά με τους επαναστάτες.
Network 26.2.2018 | 14:01
Τυπικό δείγμα τριτοκοσμικού τύπου αριστερής νομενκλατούρας όπου η ελίτ απομονωμένη από την κοινωνία απολαμβάνει τα ελέη της δυναστικής φοροδουλοπαροικίας .
Παράδειγμα οι εναπομείναντες παράδεισοι σε Λατινική Αμερική ,Ασία και Αφρική όπου αυταρχικοί τύραννοι και οι αυλικοί τους περνάνε κοτσάνι όσο τα γίδια παραμένουν αμόρφωτα και ασχολούνται με σαπουνόπερες ποδόσφαιρο και με μόνο ορίζοντα ζωής το πώς θα την βγάλουν την επόμενη μέρα.

ΥΓ name μας έλειψες
avatar
tktk 27.2.2018 | 15:07
Μαζί με τις σαπουνοπερες και το ποδόσφαιρο, βάλε και τη θρησκεία, για να είναι πλήρη τα γίδια που περιγράφεις.
Network 27.2.2018 | 18:15
Σίγουρα ,ειδικά σε συγκεκριμένες χώρες λειτουργεί καταλυτικά
Network 27.2.2018 | 18:23
Γενικώς οτι πουλάει ελπίδα χωρίς περιεχόμενο και εισπράττεται άκριτα από το ποίμνιο.... Π.χ. "Η ελπίδα έρχεται " , ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο ... κλπ
avatar
Άρης Κωνσταντινίδης 26.2.2018 | 16:01
Το κείμενο έχει πολλές και μεγάλες ανακρίβειες. Πρώτα πρώτα, όπως είπε πρόσφατα ο έγκυρος Φλαμπουράρης, δεν υπάρχουν πια άνθρωποι που να ψάχνουν στα σκουπίδια, αυτό έληξε με τον ερχομό της εθνισωτηρίου Συριζανέλ. Επίσης ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι σήμερα περνάει καλύτερα σε σχέση με πριν 3 χρόνια. Και ακόμα η Αυλωνίτου και τόσες άλλες έγκυρες αναλυτριες, έχουν διαβεβαιώσει ότι η ανάπτυξη έχει ήδη φτάσει και η ζωη των Ελλήνων βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Άρα ναι, πολύ σωστά το σκέφτηκε η υπουργός: δε φτάνει που ηρθαμε να σας σώσουμε, θα βάλουμε και απο την τσέπη μας??
avatar
ΕΛΠΟ 26.2.2018 | 16:16
Είστε συκοφάντης!

Πουθενά δεν υπάρχει αίτησή της για να σιτίζεται δωρεάν.

Ενώ για το ενοίκιο, ΑΙΤΗΘΗΚΕ και το έλαβε, όταν έμαθε ότι το εδικαιούτο, άσχετα με τα εκατομύριά της.

Εντάξει, φλέγεται μεν από αριστερό οίστρο να υπηρετήσει τον λαό, αλλά αν μπορεί να τσιμπήσει και κάτι από αυτόν τον λαό παρ' όλο που πεινάει ενώ αυτή είναι πάμπλουτη και δεν το έχει ανάγκη, γιατί όχι ;

Πως είχε πει κάποιος "το νόμιμο είναι και ηθικό" ;

ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ !

Φανταστείτε αν δεν υπήρχε και το "ηθικό πλεονέκτημα"...

ανώριμος23 26.2.2018 | 17:00
Τι παει να πει ηθικο και μη ηθικο, αν δικαιουσε κατι το παιρνεις, αυτα που λετε ειναι λαικισμοι. Αν δεν ηταν ηθικο ας μην το ψηφιζαν στη Βουλη.
Ξερετε κανενα να δικαιουται λεφτα κ να μην τα εισπραττει;
avatar
Μεταφοραί ο Μητσος 26.2.2018 | 18:19
O Παπαδήμος που έβριζαν ολοι οι αριστεροί με "ηθικο πλεονέκτημα" δεν έπαιρνε το μισθό του πάντως.

avatar
Άρης Κωνσταντινίδης 26.2.2018 | 18:37
Από πολιτικούς που δε χάνουν ευκαιρία να μιλάνε περί ηθικής με το δάχτυλο σηκωμένο και πολιτεύονται με τη σημαία του λεγόμενου "ηθικού πλεονεκτήματος", περιμένεις κάπως διαφορετικά να κινούνται.

Βεβαίως, ο νόμος είναι σκανδαλώδης. Και αν προσέξατε και το άρθρο, αυτοί οι "ηθικοί" τον ψήφισαν κι'αυτόν!
Генрих Григорьевич Ягода 26.2.2018 | 18:51
Σύντροφε είναι τομάρια!!!

Επειδή η συντρόφισσα δήλωσε εισόδημα 70.637 ευρώ και 453.429 δολάρια, κάποιοι θέλουν να μας τρελάνουν ότι μπορεί να πληρώσει το νοίκι στο Κολονάκι.
ανώριμος23 27.2.2018 | 19:32
Να ψαχτούν όλοι για όλα τα επιδόματα που παίρνουν, να δούμε πόσοι θα μείνουν καθαροί απο τους 300.

avatar
atman 26.2.2018 | 21:46
μα οι ιδιοι το ψηφισαν στην ΒΟυλη!
Διογένης Κυνικός 26.2.2018 | 23:29
Έχεις δίκιο σύντροφε ανώριμε: αριστεροί είναι οι άνθρωποι, όχι ανόητοι.
Ashton Heston III 26.2.2018 | 17:28
"...επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κοντά στα 3 εκατομμύρια δολάρια..."

Για να είμαστε ακριβείς: 2,7.000.000$, όπως θα το έγραφε ο τενεκές του Τσίπρα (βλέπε https://tinyurl.com/y8wgexzv)

Μην ανησυχείτε πάντως, θα επιστρέψει όπου νά'ναι ο F1.8,000 στο site και θα μας τα εξηγήσει/δικαιολογήσει όλα (με ακρίβεια τριών δεκαδικών ψηφίων).
avatar
milt17025 27.2.2018 | 07:29
Πρέπει να καταλάβετε ότι ΟΛΟΙ, ξαναγράφω ΟΛΟΙ οι πλούσιοι είναι απίστευτα καρμίρηδες.Έχουν πάθος με το χρήμα, αλλιώς δεν θα γίνονταν πλούσιοι.Κυνηγάνε λοιπόν και το ευρώ, κάνουν απίστευτα παζάρια και γενικώς δεν νιώθουν καμία ντροπή μη τυχόν και τους χαρακτηρίσουν γύφτους.
Τώρα αν είσαι και πλούσιος και αριστερός, ε τότε η διαστροφή περνά σε άλλο επίπεδο.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια