«Αυτά πίσω μου τα βλέπετε; Όταν μεγαλώσω δεν θα μείνει τίποτα»
Minimalism is for pussies

Μεταμφιεσμένος σε αρλεκίνο επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός το Μάτι

Οι γελοίες δικαιολογίες, γελοία καίγονται

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι εχθροί του Αλέξη Τσίπρα αναγνώριζαν σε αυτόν και το κόμμα του ένα μεγάλο προσόν: Ήταν λέει μάστορας στην επικοινωνία. Μπορεί να ήταν στην ουσία ανεπάγγελτος, μπορεί το επιτελείο του να ήταν ένα μάτσο καφενόβιοι, μπορεί να μην είχαν καμιά επαφή με την πραγματικότητα αλλά είχαν το χάρισμα της επικοινωνίας.


Στην Ελλάδα βλέπεις κανείς δεν δίνει σημασία στην ουσία. Είμαστε ένας πολύ συναρπαστικός λαός και πλήττουμε εύκολα. Δεν έχουμε χρόνο να σπαταλάμε σε αναλύσεις και εμβαθύνσεις, βαριόμαστε ρε παιδάκι μου, πώς το λένε. Δες πως είναι καταγεγραμμένος στο εθνικό υποσυνείδητο ο Κώστας Σημίτης ή ακόμα και ο Γιώργος Καμίνης. Βαρετοί, «λογιστάκοι» χωρίς επικοινωνιακό χάρισμα.

 

Μπορεί ο δεύτερος να έδρασε υποδειγματικά στην εκκένωση των κατασκηνώσεων στις φωτιές της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά δεν το έχει το μπαλκόνι ο άνθρωπος. Και δες πώς ακόμα μνημονεύεται σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ο Κώστας Καραμανλής, ο αντικειμενικά χειρότερος Πρωθυπουργός στην παγκόσμια ιστορία.

 

Η τραγωδία στο Μάτι με τους δεκάδες νεκρούς και τους ακόμα και σήμερα απροσδιόριστους αγνοούμενους, δεν ανέδειξε απλώς την εκκωφαντική ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης, έκανε και την ατσάλινη πανοπλία της, την επικοινωνία, θρύψαλα

Όλα αυτά τα ξέρει ο Αλέξης, γι αυτό άλλωστε δεν το ενδιαφέρει τίποτε άλλο πέρα από την εικόνα και την εντύπωση που προκαλεί στο λαό. Και μέχρι τώρα φαίνεται ότι τα πήγαινε περίφημα. Παρόλα τα εγκλήματα που έχει κάνει τα τελευταία 3 χρόνια, φαινόταν ότι μπορούσε να σταθεί. Μπορεί να έχει δημοσκοπικά υποστεί την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία για εν ενεργεία Πρωθυπουργό αλλά αν αναλογιστούμε τι έχει κάνει, κανονικά δεν έπρεπε να μπορούσε να σταθεί ούτε σπίτι του.

 

Όλα αυτά όμως μέχρι τις προηγούμενες μέρες. Η τραγωδία στο Μάτι με τους δεκάδες νεκρούς και τους ακόμα και σήμερα απροσδιόριστους αγνοούμενους, δεν ανέδειξε απλώς την εκκωφαντική ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης, έκανε και την ατσάλινη πανοπλία της, την επικοινωνία, θρύψαλα.

 

Το βράδυ της πυρκαγιάς, και ενώ όπως αποδεικνύεται ήξεραν για νεκρούς, οργανώνουν φιέστα με τον Τσίπρα να εμφανίζεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων σε κλίμα καθησυχασμού και δεν λένε κουβέντα για τα θύματα. Σε ένα πρωτοφανές θέατρο χειραγώγησης της κοινής γνώμης και ενώ άνθρωποι ακόμα πνίγονται στην θάλασσα, οι επικεφαλής των τμημάτων που θα έπρεπε να παλεύουν να τους σώσουν, ξοδεύουν το χρόνο τους σε επικοινωνιακά τερτίπια διαχείρισης της κοινής γνώμης.


Η πραγματικότητα όμως το επόμενο πρωί είναι αμείλικτη και ήδη έχουν βρεθεί δεκάδες νεκροί. Ο Τσίπρας βγάζει διάγγελμα όπου κηρύττει τριήμερο εθνικό πένθος. Ένα πένθος που δεν εμπόδισε το κόμμα του να φέρει στη Βουλή τροπολογία για αυξήσεις σε προέδρους οργανισμών και λοιπούς κολλητούς.

 

Το μόνο που τον νοιάζει είναι να μην υπάρχει πλάνο/φωτογραφία του με φόντο τα καμένα ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγαίνει άπειρες φωτογραφίες με πλάνο τον Καμμένο.


Η πραγματική φρίκη όμως είναι η συνέντευξη τύπου του απογεύματος της Πέμπτης όταν Τόσκας, Τζανακόπουλος και αρχηγοί Πυροσβεστικής και Αστυνομίας μαζεύονται και στην ουσία μας λένε ότι τα έκαναν όλα τέλεια και για τους νεκρούς φταίνε τα αυθαίρετα. Δεν ακούστηκε ούτε μια συγγνώμη και το θέαμα ήταν από τα πιο απροκάλυπτα και χυδαία που έχουμε δει σε πολιτισμένη χώρα. Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον οι συμμετέχοντες σε αυτό το αίσχος θα έχουν πολλά να μετανιώσουν.

Νωρίτερα την ίδια μέρα βέβαια, ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος έχει επισκεφτεί το Μάτι και έχει στην ουσία τραμπουκίσει τους κατοίκους κατηγορώντας ότι υπερβάλλουν και ότι «λένε ότι λέει ο Πορτοσάλτε». Μετά από λίγη ώρα, στο BBC λέει –σε υπέροχα αγγλικά φυσικά – ότι για την φωτιά φταίνε τα αυθαίρετα και στην ουσία τα θύματα.

 

Την επόμενη μέρα συγκαλείται Υπουργικό Συμβούλιο και ο Αλέξης Τσίπρας, Παρασκευή απόγευμα ενώ οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 87, αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη όπως είπε και εξαφανίζεται για weekend. Στο μυαλό του Αλέξη ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει να μας κάνει το χατίρι να παραδεχτεί ότι δεν τα έκανε όλα τέλεια, και τέλος πάντων ίσως υπήρξαν μια-δυο ασήμαντες παραλείψεις, όχι όμως τόσο σημαντικές να ζητήσει την παραίτηση κανενός από τους υπεύθυνους που διαχειρίστηκαν την τραγωδία.

 

Είναι μια ανάληψη ευθύνης παρωδία, ένα όνειδος για τον πολιτικό λόγο που του στερεί το οποιοδήποτε νόημα.

 

Στο ενδιάμεσο, δεκάδες δηλώσεις υπουργών και στελεχών αναδεικνύουν τον απόλυτο πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει αφού ο ένας δηλώνει ότι δεν ήξεραν για νεκρούς το βράδυ της Δευτέρας όταν ο Τσίπρας εμφανιζόταν στην τηλεόραση να ενημερώνεται χαλαρός και άνετος, ο άλλος λέει ότι έμαθαν με το που τέλειωσε το σόου, ενώ ο τρίτος λέει ότι ήξεραν μεν αλλά δεν είχε βάλει την σφραγίδα του ο ιατροδικαστής.

 

Παρόμοιο κομφούζιο εκτυλίσσεται για το αν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης του Ματιού με τον ένα να λέει ότι δεν γινόταν να γίνει εκκένωση, τον άλλο να λέει ότι δόθηκε εντολή αλλά δεν ακολουθήθηκε και άλλον να λέει ότι δεν προλάβανε. Μια από τις πιο ωραίες δηλώσεις είναι αυτή του Βερναρδάκη ο οποίος μας ζήτησε να μην χτυπάμε τον Τσίπρα επειδή είναι μόλις 44 ετών και όπως πάει θα μας ζητήσουν να μην τον χτυπάμε επειδή είναι βλαμένο.

 

Ο τύπος πήγε μια ολόκληρη εβδομάδα μετά τον χαμό, σαν τον κλέφτη, αχάραγα πρωί Δευτέρας για να βγάλει την υποχρέωση αφού τον είχε κράξει όλη η Ελλάδα ότι είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο που αρνείται να μεταβεί σε τόπους όπου έχουν συμβεί δράματα. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να μην υπάρχει πλάνο/φωτογραφία του με φόντο τα καμένα ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγαίνει άπειρες φωτογραφίες με πλάνο τον Καμμένο.

 


Και φτάνουμε στο αποκορύφωμα της ντροπής, την χτεσινή δηλαδή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μάτι, νωρίς το πρωί, χωρίς ενημέρωση και με τον προσωπικό του φωτογράφο! Ο τύπος πήγε μια ολόκληρη εβδομάδα μετά τον χαμό, σαν τον κλέφτη, αχάραγα πρωί Δευτέρας για να βγάλει την υποχρέωση αφού τον είχε κράξει όλη η Ελλάδα ότι είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο που αρνείται να μεταβεί σε τόπους όπου έχουν συμβεί δράματα. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να μην υπάρχει πλάνο/φωτογραφία του με φόντο τα καμένα ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγαίνει άπειρες φωτογραφίες με πλάνο τον Καμμένο.


Η επίσκεψη αυτή είναι το πολιτικό και επικοινωνιακό Βατερλό του αλλοτινού παιδιού- θαύματος της επικοινωνίας. Είναι η απόλυτη ομολογία ενοχής και ανεπάρκειας του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μετά από αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πιο ταπεινωμένος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, ένα πολιτικό απολειφάδι που μικραίνει μέρα με τη μέρα μέχρι την ημέρα των εκλογών που πλέον δεν μπορούν να αργήσουν.


Δεν είναι η καταστροφή που προκάλεσε η ανικανότητα τους και η επιλογή να βάζουν σε θέσεις ευθύνης ακατάλληλους κολλητούς. Είναι η θρασύτητα και η προσβολή απέναντι στους νεκρούς , κάτι που δεν έγινε ποτέ ανεκτό σε αυτή τη χώρα από την αρχαιότητα. Είναι τελικά η απόλυτη ύβρις.

 

Minimalism is for pussies
11 Σχόλια
Network 31.7.2018 | 18:23
Δυστυχώς αυτή η τοξική πραγματικότητα έχει ποτίσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε σημείο που ανάγεται ως μέρος της συλλογικής συμπεριφοράς με αποτέλεσμα την μοιρολατρική αποδοχή της ασχήμιας και του κυνισμού χωρίς όρια ως κάτι αναμενόμενο.
Όσο οι πολίτες με υγιή σκέψη ανέχονται αυτό το είδος ύβρεως το μέλλον προδιαγράφεται σε κάτι χειρότερο απο αυτό που βιώνουμε.
avatar
Άρης Κωνσταντινίδης 31.7.2018 | 21:04
Το πρόβλημα είναι ότι δε γνωρίζουμε πόσοι είναι αυτοί οι πολίτες με την υγιή σκέψη στην Ελλάδα! Υπάρχει ακόμα ένα 20% που πιστευει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η καλύτερη επιλογή, και τουλάχιστον άλλο τόσο(και μάλλον ακόμα μεγαλύτερο) που δηλώνει σίγουρο πως "όλοι ίδιοι είναι". Με αυτά τα μυαλά τους κάναμε εξουσία και γι'αυτό ταλαιπωρουμαστε έτσι. Παθαίνουμε ότι μας αξίζει!
avatar
Blah blah 2.8.2018 | 01:47
Το 20 % είναι τα Συριζοτρολ
avatar
ΕΛΠΟ 31.7.2018 | 18:28
Εάν σαν μέσοι πολίτες είχαμε έναν ΚΑΙ ορθολογισμό στην σκέψη εκτός από μεσογειακές συναισθηματικές διακυμάνσεις, νομοτελειακά, μετά την ολοκληρωμένη σύνοψη που παρουσιάζεται στο άρθρο - που εστιάζει στην επικοινωνία, φανταστείτε να κριθεί και η Οικονομία - τι θα έπρεπε να γίνει ;

Απάντηση :

Να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ απ' ευθείας στο 4 % που σερνόταν χρόνια και να μείνει εκεί για πολύ, πάρα πολύ.

Γιατί, όταν κουνάς δάκτυλο σε όλους και σπέρνεις διχασμό, πρέπει να έχεις κότσια μεγάλα.

Δεν είσαι επαναστάτης επειδή δεν φοράς γραβάτα.
avatar
maxmara 31.7.2018 | 18:29
Δυστυχώς, μέχρι τις εκλογές, τα "υπόγεια του Μαξίμου" θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν στον Αλ6 και το τσίρκο του ένα πολυ ικανοποιητικό ποσοστό. Που θα τους δώσει άλλα 4 χρόνια χαλαρής βουλευτικής ραστώνης χωρίς τις ενοχλητικές (που να το φαντάζονταν!) ευθύνες της διακυβέρνησης. Μέχρι τις εκλογές, όλο και κάτι για τη Μαρέβα θα βρούν ή θα κατασκευάσουν, όλο και κάποια κοτσάνα θα κάνει κάποιος ΝΔκράτης, και, σίγουρα, θα μοιράσουν επιλεκτικά, επιδόματα και παροχές. Εγω προβλέπω ένα 25% στις επόμενες εκλογές για αυτούς. Άνετα.
vergecio 31.7.2018 | 18:47
δεν φταίει το κακό το ριζικό μας
ούτε ο θεός που μας μισεί

φταίει το Κακό το Μάτι

όχι αυτό με τα αυθαίρετα κ.λπ. κ.λπ.
το άλλο μάτι, το κακό, το φθονερό

σας ματιάσαμε βρε κουτά
πρώτη φορά αριστερά
κι είσαστε όλοι τόσο όμορφοι
τόσο έξυπνοι, τόσο ικανοί
τόσο επιτυχημένοι και τέλειοι
που σας ματιάσαμε από τη ζήλεια μας
κι ήρθε το κακό
Ashton Heston III 31.7.2018 | 19:23
"...ο Κώστας Καραμανλής, ο αντικειμενικά χειρότερος Πρωθυπουργός στην παγκόσμια ιστορία..."

Είσαι φαίνεται συγκροτημένος και συγκρατημένος άνθρωπος: περιμένεις να ολοκληρώσει πρώτα την θητεία του ο Τσίπρας, και μετά θα υποβιβάσεις τον Κωστάκη στην δεύτερη θέση.


"...μέρα μέχρι την ημέρα των εκλογών που πλέον δεν μπορούν να αργήσουν..."

Μετά από τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες (Μακεδονικό) και την τραγωδία στο Μάτι, οι εκλογές κατά την γνώμη μου σίγουρα θα αργήσουν. Οι ανεκδιήγητοι θα προσπαθήσουν να γυρίσουν το παιχνίδι (γιατί ως ματς το αντιλαμβάνονται). Αναμένονται νέες καταστροφές και εξευτελισμοί.

Να προσθέσω: "Μεταμφιεσμένος σε Κarl Lagerfeld (του Νέου Βουτσά) διάγει τον βίον του ο Ψινάκης" --κι ας μην είναι μόδιστρος. (Πρώτη φορά πάντως βλέπω πρωτοκλασάτο--υποτίθεται--μάνατζερ που να ντύνεται σαν κάποιον άλλο, πραγματικά διάσημο. Προωθεί κακέκτυπα άλλων δηλαδή; Δεν μπορώ να το πιστέψω :-)
avatar
MisspentYouth 31.7.2018 | 21:49
Την ύβρι, την έχουν διαπράξει από χρόνια πριν, τότε που έσπερναν την διχόνοια και δυναμίτιζαν στο τέρμα μία κοινωνία ήδη εξαιρετικά πολωμένη και στα όρια. Και με κουκούλες και χωρίς κουκούλες. Τότε που ξεφώνιζαν και απειλούσαν και έκαιγαν. Όλοι τους ξέρουμε ποιοι ήταν και ποιοι είναι. Η Ιστορία έχει γράψει και δεν ξεγράφει. Αυτή είναι η αριστερά και αυτοί είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα αριστερών με καραδεξιές τσέπες. Αναίσθητοι, αναίσχυντοι, προβοκάτορες και ανίκανοι αλλά και οσφυοκάμπτες όταν χάνεται η καρέκλα. Λυπάμαι μόνο που χρειάστηκαν 100+ νεκροί για να πέσουν και οι τελευταίες μάσκες.
Dazzling blinds 31.7.2018 | 22:55
Οι εκλογές δεν μπορούν να αργήσουν λες, ε; Δηλαδή εσύ τώρα πιστεύεις πραγματικά πως σύντομα θα έχουμε εκλογές. Καλά αλλά, για να μη βάλεις από τώρα τα καλά σου και περιμένεις άδικα να πανηγυρίσεις, θα σου το πω όσο πιο απλά μπορώ : ΟΥΤΕ ΚΑΝ.
Σου διαφεύγει ότι δεν είναι τρελοί, το παίζουν. Αυτοί σκέφτονται πολύ καθαρά τα του σκοπού τους. Αντιθέτως, όσοι νομίζουν ότι αυτό το ασκέρι αδίστακτων ανίκανων θα παραιτηθεί από την εξουσία, λόγω ευθιξίας(!) ή φόβου(!), είναι που παραλογίζονται. Αν δεν παραιτηθούν και εξακολουθούν να παραμένουν στις θεσούλες τους όπως ακριβώς κάνουνε μέχρι τώρα, σαν τί θεωρείς πως έχουν να χάσουν δηλαδή; Ίσα ίσα, μόνο να κερδίσουνε έχουν πια. Οι εκλογές θα λάβουν χώρα την χρονική στιγμή που συμφέρει περισσότερο τους ίδιους και αυτή η κατάλληλη για εκείνους στιγμή δεν είναι τώρα στα σύντομα βέβαια! Είναι δυνατόν η καταλληλότερη στιγμή να ακολουθεί πίσω από την εκατόμβη των νεκρών και τη μαζική κατακραυγή του κόσμου; Για τίποτα κορόιδα τους πέρασες; Έχουνε στη διάθεσή τους έναν ολόκληρο χρόνο και θα τον αφήσουν ανεκμετάλλευτο; Αν και τους τρολάρεις πετυχημένα, δεν τους έχεις μάθει καλά τον Αλέξη και την παρέα του μου φαίνεται. Μέσα σε έναν χρόνο ξέρεις σε τί βαθμό μπορούν να επαναφέρουν το κλίμα της προηγούμενης μέρας της μεγάλης καταστροφής; Μέσα σε έναν χρόνο αγαπητέ φίλε ποιός ζει ποιός πεθαίνει... Κυριολεκτικά πλέον. Ο Αλέξης μέσα σε έναν χρόνο προλαβαίνει χαλαρά να τα μπαλώσει, να επιτρέψει να χτυπήσει άλλη μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους τη χώρα και μετά να τα ξαναμπαλώσει από την αρχή και, σου έχω νέα, η φημολογία ότι ο ελληνικός λαός είναι ευκολάκι στη χειραγώγηση δεν είναι μόνο φημολογία.
Johny boy 1.8.2018 | 12:17
Δυστυχως συντροφοι εχει πολυ κατω ακομα. Προσδεθειτε. Ζουμε και δυστυχως μαλλον θα ζησουμε και αλλες εθνικες καταστροφες. Εχουμε πολλη ανηφορα, μεχρι να φτασει ο κοσμος να αποκυρηξει τις παπατζες της αριστερας που κυβερνα στο πεζοδρομιο , και στις τεχνες τα τελευταια 50 χρονια και βαλε.
Οταν θα καταλαβουμε οτι με το να πας και να αναποδογυρισεις τους παγκους του εμπορα-αφεντικου που ειναι το "κακο κεφαλαιο", το ματι σου βγαζεις σε βαθος χρονου πλεον και δεν το ξερεις. Ποινικοποιησαμε σε τετοιο βαθμο την επιχειρηματικοτητα , την προσπαθεια του ανθρωπου να δημιουργησει σε ενα εντελως μη φιλελευθερο πλαισιο, μεγιστοποιησαμε τον κρατισμο και πηραμε τα @@ μας.
Φωναζουμε χρονια οτι τα νουμερα δεν βγαινουν, φωνη βοωντος εν τη ερημω. Φωναζουμε για αξιοκρατια, ακουγομαστε σαν γραφικοι που δεν θελουμε τα "κακα παιδακια" . Παρε τωρα ενα ματσο αχρηστους σε τοσο καιριες θεσεις, και 90 νεκρους.Race to the bottom. Ολοι ισοι. Στα πανεπιστημια ισοι, στην μορφωση ισοι, στον μισθο ισοι. Μην περασει κανεις τα 1000+ ευρω τον μηνα, θεωρηται πλουσιος και οι φοροι ειναι δημευτικοι. Και ας εκανες εσυ το ονειρο σου χρονια κλεισμενος σε καποιο γραφειακι να φτιαξεις μια εταιρεια, να πουλας στο εξωτερικο, και να βγαζεις χρημα για τα δικα σου κινητρα παντα ομως εντιμος και τυπικος απεναντι σε υποχρεωσεις στους συνεργατες σου .Οχι. Απαγορευονται αυτα στην μπανανια. Εκτος αν εισαι του συναφιου τους. Απο εποχες ΕΣΣΔ, παντα ο λαος ψωμοζητουσε, και οι κομματικοι και οι δικοι τους ζωη και κοτα. Ομοιοτητες με τα σημερινα υψηλα κλιμακια του Δημοσιου τομεα? Απειρες.
Κουραγιο στους χτυπημενους απο τα αισχη της τωρινης κυβερνησης. Αλλα. εστω και στο και 5. Να βαλουμε ολοι πλατη να αλλαξουμε προσωπικα πρωτα. Τελευταιο Παραδειγμα : Σταματησα σε διαβαση στην Βασ. Σοφιας, που δεν ειχε φαναρι, αριστερα μου και δεξια μου περασε ακομα ενα αμαξι, αλλα μετα ο δεξιος σταματησε κιαυτος, μας ειδε και ο αριστερος και σταματησε και αυτος, σταματησαν και τα μηχανακια αφου ειδαν οτι ολα τα αμαξια ειχαν σταματησει , και περασαν τελικα οι πεζοι. Ας γινουμε εμεις το παραδειγμα αλλαγης οσο και οπου μπορουμε.
avatar
LANTUS 1.8.2018 | 21:30
https://twitter.com/wintax3/status/1023849659465379840/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1023849659465379840&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F809176%2Fto-twitter-tin-peftei-ston-tsipra-gia-tin-prostateumeni-episkepsi-sto-mati%2F
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια