«Σκέφτηκα να κάνω το διάγγελμα από την βίλα στο Σούνιο και να έχω φόντο τον εφοπλιστή να μου κάνει αέρα με πεντακοσάευρα, αλλά μου είπαν ότι είναι υπερβολικό.»
Minimalism is for pussies

Φτηνοί συμβολισμοί για την κομματική πλέμπα

Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ, στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γη την χάλασες

Δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για τον Αλεξανδρινό, εμένα πάντως μου αρέσει. Όχι τόσο για τη ηθικοπλαστικά του ποιήματα όπως η Ιθάκη, κυρίως για τα ηδονικά, τα τολμηρά υπαινικτικά της ομοφυλοφιλίας του που θυμίζουν στίχους του Morrisey και τα άλλα, τα καταθλιπτικά που θρηνούν τη χαμένο σφρίγος της νιότης.


Ο Αλέξης Τσίπρας μας είναι πια γνωστός, τον μάθαμε σαν κάλπικη δεκάρα, γιατί τέτοιος είναι, κάλπικος και δεν αξίζει πάνω από μια δεκάρα. Είναι ένα ξύπνιο παλικάρι που ξόδεψε όλη τη ζωή του μέχρι τώρα να φτιάχνει συμβολισμούς. Όχι φυσικά από τους υψηλούς, τους δυσνόητους, τους άλλους, τους εύκολα κατανοητούς από το ακροατήριο του, τους συμβολισμούς της πλάκας, γεμάτους δακρύβρεχτους συναισθηματισμούς και υψηλά νοήματα που έρπουν στις λάσπες.

 

Το ίδιο το περιεχόμενο του διαγγέλματος ήταν κλασικός Τσίπρας: Εριστικός, διχαστικός, καταγγελτικός, κατασκευάζοντας εχθρούς χωρίς τους οποίους ο ίδιος δεν θα είχε νόημα ύπαρξης. Σε μια στιγμή γιορτής υποτίθεται, επέλεξε να διχάσει και να πολώσει ελπίζοντας να συγκρατήσει το ακροατήριο του που συνεχώς φυλλοροεί.


Το ακροατήριο του το έχει επιλέξει από νωρίς ο Αλέξης, είναι αυτό που στο μυαλό του αποτελεί τον «λαό». Στο μυαλό του Αλέξη ο «λαός» είναι μια μάζα ανθρώπων που μισεί να σκέπτεται και λατρεύει να νοιώθει. Η σκέψη κουράζει πολύ τον Αλέξη, προϋποθέτει κρίση, γνώση, δουλειά. Το συναίσθημα είναι πιο απλό, δεν σε ζορίζει πολύ και είναι και ιδιαιτέρως εύκολα χειραγωγίσιμο. Όχι από σένα, από τον Αλέξη. Κι αν δεν είναι έτσι ο λαός, ο Αλέξης πίστεψε ότι θα τον κάνει. Και θα τον κυβερνήσει χαϊδεύοντας τα κατώτερα ένστικτα του, εξηγώντας του πόσο αδικημένος είναι και πόσο οι άλλοι τον μισούν και τον ζηλεύουν.

 

Βγήκαμε λοιπόν από τα Μνημόνια λέει. Από αυτά τα μνημόνια που μέχρι τώρα ο Αλέξης μας έλεγε ότι δεν είχαμε μπει. Τέλος πάντων βγαίνουμε από τα Μνημόνια, έτσι μας λέει ο Αλέξης. Τώρα πώς βγαίνουμε, με δεσμεύσεις για υπερπλεονάσματα για δεκαετίες και με υπερταμεία που έχουν ολόκληρη την κρατική περιουσία για εκατό χρόνια, με δεκάδες μέτρα που θα εξακολουθήσουν να είναι σε ισχύ και με μια οικονομία διαλυμένη, μόνο ο Τσίπρας το ξέρει. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που τελείωσε σήμερα είναι η υποχρέωση των δανειστών να μας δίνουν χρήμα. Οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις παραμένουν, όπως φυσικά και η επιτήρηση. Απλά πλέον θα δανειζόμαστε με πενταπλάσιο επιτόκιο. Θρίαμβος!


Αυτά φυσικά τα γνωρίζει ο Αλέξης. Αλλά όπως δεν είχε κανένα πρόβλημα να στήνει επικοινωνιακές φιέστες το βράδυ που είχαν ήδη πεθάνει 95 άνθρωποι από την πυρκαγιά στο Μάτι, έτσι δεν έχει κανένα πρόβλημα να στήνει διαγγέλματα για δήθεν εξόδους από τα Μνημόνια. Και να το κάνει με παιδιάστικους συμβολισμούς χρησιμοποιώντας το χειρότερο ίσως ποίημα του Καβάφη. Κι αν όχι το χειρότερο, σίγουρα το πιο πολυδιαβασμένο. Ξεπέρασε και την γελοιότητα της γράβατας που φόρεσε εκείνη τη μοναδική φορά στο Ζάππειο όταν υποτίθεται ότι διευθέτησε το χρέος.


Το ίδιο το περιεχόμενο του διαγγέλματος ήταν κλασικός Τσίπρας: Εριστικός, διχαστικός, καταγγελτικός, κατασκευάζοντας εχθρούς χωρίς τους οποίους ο ίδιος δεν θα είχε νόημα ύπαρξης. Σε μια στιγμή γιορτής υποτίθεται, επέλεξε να διχάσει και να πολώσει ελπίζοντας να συγκρατήσει το ακροατήριο του που συνεχώς φυλλοροεί.


Το διάγγελμα ήταν ανάξιο λόγου όπως πλέον είναι ο ίδιος και όλο το παρεάκι που ρήμαξε αυτή τη κώχη τη μικρή και χάλασε τη ζωή μας όλη. Όπου κι αν πάει όμως, η Πόλις θα τον ακολουθεί γιατί οι συμβολισμοί μπορεί να είναι χρήσιμοι όταν υπάρχει περιεχόμενο αλλά είναι σίγουρα καταστρεπτικοί όταν χρησιμοποιούνται για να καλύψουν το απόλυτο κενό.

 

Minimalism is for pussies
11 Σχόλια
Living_in_a_material_world 21.8.2018 | 16:51
Σας ευχαριστώ που εκφράσατε με ακριβή,περιεκτικό,γλαφυρό τρόπο ,αυτά που σκέφτομαι,σκόρπια ,αλλά δεν έχω το δικό σας ταλέντο στο γραπτό λόγο.
Μπλέξαμε πολύ άσχημα,και τα ξεμπερδέματα θα πάρουν χρόνο και δεν θα είναι χωρίς κόπο,πολύ κόπο.

avatar
Ανώνυμος/η 21.8.2018 | 17:21
je souis Lestrygon
Διογένης Κυνικός 21.8.2018 | 17:28
Ενδιαφέρον κείμενο, μία ελάχιστη παρατήρηση: ένας ''ενωτικός'' Τσίπρας, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Η ''καταγγελία'' και ο διχαστικός λόγος είναι αυτός που του προσδίδουν νόημα και περιεχόμενο.
avatar
maradona 21.8.2018 | 17:41
Ο αυταπατίξ μια χαρά την έκανε τη δουλίτσα! Για αυτόν τώρα ξεκινάει η ζωή περιμένει πότε θα γίνει πρώην πρωθυπουργός με ορντινάτσες, φρουρά, πουλ μουρ και αρσουπανιμπάλ φλυναφήματα! Αυτά που υπέγραψε όμως είναι ΕΔΩ και ΕΔΩ θα μείνουν! Καλά μου το έλεγε ο μακαρίτης ο γέρος μου ότι στην ζωή δεν προκόβουν οι έξυπνοι, οι πονηροί προκόβουν...
Haifischnet 21.8.2018 | 18:19
Ειλικρινώς θαυμάζω το κουράγιο και την υπομονή σας να καθίσετε να ακούσετε -και να προσπαθήσετε να κατανοήσετε- διαγγέλματα και λογύδρια από το στόμα του κ. Τσίπρα.

Υ.Γ. Πολύ πετυχημένη η φωτό του άρθρου. Αν κρατούσε μικρόφωνο, θα έμοιαζε να ερμηνεύει καψουροτράγουδο.
avatar
nego 21.8.2018 | 19:21
Μια και σήμερα λήγει η υπογραφή της 17ωρης.Τι πιστευω ότι εγινε στην 17ωρη.
-Οκ να φυγουμε,και εμείς θέλουμε και εσείς έτοιμοι βλέπω είστε ,εχουμε και εμείς πλαν χ να φύγουμε οκ.Αν όμως μια στις χίλιες στραβώσει θα στείλετε ελικόπτερο ε?
-Ελικόπτερο ?Τι ελικόπτερο ο Πινοσετ εισαι?Δεν εχει ελικόπτερ.
-Που υπογράφω ...εδώ?
Network 22.8.2018 | 02:09
Σε ένα παλιότερο σου ο τίτλος "ο Ρομπέν των ηλιθίων " εκφράζει ακριβώς τη σκηνή. Τουρκομπαροκ αισθητικη με συμβολισμούς για πενταχρονα οπου το τίποτα ενός κενού ανθρώπου προσπαθεί να αναδειχθεί σε ηρωισμό.

Η ιστορία όμως καταγράφει και σίγουρα όλο αυτό που συμβαίνει δεν τιμά τον "περιούσιο λαό " ( μπλιαχ) που τον επέλεξε για να μας θυμίζει τόσο βασανιστικά ότι χειρότερο χαρακτήριζει την Ελληνική πραγματικότητα.
Ο Μέσος Έλληνας 22.8.2018 | 08:41

Εξαιρετικό κείμενο καταπέλτης, για τον μεγαλύτερο λαοπλάνο θρασή καραδιχαστικό πολιτικάντη της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας.
avatar
yiannis12 22.8.2018 | 08:48
Να πούμε επίσης ότι ενώ ο λόγος του Τσίπρα είναι εριστικός, διχαστικός, καταγγελτικός, ο δικός σου, τώρα όπως και κάθε φορά, είναι γεμάτος από αγάπη, συμπόνια και έγνοια για τον διπλανό.
Και βέβαια να μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε ότι ενώ ο Τσίπρας απευθύνεται στα κατώτερα ένστικτα των Ελλήνων, όπως κάθε πορνό, ο Κυριάκος, ο Άδωνις, ο Βαγγέλης και η Φώφη απευθύνονται στα ιερά και τα όσια του ελληνικού λαού και εργάζονται επί δεκαετίες για την εξύψωση του ηθικού του αναστήματος και της πνευματικότητάς του.
avatar
atman 24.8.2018 | 10:23
Μιλας σοβαρα τωρα;;; Οι λυντσαρετε τον Παχτα;;; Και λιγα σας λεμε 8 χρονια καριερα στο αιμα και τον διχασμο.
avatar
atman 24.8.2018 | 10:21
Ολα καλα αλλα με τον ορο "πλεμπα" τους δινει μια κατεπιφαση λαικοτητα που απλα δεν διαθετουν.

Δεν μιλαμε για πλεμπα μιλαμε για Νομεκλατουρα, λουμπεν, λουμπεν μεγαλοαστικη, γενικα νομεκλατουρα ομως, αυτοι που μαθαν 40 χρονια πως να πινουν τους κοπους των αλλων αβασανιστα και με το καλαμακι.
Για τυπους που μενουν Ψυχικα και φιλοθεες, η για τυπους που μενουν Περαμα Λιοσια και Κορυδαλλο, αφου ομως εχουν χτιστει μια 5 οροφη πολυκατοικια στ απαιδια τους επειδη ηταν "εργατες' στον ΟΛΠ, υπαλληλοι σε Πολεοδομιες, εφοριακοι δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης.

Οχι πλεμπα. Νομεκλατουρα.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια