Οι τουλίπες αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Ολλανδίας τα τελευταία 400 χρόνια.
Ταξίδια

Τα λουλούδια εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και στις μέρες της πανδημίας

Δείτε σε πλήρη άνθιση 7 εκατομμύρια τουλίπες, υάκινθους, νάρκισσους, ορχιδέες και άλλα λουλούδια στον πιο διάσημο κήπο της Ολλανδίας

Όταν ο κήπος Keukenhof στην Ολλανδία άνοιξε για πρώτη φορά το 1950 περισσότεροι από 236.000 τον επισκέφθηκαν για να θαυμάσουν από κοντά τα λουλούδια του.

 

Σήμερα ο κήπος των 79 στρεμμάτων εξακολουθεί να είναι ένα από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ειδικά από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, όταν ανθίζουν πάνω από 7 εκατομμύρια τουλίπες, υάκινθοι, νάρκισσοι, ορχιδέες και άλλα λουλούδια.


Το 2019 περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άτομα από 100 διαφορετικές χώρες επισκέφθηκαν το Keukenhof κατά τη διάρκεια της εποχής των οκτώ εβδομάδων που ανθίζουν τα λουλούδια. Την πιο πολυσύχναστη μέρα το πάρκο καλωσόρισε περίπου 45.000 άτομα. Όμως φέτος ο παγκοσμίου φήμης κήπος είναι κλειστός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – η ολλανδική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, ξεκινώντας από τις 14 Μαρτίου και ακυρώνοντας όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι την 1η Ιουνίου.

 

Oι ιθύνοντες του κήπου σκέφθηκαν έναν τρόπο ώστε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να δουν τις υπέροχες εκτάσεις με τουλίπες και όχι μόνο. Δημιούργησαν εικονικές περιηγήσεις.

 

Η ακύρωση θα έχει «τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο» στον κήπο, δήλωσαν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τον κήπο Keukenhof. Όμως τα άνθη εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμη και σε εν μέσω της πανδημίας. Σήμερα περίπου στους κήπους εργάζονται 40 έως 50 άτομα ενώ συνήθως ο κήπος Keukenhof απασχολεί 1300 άτομα.

 

Έτσι οι ιθύνοντες του κήπου σκέφθηκαν έναν τρόπο ώστε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να δουν τις υπέροχες εκτάσεις με τουλίπες και όχι μόνο. Δημιούργησαν λοιπόν εικονικές περιηγήσεις. Ακολουθούν μερικές από αυτές:

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του κήπου Keukenhof, Bart Siemerink, παρουσιάζει τις πολλές ποικιλίες τουλίπας που μπορείτε να βρει κανείς στον κήπο 

 

Αν και δεν μπορείτε να μυρίσετε αυτούς τους υπέροχους, αρωματικούς υάκινθους, μπορείτε ωστόσο να θαυμάσετε τα ζωντανά τους χρώματα.


Περισσότεροι από 500 τύποι τουλίπας μεγαλώνουν σε αυτό το θερμοκήπιο των 1.000 φυτών

 


Μια σύντομη ματιά στα θεαματικά ανθισμένα φυτά στον κήπο Keukenhof

 


Το παλαιότερο σημείο στον κήπο είναι η λίμνη στην είσοδο

 

 

Ταξίδια
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια