Ταξίδια

Οι Ουαλοί δημιουργούν έξυπνες ταξιδιωτικές αφίσες αποθαρρύνοντας τους επισκέπτες να έρχονται στον τόπο τους

Τα έξυπνα πόστερ έγιναν viral υπενθυμίζοντας στους κατοίκους και τους ταξιδιώτες να μένουν στα σπίτια τους.

Οι πολύχρωμες vintage αφίσες συνήθως σχεδιάζονται για να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες σε έναν προορισμό όμως αυτές οι αφίσες που σχεδιάστηκαν από Ουαλούς έχουν τον αντίθετο στόχο: να αποθαρρύνουν τους επισκέπτες.

 

Tο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σε lockdown, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για εκδρομείς που ταξιδεύουν ακόμα στη χώρα. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να αποθαρρύνει αυτούς τους ταξιδιώτες ο Owen Williams, ένας Ουαλός που εργάζεται στον τομέα των social media ξεκίνησε να σχεδιάζει αυτές τις ευφυείς αφίσες που συν τοις άλλοις φτιάχνουν και τη διάθεση με το χιούμορ τους.

 

Χρησιμοποιώντας vintage αφίσες από εμβληματικές τοποθεσίες της Ουαλίας και προσθέτοντας έντονες λεζάντες προτρέπει τους ταξιδιώτες να μην επισκέπτονται τον τόπο του.


Μια πολύχρωμη αφίσα λέει: «Βόρεια Ουαλία (Καλύτερα Όχι)», ενώ σε μια άλλη διαβάζουμε, «Ουαλία. Ούτε καν να το σκέφτεσαι».

 

Είναι υπέροχο να κάνεις τους ανθρώπους να γελούν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Χρειάζεται να αποσυνδέσουμε κάπως τον εγκέφαλό μας από την τρέλα που περνάμε τώρα


Μετά από τη δημοσίευση των πρώτων πόστερ που δημιούργησε ο Williams προέκυψε και το challenge με hashtag #DontVisitWalesChallenge με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να ανταποκριθούν δημιουργώντας τα δικά τους σχέδια.


Ο Williams είπε σε δήλωσή του ότι «είναι υπέροχο να κάνεις τους ανθρώπους να γελούν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Χρειάζεται να αποσυνδέσουμε κάπως τον εγκέφαλό μας από την τρέλα που περνάμε τώρα».

 

Η τάση πάντως έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας όπου οι άνθρωποι αποθαρρύνουν τους επισκέπτες μέσα από πόστερ, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Insider

 

Ταξίδια
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια