Φωτ.: Μαρίνα Πετρίδου
Urban Culture

Σε σχολεία της Αθήνας προετοιμάζονται οι νέοι πρωταθλητές beatbox!

Εκεί που η μουσική βοηθάει παιδιά από κάθε χρώμα και εθνικότητα να εκφραστούν και να έρθουν πιο κοντά.

Περνώντας τις πύλες του 12ου Γυμνασίου Πετραλώνων προσπαθώ να θυμηθώ πόσα χρόνια έχω να μπω σε σχολικό χώρο (δεν είναι και τόσα πολλά τελικά, από τις περασμένες εκλογές) και σκέφτομαι ότι δεν μου έλειψε και ποτέ, -τα χρόνια του σχολείου είναι η μόνη περίοδος που δεν θα ήθελα να ξαναζήσω στη ζωή μου.

 

Παρατηρώντας το σκηνικό στους διαδρόμους την ώρα που η φύλακας μας συνοδεύει στην αίθουσα -όπου γίνεται το πρωτότυπο μάθημα που έχουμε έρθει να παρακολουθήσουμε-, καταλαβαίνω ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ήμουν μαθητής. Και δεν είναι μόνο η φύλαξη του χώρου και τα (πολλά) παρκαρισμένα ποδήλατα στην αυλή, είναι και τα μαθήματα νέου τύπου που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς, αδιανόητα έστω και μια δεκαετία πιο πίσω.

 

Είναι 5 το απόγευμα, λίγο πριν ξεκινήσει πρώτη μέρα των μαθημάτων beatbox που απευθύνονται σε παιδιά έως 18 ετών, και ήδη 14 παιδιά έχουν πάρει θέση και περιμένουν να γνωριστούν με τον δάσκαλο και μεταξύ τους. Όλα αγόρια, με διαφορετική καταγωγή και διαφορετικών εθνικοτήτων, που ξεκινούν δειλά να κάνουν τις δοκιμές με τους ήχους που τους δείχνει ο «master».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΣΤΟ ΓΚΡΕΚΑ

Urban Culture
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια