Γυναίκες

Λίγο πριν τα 80, η Τίνα Τέρνερ δεν κάνει απολύτως τίποτα και περνάει τέλεια

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η εφτάψυχη rock & roll ντίβα δηλώνει στους New York Times ευτυχής που δεν έχει να κάνει τίποτα πια εκτός από το να απολαμβάνει την καθημερινότητα στην έπαυλή της στην Ελβετία

Υπήρξε σύμβολο μιας αειθαλούς ροκ ανθεκτικότητας για μισό αιώνα. Έγινε σταρ μαζί με τον σύζυγό της Άικ Τέρνερ στα 20, κατάφερε να ξεφύγει από την αλύπητη κακοποίηση που δεχόταν στα χέρια του στα 30, επανήλθε δριμύτερη στην κορυφή της επιτυχίας στα 40 και στα 50, γύρισε όλον τον κόσμο πραγματοποιώντας θριαμβευτικές περιοδείες μέχρι τα 69 της και τώρα δηλώνει ότι δεν θέλει να κάνει απολύτως τίποτα παρά μόνο να απολαμβάνει τη θέα της λίμνης της Γενεύης από τον πύργο που διαμένει στην Ελβετία μαζί με τον σύζυγό της.

 

Η Τίνα Τέρνερ θα κλείσει τον Νοέμβριο τα 80 της χρόνια, έχοντας συμπληρώσει και μια δεκαετία πλέον που έχει αποσυρθεί οριστικά από τη μουσική βιομηχανία και το ποπ πανηγύρι. «Δεν τραγουδάω, δεν χορεύω, δεν στολίζομαι» δηλώνει εμφατικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times στο σπίτι της στην Ελβετία. «Κάποια στιγμή απλά κουράστηκα να τραγουδάω και να προσπαθώ να κάνω τον κόσμο χαρούμενο. Όλη μου τη ζωή αυτό έκανα».

 

Τον επόμενο μήνα ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ το μιούζικαλ που έχει βασιστεί στη ζωή της με τίτλο "Tina: The Tina Turner Musical"

 

Δεν τραγουδάω, δεν χορεύω, δεν στολίζομαι. Κάποια στιγμή απλά κουράστηκα να τραγουδάω και να προσπαθώ να κάνω τον κόσμο χαρούμενο. Όλη μου τη ζωή αυτό έκανα

 

Η ίδια μπορεί να μην τραγουδάει πια, υπάρχουν όμως διάφορες άλλες «Τίνες» που περιοδεύουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη για λογαριασμό της. Το μιούζικαλ που έχει βασιστεί στη ζωή της με τίτλο "Tina: The Tina Turner Musical" παίζεται στο Λονδίνο και στο Αμβούργο και σύντομα θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ σε μια παραγωγή κόστους 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων που ξεκινά παραστάσεις τον επόμενο μήνα με πρωταγωνίστρια την Αντριάν Γουόρεν.

 

Όταν η Τίνα Τέρνερ ήταν 46 χρονών, στο αποκορύφωμα της αναγέννησης της καριέρας της στα μέσα των 80's, ερωτεύτηκε και ακολούθως παντρεύτηκε τον Γερμανό Έρβιν Μπαχ, στέλεχος δισκογραφικών εταιρειών. Εκείνος ήταν 30 χρονών τότε και τα περισσότερα σχετικά δημοσιεύματα τότε τον είχαν αντιμετωπίσει ως "boy toy" με εφήμερες προοπτικές. Σήμερα, πάνω από 30 χρόνια αργότερα, το ζεύγος παραμένει αγαπημένο και αχώριστο.

 

1989: Η Τίνα Τέρνερ γιορτάζει τα 50 της χρόνια με τον κατά 16 χρόνια νεότερο σύζυγό της Έρβιν Μπαχ. 30 χρόνια αργότερα, το ζεύγος παραμένει αγαπημένο και αχώριστο.

 

Πριν μερικά χρόνια, όταν η Τέρνερ είχε αντιμετωπίσει οξύτατο πρόβλημα υγείας και είχε κινδυνεύσει να πεθάνει, ο Μπαχ της προσέφερε το συκώτι του. «Και θα το ξανάκανα ευχαρίστως» δηλώνει, κάνοντας την να αποκριθεί γελώντας: «Καλά που το είπες γιατί μπορεί να χρειαστώ και για την άλλη πλευρά».

 

Η Τίνα Τέρνερ έχει γίνει πρότυπο τόσο πολλών πραγμάτων – σεξουαλικότητας, επιμονής, σθένους, χειραφέτησης – η ίδια όμως δυσκολεύεται να αντιληφθεί έτσι τον εαυτό της. Δεν προσπαθούσε ακριβώς να είναι «καυτή» και σέξι επί σκηνής, τα έδινε απλά όλα για να πουλήσει τα τραγούδια που ερμήνευε. Η ιδέα επίσης της σύνδεσής της με το φεμινιστικό κίνημα ή με το #MeToo, της φαίνεται ξένη. «Ταυτίζομαι μόνο με τη δική μου ζωή», λέει. «Ήμουν πάντα απασχολημένη με το να κάνω σωστά τη δουλειά. Δεν επιζητώ απαραίτητα να είμαι ΄δυνατό' άτομο. Έζησα για πολλά χρόνια μια φριχτή ζωή. Απλά συνέχιζα. Συνεχίζει κανείς ελπίζοντας να έρθει κάτι καλό. Και σε μένα ήρθε».

 

 

Με στοιχεία από τους New York Times

Γυναίκες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eye rape: βιασμός μέσω του βλέμματος;

Γυναίκες Eye rape: βιασμός μέσω του βλέμματος;

20.2.2020
Ο ιδιαίτερος τρόμος του ανεπιθύμητου στοματικού σεξ: Μια προσωπική ιστορία

Γυναίκες Ο ιδιαίτερος τρόμος του ανεπιθύμητου στοματικού σεξ: Μια προσωπική ιστορία

17.2.2020
Rossy De Palma: Μια καλτ που διαρκεί

Γυναίκες Rossy De Palma: Μια καλτ που διαρκεί

25.1.2020
Ελένη Ευθυμίου: Μια σύγχρονη, μεταφεμινιστική, νεανική φωνή του ελληνικού θεάτρου

Γυναίκες Ελένη Ευθυμίου: Μια σύγχρονη, μεταφεμινιστική, νεανική φωνή του ελληνικού θεάτρου

25.1.2020
Αδικία και προκατάληψη. Η Τζούλη Μπίντελ γράφει για τον βιασμό στην Αγία Νάπα.

Γυναίκες Αδικία και προκατάληψη. Η Τζούλη Μπίντελ γράφει για τον βιασμό στην Αγία Νάπα.

22.1.2020
Λήδα Πρωτοψάλτη: «Δεν υπάρχει ευτυχία παρά μόνο η ζωή»

Γυναίκες Λήδα Πρωτοψάλτη: «Δεν υπάρχει ευτυχία παρά μόνο η ζωή»

18.1.2020
Μαρίζα Ρίζου: «Υπάρχει περίπτωση να πιστεύω ότι είμαι σημαντική επειδή γράφω τραγούδια;»

Γυναίκες Μαρίζα Ρίζου: «Υπάρχει περίπτωση να πιστεύω ότι είμαι σημαντική επειδή γράφω τραγούδια;»

16.1.2020
Γιατί όλες οι καμπάνιες κατά των εκτρώσεων περιέχουν ψευδή στοιχεία;

Γυναίκες Γιατί όλες οι καμπάνιες κατά των εκτρώσεων περιέχουν ψευδή στοιχεία;

15.1.2020
Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα: Οι γυναίκες στη συντήρηση αεροσκαφών της Aegean

Γυναίκες Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα: Οι γυναίκες στη συντήρηση αεροσκαφών της Aegean

14.1.2020
Η Ζιζέλ στα 40: «Πλέον με νοιάζει μόνο να ζω τη δική μου αλήθεια, όχι των άλλων»

Γυναίκες Η Ζιζέλ στα 40: «Πλέον με νοιάζει μόνο να ζω τη δική μου αλήθεια, όχι των άλλων»

14.1.2020