Η Μιράντα έχασε την δουλειά της, παρόλο που εν αγνοία της δημοσιεύθηκε η φωτογραφία της. Έχει ωστόσο κερδίσει την συμπάθεια και την υποστήριξη της κοινωνίας και της διαδικτυακής κοινότητας.
Κόσμος

Lauren Miranda: η δασκάλα που έχασε την δουλειά της εξαιτίας μιας topless φωτογραφίας της

«Στο τέλος της ημέρας, καταλήγω και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα: είναι απλά το πάνω μέρος του σώματός μου και δεν θα έπρεπε να προσβάλλεται κανείς από αυτό»

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα για τη Lauren Miranda, η οποία, όπως κάθε πρωί, ξεκίνησε να διδάσκει στους μαθητές της μαθηματικά στο γυμνάσιο Bellport στο Long Island της Νέας Υόρκης όταν έλαβε ξαφνικά ένα μήνυμα, από μια φίλη της σε διπλανό κτίριο, ότι κυκλοφορεί μια γυμνή φωτογραφία της μεταξύ των μαθητών, οι οποίοι επιμένουν ότι είναι εκείνη.


«Νόμιζα πως ήταν αδύνατον αυτό», είπε η Miranda, «ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι απλά μου έμοιαζε».


Μέχρι που έφτασε στο γραφείο του διευθυντή, ο οποίος της έδειξε την εικόνα. Επρόκειτο όντως για μια τόπλες εικόνα της. Είχε στείλει τη φωτογραφία σε ένα μόνο άτομο, έναν συνάδελφό της με τον οποίο έβγαινε ραντεβού.


«Είναι ένα από τα θέματα που διαβάζεις στην εφημερίδα και δεν περιμένεις ποτέ να συμβεί σε εσένα» λέει η ίδια.


Εκείνη η Παρασκευή, στις 11 Ιανουαρίου 2019, άλλαξε για πάντα την ζωή της, αφού ήρθαν στο προσκήνιο συζητήσεις για τα δικαιώματα των πολιτών, για την ιδιωτικότητα όσον αφορά την εποχή του sexting, τα social media, ακόμη και το δικαίωμα του να εκδηλώνεις τη σεξουαλικότητά σου – με την ίδια τη Miranda να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της συζήτησης.

 

Ένας άντρας δεν θα είχε το ίδιο πρόβλημα. Εάν ένας καθηγητής έβγαζε την ίδια φωτογραφία με μία πετσέτα τυλιγμένη στην μέση του την ώρα που καθόταν στο δωμάτιο του δεν θα είχε τώρα απολυθεί.


«Δεν ήθελα ποτέ να κάνω κάποιο διαφορετικό επάγγελμα» λέει η Miranda για το όνειρο της να γίνει καθηγήτρια μαθηματικών. «Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου και για όλα όσα έχω καταφέρει, είμαι 25 χρονών και ένα βήμα πριν μονιμοποιηθώ – όλα αυτά όμως πάνε στράφι εξαιτίας μιας φωτογραφίας που απεικονίζει το πάνω μέρος του σώματος μου».


Το συμβούλιο του σχολείου αποφάσισε τελικά την απόλυση της λίγους μήνες αργότερα. Τώρα η ίδια μηνύει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τους διαχειριστές της και ζητάει την επαναπρόσληψή της ή την αποζημίωση της με 3 εκατομμύρια δολάρια, επικαλούμενη στα δικαστικά έγγραφα τη διάκριση των φύλων και το γεγονός ότι δεν προέβησαν σε πλήρη και επαρκή επανεξέταση της υπόθεσης, με τη διεύθυνση να αρνείται να σχολιάσει.


Πρόκειται για μια φωτογραφία που τράβηξε η Miranda στο σπίτι της το 2016 με την ίδια να κάθεται στο πάτωμα, μια πετσέτα να σκεπάζει τα πόδια της αφήνοντας εκτεθειμένο το στήθος της.

 

Η επίμαχη φωτογραφία.


Στην επιστολή που έλαβε με τους λόγους απόλυσής της, κατηγορήθηκε ότι εκείνη είναι η υπεύθυνη που δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφορία της φωτογραφίας ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι έδωσε την άδεια κατοχής αυτής της φωτογραφίας σε ένα μόνο άτομο, το οποίο μάλιστα δεν τιμωρήθηκε ή απολύθηκε για τη διάδοσή της στους μαθητές.

 

Επίσης, το όνομα του ανθρώπου που λέγεται ότι διέρρευσε τις φωτογραφίες δεν έχει γίνει γνωστό αλλά στην ιστορία της η Miranda αναφέρει ότι δεν πρόκειται τόσο για τον ίδιο και την πράξη του, πρόκειται για το γεγονός ότι μια ακίνδυνη φωτογραφία απειλεί να καταστρέψει την καριέρα της και για το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν ήταν στην θέση της ένας άντρας.

 

«Πάντα οι άντρες είναι αυτοί που βλάπτουν τις γυναίκες και οι γυναίκες αυτές που δέχονται τις συνέπειες» λέει η ίδια.


Πριν από τη δημοσίευση της φωτογραφίας, η Miranda είχε λάβει πολύ καλά σχόλια για το έργο της ως δασκάλας, σύμφωνα με μια αξιολόγηση επιδόσεων που έφερε στο προσκήνιο ο δικηγόρος της John Ray.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας οι υπεύθυνοι του σχολείου της επεσήμαναν ότι δεν αποτελούσε πλέον παράδειγμα προς μίμηση για τους μαθητές και ότι δύσκολα θα μπορούσαν να παραβλέψουν την topless φωτογραφία της.


Η Miranda έχει πάρει προσωπικά πλέον την υπόθεση καθώς μεγάλωσε σε μια μικρή παραλιακή πόλη στη νότια όχθη του Long Island και ήθελε να γίνει δασκάλα από μικρή. Δεν περιμένει να γίνει αφίσα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά ελπίζει να βοηθήσει νέους μαθητές να διαχειριστούν αυτή τη νέα εποχή της ψηφιακής ιδιωτικότητας.


Μια μελέτη που έγινε από την εταιρεία προστασίας λογισμικού «McAfee», έδειξε ότι το 70% των ανθρώπων ηλικίας 18 με 24 λαμβάνουν σεξουαλικές φωτογραφίες και μηνύματα ενώ το ποσοστό αυτό όλο ένα και αυξάνεται.

 

Η Miranda που ποτέ δεν ήθελε να γίνει η είδηση της ημέρας, τώρα έρχεται αντιμέτωπη με την δημοσίευση μιας προσωπικής της φωτογραφίας. Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως «ένα πολύ "κλειστό" άτομο» το οποίο θα προτιμούσε να δίδασκε μαθηματικά.


Η Μιράντα έχασε τη δουλειά της, παρόλο που εν αγνοία της δημοσιεύθηκε η φωτογραφία της. Έχει ωστόσο κερδίσει τη συμπάθεια και την υποστήριξη της κοινωνίας και της διαδικτυακής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της ακτιβίστριας γνωστής ως «Sister Leona».


Η Miranda που ποτέ δεν ήθελε να γίνει η είδηση της ημέρας, τώρα έρχεται αντιμέτωπη με τη δημοσίευση μιας προσωπικής της φωτογραφίας. Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως «ένα πολύ "κλειστό" άτομο» το οποίο θα προτιμούσε να δίδασκε μαθηματικά.


«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, ειδικά για τους έφηβους που δεν λαμβάνουν την κατάσταση με την σοβαρότητα που απαιτείται, επειδή δεν γνωρίζουν την επικινδυνότητα της. Δεν γνωρίζουν τι είναι σωστό, πώς να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τα social media, πόσο επιβλαβή και επιζήμια μπορούν να γίνουν» λέει η ίδια.


Στο δικαστήριο, ωστόσο, πιστεύει ότι η υπόθεση θα βασιστεί λιγότερο στην ασφάλεια της ψηφιακής ζωής και περισσότερο στη σεξουαλικότητα των γυναικείων θηλών, την ίδια στιγμή που οι άντρες είναι ελεύθεροι να δείχνουν το στήθος τους.


«Στο τέλος της ημέρας, καταλήγω και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα: είναι απλά το πάνω μέρος του σώματός μου και δεν θα έπρεπε να προσβάλλεται κανείς από αυτό» λέει η Miranda.

 

«Ένας άντρας δεν θα είχε το ίδιο πρόβλημα. Εάν ένας καθηγητής έβγαζε την ίδια φωτογραφία με μία πετσέτα τυλιγμένη στην μέση του την ώρα που καθόταν στο δωμάτιο του δεν θα είχε τώρα απολυθεί».

 

Mε στοιχεία από την Guardian.

 

Κόσμος
16 Σχόλια
Lumidy 29.4.2019 | 15:15
Πιστεύω αν ξεκινάνε και κυκλοφορούν οι γυναίκες topless με την ίδια συχνότητα όπως οι άντρες, τότε αργά ή γρήγορα θα περνάει απαρατήρητο και θα αποτελέσει φυσιολογικό κομμάτι του σώματος όπως ακριβώς του άντρα.
avatar
Μαύρος Γάτος 29.4.2019 | 16:32
Σε μια μη αρρωστημένα πουριτανική κοινωνία, αυτός που θα είχε απολυθεί αμέσως θα ήταν ο συνάδελφος/πρώην φλερτ.
Ποιος θα μπορούσε να έχει εμπιστοσύνη και να συνεργαστεί με παρόμοιο κομπλεξικό υποκείμενο;
Πόσο μάλλον που, κατά την άσκηση του λειτουργήματός του, ο εκπαιδευτικός μαθαίνει πλήθος εμπιστευτικών πληροφοριών...
avatar
ΦΩΤΕΙΝΗ 29.4.2019 | 21:10
Το "κόμπλεξικός" είναι πολύ ελαφρύς χαρακτηρισμός για τον συγκεκριμένο. Δεν είναι κόμπλεξικός, είναι επικίνδυνος.
avatar
ΦΩΤΕΙΝΗ 29.4.2019 | 18:14
Ο άντρας που διέδωσε την φωτογραφία έκανε κάτι ΠΑΡΆΝΟΜΟ: δημοσίευσε προσωπικά δεδομένα κάποιου άλλου ανθρώπου χωρίς να έχει την έγκριση του. Γιατί το κράτος δεν τον έχει τιμωρήσει για αυτό; Η αστυνομία και τα δικαστήρια δεν ξέρουν την δουλειά τους;
avatar
ΦΩΤΕΙΝΗ 29.4.2019 | 18:22
Δηλαδή, οι υπεύθυνοι του σχολείου έκριναν ότι είναι κακό παράδειγμα για τους μαθητές μία γυναίκα που στέλνει ιδιωτικά μία τόπλες φωτογραφία της, αλλά είναι καλό παράδειγμα για τους μαθητές ένας άντρας που διαδίδει μια τόπλες φωτογραφία μιας γυναίκας σε μαθητές και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση της.
Anonymous Guest 29.4.2019 | 22:25
Ναι. Η αμερικανική κοινωνία δεν είναι και τόσο λαμπρή, σε κάτι τέτοια θέματα είναι λίγο πίσω. Αλλά εγώ το πάω και σε πιο "απλή" αιτία: πέρα απ το ότι τα μέλη του Σχολικού Συμβουλίου μπορεί να είχαν ίδιες απόψεις με αυτόν τύπου "ας πρόσεχε", πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος καθηγητής (!) να τα έχει απλώς καλά με τους υπευθυνους. Λίγο βύσμα δηλαδή. Διότι λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Στις ΗΠΑ που τα σχολεία τα ίδια επιλέγουν το προσωπικό δυστυχώς βλέπουμε πολλά και διάφορα καθώς μετρά η επιρροή που έχεις σε κάναν διευθυντή κτλπ (κάτι αντίστοιχα προτείνει και ο Μητσοτάκης για αποκέντρωση αλλά θα το τερματίζαμε, θα παίρναν αποκλειστικά τίποτα άνεργα ανήψια, παιδιά τους κτλπ οι διευθύνσεις).

"κατηγορήθηκε ότι εκείνη είναι η υπεύθυνη που δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφορία της φωτογραφίας"

Θεε μου τι διαβάζω. Το έστειλε στον τύπο (εκπαιδευτικός τρομάρα του!) με τον οποίο....μάλλον κάναν "ακροβατικά" στο κρεβάτι. ΤΙ ΜΈΤΡΑ να έπαιρνε? Που να το φανταστεί ότι θα διαδόσει ως και στους μαθητές προσωπικότατο δεδομένο?
Είμαι άνδρας και ειλικρινά λέω σε όλες σας: μην στέλνετε τέτοιες φώτο τόσο εύκολα σε κάποιον. Υπάρχουν πολλοί κομπλεξικοί. Μόνο αν τον εμπιστευεστε πολύ (και αν).
avatar
ΦΩΤΕΙΝΗ 29.4.2019 | 18:26
Μου έμεινε το σημείο του άρθρου που λέει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι πάντα στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης που γίνεται αυτή την στιγμή. Βεβαίως, γιατί αν μια γυναίκα κάνει κάτι σεξουαλικό είναι ανήθικη και πρωτάκουστο αυτό που έκανε. Άρα πρέπει να δημοσιευθεί το πρόσωπο και το ονοματεπώνυμο της και να την μάθουν όλοι. Ενώ αν ένας άντρας κάνει κάτι σεξουαλικό είναι μάγκας και φυσιολογικό αφού "άντρας είναι" και δεν χρειάζεται να μαθευτούν τα στοιχεία του, όπως ακριβώς συνέβη με τον άντρα της υπόθεσης αυτής
avatar
Μαύρος Γάτος 30.4.2019 | 16:17
Παρεμπιπτόντως, οι Αμερικανοί (και σίγουρα πολλά εκατομμύρια Αμερικανίδων) εξέλεξαν πρόεδρο ένα ανεκδιήγητο άτομο που δήλωνε ότι τις γυναίκες πρέπει κανείς να τις αρπάζει από ένα σημείο του οποίου επίσης απαγορεύεται να διακινούνται οι φωτογραφίες...
Αρα...
avatar
ΦΩΤΕΙΝΗ 29.4.2019 | 18:27
Το ότι η επίμαχη φωτογραφία κυκλοφορεί ακόμα δημοσίως είναι νόμιμο;
Ο Νοών... νοείτω 30.4.2019 | 00:34
Η (ημίγυμνη) φωτογραφία της είναι ωραία. Η ίδια με ένα γλυκό, ελαφρώς αμήχανο χαμόγελο, όλο θηλυκότητα, χωρίς ίχνος πρόστυχου, αναδίδοντας μία τρυφερή αθωότητα, έστω της στιγμής - που αυτή κρίνουμε, εάν κρίνουμε (τη στιγμή).
Δεν ξέρω αν συνοδευόταν από κάποιο κείμενο, ποιο ήταν αυτό και αν και αυτό δημοσιοποιήθηκε.
Η ίδια πόζα θα μπορούσε να είναι κάποιου μοντέλου για το μάθημα καλλιτεχνικών, ελεύθερου σχεδίου.

Παρατηρώντας την, μου ήρθε στο μυαλό το άγαλμα της Αφροδίτης της Αρλ:

http://ancientrome.ru/art/artworken/img.htm?id=7071

(Ομοιότητα ακόμη και στα αντικείμενα των χεριών!!)

Σίγουρα θα πρέπει να δικαστεί και καταδικαστεί, από δημόσιο-αρμόδιο δικαστήριο, ο άντρας που δημοσιοποίησε την συγκεκριμένη φωτογραφία, η οποία φωτογραφία προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο προς ιδιωτική προβολή.

Στην Αμέρικα (όχι σε όλες τις πολιτείες - στην Νέα Υόρκη απαγορεύεται αυστηρά), μπορείς να οπλοφορείς ανενόχλητος και μάλιστα να επιδεικνύεται με όποιο αρνητικό συνεπακόλουθο... Στην Αμέρικα είναι ευκολότερο να αγοράσεις ένα όπλο, παρά αλκοολούχο ποτό... Στην Αμέρικα εάν οδηγείς και στην καμπίνα επιβατών φέρεις οινοπνευματώδη ποτά, ακόμη και σφραγισμένα, πληρώνεις πρόστιμο και σου αφαιρείται η άδεια οδήγησης (ακόμη και αν αποδεδειγμένα δεν έχεις καταναλώσει αλκοόλ). Όχι όμως εάν στο ντουλαπάκι υπάρχει ένα περίστροφο γεμάτο... (Εφόσον έχεις άδεια οπλοκατοχής).
Το χειρότερο όμως είναι να διαρρεύσει η γυμνή ή ημίγυμνη φωτογραφία σου... Αυτό και αν είναι έγκλημα!... ..παρότι πολλές γυναίκες-καλλιτέχνες της μουσικής, αμερικάνικης βιομηχανίας και όχι μόνο - πρότυπα των περισσότερων εφήβων, στο οποίο, εφηβικό κοινό, κυρίως απευθύνονται, επιτρέπεται να είναι ημίγυμνες έως και γυμνές στα video clip τους, λικνίζοντας τους γοφούς τους σε ένα ερωτικό κάλεσμα δίχως αύριο!...
Κατά τ΄ άλλα τους ενόχλησε και τους πρόσβαλε η γυμνόστηθη καθηγήτρια...!

Το παράδειγμά της για την αντίστοιχη φωτογραφία κάποιου άντρα και αν τιμωρούνταν ή όχι, είναι άστοχο γιατί δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνονταν σε αυτή την περίπτωση, αλλά μας ενδιαφέρει η δική της θέση με το άδικο αποτέλεσμα της απόλυσής της, κυρίως όμως η προσβολή στο άτομο της. Την μείωσαν κρίνοντας από μια φωτογραφία, με τον τρόπο που αυτή διέρρευσε, χωρίς, καθόλου, να λαμβάνεται υπόψιν η γενική εικόνα της ως άνθρωπος, χαρακτήρας και επαγγελματίας.

Σίγουρα και μία αντίστοιχη φωτογραφία ενός άντρα θα είχε το ίδιο, αρνητικό αποτέλεσμα για εκείνον (εφόσον είχε δημοσιοποιηθεί τόσο αυθαίρετα, αντιστοίχως με τον ίδιο τρόπο, από την ερωτική σύντροφό του, παροδική ή μόνιμη), καθότι σε παρόμοιες, πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, όπως καλά γνωρίζουμε, ο άντρας δεν θα έδειχνε το στήθος του, αλλά κάτι άλλο, καθώς τα σεξουαλικά σύμβολα του αρσενικού είναι ελαφρώς λιγότερα από εκείνα του θηλυκού, για να μη πω, του αρσενικού είναι ένα και το αυτό... (1-0)!...

Πραγματικά, περιμένω να δω τι θα γίνει με τον... κύριο που ενήργησε με αυτόν τον άνανδρο, άκρως προσβλητικό τρόπο.


Υ.Γ.: Πολύ όμορφη γυναίκα! (Κρίνοντας από τις δύο άλλες φωτογραφίες της και όχι από την επίμαχη).
Anonymous Guest 30.4.2019 | 03:48
Πουριτανική κοινωνία, τι να πεις. Χιλιάδες τέτοια περιστατικά στις ΗΠΑ διαρκώς. Έχουν και καλά ως κοινωνία αλλά και πολλές αντιφάσεις που κάνουν κακό στο ευρύτερο σύνολο (πχ αυτό με τα βιντεο-κλιπ που λες).

Ναι, ένας άνδρας θα γινόταν περισσότερο βούκινο απ ότι εκείνη διότι η μόνο σεξουαλική φώτο του θα μπορούσε νάναι μονάχα ένα...σημείο του. Τώρα ημίγυμνος να δείχνει τα μπράτσα δεν είναι τίποτα. Πας γυμναστήριο ή παραλία και τους βλέπεις. Οι γυναίκες όμως έχουν αρκετά σημεία ενδιαφέροντος.

Όσο για τον "κύριο" μην περιμένεις πολλά. Τίποτε δεν θα γίνει. Δεν αναφέρθηκαν ούτε στο παραμικρό για αυτόν πουθενά.
avatar
Γράφων 30.4.2019 | 15:10
Ειλικρινά δεν κατανοώ γιατί κάποιος απολύεται για δραστηριότητες του ιδιωτικού του βίου.

Δεν υπάρχει άλλο επίπεδο συζήτησης εδώ.

Η απόλυση είναι τόσο παρανομη όσο και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών. Τέλος.

Κατά τα λοιπά το γυναικείο στήθος ήταν, είναι και θα είναι σεξουαλικό και ερωτικά θελκτικό.
Ο Νοών... νοείτω 30.4.2019 | 20:18
Υπάρχουν πολλά επίπεδα συζήτησης εδώ.

Ένα από αυτά, που αξίζει να σημειωθεί, είναι, απ΄ό,τι φαίνεται, η παθητικότητα με την οποία αντιμετώπισε το γεγονός, η ίδια η Lauren Miranda και γιατί συμβαίνει αυτό.
avatar
Γράφων 1.5.2019 | 01:23
Αυτά είναι ψυχαναλυτικές θεωρίες. Θε-ω-ρί-ες.

Γεγονός είναι η παράνομη απόλυση και παράνομη διανομή φωτογραφικού υλικού. Τέλος.
Ο Νοών... νοείτω 1.5.2019 | 12:20
@ Γράφων 1.5.2019 | 01:23

Σοβαρά μιλάς τώρα; Από την δική της στάση (η οποία είναι παθητική) θα εξαρτηθεί εάν τιμωρηθεί ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης και αν επιστρέψει ξανά στην εργασία της. Και μέχρι στιγμής, απ΄ όσα διαβάσαμε, δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον του άντρα που δημοσίευσε την φωτογραφία, ούτε εναντίον του διεύθυντη, του σχολείου που εργαζόταν για αναίτια απόλυση. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που μέχρι στιγμής, κάποιος δικαστής δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα προς εξέταση του θέματος μετά από την τόσο μεγάλη δημοσιοποίηση του. Τουλάχιστον ως προς την αυθαίρετη και παράνομη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας από τον άντρα.

Κάποιες από τις πολύπλευρες πτυχές του θέματος αναφέρονται και στο ίδιο το άρθρο: «..αφού ήρθαν στο προσκήνιο συζητήσεις για τα δικαιώματα των πολιτών, για την ιδιωτικότητα όσον αφορά την εποχή του sexting, τα social media, ακόμη και το δικαίωμα του να εκδηλώνεις τη σεξουαλικότητά σου..».

Και επειδή δεν ξεκίνησες καλά την... εξυπνακίστικη απάντησή σου, που λοιπόν την είδες εσύ την ψυχαναλυτική θεωρία;

Επαναλαμβάνω. Το συγκεκριμένο γεγονός, παρόμοιο το οποίου έχουν υπάρξει πολλά (και θα υπάρξουν κι άλλα), έχει πολλά επίπεδα εξέτασης. Δεν είναι, «ούγκ γυναίκα!.. ..ούγκ βυζί!.. ..ούγκ ίντερνετ.. ..ούγκ απόλυση!..»...!
avatar
Γράφων 1.5.2019 | 15:32
Κουράζομαι...

Η έννοια του αυτεπάγγελτα διωκόμενου και του κατ' έγκληση διωκόμενου, ένα άρθρο πολιτικό μανιφέστο του φεμινισμού, όλα αχταρμάς. Μόνο και μόνο για να μην πούμε τα αυτονόητα. Το τι κάνεις σπίτι σου με συγκατατιθεμενους ενηλίκους δεν πρέπει να αφορά κανέναν.

ΥΓ Δεν είναι αργία. Είναι απεργία.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια