Κόσμος

Σπάνιες φωτογραφίες από τις τελευταίες καλοκαιρινές διακοπές της Τζάκι Κένεντι ως Πρώτης Κυρίας

Το καλοκαίρι του 1962 βρέθηκε στο Ραβέλο της Ιταλίας.

Ήταν το καλοκαίρι του 1962 όταν η Τζάκι Κέννεντι, η τότε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, επέλεξε το Ραβέλο της Ιταλίας για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Το μέρος της το σύστησε ο αμερικανός συγγραφέας αλλά και μακρινός συγγενής της, Γκρο Βιντάλ. Έμεινε για τρεις εβδομάδες, από τις 8 έως τις 31 Αυγούστου στο "Palazzo Episcopio", ένα αρχαίο κτίριο που ανήκε στους Δούκες του Σάνγκρο και υπήρξε επίσης κατοικία του Βασιλιά Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ'. Η Τζάκι έφτασε στο Ραβέλο με τον γιο της Τζον Τζον, την κόρη της Καρολίνα και την αδερφή της και τον γαμπρό της. 

 

Ο Λευκός Οίκος είχε δώσει σαφείς οδηγίες να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι κατά τη διάρκεια της παραμονής της αλλά αναπόφευκτα η παρουσία της τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου. Την Τζάκι υποδέχτηκε ο δήμαρχος του Ραβέλο, μια μπάντα και μια σημαιοστολισμένη πόλη. Για τρεις εβδομάδες οι παπαράτσι φωτογράφιζαν την Πρώτη Κυρία ενώ έκανε ιστιοπλοΐα, έτρωγε, κολυμπούσε, έκανε θαλάσσιο σκι, χόρευε και τριγυρνούσε στα αξιοθέατα της περιοχής.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της τη συνόδευε παντού ο διάσημος, πλούσιος και αμφιλεγόμενος Τζιάνι Ανιέλι. Όταν έφυγε δήλωσε πως θα επέστρεφε σύντομα στο Ραβέλο μαζί με τον σύζυγό της. Μια υπόσχεση που δεν μπόρεσε να κρατήσει αφού τον αμέσως επόμενο χρόνο ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε. — N.Γ.

 

Την Τζάκι υποδέχτηκε ο δήμαρχος του Ραβέλο, μια μπάντα και μια σημαιοστολισμένη πόλη.

 

H Τζάκι με την αδερφή της Λι σε χαλαρές στιγμές.

 

H Τζάκι με την αδερφή της Λι σε χαλαρές στιγμές.

 

 

H Τζάκι με την αδερφή της Λι σε χαλαρές στιγμές.
Αμάλφι, 1962.

 

 

Αμάλφι, 1962.

 

Η Τζάκι Κένεντι φορώντας φόρεμα από ύφασμα σχεδιασμένο από τον Κεν Σκοτ.

 

Κρατώντας στην αγκαλιά της την Καρολίνα.

 

 

Με τον φωτογράφο Μπένο Γκρατσιάνι.

 

 

Κάνοντας θαλάσσιο σκι.

 

 

Με την κόρη της Καρολίνα στο Αμάλφι.

 

 

 

Με την Καρολίνα.

 

 

1962

Κόσμος
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια