Αναφορά σχολίου
Ο δάσκαλος, Γιάννης Πετρίδης, είναι ένας από τους ελάχιστους έλληνες που έχουν φτάσει το επίπεδο της γνώσης τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα, στο απόλυτο. Ο Γιάννης Πετρίδης στο κομμάτι που λέγεται "ξένη μουσική", είναι ο απόλυτος γνώστης. Σε σημείο που δεν χρειάζεται κανείς άλλος.
Δύο τρεις τέτοιους γνώστες να είχαμε σε άλλους τομείς, π.χ. στην πολιτική, η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερη.
Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ανακαλέσει ένα τραγούδι από μνήμης ακούγοντας μόνο 4-5 νότες του και αυτός που ακούγοντας έναν καινούριο δίσκο να σου πει ποιο από τα 10 τραγούδια του, θα γίνει επιτυχία και ποιο θα πατώσει.
Πιστεύω αν τον ρωτήσει κάποιος, Γιάννη πες μας τα 1000 ή τα 5000 τραγούδια, που του αρέσουν περισσότερο, θα μπορέσει να τα πει με την ακριβή σειρά.
Στα επρισσότερα θα συμφωνούσα κι εγώ.

Τη θέση αυτή, την κατέκτησε επάξια, ακούγοντας 100αδες χιλιάδες τραγούδια, ασταμάτητα, όλες αυτές τις δεκαετίες και για αυτό δημιούργησε μια εκπληκτική συλλογή albums.
Παράλληλα έφτιαξε τριγύρω του ένα σύμπαν ακροατών, υψηλών απαιτήσεων, με τεράστιες γνώσεις σ'αυτό που λέμε "ξένη μουσική".
Γι αυτό το λόγο τον ευγνωμονούμε.

Γιάννης Πετρίδης appreciation society.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ