Αναφορά σχολίου
Οι φυσικοί θηρευτές είναι οι άνθρωποι. Με τόσες φόλες και πνιγμοί, πείνα και ατυχήματα με οχήματα, δεν θεωρείς πως ο άνθρωπος είναι ένας θηρευτής αυτών των πλασμάτων; Το ότι πολλαπλασιάζονται δεν σημαίνει ότι επιβιώνουν και όλα. Όπως στην φύση, έτσι και σε αστικό περιβάλλον, υπάρχουν κίνδυνοι που ισορροπούν τον υπερπληθυσμό. Απ' τα 6 γατάκια θα επιβιώσουν τα 4 και απ' αυτά ζήτημα να αντέξουν τις κτηνωδίες των ανθρώπων.

Στο δεύτερο κομμάτι που τόσο σε έθιξε: Προφανώς δεν κατανοείς τίποτα, όπως μάλιστα και αυτό που είπα. Οι ναζί δεν βλέπανε τους Εβραίους και Ρομά ως κατώτερους, όπως εμείς οι άνθρωποι, ΌΛΟΙ οι άνθρωποι, τα ζώα; Τα ζώα βλέπουν το ίδιο που είδανε και κάποιοι αδύναμοι άνθρωποι στα χέρια των πιο ισχυρών. Γιατί διαφέρει;
Και πρόσεξε: Δεν εξίσωσα τους κτηνιάτρους με τους ναζί. Τους ανθρώπους επί του συνόλου εξίσωσα με τους ναζί, μέσα απ' τα μάτια ενός ζώου. Έχει τεράστια διαφορά. Αλήθεια, ποια η διαφορά όταν σκοτώνουμε εκατομμύρια ζώα (αγελάδες, σκύλους, κοτόπουλα, γάτες, άλογα, ψάρια κλπ) για τα δικά μας θέλω και προσαρμόζοντας τα με την δική μας ανάγκη; Το ότι είναι ζώα; Μην ξεχνάμε ότι και τους μαύρους τους λέγανε ζώα κάποτε, όπως και τους Εβραίους.

Όσον αφορά στο ερώτημα σου: Ναι, απολυμάνω το σπίτι μου. Όσο μπορώ πιο οικολογικά. Που θες να καταλήξεις; Ότι δεν δύναμαι να μιλάω για υπόλοιπο ζωικό βασίλειο όταν εξολοθρεύω κάποια άλλα ζώα; Νομίζω μπάζει το επιχείρημα σου.

Υ.Γ.: Οι φιλόζωοι απολαμβάνουμε μεγαλύτερη ελευθερία συγκινησιακής έκφρασης; Καινούργια "τάπα" προς την φιλοζωία;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ