Αναφορά σχολίου
1) Ωραία, δεκτό.

2) Ξαναλέω, δεν αναφέρομαι ΜΟΝΟ στους κτηνιάτρους αλλά σε όλη την ανθρωπότητα. Απλά στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρομαι στις στειρώσεις γιατί περί αυτού πρόκειται. Και αναφέρομαι στην ανθρωπότητα καθώς δεν είναι μόνο η κακομεταχείριση των κατοικιδίων. Είναι και χιλιάδες άλλα είδη ζώων που εκμεταλλεύονται για τις ανέσεις του ανθρώπου. Ο χασάπης, ο πειραματιστής, ο βυρσοδέψης κλπ είναι ένας ναζί στα μάτια του ζώου. Συμφωνώ ότι δεν κατανοούν αυτό που κατανοούμε εμείς ως ναζί, και ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν το εννοούσα κυριολεκτικά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πρακτικές μας ως άνθρωποι είναι αποδεκτές και ούτε σημαίνει ότι διαφέρουν απ' τις φρικαλεότητες που γίνανε επί ναζί και σοβιετικής ένωσης. Απλά τα ζώα δεν έχουν φωνή να μας το πουν.

3) Προφανώς και πρέπει να σταματήσουμε, αλλά αυτό δεν θα γίνει, τουλάχιστον όχι σύντομα. Απλά σε καθησύχαζα στην ανησυχία σου για τους φυσικούς θηρευτές. Να τοι. Εμείς είμαστε όσο άσχημο κι αν είναι.

Στον επίλογο σου έχω να πω το εξής: Είμαστε κτήνη και όχι απαραίτητα για την στείρωση. Για πολλά. Απλά εμείς το αρνούμαστε. Γιατί ως γνωστόν, οι δυνατοί επιβάλλονται. Και εμείς είμαστε οι δυνατοί. Πως νομίζεις ότι καταστράφηκε το περιβάλλον και εξαφανίστηκαν τόσες χιλιάδες είδη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Γιατί το παίξαμε θεοί. Και αυτό κάνουμε τώρα με τις στειρώσεις. Το παίζουμε θεοί, όσο απαραίτητο κι αν είναι για τα μάτια κάποιων. Και ναι, ΔΕΝ κινδυνεύει, μα όπως το πάμε θα κινδυνέψει σε μερικές δεκαετίες γιατί θα έχουμε επέμβει παραπάνω απ' όσο μας αναλογούσε.

Χαίρομαι που συμφωνείς ότι υπάρχει περιβαλλοντολογικό και οικολογικό πρόβλημα στον πλανήτη, γιατί πολλοί δεν το κάνουν καθαρά από αντίδραση χωρίς να συνειδητοποιούν το πρόβλημα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ