Αναφορά σχολίου
Lumidy, φιλοζωος είμαι, απλα δεν εξανθρωπίζω εξουσιαζομενα υποταγμενα στον ανθρωπο κατοικιδια.
Απο φιλοζωία δεν έχω (ενω θα το ήθελα μερικες φορες) κατοικίδιο, δεν είναι το αστικο διαμερισμα μερος για ζώα.

Αν θελεις την γνωμη μου οικοσιτα ζώα θα πρεπει να εχουν μονο όσοι εχουν χρηστικη αξια απο αυτα, φυλακες κοπαδιων,τροφη, οδηγους τυφλων κτλ η λογικη εξουσιαζω ενα ζώο για να έχω παρεα είναι μου αντιθετή, αλλα κατονοώ ότι για αλλους δεν είναι. Αυτος είναι και ο λογος που τους ιδιοκτητες κατοικιδίων δεν τους λουζω με γλαφυρους επιθετικους προσδιορισμους.

Πανω απο όλα όμως δεχομαι την αλληλεπιδρασης ανθρώπου-φυσης (εξουσιαστη-εξουσιαζόμενου) ως εκ φυσεως κανονα όταν υπαρχει σοβαρη χρηστικη αξια. Θα σκοτώσουμε ζώα για ενα σκασμο λογους, αλλα με μετρο και για σοβαρους λογους (λ.χ. τροφη), δεν πάω όμως στο άλλο ακρο, της μπιμπελοποιησης της φυσης.

Να σου δώσω ένα στερεοτυπικο παραδειγμα: θανατωση 1.000 καταλευκων λαγουδίων για την ευρεση φαραμακου που θα σωσει ανθρωπινες ζωες; οκ, θανατωση ενος κακασχημου ποντικιου για να βγει καλητερη κρεμα προσωπου; σφοδρα όχι.

Ο μονος λογος που μιλαω και για πιο ασφυκτικους περιορισμους των 2 βαθμων δεν είναι απο καποια ρομαντικη εξανθρώπιση της Φυσης αλλα απο κυνικο ενδιαφερον της επιβιωσης του ανθρώπινου ειδους.

Και οι δυο φιλοζωοι και οικολογοι είμαστε (και εξωφρενικα πολλοι αλλοι) απλα εγω εχω τον κυνισμο, εσυ το συναίσθημα και η αποτελεσματικη λυση είναι στο ενδιάμεσο. Και για να είμαι ειλικρινης κανεις απο τους δυο μας δεν πρεπει να κυριαρχησει στο τι πρεπει να γίνει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ