Αναφορά σχολίου
Η οικονομικη κριση εχει αδιαμφισβήτητη σχεση με αυξηση σεξ.παρενοχλησεων και σωματικης/ψυχολογικης βίας. Η αναγκη βιοπορισμου και η ανασφάλια αυτου αναγκάζει τους ανθρώπους να κανουν "εκπτωσεις" στην αξιοπρέπεια τους. Η αυξηση σεξ.παρενοχλησης και λοιπων μορφων βίας είναι αποτελεσμα τοσο της αναγκης οσο και της "διατηρησης" της εξουσίας στον μικρόκοσμο που η φτωχοποίηση γκρεμιζει, οι ανθρωποι εχουμε αναγκει να εξουσιαζουμε/οριζουμε τις ζωές μας και οταν δεν μπορουμε αρχίζουν τα ασχημα.

Δεν είναι δε παραξενο ότι οι καταγγελίες συμβαίνουν σε περιοδους βιοποριστικης ευμαριας κοινωνικης/προσωπικης, για αυτο πολλες φορες μετα απο μια καταγγελία μια απο τις εσφαλεμενες κατακρίσεις είναι "εμ πρωτα εβγαλε λεφτα και μετα θυμηθηκε να καταγγειλει", και λεω εσφαλμενες διότι προφανως αφου διασφαλιστει ο βιοπορισμος είναι λογικο να νοιωσει ενα θυμα την απαιτουμενη ασφάλεια.

Η οικονομικη ευμαρια μιας κοινωνίας είναι η πιο κυνικα ικανη λυση για τετοια φαινομενα. Οσο υπάρχει φοβος φτώχιας θα δημιουργουνται ολοενα και περισσότερες σχεσεις θυμα-θυτης και αυτο δεν μπορει καμια ακαδημαικη θεωρηση, υποστηρικτικη δομη να το αναχαιτησει σε επιπεδο κοινωνίας (σε ατομικο επιπεδο ναι μπορουν να βοηθησουν όχι ομως σε μαζικο), δεν είναι θεμα προθεσεων αλλα αποτελεσματος.

Η βιοποριστικη ανασφάλεια είναι η πιο διαδραστικη δυναμη στο ανθρωπινο είδος, πιο διαδραστικη ακομα και απο τον ιδιο τον πολιτισμο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ