Αναφορά σχολίου
Ωστε οι κολοσσοί του ιντερνετ βγάζουν λεφτά πουλώντας τα προσωπικά μας δεδομένα σε διαφημιζόμενους....
Ωραίο παραμύθι, δεν λέω. Είναι άλλωστε οι ιδιοι οι κολοσσοί που θέλουν να μας πείσουν για κάτι τέτοιο.

Σας έχω ένα άλλο παραμύθι, πιο ωραίο:
Το 1998 και το 2002 αντίστοιχα έρχονται κάτι 19χρονα παιδαρέλια σε εσάς (εσείς είστε ο επενδυτής με τα πολλά λεφτά. Κατά διαβολική σύμπτωση κανένας δεν σας ξέρει με το όνομα σας.... ). Τα παιδαρέλια αυτά δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο στην ζωή τους. Δεν ξέρουν να προγραμματίζουν, δεν ξέρουν να διοικούν, δεν ξέρουν απολύτως τίποτα και δεν έχουν στα χέρια τους απολύτως τίποτα (δεν έχουν ένα προϊόν, μια πατέντα, κάτι χειροπιαστό).

Όχι, το μόνο που έχουν είναι μια ιδέα. Οι μεν για μια "μηχανή αναζήτησης" και ο δε για μια "πλατφόρμα γνωριμιών". Τεσπα, σας πείθουν (εσάς, τον σοβαρό επενδυτή) ότι η ιδέα τους είναι πολύ καλή. Και τους σκάτε τα πρώτα εκατομμύρια. ..... και περνάνε μερικά χρόνια .... κι άλλα χρόνια .... κι άλλα χρόνια.
Και όλα αυτά τα χρόνια, εσείς - ο σοβαρός και εντελώς άγνωστος επενδυτής με τα πολλά εκατομμύρια - ρίχνετε κάθε χρόνο όλο και περισσότερα λεφτά σε αυτές τις ιδέες.
Χωρίς ΚΑΜΜΙΑ εξασφάλιση ότι θα πάρετε ποτέ πίσω έστω και ένα δεκαράκι.
Πόσοι λογικοί άνθρωποι θα το έκαναν αυτό; Σε μια καπιταλιστική / ιντερνετική οικονομία που τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ποιός επενδυτής σκάει εκατομμύρια κάθε χρόνο επί 12 χρόνια, περιμένοντας μια ιδέα να αποδώσει σε αόριστο χρόνο;

Μικρή υπενθύμιση εδώ: Αν μια εταιρεία σαν την Μερσεντές ή την GM - που στο κάτω κάτω υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια, παράγουν χειροπιαστά προιόντα και δίνουν κέρδη - πέσει έξω κατά 0,1% στους στόχους της 3μηνίας, γίνεται χαμός. Και μια ιντερνετική ιδέα που δεν παράγει κανένα κέρδος για 12 χρόνια δεν ενοχλεί κανέναν και οι επενδυτές (τους οποίους δεν ξέρει κανένας) συνεχίζουν να ρίχνουν εκατομμύρια.

Και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο μοναδικός σκοπός όλων αυτών είναι να πουλήσουν διαφημίσεις βασισμένες σε προσωπικά δεδομένα. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε υποθέτω.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ